Prva snaha u Bošnjakaprljavi Hare wrote:Za Aganovića sam i ja čuo sve u superlativima iz nekoliko izvora,izgleda da je zaista riječ o izuzetnom čovjeku.![]()
A ova Izetbegović,je li iz čuvene loze ili neka stranačka linija?
Ko ce biti na celu KCUS-a?
-
julisiz es grant
#26 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#27 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Navodno mu je produžen još mjesec dok se kao ne dogovore (SDA i SDP). SDP je za to da ostane Aganović, ali samo do povratka Šanke Mesihovića sa ministarske pozicije, a Izetbegovići su za svoju nevjestu. Tako da mi sve liči na kurte i murte, ali najbolju ocjenu mogu dati uposlenici i donekle pacijenti. Kako nisam ni uposlenik ni bolesnik, ne znam 
- jazzer
#28 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Kada si ''uvazeni'' clan SDA i prva hanuma u Izetbegovica imas Bogom dano pravo da budes sta god pozelisJohnnyS wrote:Iako bi kolege sad udarile po meni iz svih oružja s ovime se apsolutno slažem. Bolnica je firma, ogromna firma dapače, a firme vode menadžeri. Da u nas postoji postdiplomski studij Menadžment u zdravstvu kao u zapadnim zemljama onda bi liječnik bio školovan voditi bolnicu. Ovako netko tko nije vidio razlomka ili tablice množenja 20 godina odlučuje o milijunima...
Kad bi se popularna Seka pozelila da bude prva zena kosmonaut iz BiH, ona bi to bila. I prvakinja opere,
prvakinja BiH u kung fuu, bila bi i to. zato ne sumnjaj u njene komptentnost da bude sta god pozeli.
- suncica24
#29 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Kod nas izgleda pozicija u zdravstvu se prenosi po nasljednoj lozi.
I to nadasve kroz tri babovsko-majčinske grane: Izetbegovićskoj, Gavrankapetanovićskoj i Nakaševskoj.
Bolnica u amanet.
Fino nasljedstvo, što jest' jest'
I to nadasve kroz tri babovsko-majčinske grane: Izetbegovićskoj, Gavrankapetanovićskoj i Nakaševskoj.
Bolnica u amanet.
-
convict
#30 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
.
Last edited by convict on 19/02/2014 00:29, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#31 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Ja bi dodao jednu granu - Mesihovice.suncica24 wrote:Kod nas izgleda pozicija u zdravstvu se prenosi po nasljednoj lozi.
Bolnica u amanet.
- suncica24
#32 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Jest, gdje zaboravih tu. Ta je sad baš u cvatu.VjecitiStudent wrote:Ja bi dodao jednu granu - Mesihovice.suncica24 wrote:Kod nas izgleda pozicija u zdravstvu se prenosi po nasljednoj lozi.
Bolnica u amanet.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#33 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
U zadnjih "četerestak" godinasuncica24 wrote:Jest, gdje zaboravih tu. Ta je sad baš u cvatu.
A i čovjek radi kojeg je otvorena tema sa jednim i prvim postom hvalospjeva bez konkretnih pokazatelja zašto je "dobar čovjek" je dio tog tala i klana.
-
lacrima
#34 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Danas ja na KCUS, ispod nekog dokumenta okačenog na oglasnoj nekakvoj stoji, Generalni direktor, taj Aganović. Ne VD direktora, da nije ovo neko provalio za Sebiju? MAda može svašta bit 
-
julisiz es grant
#35 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Što se tiče Opće bolnice, samo je jedan Nakaš ikada bio (i jeste) direktor-Bakir.suncica24 wrote:Kod nas izgleda pozicija u zdravstvu se prenosi po nasljednoj lozi.
Bolnica u amanet.
Kad je riječ o njegovom starijem bratu rahmetli, samo treba ustati kad se to ime spomene. A njegov (Avdin) potomak-dostojan nasljednik. Tako da moram reagovati i reći da ovo prezime nikako ne ide u istu kategoriju sa ovima.
-
bosančica-sunčica
#36 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Što se tiče Generalnog direktora KCUS još uvijek se ništa ne zna i sve se zna.
