Ljubav do daske

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

WildRedRose

#26 Re: Ljubav do daske

Post by WildRedRose »

a nmgu ni ja tih savjeta kako treba zensko da trckara, ceka ga, a tamo su bar 50-50 sanse da je dribla. al valjda je pametnija i od tbe i od mene, pa ce svoj zivot SAMA urediti i nesto poduzeti i pametno odluciti.
dale cooper

#27 Re: Ljubav do daske

Post by dale cooper »

WildRedRose wrote:a nmgu ni ja tih savjeta kako treba zensko da trckara, ceka ga, a tamo su bar 50-50 sanse da je dribla. al valjda je pametnija i od tbe i od mene, pa ce svoj zivot SAMA urediti i nesto poduzeti i pametno odluciti.
Ko je rekao da treba da trčkara? Neka otvoreno razgovara sa njim, da predloge, iznese svoje bojazni
i onda će vidjeti na čemu je. Ako jednostavno žele različite stvari u životu onda će oboje znati
šta da rade.

Da li bi dala isti savjet da je postavljač teme muško?
WildRedRose

#28 Re: Ljubav do daske

Post by WildRedRose »

pa napisala je da je pricala, ali joj svaki put isptu pricu prospe. sve da je voli koliko ti to prepricavas, rekao bi joj, zbog ljubavi koju osjeca prema njoj i postovanja, da ga je strah i sl. a ne zavlaciti je tako.

rekla bih i muskarcu isto, da je ista podloga kao u ovom primjeru !
dale cooper

#29 Re: Ljubav do daske

Post by dale cooper »

WildRedRose wrote:pa napisala je da je pricala, ali joj svaki put isptu pricu prospe. sve da je voli koliko ti to prepricavas, rekao bi joj, zbog ljubavi koju osjeca prema njoj i postovanja, da ga je strah i sl. a ne zavlaciti je tako.

rekla bih i muskarcu isto, da je ista podloga kao u ovom primjeru !
Ono što ona njemu treba da kaže nedvosmisleno i jasno je ovo što je napisala i nama.
Da joj je 29 godina i da neće biti mlađa i da hoće da se uda u neko dogledno vrijeme.
Ako momak nije spreman na taj korak, a ona onda neka sebi traži nekoga ko jeste.
Prilično jednostavno, i nema potrebe za traženjem savjeta po forumima, niti ima
potrebe za našim špekulacijama o eventualnim švalerskim pothvatima njenog momka. :D
ikicaaaa

#30 Re: Ljubav do daske

Post by ikicaaaa »

Znaci reci mu udaja il gotovo :D Zezu na stranu,cinjenica je da se kao prepao sam sebe i shvatio da on ne moze ipak to sve jos,i iz razloga da malo usporimo i ohladimo i da se ne bismo toliko svadjali i sve,udaljio se i zahladnio,i ja sam postala tanka na zivcima zbog toga i posla umisljati razne mozda gluposti.Pa se samo da grubo kazem ljutim,on me pita sto,pa se on inati,pa svadja,pa tako u krug...A obaveza ima vise no ikad.Pa mozda je zato trenutno malo udaljen i pod stresom,a ja sam sebi umislila vara me i nema druge...
BornInHell

#31 Re: Ljubav do daske

Post by BornInHell »

.
sha_ba

#32 Re: Ljubav do daske

Post by sha_ba »

BornInHell wrote:.
Do daCke :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
burek_in_space

#33 Re: Ljubav do daske

Post by burek_in_space »

ikicaaaa wrote:Znaci reci mu udaja il gotovo :D Zezu na stranu,cinjenica je da se kao prepao sam sebe i shvatio da on ne moze ipak to sve jos,i iz razloga da malo usporimo i ohladimo i da se ne bismo toliko svadjali i sve,udaljio se i zahladnio,i ja sam postala tanka na zivcima zbog toga i posla umisljati razne mozda gluposti.Pa se samo da grubo kazem ljutim,on me pita sto,pa se on inati,pa svadja,pa tako u krug...A obaveza ima vise no ikad.Pa mozda je zato trenutno malo udaljen i pod stresom,a ja sam sebi umislila vara me i nema druge...
Znash kako, 80% da te ne vara, 100% da neku drugu :dance: . :mrgreen:
dale cooper

