čista kana / body art kvalitet /

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

žuta lala

#26 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by žuta lala »

la_roux wrote: Mora stajati smjesa minimalno 12 sati (ako je čista kana) u posudi sa poklopcem i po mogućnosti na toplom mjestu i onda je dovoljno da se drži na kosi nekoliko sati. Neko odmah stavlja smjesu na glavu, al onda drži cijeli dan i prespava s tim, pa naredni dan sapere. One sa primjesama ne moraju stajati, odmah se nanose i drže oko 2 sata (ne znam šta imaju u sebi pa je to tako).
Joj baš sam budala, žena mi je rekla da je najbolje da prespavam s kanom na glavi, ali ja na htjedoh, ne bih mogla oka sklopiti... Probat ću uskoro opet, al' ću ostaviti da odstoji 15ak sati. :D

Hvala ti punoooo :kiss:
la_roux

#27 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by la_roux »

zuta_lala wrote:
Joj baš sam budala, žena mi je rekla da je najbolje da prespavam s kanom na glavi, ali ja na htjedoh, ne bih mogla oka sklopiti... Probat ću uskoro opet, al' ću ostaviti da odstoji 15ak sati. :D

Hvala ti punoooo :kiss:
Ma najjednostanije je napraviti smjesu dan prije, pa se onda ne mora dugo to trpiti na glavi, a čak se i bolje boja razvija. Svaka čast ko s tim može prespavati, ja poludim i od ovih nekoliko sati koliko držim, a još moraš i paziti da negdje slučajno ne kane. Eto probaj, i obavezno umotaj kosu u foliju i sve to onda u kesu jer i to pospješuje primanje pigmenta.
Nema na čemu ;-)
makaranka

#28 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by makaranka »

@miss v -kako si zadovoljna bojom?
ja nikako ne mogu svoju definisat,izbliza braon sa bakrenim odsjajem.gledam slike pod suncem ima bas burgundy odsjaja. :-)
koristila sam prije kanu koja se prodavala u dm-a,a onda mi je buduca svekrva kupila par paketica Eagle kane,koje je nasla u nekom ducancicu,al kad sam ne topicu o kosi pitala o kaniranju i rekla da se s tom eagle kanom bojam,par forumasica me savjetovalo da je se klonim jer nije cista kana i sadrzi stetne dodatke.tako sam i dosla do kane u badem butiku.
evo nesto iz ove knjizice sto je postavljen link,pa svakome savjetujem da je procita.
Image
makaranka

#29 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by makaranka »

@zuta lala s cim si kombinirala kanu tj.mjesala,caj,kava,voda?
žuta lala

#30 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by žuta lala »

makaranka wrote:@zuta lala s cim si kombinirala kanu tj.mjesala,caj,kava,voda?
kafa... i stavila jednu kašiku maslinovog ulja (rekla mi je prodavačica iz Badema da stavim sa kafom ako hoću da mi bude tamnija, a sa crnim ili zelenim čajem ako hoću da bude svjetlija). Mada mi je rečeno da mogu staviti i jedno jaje u tu smjesu, ali ja nisam htjela baš toliko eksperimentisati. :D
Partizzanka

#31 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by Partizzanka »

Dame moje,

i ja se knijem :)
moram se i ovdje ukljuciti hehehehe

ja koristim lush cacabrun - nekako sam skontala da bi ta mogla biti najslicnija mojoj prirodnoj boji kose
meni su problem sijede a necu da se farbam drugim bojama jer bi mi izrastak vazda na glavi bio kako mi kosa brzo raste i kako sam ja lijena da se farbam
sad se knijem jednom u iiiihiiii oliti kada vidim sijede :)

moja boja bez farbanja na dnevnom svjetlu tj suncu
Image

evo je sa kanom na jakom svjetlu navece
Image

i evo je na suncu
Image

cacabrun mjesam sa kafom, crnim cajem sa okusom sumskog voca (crven je) kamilicom
nisam probala to sa limunom - koji je efekat

sijede mi budu tamno bakreno narandzaste
drzim 6h minimum sa plast.folijom i peskirom na glavi i jos grijem fenom kada mi se da :)

e ono sto je meni super "posljedica" kane je da je neka vrsta psorijaze ili ekcema koji sam imala na potiljku POTPUNO nestao nakon prvog kaniranja - tako da ako neko ima problema sa tim KANA rules!
kosa mi je i dalje istog kvalileta (nisam dobila neki poseban sjaj ili slicno) ali se puno lakse sa njom radi ... tipa malo se prelomi lakse pa nije samo kao metla :)
i lakse se elektricitet pojavi :)
miss v

