enterijer

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Qler

#26 Re: enterijer

Post by Qler »

Bio sam ja u autotexu, nisu imali mjeru za moje auto, dogovorim da dodjem da uzmu mjere da se prasvlake urade, i rodi mi se dijete 15 dana prije termina :) i propadose i presvlake i sve... u međuvremenu sam skontao da mi se ne isplati samo presvlake raditi, jer bi volio i to sjediste srediti, pa sve odjednom da uradim, ali nema nikog da to radi. Zvao sam ja mislim i tog Tahira, ali nema materijale, ili nece da radi.. u glavnom suvozacevo sjediste i zadnja klupa su kao novi, samo je problem u mom sjedistu...
preludezalude

#27 Re: enterijer

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote: Gorane nemoj opet pocinjati sa pricom da je skuplje istovremeno i bolje. Mozda je covjek dobio bolje i kvalitetnije od tog koji cijeni 200KM. Najbolje je da onaj koji je zainteresovan za presvlacenje ode na lice mjesta i uveri se u kvalitet materijala i kvalitet izrade. Ja sam svojim ocima gledao kakav je kvalitet posla uradjen u Visokom. Katastrofa cista. Gledao sam na x auta kako je uradjen posao u Gradačcu i mogu reci da je uradjeno vrhunski. Kako rade ti majstori u Sarajevu nemam pojma zato i kazem da treba otici tamo i provjeriti.
Bas zato sto ne znas ne petljaj se gdje ti nije mjesto i o cemu pojma nemas. Posto si iz Tzl i posto ti je jedini motiv da meni nesto kontriras za tvoju info Autotex je vec godinama referenca za kvalitet u izradi presvlaka u Sa i sire i vrlo je tesko da neko nadmasi taj kvalitet i to nema veze sa cijenom, kod njih cijena zavisi od toga iz koliko kom se presvlake sastoje, koliko je i kakvog materijala i vremena potrebno. Pun je grad onih koji siju jeftinije ali bez obzira sto su jeftiniji svi su no name i niko od njih ne moze prici Autotexu tako da od price da je mogao dobiti kvalitetnije od Autotexa tesko da ima ista. Sljedeci put se ne petljaj gdje ti nije mjesto.
Gorane sam si rekao da cijena govori sve. Ja ti kazem da cijena ne govori nista. Nista ja nisam rekao za Autotex, nemoj mi stavljati rijeci u usta. Ne znam njihov rad i ne mogu nista reci za njih, a vjerujem da radi dobro slusajuci price forumasa. Komentarisem tvoju izjavu da ako je neko platio 120KM onda nije dobio isti kvalitet kao sto neko drugi radi za 200. NIDJE VEZE. Svar je koliko ko cijeni svoj posao i koliko ko hoce da zaradi. Kazem ti da sam kod rodjaka gledao rad iz Visokog (bijela koza), katastrofa cista. Ovaj u Gradačcu je jeftiniji od tog sto radi za 200KM i garantujem da nije losiji. Ovo tvrdim na nevidjeno jer nisam vidio radove iz Sarajeva ali sam vidio radove iz Gradačca. Gorane, ima boljih stvari i van Sarajeva.
preludezalude

