Cuj islamske provale!fatamorgana wrote:Primijetio sam da se smiješ samo na islamske provale,nasa wrote:![]()
![]()
Tolerancija i vjernici
- Kroksica
#26 Re: Tolerancija i vjernici
- fatamorgana
#27 Re: Tolerancija i vjernici
Ha, ha, ope' izvrćeš riječi, znaš da se odnosilo na kroksicu,nasa wrote:Snow Whitefatamorgana wrote:Primijetio sam da se smiješ samo na islamske provale,nasa wrote:![]()
![]()
,nije muslimanka ali je smijesno....
- Kroksica
#28 Re: Tolerancija i vjernici
Sta sam sad radila?fatamorgana wrote: Ha, ha, ope' izvrćeš riječi, znaš da se odnosilo na kroksicu,
-
Nefs-i Mulhima
#29 Re: Tolerancija i vjernici
Upravo te zamisljam, kao i na svakom postu koji napravisfatamorgana wrote:bog si....a jelde i ja sam,

- fatamorgana
#30 Re: Tolerancija i vjernici
E , ko bi vas nasmijav'o da nije fatka, kod vas brate sve n'ake zbrane, nemoj prije jela, nemoj poslije jela, nemoj prije braka, nemoj poslije braka, nemoj desnom, nemoj lijevom, nemoj danas, nemoj sutra .... Pa ka'ću onda? prekosutra?Kroksica wrote:Cuj islamske provale!fatamorgana wrote:Primijetio sam da se smiješ samo na islamske provale,nasa wrote:![]()
![]()
![]()
-
Nefs-i Mulhima
#31 Re: Tolerancija i vjernici
Nađo te i u orđinalu... ide uz ovaj postfatamorgana wrote:E , ko bi vas nasmijav'o da nije fatka, kod vas brate sve n'ake zbrane, nemoj prije jela, nemoj poslije jela, nemoj prije braka, nemoj poslije braka, nemoj desnom, nemoj lijevom, nemoj danas, nemoj sutra .... Pa ka'ću onda? prekosutra?
Fata u usponu na forumu

- fatamorgana
#32 Re: Tolerancija i vjernici
Pa složila islamsku provalu, ti a ne Snjeguljica,Kroksica wrote:Sta sam sad radila?fatamorgana wrote: Ha, ha, ope' izvrćeš riječi, znaš da se odnosilo na kroksicu,
- fatamorgana
#33 Re: Tolerancija i vjernici
Ha, još jedan fan! Bubi tetka,Nefs-i Mulhima wrote:Upravo te zamisljam, kao i na svakom postu koji napravisfatamorgana wrote:bog si....a jelde i ja sam,
-
Nefs-i Mulhima
#34 Re: Tolerancija i vjernici
fatamorgana wrote:Ha, još jedan fan! Bubi tetka,

Neg odo sta pametno radit... Ugodno trolanje
- Kroksica
#35 Re: Tolerancija i vjernici
Ma neka nama Fatka, ne bi valjalo da ga nema. Sto se tice zabrana, mozes ti kad hoces.fatamorgana wrote:
E , ko bi vas nasmijav'o da nije fatka, kod vas brate sve n'ake zbrane, nemoj prije jela, nemoj poslije jela, nemoj prije braka, nemoj poslije braka, nemoj desnom, nemoj lijevom, nemoj danas, nemoj sutra .... Pa ka'ću onda? prekosutra?
Pa nije bila provala, ono jeste Snjegljica.fatamorgana wrote:Pa složila islamsku provalu, ti a ne Snjeguljica,![]()
- fatamorgana
#36 Re: Tolerancija i vjernici
Ču' ono Snjeguljica, isto neka alapača,Kroksica wrote:
Pa nije bila provala, ono jeste Snjegljica.
-
biturbo
#37 Re: Tolerancija i vjernici
Uh ,sto se ismijah .Nemoj ga viseNefs-i Mulhima wrote:Upravo te zamisljam, kao i na svakom postu koji napravisfatamorgana wrote:bog si....a jelde i ja sam,
- fatamorgana
#38 Re: Tolerancija i vjernici
Ih, lako je za svoje navijat', to viđam vazda i na utakmici,biturbo wrote: Uh ,sto se ismijah .Nemoj ga vise
-
biturbo
#39 Re: Tolerancija i vjernici
"Fata u usponu na forumu" ,jos jacifatamorgana wrote:Ih, lako je za svoje navijat', to viđam vazda i na utakmici,biturbo wrote: Uh ,sto se ismijah .Nemoj ga vise
- Kroksica
#40 Re: Tolerancija i vjernici
Jasta neg Snjeguljica!fatamorgana wrote:Ču' ono Snjeguljica, isto neka alapača,Kroksica wrote:
Pa nije bila provala, ono jeste Snjegljica.