#32 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by miss v »

..
Last edited by miss v on 26/12/2013 20:01, edited 1 time in total.
graue_maus

#33 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by graue_maus »

Partizzanka wrote:Dame moje,

i ja se knijem :)
moram se i ovdje ukljuciti hehehehe

ja koristim lush cacabrun - nekako sam skontala da bi ta mogla biti najslicnija mojoj prirodnoj boji kose
meni su problem sijede a necu da se farbam drugim bojama jer bi mi izrastak vazda na glavi bio kako mi kosa brzo raste i kako sam ja lijena da se farbam
sad se knijem jednom u iiiihiiii oliti kada vidim sijede :)

moja boja bez farbanja na dnevnom svjetlu tj suncu
Image

evo je sa kanom na jakom svjetlu navece
Image

i evo je na suncu
Image

cacabrun mjesam sa kafom, crnim cajem sa okusom sumskog voca (crven je) kamilicom
nisam probala to sa limunom - koji je efekat

sijede mi budu tamno bakreno narandzaste
drzim 6h minimum sa plast.folijom i peskirom na glavi i jos grijem fenom kada mi se da :)

e ono sto je meni super "posljedica" kane je da je neka vrsta psorijaze ili ekcema koji sam imala na potiljku POTPUNO nestao nakon prvog kaniranja - tako da ako neko ima problema sa tim KANA rules!
kosa mi je i dalje istog kvalileta (nisam dobila neki poseban sjaj ili slicno) ali se puno lakse sa njom radi ... tipa malo se prelomi lakse pa nije samo kao metla :)
i lakse se elektricitet pojavi :)
predivna boja ............. podsjeca me na nekada moju boju kose, kao cura sam kanu stavljala za crveni sjaj na suncu .........pomenula si sijede, koliko cesto se kaniras i imas li puno sijedih .........
miss v

#34 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by miss v »

..
Last edited by miss v on 26/12/2013 20:01, edited 2 times in total.
miss v

#35 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by miss v »

..
Last edited by miss v on 26/12/2013 20:01, edited 2 times in total.
miss v

#36 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by miss v »

..
Last edited by miss v on 26/12/2013 20:02, edited 1 time in total.
graue_maus

#37 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by graue_maus »

ja imam ovako nesto za jedno kratnu upotrebu , naneses i drzi do prvog znojenja :D .......u obliku je ruza za usne , tako da se neprecizno nanosi .........
miss v

#38 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by miss v »

..
Last edited by miss v on 26/12/2013 20:03, edited 1 time in total.
miss v

#39 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by miss v »

..
Partizzanka

#40 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by Partizzanka »

eej evo i mene

bogme miss-v oknit ce te bilo ko ali gdje es sjediti u salonu 6h??

ja to radim sama i 6 po kuci hodam :)
jedino sinusi kasnije nadrljaju :)

ja imam jaaako puno sijedih koje ne znam vise odakle rastu :(
ne bi bio toliki problem da mi kosa nije tamna pa se one vide jer je kontrast ogroman
ja ih vidim drugi ih ne primjecuju bas toliko ali meni oci izbijaju :(

eh ja se i knijem da ne bi morala to da radim redovno :)
zadnji put sam se knila u decembru :)
vrijeme je uveliko da to opet radim
ali mislim da bi trebala svaka 2mjeseca to raditi
to je neka mjera
Partizzanka

#41 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by Partizzanka »

ide prozirna folija plasticna

a bogme ne bi bilo lose mozda kasnije preko i alu pa kada je grijes efekat je vec (grijes fenom) - to bih ja mogla probati

nisam znala da ako napravim dan ranije smjestu sa kafom(vodom) da je mogu i sutr akoristiti
kako sacuvate da se ne stvrdne??
la_roux