#28 Re: enterijer

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote: Gorane nemoj opet pocinjati sa pricom da je skuplje istovremeno i bolje. Mozda je covjek dobio bolje i kvalitetnije od tog koji cijeni 200KM. Najbolje je da onaj koji je zainteresovan za presvlacenje ode na lice mjesta i uveri se u kvalitet materijala i kvalitet izrade. Ja sam svojim ocima gledao kakav je kvalitet posla uradjen u Visokom. Katastrofa cista. Gledao sam na x auta kako je uradjen posao u Gradačcu i mogu reci da je uradjeno vrhunski. Kako rade ti majstori u Sarajevu nemam pojma zato i kazem da treba otici tamo i provjeriti.
Bas zato sto ne znas ne petljaj se gdje ti nije mjesto i o cemu pojma nemas. Posto si iz Tzl i posto ti je jedini motiv da meni nesto kontriras za tvoju info Autotex je vec godinama referenca za kvalitet u izradi presvlaka u Sa i sire i vrlo je tesko da neko nadmasi taj kvalitet i to nema veze sa cijenom, kod njih cijena zavisi od toga iz koliko kom se presvlake sastoje, koliko je i kakvog materijala i vremena potrebno. Pun je grad onih koji siju jeftinije ali bez obzira sto su jeftiniji svi su no name i niko od njih ne moze prici Autotexu tako da od price da je mogao dobiti kvalitetnije od Autotexa tesko da ima ista. Sljedeci put se ne petljaj gdje ti nije mjesto.
Moram i da ovo tvoje prokomentiram.
1. Ja da hocu tebi da kontriram i da te zaje*avam, vjeruj mi da imam pun arsenal, ali nije mi to cilj.
2. Kakve sad ima veze ovo sto si napisao "Posto si iz Tuzle..." Jel' to ti imas sta protiv tog grada, da li je to neka mrznja na nacionalnoj osnovi, vjerskoj, medjugradskoj, trenutno politickoj...
3. Za tvoju informaciju, ja zivim u Tuzli vec duze vrijeme, a ranije sam zivio u Mostaru i smatram se Mostarcem. A vidi cuda, rodjeni sam Sarajlija.
goran16v

#29 Re: enterijer

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Gorane sam si rekao da cijena govori sve. Ja ti kazem da cijena ne govori nista. Nista ja nisam rekao za Autotex, nemoj mi stavljati rijeci u usta. Ne znam njihov rad i ne mogu nista reci za njih, a vjerujem da radi dobro slusajuci price forumasa. Komentarisem tvoju izjavu da ako je neko platio 120KM onda nije dobio isti kvalitet kao sto neko drugi radi za 200. NIDJE VEZE.
Ovo tvrdim na nevidjeno jer nisam vidio radove iz Sarajeva ali sam vidio radove iz Gradačca. Gorane, ima boljih stvari i van Sarajeva.
Pa u tome i jeste poenta da tvrdis nesto na nevidjeno, odnosno petljas se u nesto u sta ocigledno pojma nemas.
Ja ti garantujem da niko u Sarajevo jos uvijek ne sije presvlake kvalitetno kao Autotex pa tako ni taj sto ih sasije za 80 KM manje i da automatski od price da je to isti posao kako on to tvrdi, nema nista, taman da ih je platio 12000 a ne 120 KM, samo je pitanje da li je razlika u cijeni srazmjerna razlici u kvaliteti i sta se vise isplati, a ne sta je jeftinije.
Da ima bolji stvari i van Sarajeva, ali covjek pita za Sarajevo jer je iz Sarajeva i ne treba biti nesto inteligentan da se prica o Gradaccu itd preskoci.
Last edited by goran16v on 12/01/2013 02:32, edited 2 times in total.
goran16v

#30 Re: enterijer

Post by goran16v »

preludezalude wrote: 1. Ja da hocu tebi da kontriram i da te zaje*avam, vjeruj mi da imam pun arsenal, ali nije mi to cilj.
2. Kakve sad ima veze ovo sto si napisao "Posto si iz Tuzle..." Jel' to ti imas sta protiv tog grada, da li je to neka mrznja na nacionalnoj osnovi, vjerskoj, medjugradskoj, trenutno politickoj...
3. Za tvoju informaciju, ja zivim u Tuzli vec duze vrijeme, a ranije sam zivio u Mostaru i smatram se Mostarcem. A vidi cuda, rodjeni sam Sarajlija.
Naravno, arsenal price napamet i na nevidjeno.
Ne naprotiv, nemam nista protiv Tzl i vrlo sam vezan za Tzl, porodicno, a nekad i poslovno, a "Posto si iz Tuzle..." je iskljucivo zbog toga sto, bez obzira sto si rodjeni Sarajlija, ocigledno ne znas za Autotex a komentarises cijene i kvalitet, pa cisto da znas kako stvari stoje.
Presvlake nisu nikakav prestiz, niti je razlika u cijeni izmedju pijacnih, a pogotovo kucna no name radinost i presvlaka iz Autotexa stotine ili hiljade maraka, a one iz Autotexa uz malo paznje traju min 10+ godina tako da za veliku vecinu ta razlika u cijeni nije nikakav problem i covjek, tj sad je zena, posto je muz umro, je bas zbog toga napravila pravi biznis. Uostalom, da nije tako vec bi se neki snajder iz Sa odavno proslavio i preuzeo primat.
nestokaocovjek