Slažem se sa pojedinim forumašima koji kažu da direktor ne bi nužno trebao biti ljekar, već dobar ekonomista-menadžer. Šteta je da " uvaženi " ljekari sa najvišim akademskim zvanjim se udalje od struke. Preskup je doktor
" takvog ranga" da se ne bavi medicinom. Nijedno usavršavanje nije došlo bez ulaganja.
Što se tiče Prof.dr D.Aganovića mislim da spada u red vrhunskih specijalista iz svoje oblasti, i da je čak kao VD Direktor KCUS pokazao principijelnost i dosljednost u radu te vrste djelatnosti, skoro do "fanatičnostri" koja pomkalo i iritira usljed silnih naredbi i naloga. Ali, možda mora tako da bi se ispravila " kriva Drina",,,ili je u pitanju preambicioznost . Međutim, nije problem u Aganoviću- problem je u pojedinim Savjetnicima ( za medicinske poslove ; za sestrinstvo" koje mu je nametnuo SDP. Postavljeni su neki "anonimuse" sa školama ( VMS i doktoratima -koje danas nije teško završiti) vinuvši ih iznad mnogih zvučnijih i respektabilnijih imena...osobito iznad nekih doajena sarajevske medicine. Time je SDP ,ponovo pokazao svoju bahatost i zbog toga postoji želja radnika za padom ovog rukovodstva. Previše je značajan KCUS i previše je tu radnika, da bi se stranačke ambicije zadovoljavale. S takvim postavljanjem fićfirica na ključne , visoko plaćane funkcije prave cirkus od te ustanove, a od radnika budale, jer im se šalje loša poruka..."nije važno šta znaš, već iz koje si stranke".
S druge strane, SDA je smijenila dva člana UO iz reda SDP-a, kandidiravši neke ljude " ni otkuda" koji se po kafanskim sijelima politički osvijestiše i zainteresiraše se za SDA , radi pozicije u UO KCUS. Ti kandidati koketiraju sa strankama po princimu "ko da više"...do juče simpatizeri SDP-a, a od juče simpatizeri i SDA. Tako se nastoje zadovoljiti ljudi iz kafane koji se silno žele ugurati u sam vrh KCUS,koji će im vratiti uslugu izborom kandidata iz reda SDA za direktora. ( za koji oni upru prstom) Vrlo moguće da je to Seka Izetbegović.
Vrlo je mali broj ljudi koji bi još mogao doći u obzir ( pominjao se i Ismet Gavrankapetanović ; i Hiroš..) ,ali izgleda da su mnogi odustali od vrućeg krompira.
I dalje mislim, da bi neki dobar ekonomist-menadžer trebao biti Direktor KCUS, a u UO birati valorizirane ljude od kvaliteta i doprinosa,sa jakim moralnim načelima .Mislim da je sadašnji kantonalni prijedlog SDA za članove UO KCUS prilično mešetarski,aljkav i pijačarski. SDA mora pronaći ljude koji će svojim ugledom, stavom, ponašanjem i djelovanjem vratiti respekt samom KCUS, a i " izvući" SDA iz tame i iz kafane.
Slažem se sa pojedinim forumašima koji kažu da direktor ne bi nužno trebao biti ljekar, već dobar ekonomista-menadžer. Šteta je da " uvaženi " ljekari sa najvišim akademskim zvanjim se udalje od struke. Preskup je doktor
" takvog ranga" da se ne bavi medicinom. Nijedno usavršavanje nije došlo bez ulaganja.
Što se tiče Prof.dr D.Aganovića mislim da spada u red vrhunskih specijalista iz svoje oblasti, i da je čak kao VD Direktor KCUS pokazao principijelnost i dosljednost u radu te vrste djelatnosti, skoro do "fanatičnostri" koja pomkalo i iritira usljed silnih naredbi i naloga. Ali, možda mora tako da bi se ispravila " kriva Drina",,,ili je u pitanju preambicioznost . Međutim, nije problem u Aganoviću- problem je u pojedinim Savjetnicima ( za medicinske poslove ; za sestrinstvo" koje mu je nametnuo SDP. Postavljeni su neki "anonimuse" sa školama ( VMS i doktoratima -koje danas nije teško završiti) vinuvši ih iznad mnogih zvučnijih i respektabilnijih imena...osobito iznad nekih doajena sarajevske medicine. Time je SDP ,ponovo pokazao svoju bahatost i zbog toga postoji želja radnika za padom ovog rukovodstva. Previše je značajan KCUS i previše je tu radnika, da bi se stranačke ambicije zadovoljavale. S takvim postavljanjem fićfirica na ključne , visoko plaćane funkcije prave cirkus od te ustanove, a od radnika budale, jer im se šalje loša poruka..."nije važno šta znaš, već iz koje si stranke".
