Znao sam za tu podijeljenost, ali sam mislio da su riješili to do sada.
ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#26 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Znao sam za tu podijeljenost, ali sam mislio da su riješili to do sada.
- johntra
#27 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Citroen isto pokrivaju Slovenci, Autocommerce je iz Hrvatske, čiju su vlasnici opet Slovenci, tako da je i ovaj naš Autocommerce ustvari slovenački, a i današnji prokurist za prodaju je Slovenac...goran16v wrote:
Ja mislim da Autoline nije izgubio licencu zbog prodaje u BiH nego zbog prekida saradnje sa Mercedesom tj. gubitka licence Autoline u HR koji je, tj firma u njihovom vlasnistvu reg. u BiH, ujedno pokrivao i BiH. Ista stvar je i sa Autocommerceom, to je hrvatska firma (mislim da je HR) cija podruznica prodaje aute u BiH i koja licencu pokriva prodajom na maticnim trzistem. Na isti nacin radi i Tomic BiH. Kad cucne maticna firma cucnuce i "filijala".
Mislim da se u slucaju ASA Auta ne radi o broju prodatih ili losem servisu (niko ne proda auta kao oni) nego o generalnoj strategiji kome idu pare od uvezenih auta u regionu i zasto bi se zarada od uvoza prepustala domacoj firmi.
Mislim da poslije ASA-e nijedna domaca firma, tj firma koja nije u stranom vlasnistvu, nece biti zvanicni uvoznik nekog brenda, bar znacajnijeg. Koliko znam Opela tj komplet GM pokrivaju Madjari, Toyotu i Renault Slovenci, za Fiat i BMW se zna, Peugeot Srbi, jedino ne znam za Citroen (mada je to dio PSA pa je moguce da je takodjer pokriven sa istoka), ali sigurno nije domaca firma jer su svi koji ga prodaju tek koncesionari i nisam siguran ko "drzi" komplet Ford/Mazda/Volvo, mada sam 100% siguran da je F-AC u vlasnistvu strane firme jer se od pocetka pricalo da je u vlasnistvu srpskog Grand auta (Lepe Brene i da je polovni srebreni Modeno St220 koji se pojavio u salonu bio upravo njen), a i nedavno je nedavno bila neka promjena vlasnista.
F-AC je vlasništvo kompanije MOTUS CEE, kupljena je prije par godina od strane ove kompanije..
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
- drugtito2011
#29 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Vezano za Fiat, Market auto je dobio zstupstvo za komplet BiH,a njihov novi partner je firma koja je radila Toyotu (salon na ulazu u Sarajevo iz pravca Mostara), dok je Autokomerc definitvno ispao.
Novost je da je Guma-m iz Mostara, nakon samo dvije godine rada sa Renaultom, dobila Renault za cijelu BiH, a usput su uništili su sve koncesionare Renaulta.Inače vlasnik Guma-m je lik koji nesmije ući u Sarajevo zbog ratnih aferima u Hercegovini.
Novost je da je Guma-m iz Mostara, nakon samo dvije godine rada sa Renaultom, dobila Renault za cijelu BiH, a usput su uništili su sve koncesionare Renaulta.Inače vlasnik Guma-m je lik koji nesmije ući u Sarajevo zbog ratnih aferima u Hercegovini.
-
530i
#30 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Ali uredno prodaje gume u Gumi prodrugtito2011 wrote:
Preko Gume M ide uvoz Renault programa...ali šefovi su u Zagrebu, za Hr., BiH i Srbiju.
-
530i
#31 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
AC je bio paravan za pranje para i to su znali i u Italiji, samo ih nije bilo briga za nas i naša tržištajohntra wrote:Citroen isto pokrivaju Slovenci, Autocommerce je iz Hrvatske, čiju su vlasnici opet Slovenci, tako da je i ovaj naš Autocommerce ustvari slovenački, a i današnji prokurist za prodaju je Slovenac...
Kako bi inače jedna firma koja proda jedan ili dva auta opstajala i poslovala toliko godine, ne samo u BiH.
Drago mi je da su im dohakali...
-
goran16v
#32 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Znam da AC hrvatski ali nisam znao da je u SLO vlasnistvu, kao sto znam da je Motus vlasnik F-AC-a, vidim to na fakturama, ali iz koje zemlje je firma koja je vlasnik Motusa?johntra wrote:Citroen isto pokrivaju Slovenci, Autocommerce je iz Hrvatske, čiju su vlasnici opet Slovenci, tako da je i ovaj naš Autocommerce ustvari slovenački, a i današnji prokurist za prodaju je Slovenac...goran16v wrote:
Ja mislim da Autoline nije izgubio licencu zbog prodaje u BiH nego zbog prekida saradnje sa Mercedesom tj. gubitka licence Autoline u HR koji je, tj firma u njihovom vlasnistvu reg. u BiH, ujedno pokrivao i BiH. Ista stvar je i sa Autocommerceom, to je hrvatska firma (mislim da je HR) cija podruznica prodaje aute u BiH i koja licencu pokriva prodajom na maticnim trzistem. Na isti nacin radi i Tomic BiH. Kad cucne maticna firma cucnuce i "filijala".