#31 Re: enterijer

Post by nestokaocovjek »

Ako ti auto ima klimu možeš slobodno da uradiš dubinsko pranje, samo što ćeš nakon pranja ostavit upaljeno auto jedno 2-3 sata i uključit grijanje i to dobro grijanje! Nemoj da brineš, komšija mi drži auto praonicu i ovih dana je oprao jedno 20 auta dubinsko za neku auto kuću koja valja polovna vozila! A što se tiče ostatka enterijera ako imaš dovoljno para otiđi kod nekog da ti sašije presvlake od materijala koji želiš i boje kakvu oćeš i po mjeri tvog auta! Npr imaš u Tešnju takvog čovjeka, radi odlične presvlake za male pare! Pozdrav
johntra

#32 Re: enterijer

Post by johntra »

Qler wrote:Bio sam ja u autotexu, nisu imali mjeru za moje auto, dogovorim da dodjem da uzmu mjere da se prasvlake urade, i rodi mi se dijete 15 dana prije termina :) i propadose i presvlake i sve... u međuvremenu sam skontao da mi se ne isplati samo presvlake raditi, jer bi volio i to sjediste srediti, pa sve odjednom da uradim, ali nema nikog da to radi. Zvao sam ja mislim i tog Tahira, ali nema materijale, ili nece da radi.. u glavnom suvozacevo sjediste i zadnja klupa su kao novi, samo je problem u mom sjedistu...
Što ne kupiš polovno vozačko sjedište, ugradiš ga i onda odeš naručiti presvlake?
Qler

#33 Re: enterijer

Post by Qler »

Zato što niko ne prodaje jedno sjedište.
goran16v

#34 Re: enterijer

Post by goran16v »

Qler wrote:Zato što niko ne prodaje jedno sjedište.
Ko kaze?
johntra

#35 Re: enterijer

Post by johntra »

Onda po toj logici, niko ne prodaje jedna vrata.... :D
Malo se ti bolje raspitaj, može se to kupiti pojedinačno...
preludezalude

#36 Re: enterijer

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote: Gorane sam si rekao da cijena govori sve. Ja ti kazem da cijena ne govori nista. Nista ja nisam rekao za Autotex, nemoj mi stavljati rijeci u usta. Ne znam njihov rad i ne mogu nista reci za njih, a vjerujem da radi dobro slusajuci price forumasa. Komentarisem tvoju izjavu da ako je neko platio 120KM onda nije dobio isti kvalitet kao sto neko drugi radi za 200. NIDJE VEZE.
Ovo tvrdim na nevidjeno jer nisam vidio radove iz Sarajeva ali sam vidio radove iz Gradačca. Gorane, ima boljih stvari i van Sarajeva.
Pa u tome i jeste poenta da tvrdis nesto na nevidjeno, odnosno petljas se u nesto u sta ocigledno pojma nemas.
Ja ti garantujem da niko u Sarajevo jos uvijek ne sije presvlake kvalitetno kao Autotex pa tako ni taj sto ih sasije za 80 KM manje i da automatski od price da je to isti posao kako on to tvrdi, nema nista, taman da ih je platio 12000 a ne 120 KM, samo je pitanje da li je razlika u cijeni srazmjerna razlici u kvaliteti i sta se vise isplati, a ne sta je jeftinije.
Da ima bolji stvari i van Sarajeva, ali covjek pita za Sarajevo jer je iz Sarajeva i ne treba biti nesto inteligentan da se prica o Gradaccu itd preskoci.
Ja ti tvrdim da ima jeftinijih radova jednako kvalitetnih kao Sto radi Autotex.
530 ti je rekao da je uradio isti posao za 120KM. To ti je argument koji nije dosao od mene.
Kazes da je Autotex ipak tu referenca za kvalitet. Niko nije rekao da nije kvalitet. Ali ja ti kazem da se za 200 KM moze dobiti vrhunski odradjen posao u koži.
Qler

