Auto ko mrtav

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

trazimsamsung

#26 Re: Auto ko mrtav

Post by trazimsamsung »

Sto se svasta nacitah i nagledah. Pa naravno da ti je upalio nakon 30 minuta dok je motor jos zagrijan.

Ohladi ga malo - pa zovi auto-moto sluzbu po treci put!

Davno si trebao kupiti akumulator. Koliko si platio auto ako ti je zao dati za akumulator kako kazes 100 eura. Pa dodji ovamo - ovdje su ja mislim oko 50-tak svega :-)

Ja lika majko mila.
Op3r4t0r

#27 Re: Auto ko mrtav

Post by Op3r4t0r »

johntra wrote:Prodaj onda i auto, jer ti očigledno ne treba, pa nam pošalji lovu....
Nemoj se praviti Kofi Anan, nego, ako ti svi kažu da trebaš mijenjati akumulator (što forumaši, što stručna lica), a trebaš, jer opet nisi ništa postigao i opet ga sutra nećeš moći upaliti, to onda i uradi, bez obzira na cijenu istog...
A gdje sam ja napisao da necu kupiti ako trebam kupiti?

Nego problem resen, a meni nije cilj da nabijam postove bez razloga niti da se s nekim prepirem.

Jos jednom hvala onima koji su se javili da pomognu.

Sto se mene tice slobodno moze pod kljuc.
trazimsamsung

#28 Re: Auto ko mrtav

Post by trazimsamsung »

Pa jesi li kupio? Moras nam sad reci!
johntra

#29 Re: Auto ko mrtav

Post by johntra »

Evo da nabijem još koji post i da ti kažem da nisi riješio problem...
Op3r4t0r

#30 Re: Auto ko mrtav

Post by Op3r4t0r »

lavic wrote:Ako ti je "ciko" iz nihovog "ams" mjerio kapacitet akumulatora i rekao samo 15% ima onda je to gotov akumulator i nema mu spasa.
Meni je prosle godine kad sam ga provjeravao i doponjavao bio oko 60% i izdrzao jos jedno mjesec dana i crko.
Novi akumulator ti se smijesi, samo probaj naci povoljiju cijenu, a najbolji su ti varta, bosch, baner,....
Trenutno u autu je Banner, znaci ako ponovo kupim taj necu pogresiti :-D
sLLayer

#31 Re: Auto ko mrtav

Post by sLLayer »

pathyeshme wrote:De neka mi usput neko objasni to oko Bihamka.. Dakle, stane mi auto na pola ceste, pošto sam uz registraciju platio 8 KM kulturno ih nazovem, oni dođu i iz 2-3 poteza mi riješe problem (ništa svoje ne ugrađuju). Hoće li naplatiti taj dolazak ili je samo članovima besplatno?

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
ako budes mutav kad ih zovnes oni ce ti prosuti pricu da moras imati clansku kartu itd. ugl oni su obavezni da ti 2-3 put izadju u susret ako ti je auto stalo na cesti, ako ih zoves i kazes da ti je auto u dvoristu onda nece da dodju znaci fazon je da im kazes da ti je auto stalo na cesti i tad moraju doci, a nisu ni ove clanarine skupe a uvijek dobro dodje
mayab

#32 Re: Auto ko mrtav

Post by mayab »

Chevrolet Kalos, to je mali auto, benzinac, ja mislim da je akumulator max 45 Ah, ne moze biti jeftiniji model, i ti se nesto mislis, zeznuo si svakog Bosnju sa "odlicnim G 2 dizelom 1987.godiste , koji vrijedi 3 milje ocam"! :D
Koliko ti je star akumulator?
Op3r4t0r