S druge strane, SDA je smijenila dva člana UO iz reda SDP-a, kandidiravši neke ljude " ni otkuda" koji se po kafanskim sijelima politički osvijestiše i zainteresiraše se za SDA , radi pozicije u UO KCUS. Ti kandidati koketiraju sa strankama po princimu "ko da više"...do juče simpatizeri SDP-a, a od juče simpatizeri i SDA. Tako se nastoje zadovoljiti ljudi iz kafane koji se silno žele ugurati u sam vrh KCUS,koji će im vratiti uslugu izborom kandidata iz reda SDA za direktora. ( za koji oni upru prstom) Vrlo moguće da je to Seka Izetbegović.
Vrlo je mali broj ljudi koji bi još mogao doći u obzir ( pominjao se i Ismet Gavrankapetanović ; i Hiroš..) ,ali izgleda da su mnogi odustali od vrućeg krompira.
I dalje mislim, da bi neki dobar ekonomist-menadžer trebao biti Direktor KCUS, a u UO birati valorizirane ljude od kvaliteta i doprinosa,sa jakim moralnim načelima .Mislim da je sadašnji kantonalni prijedlog SDA za članove UO KCUS prilično mešetarski,aljkav i pijačarski. SDA mora pronaći ljude koji će svojim ugledom, stavom, ponašanjem i djelovanjem vratiti respekt samom KCUS, a i " izvući" SDA iz tame i iz kafane.
- suncica24
#37 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Ma jok, nikako ne ide.julisiz es grant wrote:Što se tiče Opće bolnice, samo je jedan Nakaš ikada bio (i jeste) direktor-Bakir.suncica24 wrote:Kod nas izgleda pozicija u zdravstvu se prenosi po nasljednoj lozi.
Bolnica u amanet.
Kad je riječ o njegovom starijem bratu rahmetli, samo treba ustati kad se to ime spomene. A njegov (Avdin) potomak-dostojan nasljednik. Tako da moram reagovati i reći da ovo prezime nikako ne ide u istu kategoriju sa ovima.
Taj jedan... nekih 15god.
A drugi u pripremi.
Mislim, koja je razlika?
Nego, baš me zanima, po čemu je drugi dostojan nasljednik? To iz ginekološkog iskustva ili onako čuo da se priča?Jer, po ovom prvom, daleko je to od dostojnog. Što je još tužnije, daleko i od pristojnog
PS: Abdulahu svaka čast! Samo na žalost, mislim da ustane iz mrtvih još bi se tamo i vratio kad vidi kuda za šta sve mu se ime povlači...
- suncica24
#38 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Ne, ne, SAD je u pravom cvatu. Ono je sve bio beharKatarinaKosaca wrote:U zadnjih "četerestak" godinasuncica24 wrote:Jest, gdje zaboravih tu. Ta je sad baš u cvatu., ne više...
![]()
- Ricken
#39 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Nebih se složio.convict wrote:Jedan od dobavljača bolnice mi se žalio da je ovaj Damir katastrofa, da se sa njim ništa ne može "dogovoriti". Što se mene tiče, ovo je fantastičan kompliment za tog čovjeka. Da ih je barem više takvih koji ne žele da se "dogovaraju".