#42 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by la_roux »

Partizzanka wrote:ide prozirna folija plasticna

a bogme ne bi bilo lose mozda kasnije preko i alu pa kada je grijes efekat je vec (grijes fenom) - to bih ja mogla probati

nisam znala da ako napravim dan ranije smjestu sa kafom(vodom) da je mogu i sutr akoristiti
kako sacuvate da se ne stvrdne??
Obavezno PROZIRNA, ni slučajno aluminijsku foliju direktno na kosu.

A smjesa se mora samo pokriti folijom ili poklopcem od posude i neće se stvrdnuti. Ja stavljam u teglu, a ako mi ostane viška stoji frižideru za sljedeće kaniranje i po nekoliko mjeseci.
Tu Lush-ovu nema potrebe miješati dan prije, jer to nije čista kana, ona već ima primjese koje određuju nijansu i zbog kojih se pigment otpušta odmah i dovoljno je pomiješati samo sa vodom.
miss v

#43 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by miss v »

..
Partizzanka

#44 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by Partizzanka »

ja sam ti ubola boju tako dobro sa knom da mi NIKO nije primjetio da sam se oknila prvi put :)
tako da izrastka nemam :)
samo se nekako ispere ... vidim to na prokletim sijedim :) da su do pola narandzasto/smedjkaste/zlatne a od pola bijele :x

meni treba nekih malo manje od pola sata da nanesem knu na glavu
i fakat nisam ni prvi put imala problema sa prljavim kupatilom i to - nikakvih

a kosa mi je sada do ispod ramena a prvi put kad sam se knila bila je i duza

ja pokvasim kosu
rascesljam
i onda dignem snalom onom velikom prvo sve gore pa izvlacim dijelove kao da se feniram i samo nalijepim kanu na korijen kose prstima + mozda jos malo nize jedno 10cm sve skupa ... i spustim drugi sloj i opet lijepim kanu
i na kraju gore nataban na vrh glave
i onda samo uzmem kosu i umecam je kao da perem kosu tj samponiram da se sva ona smokri kanom :)
Partizzanka

#45 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by Partizzanka »

a sijede se vide na prvoj slici
odmah su nekako ispod ovog "tj" sto pise iznad .... povudi liniju niz sliku i vidjet ces jednu fiiino se vidi i jedna malo viri :x :x
miss v

#46 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by miss v »

..
graue_maus

#47 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by graue_maus »

tesko je dugu kosu sama ofarbati , ja to radim sa farbom i nekad mi dodje :x ...........extra ostavim da bude prljava kosa, 4-5 dana je ne perem, jer onda se moze lijepo podijelit i nemrsi se kao kad je cista ........davno sam stavljala i kanu tad nisam imala sijedih .......kana daje je mojoj kosi lijepi crvenkasti sjaj i jos kad sunce izblijedi bude super boja ........sad je tesko se boriti sa kanom svake 3-4 sedmice jer tako cesto farbam izrastak ..........
Partizzanka

#48 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by Partizzanka »

draga,

pokvasi kosu prvo vodom
ono kao da ces je prati
pa onda se nanosi kna

taaako jee pUUUUNO LAKSE
vidjet ces

prvo sto ti se kosa ne razleti
drugo sto ti je lakse nanositi kanu
trece kosa ti bude hladna malo (skvasi je maaalo hladnijom vodom nemoj bas vrucom) a kna ti je topla i onda kada stavljas kanu osjetis tacno tamo gje je topla tu ima kane :)
miss v

#49 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by miss v »

..
makaranka

#50 Re: čista kana / body art kvalitet /

Post by makaranka »

zasto ne sa alu folijom?
ja stavim alu-foliju,pa jednu tanju kesu(iz konzuma ona sa voca i povrca)i rucnikom sve omotan.
citala u onoj knjizici da se ne mjesa sa kavom,nego limunom.evo prije dva dana je zamjesala sa jednim limunom,da se uslikam po suncu pa postavim.
Post Reply