#37 Re: enterijer

Post by Qler »

johntra wrote:Onda po toj logici, niko ne prodaje jedna vrata.... :D
Obisao sam dosta otpada, svi prodaju citav set, niko neda samo jedno sjedište... a i sve da nadjem nekoga ko hoce prodati jedno sjedište, tesko da se potrefi iste presvlake fabricke, jer ne bih cirkus od auta da pravim, a ove sada poderane sa strane, a niko nezna/nece da mi to sredi... u glavnom, tesko je danas potrositi pare kad trazis da neko nesto uradi...
goran16v

#38 Re: enterijer

Post by goran16v »

preludezalude wrote:
530 ti je rekao da je uradio isti posao za 120KM. To ti je argument koji nije dosao od mene.
Kazes da je Autotex ipak tu referenca za kvalitet. Niko nije rekao da nije kvalitet. Ali ja ti kazem da se za 200 KM moze dobiti vrhunski odradjen posao u koži.
Sta bolan ti tvrdis?????? Nikad nisi cuo za Autotex, kamoli vidio njihove presvlake, a tvrdis tj pametujes ima li kvalitetnije ili nema, ne budi smjesan.
Na podrucju Sarajeva niko jos uvijek nije dostigao kvalitet Autotexa, a to sta 530 tvrdi da je isti posao uradio za 120 KM moze biti argument jedino tebi i on moze da pise sta hoce, jer ti ja garantujem od toga nema nista. Vec 15 god ljudi iz Sa idu u Autotex da rade presvlake, sve i jedan taksisa (koji si poznati kao teski na dinaru) idu tamo, valjda bi se u tih 15 god proculo za neko radi blize, bolje i jeftinije!
Covjek je iz Sarajeva, a pricu da se ovdje moze dobiti vrhunski odradjen posao u kozi za 200 KM (presvlacenje volana u kozu kod Esmera u Visokom je 100-njak KM, pa sad racunaj koliko bi bile presvlake) moze pricati nekome drugom.
Last edited by goran16v on 13/01/2013 08:57, edited 1 time in total.
goran16v

#39 Re: enterijer

Post by goran16v »

Qler wrote:
johntra wrote:Onda po toj logici, niko ne prodaje jedna vrata.... :D
Obisao sam dosta otpada, svi prodaju citav set, niko neda samo jedno sjedište... a i sve da nadjem nekoga ko hoce prodati jedno sjedište, tesko da se potrefi iste presvlake fabricke, jer ne bih cirkus od auta da pravim, a ove sada poderane sa strane, a niko nezna/nece da mi to sredi... u glavnom, tesko je danas potrositi pare kad trazis da neko nesto uradi...
Nije preoblem kupiti jedno sjedalo, ali ocekivati istu presvlaku je vec malo teze, zato kupi sjedalo bilo kakve boje a da je dobro i navuci presvlake.
preludezalude

#40 Re: enterijer

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote:
Sta bolan ti tvrdis?????? Nikad nisi cuo za Autotex, kamoli vidio njihove presvlake, a tvrdis tj pametujes ima li kvalitetnije ili nema, ne budi smjesan.
Na podrucju Sarajeva niko jos uvijek nije dostigao kvalitet Autotexa, a to sta 530 tvrdi da je isti posao uradio za 120 KM moze biti argument jedino tebi i on moze da pise sta hoce, jer ti ja garantujem od toga nema nista. Vec 15 god ljudi iz Sa idu u Autotex da rade presvlake, sve i jedan taksisa (koji si poznati kao teski na dinaru) idu tamo, valjda bi se u tih 15 god proculo za neko radi blize, bolje i jeftinije!
Covjek je iz Sarajeva, a pricu da se ovdje moze dobiti vrhunski odradjen posao u kozi za 200 KM (presvlacenje volana u kozu kod Esmera u Visokom je 100-njak KM, pa sad racunaj koliko bi bile presvlake) moze pricati nekome drugom.
Isto kao sto ti tvrdis da nema jeftinije a isti kvalitet, a nisi vidio. Jesi li vidio kako izgleda kod 530??? A ti tvrdis nesto. Ne budi smijesan. Kakve sad ima veze presvlacenje volana kod Esmera. To nije nikakvo mjerilo koliko bi bilo presvlacenje sjedista. Ti tvrdi sta hoces, ali ja ti kazem da ima puno jeftinije izvan Sarajeva. Nisam ni jednom rekao da ima isto kvalitetno a jeftinije u Sarajevu. Daj malo citaj postove detaljnije. Ti tvrdi jedno i u redu je. Ali ja ti kazem da se vrhunski rad oblaganja volana moze dobiti za 70KM, vrhunske presvlake mogu dobiti za 160KM.