Mislim da se u slucaju ASA Auta ne radi o broju prodatih ili losem servisu (niko ne proda auta kao oni) nego o generalnoj strategiji kome idu pare od uvezenih auta u regionu i zasto bi se zarada od uvoza prepustala domacoj firmi.
Mislim da poslije ASA-e nijedna domaca firma, tj firma koja nije u stranom vlasnistvu, nece biti zvanicni uvoznik nekog brenda, bar znacajnijeg. Koliko znam Opela tj komplet GM pokrivaju Madjari, Toyotu i Renault Slovenci, za Fiat i BMW se zna, Peugeot Srbi, jedino ne znam za Citroen (mada je to dio PSA pa je moguce da je takodjer pokriven sa istoka), ali sigurno nije domaca firma jer su svi koji ga prodaju tek koncesionari i nisam siguran ko "drzi" komplet Ford/Mazda/Volvo, mada sam 100% siguran da je F-AC u vlasnistvu strane firme jer se od pocetka pricalo da je u vlasnistvu srpskog Grand auta (Lepe Brene i da je polovni srebreni Modeno St220 koji se pojavio u salonu bio upravo njen), a i nedavno je nedavno bila neka promjena vlasnista.
F-AC je vlasništvo kompanije MOTUS CEE, kupljena je prije par godina od strane ove kompanije..
- Optimist
#33 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Mislim da je Motus madjarski, jer kad gledas testove nekog od vozila f-ac brenda, uglavnom su sva vozila na madjarskim tablicama, kao sto Citroeni dolaze iz Slovenije, Renaulti iz HR...
- johntra
#34 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Motus ima više vlasnika u talu, među kojima je i Alen Filipec, a sjedište im je u Mariboru, a u tamošnjoj rafineriji i proizvode ulja...
-
emko1234
#35 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Asa je pocela trulit iznutra jos prije 5 godina kad su imali problema s Jelicem jer su imali razlicite marze za auto koje sam ja tad kupio od ase.
iz pouzdanih izvora znam da je jelic to isto auto (audi a4 b7 2.0tdi s line) prodavao 5 000km jeftinije od ase iako su oba imala akcijske cijene. tad su se vec pocela palit svjetla u glavama svaba sta se to ovdje radi. izbio je veliki problem oko toga jer je jelic isto auto kupovao od ase, i naplacivao manju marzu sto kao distributer nije nikako smio radit.
kasnije je doslo i do problema s uslugom u plasiranju proizvoda na trziste. ne postoje zvanicni podaci al A osiguranje nikad nije bilo u plusu otkako postoji 4-5 godina.
takodjer znam za more prituzbi na profesionalnost asinih prodavaca, servisera, te na cjelokupan paket usluga koji nude. asu je sve ovo vrijeme na nogama drzala politicka infiltriranost nihada imamovica. malo je poznato da ga je hastor zato i uzeo ko poslovnog partnera.
padom SDA dolazi i do pada velikih igraca te do raspodjele i regrupisanja unutar same grupacije. nihad ko pametan poslovni covjek je ovo nanjusio jos prije 3 godine kad se povlaci s mjesta generalnog direktora grupacije i postaje samo predjsjednik upravnog odbora. covjek se sredinom prosle godine skroz povukao.
i asa je 100% u krizi a zato je najbolji pokazatelj sto nihad sam otvara jedan od najjacih servisa u bih sigurno i povlaci za sobom najjace majstore iz ase.
nije mi ni sekunde zao. porche ag austria dobro radi posao, zubaka jos drze u hrvatskoj zato sto lik fakat radi, iako je porche i tamo upleo svoje prste.
sto se tice ase i otpustanja 250 radnika, pa to su sve radnici koji i nemaju razlog da rade, i koji su godinama zivili na ledjima ljudi koji su stvarno radili, ko jebeni paraziti. sinovi raznoraznih direktora i karina kojima se izmisljalo radno mjesto i koji nisi marke zaradile kako treba.
sva ta govna treba istjerat i jebat im mater.