#33 Re: Auto ko mrtav

Post by Op3r4t0r »

mayab wrote:Chevrolet Kalos, to je mali auto, benzinac, ja mislim da je akumulator max 45 Ah, ne moze biti jeftiniji model, i ti se nesto mislis, zeznuo si svakog Bosnju sa "odlicnim G 2 dizelom 1987.godiste , koji vrijedi 3 milje ocam"! :D
Akumulator je 60 Ah cini mi se, vec sam napisao da ne znam koliko je star akumulator jer auto imam od maja, a ne znam koji vrag stalno spominjete financije, ja sam samo pitao mogu li sta uraditi a da akumulator ne mjenjam, npr ostaviti auto upaljeno da radi i da se akumulator napuni jer znam za takve slucajeve, i ako moze onda super to sam mislio uraditi i resen belaj, posto ne moze kupit cu novi, niti jednom nisam spomenuo da je problem u financijama, samo zasto bih kupovao nesto ako ne moram, ispostavilo se da moram i nije nikakav problem, cak sta vise ovi su mi postovi prilicno smjesni s obzirom da imam jako dobar posao i jako dobra primanja hvala Bogu ali to opet ne znaci da volim bacati pare ako ne moram, radje s njima uradim nesto korisno, a mnogi od forumasa i znaju koje sam profesije pa je onako malo smjesno citati ove poglupe postove koji su pojedinci pisali o krizi u austriji, skupljanju para za akumulator i slicno, nigdje veze
tavustavus

#34 Re: Auto ko mrtav

Post by tavustavus »

juhhuhuhuhu...volim klix.ba....dnevna doza smijeha...jontra imas kahvu od mene...ma hajd daj svima kahve s rahat lokumom... :sax: :dance: :thumbup: :-D
trazimsamsung

#35 Re: Auto ko mrtav

Post by trazimsamsung »

Op3r4t0r wrote:
mayab wrote:Chevrolet Kalos, to je mali auto, benzinac, ja mislim da je akumulator max 45 Ah, ne moze biti jeftiniji model, i ti se nesto mislis, zeznuo si svakog Bosnju sa "odlicnim G 2 dizelom 1987.godiste , koji vrijedi 3 milje ocam"! :D
Akumulator je 60 Ah cini mi se, vec sam napisao da ne znam koliko je star akumulator jer auto imam od maja, a ne znam koji vrag stalno spominjete financije, ja sam samo pitao mogu li sta uraditi a da akumulator ne mjenjam, npr ostaviti auto upaljeno da radi i da se akumulator napuni jer znam za takve slucajeve, i ako moze onda super to sam mislio uraditi i resen belaj, posto ne moze kupit cu novi, niti jednom nisam spomenuo da je problem u financijama, samo zasto bih kupovao nesto ako ne moram, ispostavilo se da moram i nije nikakav problem, cak sta vise ovi su mi postovi prilicno smjesni s obzirom da imam jako dobar posao i jako dobra primanja hvala Bogu ali to opet ne znaci da volim bacati pare ako ne moram, radje s njima uradim nesto korisno, a mnogi od forumasa i znaju koje sam profesije pa je onako malo smjesno citati ove poglupe postove koji su pojedinci pisali o krizi u austriji, skupljanju para za akumulator i slicno, nigdje veze
Bolan, akumulator se moze napuniti kad je ispravan ili nov pa se slucajno isprazni, recimo ostavis upaljena svjetla preko noci i ujutro se isprazni. Upalis pomocu drugog akumulatora i za 10 minuta ti se tvoj akumulator opet napuni i ostane pun. Ali ako je akumulator star i ako se isprazni nema tog punjaca da ga moze napuniti da ti traje i 1 dan. Prema tome, nema tu puno mudrovanja.

Prvo, potrosio sam do sad tonu akumulatora i nisam nikad pitao na forumu sta da radim --odem i kupim nov. Iako za razliku od tebe radim u Bosni i kriza mi je i radim za malu platu i ne znaju mi na forumu koje sam profesije i ne znaju na forumu da li dajem u humanitarne svrhe ili ne ..eto nek ti dajes.

Drugo, nema potrebe da se palis nista. Sam si kriv za neke komentare. Sjedis u autu i maltretiras ljude oko sitnice, a profesionalci ti fino dosli, izmjerili sto treba i rekli sto treba...ti opet hoces da nekoga zajebes. Sam si rekao da se bojis da ti oni "ne uvale svoj". :roll:

Trece, vidim JOS GA NISI KUPIO!
sorcerer

#36 Re: Auto ko mrtav

Post by sorcerer »

:lol: :lol: :lol: :lol: nemojte covjeka ,vidite da je poznati humanitarac...
Post Reply