-
StupskaBitanga
#40 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Jadna li smo država kada je ovo postalo političko pitanje
Još smo jadniji kada nam se Vlada KS naziva ekspertnom a svi znamo da je njima ekspertizam u vidu pljačke i krađe kao i nepotizam
Možda bi i bilo dobro da juniorova žena dođe na mjesto direktora da konačno svi znaju da nemamo vlast već pastire i da ovo postaje kraljevstvo podobnih i odabranih
Još smo jadniji kada nam se Vlada KS naziva ekspertnom a svi znamo da je njima ekspertizam u vidu pljačke i krađe kao i nepotizam
Možda bi i bilo dobro da juniorova žena dođe na mjesto direktora da konačno svi znaju da nemamo vlast već pastire i da ovo postaje kraljevstvo podobnih i odabranih
-
julisiz es grant
#41 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Da...iz dugog i bliskog stručnog i ljudskog iskustva sa dotičnim. A to da se njemu priprema mjesto direktora, to je smiješno i jadno za reći. On nije materijal za toga niti bi ikada na to pristao (previše je pošten i previše posvećen svom poslu...i apsolutno vjeran uspomeni na svoga oca).suncica24 wrote:julisiz es grant wrote:
Nego, baš me zanima, po čemu je drugi dostojan nasljednik? To iz ginekološkog iskustva ili onako čuo da se priča?Jer, po ovom prvom, daleko je to od dostojnog. Što je još tužnije, daleko i od pristojnog![]()
PS: Abdulahu svaka čast! Samo na žalost, mislim da ustane iz mrtvih još bi se tamo i vratio kad vidi kuda za šta sve mu se ime povlači...
- suncica24
#42 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Ja imam baš suprotno iskustvo sa istim.julisiz es grant wrote:Da...iz dugog i bliskog stručnog i ljudskog iskustva sa dotičnim. A to da se njemu priprema mjesto direktora, to je smiješno i jadno za reći. On nije materijal za toga niti bi ikada na to pristao (previše je pošten i previše posvećen svom poslu...i apsolutno vjeran uspomeni na svoga oca).suncica24 wrote:julisiz es grant wrote:
Nego, baš me zanima, po čemu je drugi dostojan nasljednik? To iz ginekološkog iskustva ili onako čuo da se priča?Jer, po ovom prvom, daleko je to od dostojnog. Što je još tužnije, daleko i od pristojnog![]()
Na sreću, mojim razumom i odlukom, ne dugo.
Ali eto makar da se složimo u tom da on nije materijal "za toga".
I da povjerujem da je toliko pošten da to i prizna.
- kamen spoticanja
#43 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
pa bolan zbog ovakvih politickih pitanja na dnevnoj osnovi zaplache hiljade ljudi...jer se shupci igraju sudbinama sitne buranije...StupskaBitanga wrote:Jadna li smo država kada je ovo postalo političko pitanje
KCUS ima sistemom zagarantovane najvece novce(sto opet kosta najvise ljude iz breze,varesa,visokog,kiseljaka i ostalih granicnig gradova ciji stanovnici umiru na skrsenim cestama dok se hitno voze za zenicu ili travnik jer ih je neko zaboravio priljuciti kantonu sarajevo)...a onda stavis jedan ljudski promasaj u liku mesihovica da upravlja sistemom...stavis jednog elitistickog snoba gavrankapetanovica da vodi kliniku godinama( koji onako rahat izjavi za avaz da doktori nemaju sta strajkovat jer imaju plate od preko 3000 KM a zna da 98% ljekara u Bosni i Hercegovini nikad nije niti ce dobiti 3000 maraka plate u svom zivotu,dok isti prima 20 godina vise od 10 hiljada svaki mjesec )...pustis lidji korach ili salmiru kaplanu da ti biraju glavnog tehnicara KCUS-a pa onda ne mozes natjerati ni jednu sestru na klinici da radi i onda se dovedes u situaciju da pored tolikih novaca koje proguta KCUS tuzlanska klinika ima vecinu sluzbi koje bolje i kvalitetnije rade
kod nas je u zenici malo pred lokalne izbore SBB direktor zamjenio SDA direktora ...pa su nam onda ko biva da naprave ustede zabranili da radimo hladni program i vracali smo gomile pacijenata koji su dok su cekali od nehitnih postajali hitni ili inoperabilni...a sve ustvari da se sve to natovari bivsem direktoru kao predizborna kampanja...avaz je to sve ispratio...a onda je lik tri dana pred izbore podigao kredit od komercijalne banke i podijelio regres na koji nismo imali pravo jer je bolnica poslovala s gubitkom...i opet je izgubio izbore
sve je to politka drugar...ona najgora kokosharska
-
StupskaBitanga
#44 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Isto sr/go**na drugo pakovanje
-
julisiz es grant
#45 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Ja bezosjećajnom govečetu Farisu G. mogu poželjeti samo neka doživi 10% muka koje je njegov časni otac prošao po crvenim kazamatima i u kasnijem cijelom životu nosio posljedice toga kao težak invalid. Kako od onako mudrog čovjeka ispade ovaj skot, nije mi jasno.
