Nekad početkom 97-e trebao da vadim desni bubreg i Dr. Junuzović mi onako ljudski kaže da mu treba satara (rukama mi vizuelno i dočarao "ovolika") da odstrani. Mene to emotivno pogodi

i ja se spustim u vojnu, kod dr. Efendića.
Primi me dr. Efendić, razjasni situaciju, pojasni mi moje stanje i pošalje kući da se psihički spremim i još ostavi tel broj da mu se javim kad budem spreman.
Za 10 dana ga nazovem, on me odmah primi (utorak-brzinsko snimanje-internista) a sutradan u srijedu oko 9h na hastal
To je bio februar 97. neboder neobnovljen, operacioni blok polurazvaljen. Ležalo se u ovom lijevom pravougaoniku gledano od kapije što ima 4-5 spratova. Februar je bio, grijanje nije radilo, na pojedinim prozorima folije. Svako je mogao donijeti grijalicu od kuće. U takvim uslovima čistoća 9/10, ljubaznost 10/10, pidžama vazda 3+ u ormaru čistih, najmanje 3-4 posteljine čiste u ormaru. Jedina mana bila što si morao bolničku pidžamu preko svoje obući
Sjećam se Merse (čini mi se tada bila šefica operacionog bloka) izuzetna žena kao ljekar i kao čovjek, Aco -anesteziolog za 15 sec. me bacio u blagostanje i to s osmjehom, Minka - gl. sestra na urologiji, rekla mi da sam pi*kica jer sam jaukno kad me previjala, Željka -sestra, osoba kojoj se ne mogu naizvinjavati dok sam živ za psovke koje sam joj uputio (bila u trećoj noć po operaciji) i sve psovke sa osmjehom primala i samo govorila da psujem, bit će mi lakše
Sabina-sastra extra.
Dr. Efendić, priča za sebe u pozitivnom smislu.
Zbog ovih ljudi, njihove srdačnosti, njihovog optimizma, sad se s omjehom prisječam za mene onako malo nategnute situacije od prije 15 godina

Još se držim Željkine filozofije; "Kad zavoliš svoju bolest, neće niko biti sretniji od tebe"

Tad sam mislio da je prolupala, ali jock, bila je u pravu.