Komentar na ovo gore crveno: E jesi mi ti neka garancija!!!
preludezalude

#41 Re: enterijer

Post by preludezalude »

Gorane,sad sam malo po netu potrazio ovaj Autotex. Nisam znao da je to ta firma it Pazarica. Sad ti mogu reci da sam vidio njihov rad. Moj rodjak iz Mostara je kod njih radio presvlake u kozi. Losije uradjene presvlake nisam vidio. Vjerovao ili ne, ali presvlake su katastrofalno uradjene. Cim otvoris vrata auta vidi se da su to presvlake i jos su uradjene kao za 2 broja vece, nekakve vrecaste. Naslon za glavu uzas cisti, kao za broj manje. Na donjem dijelu kao da im je zafalilo materijala. Kad bi ti vidio rad iz Gradačca, nebi mogao prepoznati da su presvlake. Morao bi skinuti sjediste pa tek onda bi vidio da su to presvlake. Ovo sam sve ja vidio, ispipao, pogledao, sjedao, vrtio se na tim sjedistima, znaci govorim iz prve ruke.
sorcerer

#42 Re: enterijer

Post by sorcerer »

trk sad svi u gradačac po presvlake :lol: :lol: :lol: :lol:
530i

#43 Re: enterijer

Post by 530i »

Ama, neka se svako raspita i neka uradi gdje mu odgovara i kvalitetom i cijenom. Nešto što je meni dobro, nekome je vrhunsko, a nekome nije dobro...

(a inače su taksisti mjerna jedinica za sve u vezi automobila)
goran16v

#44 Re: enterijer

Post by goran16v »

preludezalude wrote:Gorane,sad sam malo po netu potrazio ovaj Autotex. Nisam znao da je to ta firma it Pazarica. Sad ti mogu reci da sam vidio njihov rad. Moj rodjak iz Mostara je kod njih radio presvlake u kozi. Losije uradjene presvlake nisam vidio. Vjerovao ili ne, ali presvlake su katastrofalno uradjene. Cim otvoris vrata auta vidi se da su to presvlake i jos su uradjene kao za 2 broja vece, nekakve vrecaste. Naslon za glavu uzas cisti, kao za broj manje. Na donjem dijelu kao da im je zafalilo materijala. Kad bi ti vidio rad iz Gradačca, nebi mogao prepoznati da su presvlake. Morao bi skinuti sjediste pa tek onda bi vidio da su to presvlake. Ovo sam sve ja vidio, ispipao, pogledao, sjedao, vrtio se na tim sjedistima, znaci govorim iz prve ruke.
Ti isto k'o Svabo tralala, covjek je iz Sarajeva, pita za preporuku, od Autotexa nece bolje naci i kakve veze ima tvoja prica i Gradaca s tim?????
StyleS

#45 Re: enterijer

Post by StyleS »

Jucer sam zvao Autotex. Presvlake za Passata od orginalnog stofa koštaju 180,00 KM
Cijeli januar imaju akciju od -20% i presvlake ce me kostati 144,00 KM
Nadam se da cu biti zadovoljan. Firm Autotex ima dobru referencu. Ne bi sve te auto kuće sa njima radile da nisu vrhunski. Slijedece sedmice cu rezervisati termin.
Vjerujem da u Gradaccu rade dobro ali mi je to daleko.
Javim vam da li sam zadovoljan kad ugradim presvlake.
mayab