-
Pokret01
#46 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
po meni, bas bi doktor trebao biti generalni direktor KCUS-a-jer najbolje poznaje tu instituciju, potrebe ostalih doktora i najbolje moze uociti svakodnevne probleme i raditi na njihovom rjesavanju. da bi bio generalni direktor necega kao sto je KCUS i da bi mogao da zaista dovedes do bilo kakve promjene tamo-moras znati mnogo vise od osnova ekonomije.udrch wrote:na čelu KCUS-a će biti neko iz SDA..ovaj trenutni VD je iz SDP-a i ako ostane ova vlada, znači on ide vani..Pokret01 wrote:Sta mislite povodom mogucnosti da Sebija Izetbegovic bude postavljena na celo KCUS-a? O (ne)kompetentnosti navedene gospodje da se bavi ovim poslom govore dokazi koji su javnosti vec poznati. Postignuca Damira Aganovica, vrsioca duznosti direktora kojem je mandat istekao 31. decembra, govore najbolje o kakvom izvanrednom doktoru je rijec. Osim toga, svi koji su ga imali priliku upoznati znaju da je divan i covjek i pravi profesionalac. Situacija na KCUS je od ogromne vaznosti za svakog gradjanina BiH i, po mom misljenju, Damir Aganovic je trenutno jedini covjek koji moze ovu instituciju izvesti na "pravi put".
Sta vi mislite?
to je naša logika..nema tu emocija..
neznam nijednog od ova dva spomenuta kandidata, ali po meni doktor ne može biti generalni direktor..nije rođen niti školovan za tu poziciju, bolje nekog ekonomistu sa strane..
uostalom pozicija je jako velika i odgovorna da to ima i smisla, a vjerovatno bi i bilo dosta kompetentnih kandidata..
ovi koji su gore su već u talovima i dobro bi bilo to razbiti..
na KCUS-u godinama na tenderima prolaze jedne te iste firme..ni naon Farisa se ništa nije promjenilo..
osim toga, doktor Damir Aganovic je NESTRANACKI kandidat, sto daje jos vise nade da bi objektivno mogao donositi odluke za dobro KCUS-a.
-
Pokret01
#47 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Iznenađuju me komentari poput "izdaje naredbe svaki dan kao da je general, a ne direktor". Čovjek je postao V.D. i zatekao nekoliko stotina miliona duga i vjerovatno toliki broj problema također. Kad ne bi izdavao naredbe i uvodio promjene, kako bi bio moguć bilo kakav napredak? Svaka mu čast!
- denis.istok
#48 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Hvala ti sto si se registrovao da nam to kazes.Pokret01 wrote:Iznenađuju me komentari poput "izdaje naredbe svaki dan kao da je general, a ne direktor". Čovjek je postao V.D. i zatekao nekoliko stotina miliona duga i vjerovatno toliki broj problema također. Kad ne bi izdavao naredbe i uvodio promjene, kako bi bio moguć bilo kakav napredak? Svaka mu čast!
A i ti dugovi se vidim multipliciraju svako malo
Bilo bi lijepo da prvo ukine mjesta savjetnika (kako cujem jaka imena pravo,ne mozes ih naci da ih "lučem" trazis) i time uštedi godisnje prvi milion KM bruto obaveza pa onda ide dalje u rješavanje problema kojih ima i uvijek ce biti na onoliki broj uposlenika.
Stručnost i moralni kvaliteti su dakako neupitni ali ovaj fazon "nestranački kandidat" nešto ne pije vode, zna se ko je sve ovo režirao.
