Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja sam prao obicnom rakijom i onim rucnim papirima i nako nije nesto al je malo bolje..vidim da vas vecina koristi kuhinjske preparate..ja sam mislio naspricati onaj cilit beng i novinama probati...kako brisete mislim sa cim staklo iz vana ?
Mikrofiber krpa od sonaxa, imas kupiti u interexu 4-5km te njihovo sredstvo za ciscenje prozora. Sve ukupno nekih 10tak km, miran si 2-3mjeseca. A za te mrlje sto ti ostaju, naspricas steleksom obrises 1 krpom, zatim uzmes drugu suhu krpu i ocistis opet..mrlje ostaju kad je vlazna krpa ili cime vec brises
Nije problem pranje stakla vec susenje.
Najbolje rjesenje je jelenska krpa.
Provjereno, kad se pojavi ''prljavstina''-magla na staklu samo se obrise tom krpom i nece se pojavljivati duze vrijeme nakon toga.
Stelex i papirni ubrusi. Nikako novine, jer tinta ostavlja masnocu iza sebe.
Isto tako, pomaze ako ventilacija nije stalno okrenuta prema sofersajbi, jer tako sofersajba najvise pocrni.
Ko nema filter kabine nema mu pomoci, ko ima pomoci ce ako se mijenja redovno.
Ja nekako ocistim stakla i onda dok se vozim kad stakla krenu magliti izgleda uzasno narocito zadnje staklo al dobro kad ukljucim ventilaciju opet je bolje al se i dalje vide neki tragovi narocito pod rasvjetom il ka ide auto u susret jednostavo mi ih je nemoguce oprati da budu bez mane
Meni nisu jasni ljudi koji gase ventilaciju u autu, skroz... ja uvijek drzim da bar puse ono najslabije...
A srecom proslo je auto imalo auto klimu, kao i ovo, i drzim ga uvijek na auto 22*C i ne diram. On svoje radi. Jedino zimi upalim ono ECO, da ne pokusave bezveze kompresor paliti...
Pa neznam nema mi smisla stavljati da ventilacija radi kad ne zelim ni da grije ni da hladi...znaci ionako ne radi a auto svejedno nije hermeticki zatvoren tako da opet zrak cirkulira...pokusavam prevesti jelenja krpa na engleski (ebay) pa nikako ona je navodno ''mrak'' za stakla
Pa ako je npr. vani lupam nekih 20*C ti prebacis na najhladnije i pustis da puse na najmanje... nece grijati nego ce samo pustati vanjski zrak u kabinu. Svjez, frisak... a ne da ocekujes od lose konstrukcije auta da ti napravi propuh sta ces ako vozas mecku dihtuje
kaw_liga wrote:Pa neznam nema mi smisla stavljati da ventilacija radi kad ne zelim ni da grije ni da hladi...znaci ionako ne radi a auto svejedno nije hermeticki zatvoren tako da opet zrak cirkulira...pokusavam prevesti jelenja krpa na engleski (ebay) pa nikako ona je navodno ''mrak'' za stakla
Jelensku krpu imas kupiti svugdje pa zasto da narucujes s ebay. Ako se odlucis na ebay kucaj "synthetic chamois" ili "pva chamois" imas bruku vrsta tih krpa. Ja imam nekakvu ko gumena je i dosta vode moze upiti.
Donekle si u pravu ali nemam naviku okretati ventilator sem ako hocu da mi grije ili hladi...recimo sad kad je oko 0 netreba mi svjezi zrak a nezelim ni grijanje
al sam primjetio da kad je ventilator na prvom stupnju stakla su mi skroz cista a kad je na 0 ima nekih tragova pranja..
*Nermin
Probacu tako nesto naci zimi me posebno nerviram kad je hladnije pa kad udjes u auto i dok se ne odmagli/zagrije malo sva su stakla u tragovima kako sam prao stakla al dok se rascisti onda je ok