-
abdulah12
#41 Re: Tolerancija i vjernici
Izgleda, Suljaga, da se izvuko'.Suljaga wrote:@ abdulah12
Selam,
Mozes li malo opisati ko je ovaj covjek? I znas li kada ce biti ta iduca prezentacija? Dosta ovoga sto je rekao zvuci dobro, ali moram priznati da sam zabrinut sta ce iduce reci.
-
Suljaga
#42 Re: Tolerancija i vjernici
Eh, svaka cast. Bio sam zabrinut nakon prvog dijela sta bi mogao reci jer je moglo otici na netoleranciju prema drugima, ali sve sto je rekao u ovom drugom dijelu je za pohvalu. Kada bi se svi malo vise pozabavili samim sebima, dosta bi se toga popravilo oko nas.
- 68847
#43 Re: Tolerancija i vjernici
"A upravo je to ono čemu vjera poziva čovjeka"
I razum poziva a glas razuma nije bitan?
-
Nefs-i Mulhima
#44 Re: Tolerancija i vjernici
Pitanje je na cemu se taj razum bazira, pod kakvim okolnostima i situacijama donosi sud i poziva tihim glasom.68847 wrote:"A upravo je to ono čemu vjera poziva čovjeka"
Da li je pod uticajem frustracija, da li trazi ono sto mu odgovara i ono najbitnije, da li je bez predrasuda i pocetnog suda uzeo u obzir sve faktore i istrazio tematiku o kojoj zeljno zeli pustiti glasic...
etc etc
- 68847
#45 Re: Tolerancija i vjernici
Nisam rekao "razum".Nefs-i Mulhima wrote:Pitanje je na cemu se taj razum bazira, pod kakvim okolnostima i situacijama donosi sud i poziva tihim glasom.68847 wrote:"A upravo je to ono čemu vjera poziva čovjeka"
Da li je pod uticajem frustracija, da li trazi ono sto mu odgovara i ono najbitnije, da li je bez predrasuda i pocetnog suda uzeo u obzir sve faktore i istrazio tematiku o kojoj zeljno zeli pustiti glasic...
etc etc
Nisu valjda svi ljudi stoka pa im treba Atila (u smislu Bič Božiji) da ih u red dovede?
- prorok
#46 Re: Tolerancija i vjernici
Ooooooooooooj nevjerniciiiii vozdraaaaaaaaaaaaaa..
Tolerancija i idejni pojma vjernici (ne ovi moderni vjernici tipa nase ili kroksice sto uzimaju iz vjere sta oce a odbacuju sta im se ne svidja) nikako ne ide zajedno, ali nikako.
BOG / KREATOR Ne postoji! Eto rijesena dilema koja traje hiljadama godina.
Tolerancija i idejni pojma vjernici (ne ovi moderni vjernici tipa nase ili kroksice sto uzimaju iz vjere sta oce a odbacuju sta im se ne svidja) nikako ne ide zajedno, ali nikako.
- 68847
#47 Re: Tolerancija i vjernici
Toleriram postojanje i takvog stava.prorok wrote:Ooooooooooooj nevjerniciiiii vozdraaaaaaaaaaaaaa..
- prorok
#48 Re: Tolerancija i vjernici
Zato sto si TOTALNOOO MODERAN vjernik68847 wrote:Toleriram postojanje i takvog stava.prorok wrote:Ooooooooooooj nevjerniciiiii vozdraaaaaaaaaaaaaa..
-
Nefs-i Mulhima
#50 Re: Tolerancija i vjernici
Tanka je nit, ako uopce i postoji.68847 wrote:Nisam rekao "razum".
Nisu valjda svi ljudi stoka pa im treba Atila (u smislu Bič Božiji) da ih u red dovede?
*edit
Upravo vidjeh da nisam odgovorio na tvoje pitanje.
S mog aspekta gledanja, vrlo smjesna konstatacija iz cistog razloga zato sto se i sami "demokratski" ustroj vodi pod tome da treba iluzijom "slobode" upravljat superiornim ovcama koji ne vide problem u tome, a vrlo rado se okome na religiju.
@prorok
A gdje je tvoje sunce
Zanimljivo je kako su neki nevjernici i ateisti, cini mi se vise razmisljaju o vjeri i trude se nesta nego mnogi vjernici
Last edited by Nefs-i Mulhima on 29/01/2013 23:26, edited 1 time in total.