#34 Re: Ljubav do daske

Post by dale cooper »

ikicaaaa wrote:Znaci reci mu udaja il gotovo :D Zezu na stranu,cinjenica je da se kao prepao sam sebe i shvatio da on ne moze ipak to sve jos,i iz razloga da malo usporimo i ohladimo i da se ne bismo toliko svadjali i sve,udaljio se i zahladnio,i ja sam postala tanka na zivcima zbog toga i posla umisljati razne mozda gluposti.Pa se samo da grubo kazem ljutim,on me pita sto,pa se on inati,pa svadja,pa tako u krug...A obaveza ima vise no ikad.Pa mozda je zato trenutno malo udaljen i pod stresom,a ja sam sebi umislila vara me i nema druge...
Pa trebaš mu dati do znanja šta ti je tačno na pameti, da ne bude zabune.
I zaista je moguće da je tip jednostavno preopterećen sa poslom. A sa druge strane
moguće da i on razmišlja o zajedničkom životu i kako bi to sve izgledalo, i moguće
da ima bojazni da li bi ti mogao pružiti u ovom trenutku sve ono što trebaš i
zaslužuješ. Jebiga, mi smo takvo društvo gdje se muškarac još uvijek osjeća kao glavni
hranitelj porodice i sam osjećaj da nije u mogućnosti da skrbi za porodicu stvara strašan
pritisak. Usput rečeno, da li i ti radiš?
loose end

#35 Re: Ljubav do daske

Post by loose end »

ikicaaaa wrote:Zaglavjena sam u odnosu vec evo pune tri godine
:shock:
ikicaaaa

#36 Re: Ljubav do daske

Post by ikicaaaa »

Ev mene nije me bilo duze..A moguce je da je do karijere,zeli prvo malo da stane na noge,a vidi da ja zurim,pa je pustio sve kraju..Ili jednostavno za njega vise nije to to,pa zeli da trazi to nesto sto je to..hm..A moguce je i da je njemu dakle dobro ovako,jer ima neku koja mu daje sto mu je potrebno..To je najgore sto mene ta sumnja danima ubija :( ne znam sta mi je ali ne prstajem misliti da ima nesto.Dal sam "bolesna" ili jednostavno taj instikt me upozorava,ne znam.Kako onda znati i kako djelovati.Ali njegovo ponasanje..Slabije javljanje,slabije dolazi,ni ne govori da me voli,da me pozelio,dal je rezultat tih obaveza ili tog da se istresa negdje drugdje ne znam ..:(
jocker-07

#37 Re: Ljubav do daske

Post by jocker-07 »

ikicaaaa wrote:Ev mene nije me bilo duze..A moguce je da je do karijere,zeli prvo malo da stane na noge,a vidi da ja zurim,pa je pustio sve kraju..Ili jednostavno za njega vise nije to to,pa zeli da trazi to nesto sto je to..hm..A moguce je i da je njemu dakle dobro ovako,jer ima neku koja mu daje sto mu je potrebno..To je najgore sto mene ta sumnja danima ubija :( ne znam sta mi je ali ne prstajem misliti da ima nesto.Dal sam "bolesna" ili jednostavno taj instikt me upozorava,ne znam.Kako onda znati i kako djelovati.Ali njegovo ponasanje..Slabije javljanje,slabije dolazi,ni ne govori da me voli,da me pozelio,dal je rezultat tih obaveza ili tog da se istresa negdje drugdje ne znam ..:(
nemas sta znati,nego kontriraj ti njega malo i vidi sta ce i kako ce se postaviti.Vrlo lahko ti je to uciniti.
Nebih da ti trubim nesto il slicno,ali haman sam u istoj situaciji,samo sto kod mene hanuma sve nesta izbjegava,uplice starce u sve to kao da ce s njima provesti ostatak a ne samnom.Sve u svemu teska situacija,al pokusaj na malo drugaciji nacin i znat ces.kako kazu:"zivi zivot kao igru,jer sve u zivotu je igra sudbine"
duplanula