a takodjer znam more tih ljudi koji su auta od 100 000+ maraka kupovali bez marzi godinama po nabavnoj cijeni po kojoj je asa dobijala ta auta od vw-a. doci ce tim revizora odozgo, vjerovatno krajem aprila. i ljudi ce radit 3 mjeseca, stavit crno na bijelo i zatjerat ih sve u pizdu materinu. nema kod svaba zajebancije-
iz pouzdanih izvora znam da je jelic to isto auto (audi a4 b7 2.0tdi s line) prodavao 5 000km jeftinije od ase iako su oba imala akcijske cijene. tad su se vec pocela palit svjetla u glavama svaba sta se to ovdje radi. izbio je veliki problem oko toga jer je jelic isto auto kupovao od ase, i naplacivao manju marzu sto kao distributer nije nikako smio radit.
kasnije je doslo i do problema s uslugom u plasiranju proizvoda na trziste. ne postoje zvanicni podaci al A osiguranje nikad nije bilo u plusu otkako postoji 4-5 godina.
takodjer znam za more prituzbi na profesionalnost asinih prodavaca, servisera, te na cjelokupan paket usluga koji nude. asu je sve ovo vrijeme na nogama drzala politicka infiltriranost nihada imamovica. malo je poznato da ga je hastor zato i uzeo ko poslovnog partnera.
padom SDA dolazi i do pada velikih igraca te do raspodjele i regrupisanja unutar same grupacije. nihad ko pametan poslovni covjek je ovo nanjusio jos prije 3 godine kad se povlaci s mjesta generalnog direktora grupacije i postaje samo predjsjednik upravnog odbora. covjek se sredinom prosle godine skroz povukao.
i asa je 100% u krizi a zato je najbolji pokazatelj sto nihad sam otvara jedan od najjacih servisa u bih sigurno i povlaci za sobom najjace majstore iz ase.
nije mi ni sekunde zao. porche ag austria dobro radi posao, zubaka jos drze u hrvatskoj zato sto lik fakat radi, iako je porche i tamo upleo svoje prste.
sto se tice ase i otpustanja 250 radnika, pa to su sve radnici koji i nemaju razlog da rade, i koji su godinama zivili na ledjima ljudi koji su stvarno radili, ko jebeni paraziti. sinovi raznoraznih direktora i karina kojima se izmisljalo radno mjesto i koji nisi marke zaradile kako treba.
a takodjer znam more tih ljudi koji su auta od 100 000+ maraka kupovali bez marzi godinama po nabavnoj cijeni po kojoj je asa dobijala ta auta od vw-a. doci ce tim revizora odozgo, vjerovatno krajem aprila. i ljudi ce radit 3 mjeseca, stavit crno na bijelo i zatjerat ih sve u pizdu materinu. nema kod svaba zajebancije-
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#36 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Odavno je dole revizor koji je na razgovore zvao ljude koji su sami potkopavali rad i zaradu iste.
Primjer br. jedan.
Doveli su majstora na razgovor i pitali ga da li poslije posla,privatno i kod kuce popravlja auta stalnih musterija ASA servisa.
On kaze da ne radi.
Ljudi pred njega stave slike (dakle unajmili su agenciju da ga prati) sa uslikanim autima pred njegovom kucom i njega kako radi. Dobio je nogu.
Primjer br. dva.
Covjek koji radi sa dijelovima. Doveli ga na razgovor i pitali zasto od nekoga drugog kupuje dijelove za servise i sl Kad i sami imaju magacin sa dijelovima.
On odgovori da u tom trenutku taj dio nisu imali pa su ga morali kupiti od drugoga (firmu necu navoditi).
Onda ga pitaju koliko se to puta desilo u zadnjih 6 mjeseci.
On odgovori 2-3 puta,ne vise.
Ljudi pred njega stave racune u iznosu od preko 60 000 KM u zadnjih pola godine. Naravno,letio je naglavacke.
Primjer br. jedan.
Doveli su majstora na razgovor i pitali ga da li poslije posla,privatno i kod kuce popravlja auta stalnih musterija ASA servisa.
On kaze da ne radi.
Ljudi pred njega stave slike (dakle unajmili su agenciju da ga prati) sa uslikanim autima pred njegovom kucom i njega kako radi. Dobio je nogu.
Primjer br. dva.
Covjek koji radi sa dijelovima. Doveli ga na razgovor i pitali zasto od nekoga drugog kupuje dijelove za servise i sl Kad i sami imaju magacin sa dijelovima.
On odgovori da u tom trenutku taj dio nisu imali pa su ga morali kupiti od drugoga (firmu necu navoditi).
Onda ga pitaju koliko se to puta desilo u zadnjih 6 mjeseci.
On odgovori 2-3 puta,ne vise.
Ljudi pred njega stave racune u iznosu od preko 60 000 KM u zadnjih pola godine. Naravno,letio je naglavacke.