#46 Re: enterijer

Post by mayab »

StyleS wrote:Jucer sam zvao Autotex. Presvlake za Passata od orginalnog stofa koštaju 180,00 KM
Cijeli januar imaju akciju od -20% i presvlake ce me kostati 144,00 KM
Nadam se da cu biti zadovoljan. Firm Autotex ima dobru referencu. Ne bi sve te auto kuće sa njima radile da nisu vrhunski. Slijedece sedmice cu rezervisati termin.
Vjerujem da u Gradaccu rade dobro ali mi je to daleko.
Javim vam da li sam zadovoljan kad ugradim presvlake.
Ma neces se zeznuti sigurno
preludezalude

#47 Re: enterijer

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote:Gorane,sad sam malo po netu potrazio ovaj Autotex. Nisam znao da je to ta firma it Pazarica. Sad ti mogu reci da sam vidio njihov rad. Moj rodjak iz Mostara je kod njih radio presvlake u kozi. Losije uradjene presvlake nisam vidio. Vjerovao ili ne, ali presvlake su katastrofalno uradjene. Cim otvoris vrata auta vidi se da su to presvlake i jos su uradjene kao za 2 broja vece, nekakve vrecaste. Naslon za glavu uzas cisti, kao za broj manje. Na donjem dijelu kao da im je zafalilo materijala. Kad bi ti vidio rad iz Gradačca, nebi mogao prepoznati da su presvlake. Morao bi skinuti sjediste pa tek onda bi vidio da su to presvlake. Ovo sam sve ja vidio, ispipao, pogledao, sjedao, vrtio se na tim sjedistima, znaci govorim iz prve ruke.
Ti isto k'o Svabo tralala, covjek je iz Sarajeva, pita za preporuku, od Autotexa nece bolje naci i kakve veze ima tvoja prica i Gradaca s tim?????
Ja covjeku nista ne govorim. Vjerovatno bolje u i oko Sarajeva nece naci. Ja govorim tebi i tvojoj tvrdnji da onaj ko plati 120KM sigurno nije dobio kvalitet kao one presvlake od 200KM. Evo vidis sad da su napravili kao neku akciju. Sad su 144KM. Znaci.... Ranije je bilo klepanje po usima. Sad po ovim cijenama mozes reci da su najbolji a nisu skupi.
goran16v

#48 Re: enterijer

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Ja covjeku nista ne govorim. Vjerovatno bolje u i oko Sarajeva nece naci. Ja govorim tebi i tvojoj tvrdnji da onaj ko plati 120KM sigurno nije dobio kvalitet kao one presvlake od 200KM. Evo vidis sad da su napravili kao neku akciju. Sad su 144KM. Znaci.... Ranije je bilo klepanje po usima. Sad po ovim cijenama mozes reci da su najbolji a nisu skupi.
Pa ti se stvarno gubis i uopste ne znas jesil posao ili si dosao, ali bitno je da meni nesto kontriras... Govorimo o Sarajevu, ja covjeku preporucim Autotex kao najkvalitetniji, 530 se javi i tvrdi da je isti posao u Sarajevu uradio za 80 KM jeftinije, a ja odgovorim i garantujem da nema teorije da je dobio isti kvalitet tj da je to isti posao, bez obzira na cijenu i niko ne spominje udaranje po usima i da je samo pitanje da li losiji kvalitet odgovara manjoj cijeni. Da neko sije jednako kvalitetno ili kvalitetnije i jeftinije u Sarajevu od Autotexa pa da to bude isti posao valjda bi se culo za njega za 15 god. Koji ti dio nije jasan???????
kurty

#49 Re: enterijer

Post by kurty »

ako nekom treba dubinsko ciscenje, mogu vam ja to odraditi...

dubinsko sjedista, tapacirunga vrata, podova, gepeka i ciscenje neba
LeKo

#50 Re: enterijer

Post by LeKo »

Od mene + za Autotex i Tahira, oba puta prezadovoljan.
Post Reply