#38 Re: Ljubav do daske

Post by duplanula »

ikicaaaa wrote:Ev mene nije me bilo duze..A moguce je da je do karijere,zeli prvo malo da stane na noge,a vidi da ja zurim,pa je pustio sve kraju..Ili jednostavno za njega vise nije to to,pa zeli da trazi to nesto sto je to..hm..A moguce je i da je njemu dakle dobro ovako,jer ima neku koja mu daje sto mu je potrebno..To je najgore sto mene ta sumnja danima ubija :( ne znam sta mi je ali ne prstajem misliti da ima nesto.Dal sam "bolesna" ili jednostavno taj instikt me upozorava,ne znam.Kako onda znati i kako djelovati.Ali njegovo ponasanje..Slabije javljanje,slabije dolazi,ni ne govori da me voli,da me pozelio,dal je rezultat tih obaveza ili tog da se istresa negdje drugdje ne znam ..:(

Nemoj sebe maltretirati, niko nije vrijedan da ti zdravlja nastrada (radi stresa ocigledno). Presaberi se sta zelis, od njega i vase veze, popricajte (skype i to ako vec nema mogucnost u 4 oka) i koji god da je ishod sebe si rijesila muke i problema. Ili ce se razrijesiti pa ce biti nekog napretka, ili ces znati na cemu su, gdje ces biti u crnjaku ali se nesec stresati :).
žuta lala

#39 Re: Ljubav do daske

Post by žuta lala »

Šta god da ti mi kažemo, ti ćeš opet uraditi onako kako ti misliš da treba.
Ako ga voliš, valjda imaš povjerenja u njega. Razgovorom se sve može riješiti. Nemoj džaba da nagađaš što on tako hoće (ili je u pitanju karijera, ili izbjegavanje obaveza i sl), nego ga fino pitaj i sam će ti reći.
A nemoj da zbog straha od samoće uliniš nešto nepromišljeno. Sve se dešava s razlogom, popričajte, reci mu sve što te muči i eto, riješen problem.
Sretno u svakom slučaju! :)
jocker-07

#40 Re: Ljubav do daske

Post by jocker-07 »

Na kraju krajeva sto ljudi sto cudi nema sta,skontaj se sama kako i sta,porazgovaraj s njim i rijesi da li ostajete il ne.
Sretno.. :)
kockica_kockica

#41 Re: Ljubav do daske

Post by kockica_kockica »

ikicaaaa wrote:Vidim svi se nesto zale,pa da i ja malo :D Samo nemojte reci da sam trol...Pisemo,pa kako Bog da :)

A sad ozbiljno...Zaglavjena sam u odnosu vec evo pune tri godine kojim nisam zadovoljna..A napominjem da ga stvarno volim toliko da je on za mene taj.To nezadovoljstvo uglavnom traje otkako je decko otisao u drugi grad zbog posla,ubija me veza na daljinu...Pored tog,predlagala sam mu bar zajednicki zivot,a on nije kao spreman za to,najvise kao finansijski.Mada kazu ko nesto ne zeli,trazi izgovore,ko zeli,trazii nacine..A mogli bismo si olaksati,ne bi bilo idealno,ali bili bi bar skupa i to bi mene smirilo..Ovako se stalno svadjamo i bojim se da ne vodi na dobro...U posljednje vrijeme se nekako udaljio i malko ohladio,ali mozda zbog posla i da se ne bismo svadjali previse.Kod mene uglavnom preovladava strah da cu biti povrijedjena i da cu ostati sama u trideset i nekoj.Imamo 29 godina!

Znam da ovakvih slucajeva ima more,pa eto da malo probehaterimo..:)

Ti po zeMski naravno srljas ....
Tebi je bila muka jer on nije u sitm gradu sa tobom, pa vas to ogranicava da se vidjate cesto... Onda si sjedila i danima dumala kako da budete zajedno po vazdan, i nadosla na to da se zabavljate tri godine i da se ti trebas preseliti kod njega da zivite zajedno... Ti si odlucila da je to najpametnije...

S druge strane tvoj momak dobio novi posao.. otisao u drugi grad... pokusava se dokazati na tom poslu zivi pod stresom.. mozda je iznajmio stan koji placa ... i onda mu ti dodjes kao slag na torti pored svih problema sa svojom idejom ...

MA de ba ohladi malo... Sa tim tvojim stavom samo ces ga otjerati i natjerati da nadje drugu i snjom se ozeni u mjesec dana samo da ti pokaze da si bila u pravu i da zasutis... Umjesto da iskoristis vrijeme sa njim da se zabavite i nasmijete ti se uhvatila zajednickog zivota k'o pijan plota... Pusti ga zenska glavo da razmisli o tome...

Mi zene smo toliko komplicirane da uopce ne znamo uzivati u trenutku... Sta god da se desi mi od toga napravimo doktorsku disertaciju...
jocker-07

#42 Re: Ljubav do daske

Post by jocker-07 »

kockica_kockica wrote:
ikicaaaa wrote:Vidim svi se nesto zale,pa da i ja malo :D Samo nemojte reci da sam trol...Pisemo,pa kako Bog da :)

A sad ozbiljno...Zaglavjena sam u odnosu vec evo pune tri godine kojim nisam zadovoljna..A napominjem da ga stvarno volim toliko da je on za mene taj.To nezadovoljstvo uglavnom traje otkako je decko otisao u drugi grad zbog posla,ubija me veza na daljinu...Pored tog,predlagala sam mu bar zajednicki zivot,a on nije kao spreman za to,najvise kao finansijski.Mada kazu ko nesto ne zeli,trazi izgovore,ko zeli,trazii nacine..A mogli bismo si olaksati,ne bi bilo idealno,ali bili bi bar skupa i to bi mene smirilo..Ovako se stalno svadjamo i bojim se da ne vodi na dobro...U posljednje vrijeme se nekako udaljio i malko ohladio,ali mozda zbog posla i da se ne bismo svadjali previse.Kod mene uglavnom preovladava strah da cu biti povrijedjena i da cu ostati sama u trideset i nekoj.Imamo 29 godina!

Znam da ovakvih slucajeva ima more,pa eto da malo probehaterimo..:)

Ti po zeMski naravno srljas ....
Tebi je bila muka jer on nije u sitm gradu sa tobom, pa vas to ogranicava da se vidjate cesto... Onda si sjedila i danima dumala kako da budete zajedno po vazdan, i nadosla na to da se zabavljate tri godine i da se ti trebas preseliti kod njega da zivite zajedno... Ti si odlucila da je to najpametnije...

S druge strane tvoj momak dobio novi posao.. otisao u drugi grad... pokusava se dokazati na tom poslu zivi pod stresom.. mozda je iznajmio stan koji placa ... i onda mu ti dodjes kao slag na torti pored svih problema sa svojom idejom ...

MA de ba ohladi malo... Sa tim tvojim stavom samo ces ga otjerati i natjerati da nadje drugu i snjom se ozeni u mjesec dana samo da ti pokaze da si bila u pravu i da zasutis... Umjesto da iskoristis vrijeme sa njim da se zabavite i nasmijete ti se uhvatila zajednickog zivota k'o pijan plota... Pusti ga zenska glavo da razmisli o tome...

Mi zene smo toliko komplicirane da uopce ne znamo uzivati u trenutku... Sta god da se desi mi od toga napravimo doktorsku disertaciju...
yo yo :dance: :dance: reci joj reci :thumbup: :D :D
sha_ba

#43 Re: Ljubav do daske

Post by sha_ba »

loose end wrote:
ikicaaaa wrote:Zaglavjena sam u odnosu vec evo pune tri godine
:shock:
jel se mlada odglavila????
mint

#44 Re: Ljubav do daske

Post by mint »

Sve mi je jasno, ali kad ljudi ostaju u vezi samo da ne bi u tridesetoj ostali sami, to nikako ne mogu da shvatim ...

Isto tako, imas problem, nedoumicu ... pa razgovaraj s njim, a ne pitati sta drugi misle sta trebas uraditi, sta se desava ... ako ti ne znas kako ce neko ko ne poznaje ni tebe, ni njega.

Meni licno ako nesto smeta u vezi otvoreno kazem, pa ili cemo rijesiti problem ili shvatiti da dalje ne ide, vjerovatno zato i ne dolazim u situaciju da razmisljam sta on misli, zasto je ovo rekao ili uradio ...

Zivot je prekratak da bi se ljudi bavili takvim glupostima, uzivaj u vezi, trudi se dok osjecas da to ima smisla, ako ljubav nije obostrana dzaba je tebi sate i sate razmisljati sta i kako, bolje zavrsiti i nastaviti sa zivotom u nekom drugom smjeru ... i zasto ti je toliki problem "ostacu sama u tridesetoj", ne bi bila ni prva ni zadnja.

Svi mi volimo imati nekog kraj sebe, ali ne pod svaku cijenu, valjda bi trebala u toj vezi biti prisutna ljubav, postovanje, neki zajednicki interesi, planovi itd. a ne da si ti stalno u grcu sta ce se desiti. Ali ako ti je najvazniji cilj u zivotu "ne ostati sama", kao i nazalost velikom broju djevojaka, onda izvini na ovom sto sam rekla, jer tebi to onda nema nikakvog smisla.
mija_ja

#45 Ni na nebu,ni na zemlji!

Post by mija_ja »

Nisam trol,trebam misljenja.U vezi gotovo tri godine.Ali imam problema s momkom.Promijenio se u posljednjih pa i pola godine.Ali sve sam mislila privremeno je.Medjutim i danas je dan tako.Dalji mi je nego ikada.Pomisljala sam da je druga cura u pitanju.Da ga za mene veze samo povremenaaa navika.A ne zato sto me ne voli.Nego misli da ne zasluzujem da me voli.Decko je opterecen svim mojim bivsim vezama i ne vjeruje mi nista,kaze da sam lagala,pa mi cak psuje i vrijedja kada posumnja u mene.Sad se ponasa kao da mu je svejdno.Cak i kada me napadne ja osjecam da je to nekako "reda radi".Kao da je sebi rekao da ce mu biti svejedno,nedodirljiv je za mene.Mozda mu se i ne svidjam,zaljubio se.Mozda zeli jos da prozivi,shvatio je da ne zeli toliko da se veze,a zna da ja zelim nesto vise od ove veze i to uskoro.Slusa druge muskarce i gleda kako se oni ponasaju...Jednog je cura ostavila,otisla s drugim,pa ovaj kao da misli da su sve zene iste,da cu i ja tako...Mislim na sve sam pomisljala,ali najvise na ovo prvo sto sam vam navela.Znam samo da mi fali njegove paznje i ljubavi.Daje mi je kao na kasikicu.A ja zivim za nas dvoje.Pa kako da bude zadovoljna i sretna.A kad iniciram kakav razgovor,on kaze da stalno iste price ponavljam,da se samo svadjam,da se ne znam opustiti u vezi...A kako da se oputim kad je sve ovako,kako da budem nasmijana?A nece da prekine ono direktno,nekoliko puta je bilo svaljujuci krivnju na mene,pa se ja sterem,pravdam...Dugo smo skupa,toliko sam se trudila,sad da sve propane,pa da idem ispocetka.Bojim se necu ovako voljeti vise,da nema nikoga poput njega.Volim ga i zeljela bi da uspijemo.Samo sam imala hrabrosti povjeriti se starijem bratu svom i on me razumije.Hvala na vasim misljenjima.
MedenoSrce

#46 Re: Ni na nebu,ni na zemlji!

Post by MedenoSrce »

Mozda nisi trol al' si paglu.

Umij se hladnom vodom i poslozi prioritete.
dust in the wind

#47 Re: Ni na nebu,ni na zemlji!

Post by dust in the wind »

kako vise ne dosade ljudima ove teme...a ja glupa pa udjem da citam ti isto...
FreakyStyley

#48 Re: Ni na nebu,ni na zemlji!

Post by FreakyStyley »

Gay je. ;-)
honky tonk

#49 Re: Ni na nebu,ni na zemlji!

Post by honky tonk »

prevario te, grize ga savjest, pa je ispoljava u drugom licu tj. prema tebi.

valjda kontas. ;-)
hhaarree

#50 Re: Ni na nebu,ni na zemlji!

Post by hhaarree »

FreakyStyley wrote:Gay je. ;-)
potpis

inace postavljacice

trol si
hljeba ti kad stavis tacku pritisni space
mazohista si
Post Reply