- Ricken
#49 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Do sada su ljekari uvijek bili direktori i kao rezultat imamo enormne dugove, javašluk, višak osoblja u općim službama, manjak osoblja u medicinskim službama, korupciju i nepotizam i sve u svemu vrlo nepravedno radno okruženje na opšte nezadovoljstvo i onih koji rade i onih koji se liječe. Zasada nisu vidljivi pomaci.Pokret01 wrote:po meni, bas bi doktor trebao biti generalni direktor KCUS-a-jer najbolje poznaje tu instituciju, potrebe ostalih doktora i najbolje moze uociti svakodnevne probleme i raditi na njihovom rjesavanju. da bi bio generalni direktor necega kao sto je KCUS i da bi mogao da zaista dovedes do bilo kakve promjene tamo-moras znati mnogo vise od osnova ekonomije.udrch wrote:na čelu KCUS-a će biti neko iz SDA..ovaj trenutni VD je iz SDP-a i ako ostane ova vlada, znači on ide vani..Pokret01 wrote:Sta mislite povodom mogucnosti da Sebija Izetbegovic bude postavljena na celo KCUS-a? O (ne)kompetentnosti navedene gospodje da se bavi ovim poslom govore dokazi koji su javnosti vec poznati. Postignuca Damira Aganovica, vrsioca duznosti direktora kojem je mandat istekao 31. decembra, govore najbolje o kakvom izvanrednom doktoru je rijec. Osim toga, svi koji su ga imali priliku upoznati znaju da je divan i covjek i pravi profesionalac. Situacija na KCUS je od ogromne vaznosti za svakog gradjanina BiH i, po mom misljenju, Damir Aganovic je trenutno jedini covjek koji moze ovu instituciju izvesti na "pravi put".
Sta vi mislite?
to je naša logika..nema tu emocija..
neznam nijednog od ova dva spomenuta kandidata, ali po meni doktor ne može biti generalni direktor..nije rođen niti školovan za tu poziciju, bolje nekog ekonomistu sa strane..
uostalom pozicija je jako velika i odgovorna da to ima i smisla, a vjerovatno bi i bilo dosta kompetentnih kandidata..
ovi koji su gore su već u talovima i dobro bi bilo to razbiti..
na KCUS-u godinama na tenderima prolaze jedne te iste firme..ni naon Farisa se ništa nije promjenilo..
osim toga, doktor Damir Aganovic je NESTRANACKI kandidat, sto daje jos vise nade da bi objektivno mogao donositi odluke za dobro KCUS-a.
-
julisiz es grant
#50 Re: Ko ce biti na celu KCUS-a?
Takođe da ukinu kretenske funkcije, kao što su "direktori disciplina" (sinekure klasične), koje odnose ogromne pare, kao i smanje nepotrebno veliki broj nemedicinskog osoblja (raznorazni "majstori", ložači, čistačice, zatim ne trebaju posebna radna mjesta da se samo javljaju na telefon, to mogu raditi i čuvari, nije to neka posebna pamet...i sl).denis.istok wrote:Hvala ti sto si se registrovao da nam to kazes.Pokret01 wrote:Iznenađuju me komentari poput "izdaje naredbe svaki dan kao da je general, a ne direktor". Čovjek je postao V.D. i zatekao nekoliko stotina miliona duga i vjerovatno toliki broj problema također. Kad ne bi izdavao naredbe i uvodio promjene, kako bi bio moguć bilo kakav napredak? Svaka mu čast!
A i ti dugovi se vidim multipliciraju svako maloUskoro ce biti milijarda KM kako se krenulo.
Bilo bi lijepo da prvo ukine mjesta savjetnika (kako cujem jaka imena pravo,ne mozes ih naci da ih "lučem" trazis) i time uštedi godisnje prvi milion KM bruto obaveza pa onda ide dalje u rješavanje problema kojih ima i uvijek ce biti na onoliki broj uposlenika.
Stručnost i moralni kvaliteti su dakako neupitni ali ovaj fazon "nestranački kandidat" nešto ne pije vode, zna se ko je sve ovo režirao.