- bach
#37 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Kada je Kroyer došao na čelo ASA -e imao je šta i vidjeti. Veliki broj auta koju su "kupili" pojedinci iz SDA ili njihove firmice nikada nije bio plaćen. Radilo se o desetinama hiljada maraka po autu. Naravno Kroyer ih je sve tužio i dobio na sudu, tako su mnogi "minderaši" digli nos na ovu firmu, uvrijeđeni jer se neko drznuo i tražio da plate ono što su uzeli iz radnje.emko1234 wrote:Asa je pocela trulit iznutra jos prije 5 godina kad su imali problema s Jelicem jer su imali razlicite marze za auto koje sam ja tad kupio od ase.
-
milojicabrzi
#38 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Milojice (skoro imenjace po nicku), reci mi, da nisu mozda inicijali ovog majstora A.A.mali_milojica wrote:Doveli su majstora na razgovor i pitali ga da li poslije posla,privatno i kod kuce popravlja auta stalnih musterija ASA servisa.
On kaze da ne radi.
- mali_milojica
- karanana
#40 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Nihad otvara svoj ovlasteni servis? Gdje? Pa dobro, nihad je zasro i projekat zgrade iza doma zdravlja na otoci. Tu su baceni milioni i milioni ni za sta. Mozda ih je on namjerno i opro sa onim hous milosem i ostavio slovence i hastore da se zajebavaju sa tom investicijom.
-
milojicabrzi
#41 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Ne kontam, jesu ili nisu 
- mali_milojica
#42 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Ja kako sam cuo otvara ga u Vogosci,u krugu zone.karanana wrote:Nihad otvara svoj ovlasteni servis? Gdje? Pa dobro, nihad je zasro i projekat zgrade iza doma zdravlja na otoci. Tu su baceni milioni i milioni ni za sta. Mozda ih je on namjerno i opro sa onim hous milosem i ostavio slovence i hastore da se zajebavaju sa tom investicijom.
- mali_milojica
#43 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Jesu.milojicabrzi wrote:Ne kontam, jesu ili nisu
- karanana
#44 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Spijunirano i slikano u opcini vogosca?mali_milojica wrote:Jesu.milojicabrzi wrote:Ne kontam, jesu ili nisu
- mali_milojica
#45 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
E jbg da vam sada dam i adresu i broj telefona 
-
milojicabrzi
#46 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Dosta off topica, cuh nedavno iz nekih petih izvora, da je dobio otkaz, pa sam pretpostavio da je moglo biti to...
- mali_milojica
#47 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Ma ima njih dosta koji su letili,sto bi se reklo naglavacke. Od majstora do glavesina.milojicabrzi wrote:Dosta off topica, cuh nedavno iz nekih petih izvora, da je dobio otkaz, pa sam pretpostavio da je moglo biti to...
- shlauf
#48 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
"Neuron Comerc" čučnuo i kupljen od strane Guma-M i poslovaće pod imenom Guma-S za sarajevski kanton. Mnogima će se smrknuti i pasti mrak na oči.530i wrote:Ali uredno prodaje gume u Gumi prodrugtito2011 wrote:
Novost je da je Guma-m iz Mostara, nakon samo dvije godine rada sa Renaultom, dobila Renault za cijelu BiH, a usput su uništili su sve koncesionare Renaulta.Inače vlasnik Guma-m je lik koji nesmije ući u Sarajevo zbog ratnih aferima u Hercegovini.![]()
Preko Gume M ide uvoz Renault programa...ali šefovi su u Zagrebu, za Hr., BiH i Srbiju.
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- mayab
#49 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Ako je Neuron cucnuo, to me ne cudi uopce-ja proljetos bio kod njih , onako gledao nove aute, i pitam koliko je garancija na Megane Generation(bio tada povoljan na nekoj akciji), oni meni hladno godina dana, tako da samo budala moze kupiti auto koji ima godinu garancije, dok drugi daju i do 7 !shlauf wrote:"Neuron Comerc" čučnuo i kupljen od strane Guma-M i poslovaće pod imenom Guma-S za sarajevski kanton. Mnogima će se smrknuti i pasti mrak na oči.530i wrote:Ali uredno prodaje gume u Gumi prodrugtito2011 wrote:
Novost je da je Guma-m iz Mostara, nakon samo dvije godine rada sa Renaultom, dobila Renault za cijelu BiH, a usput su uništili su sve koncesionare Renaulta.Inače vlasnik Guma-m je lik koji nesmije ući u Sarajevo zbog ratnih aferima u Hercegovini.![]()
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- shlauf
#50 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?
Radnici Neurona nemaju posla i ubiše se od nerada. Gledaju kako im veš mašina pere kombinezone i svadjaju se ko će ustati da prebaci veš u sušilicu. Katastrofa. Jedino što Enes radi nešto oko žica i elektronike. Jesenas sam vidio da su nadogradjivali nove kamione i tad su imali posla a ostalo je fula.
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee