Samo me zanima gdje ce stati obje ove zgrade?charrrmed wrote:Ja sam cuo da se planira i izgradnja manjeg objekta na raskrscu izmedju ulica Hiseta i Kotromanica (trenutno je tu parking), vec je prostor ociscen od nekih baraka koje su prije toga bile na navedenom mjestu.NEOPLAN wrote:U ulici Kalmija Baruha (iza Al Shiddija) uskoro pocinje izgradnja novog objekta, cca 8000 m2, sa dva sprata pod zemljom (garaze) i 6 etaza iznad zemlje. 31. Decembra je zavrsen tender za izgradnju prve faze i trenutno se ocekuju rezultati ko ce biti izvodjac radova. Ovo je info iz prve ruke.
A nikako ne mogu da se orijentisem gdje dodje ulica Kalmija Baruha, moze li malo detaljnije objasnjenje
Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
- P308
#26 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
-
udrch
#27 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
tender?NEOPLAN wrote:U ulici Kalmija Baruha (iza Al Shiddija) uskoro pocinje izgradnja novog objekta, cca 8000 m2, sa dva sprata pod zemljom (garaze) i 6 etaza iznad zemlje. 31. Decembra je zavrsen tender za izgradnju prve faze i trenutno se ocekuju rezultati ko ce biti izvodjac radova. Ovo je info iz prve ruke.
jel to država investitor i za šta će služiti?
- NEOPLAN
#28 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
Kalmija Baruha je druga ulica po redu ulica koja spaja Kotromanicevu i Hisetu (od parkinga kod Vrbanje do glavne ceste ka Skenderiji).
Investitor je SEIC - South European Investment Company. Objekat je stambeno-poslovni, spratnosti -2 + P + 6.
SEIC je raspisao interni (pozivni) tender, te je poziv na ucesce uputio odabranim kompanijama - izvodjacima, koje su svojim referencama zadovoljile njihove uslove, izmedju ostalih Ans Drive, Butmir, Cet Bah, mislim Hidrogradnja i jos neki, nisam siguran.
Ponude su otvorene, pregledane i ocekuje se objava rezultata.
Za sad je tender za prvu fazu radova, koji obuhvataju radove do prvog sprata, sa mogucnoscu produzenja ugovora i na ostale faze.
Zasad toliko, ako bude nekih novih informacija bicete obavijesteni.
Investitor je SEIC - South European Investment Company. Objekat je stambeno-poslovni, spratnosti -2 + P + 6.
SEIC je raspisao interni (pozivni) tender, te je poziv na ucesce uputio odabranim kompanijama - izvodjacima, koje su svojim referencama zadovoljile njihove uslove, izmedju ostalih Ans Drive, Butmir, Cet Bah, mislim Hidrogradnja i jos neki, nisam siguran.
Za sad je tender za prvu fazu radova, koji obuhvataju radove do prvog sprata, sa mogucnoscu produzenja ugovora i na ostale faze.
-
Eborg
-
dječak sa šibicama
#30 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
Ova crvena zgrada sto se na slici vidi, Karingtonka u Kranjcevicevoj, crveni kriz i Sutjeska su odmah do, a na cosku iznad danasnje banke, bio bilijar. Gore dalje kinoteka, prvi maj, tu se okupljala raja i jalija sa Gorice i Koreje.
U prvi maj i sutjesku je trebalo imati muda pa otici
- P308
#31 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
Neoplan i Eborg 
- fatamorgana
#32 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
Ma kak'a muda,dječak sa šibicama wrote:Ova crvena zgrada sto se na slici vidi, Karingtonka u Kranjcevicevoj, crveni kriz i Sutjeska su odmah do, a na cosku iznad danasnje banke, bio bilijar. Gore dalje kinoteka, prvi maj, tu se okupljala raja i jalija sa Gorice i Koreje.
- sorcerer
#33 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
ma nisu trebala nikakva muda,bar se ja cigana nikad nisam plasio .ja se sjecam da su ta dva kina osamdesetih bila puna ciganije i da su stalno trazili pare od svijufatamorgana wrote:Ma kak'a muda,dječak sa šibicama wrote:Ova crvena zgrada sto se na slici vidi, Karingtonka u Kranjcevicevoj, crveni kriz i Sutjeska su odmah do, a na cosku iznad danasnje banke, bio bilijar. Gore dalje kinoteka, prvi maj, tu se okupljala raja i jalija sa Gorice i Koreje.
- fatamorgana
#34 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
Fali radnička treća smjena i freak-ovi, a prikazivali su ono što se u lafo "renomiranim" kinima nije moglo gledat' Emanuela IV, V, VI, VII,sorcerer wrote:.ja se sjecam da su ta dva kina osamdesetih bila puna ciganije ....
Last edited by fatamorgana on 08/01/2013 23:20, edited 1 time in total.
-
dječak sa šibicama
#35 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
Sad svi zajebani, na netu
zvajznes sljagu malom cigi, a iza njega se stvori pet sest velikih ciga.
- fatamorgana
#36 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
A ko je to tebi ispriĆ'o,dječak sa šibicama wrote:Sad svi zajebani, na netuzvajznes sljagu malom cigi, a iza njega se stvori pet sest velikih ciga.
- sorcerer
#37 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
pa recimo sa 10-11 godina nisam bio zajeban sigurno,niti sam pucao samare ,samo im kazem nemam paradječak sa šibicama wrote:Sad svi zajebani, na netuzvajznes sljagu malom cigi, a iza njega se stvori pet sest velikih ciga.
- fatamorgana
#38 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
A kinima Prvi maj I Sutjeska fali i kino Radnik da se kompletira lumpenproleterski zlatni trougao, 
- sorcerer
#39 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
hahaha ma radnik je bio I klasa za prvi maj,ja mislim da je prvi maj bilo najgore kino u sa....
- fatamorgana
#40 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
Po mom skromnom sjećanju Prvi maj je bio nekako manji, intimniji sa boljim stolicama i atmosferom, Sutjeska je bila samo za najhrabrije, al' zato filmomi .... C, D, E , do Ž svjetska produkcija, nigdje više takve filmove nisam našao, da ih zlatom platišsorcerer wrote:hahaha ma radnik je bio I klasa za prvi maj,ja mislim da je prvi maj bilo najgore kino u sa....
- fatamorgana
#41 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
Gore je bilo kino Igman na ilidži, a ni Arena i Kumrovec nisu bili za potcjenjivanje,sorcerer wrote:hahaha ma radnik je bio I klasa za prvi maj,ja mislim da je prvi maj bilo najgore kino u sa....
-
Max Bunker
#42 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
Sto se tice hamama kod Careve dzamije, neki dan sam na tv-u gledao prilog o njemu. Problem su bili vlasnicki odnosi, no međutim sada je hamam vracen ili IZ ili nekom vakufu. Drugi problem im je bio, sto nisu mogli da nadju investitora/upravitelja objektom a bas iz razloga koji si ti naveo ( mnogo novca, pitanje samoodrzivosti i sl. ), no međutim uletila im je jedna turska firma, koja ce da obnovi hamam i pored hamama tu napraviti jos i restoran a na koliko ce imati pravo upravljanja/raspolaganja/ "zakupa" nad prostorom, to ne znam.Eborg wrote: Dakle, razumijem zasto recimo tursko kupatilo kod Careve dzamije nije obnovljeno, to zahtijeva mnogo novca za restauraciju i pitanje je koliko bi bilo samoodrzivo ali sta je slucaj sa ovim nekretninama? Jesu li opcine kao vlasnici postavile visoke otkupne cijene ili nemaju novac za obnovu, vlasnici nista ne rade s njima ili su to neke zakulisne radnje gdje se ceka da ih neko od guzonja poklopi?
- sorcerer
#43 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
u igmanu nisam nikad bio ,tako da ne mogu reci,a arenu i kumrovec sam posjecivao cestofatamorgana wrote:
Po mom skromnom sjećanju Prvi maj je bio nekako manji, intimniji sa boljim stolicama i atmosferom, Sutjeska je bila samo za najhrabrije, al' zato filmomi .... C, D, E , do Ž svjetska produkcija, nigdje više takve filmove nisam našao, da ih zlatom platiš
Gore je bilo kino Igman na ilidži, a ni Arena i Kumrovec nisu bili za potcjenjivanje,
sad ispadoh i hrabar sto sam bio u sutjesci hahaha ,nemoj tako,nisu sve bili ž kategorija ne sjecam se bas, ali mislim da sam isao gledat neki film s bud spencer-om i terence hill-om
- fatamorgana
#44 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
Ma Bud Spencera su davali samo za vrijeme filmskog Festa u Beogradu, inače se prikazivalo nevjerovatno smeće koje je bilo toliko apsurdno da je to prelazilo u totalni nadrealizam, Bunjuel 1/1,sorcerer wrote: u igmanu nisam nikad bio ,tako da ne mogu reci,a arenu i kumrovec sam posjecivao cesto![]()
sad ispadoh i hrabar sto sam bio u sutjesci hahaha ,nemoj tako,nisu sve bili ž kategorija ne sjecam se bas, ali mislim da sam isao gledat neki film s bud spencer-om i terence hill-om![]()
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#45 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
obišao sva kina Sarajeva 
- fatamorgana
#46 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
A jel' se i Kolobari bilo?JoseMujica wrote:obišao sva kina Sarajeva
- Kemal Malovčić
#47 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
Grad filma - mnogo prije filmskog festivala. 
-
riko-ga
#48 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
Nemoj tako.I Arena i Kumrovac su bili super prema 1.Maju i Igmanu.Naravno sva kina sam svojevremeno obilazio i to je bilo vrijeme.Uzmes Vecernje novine i lagano pregledas gdje sta igra.fatamorgana wrote:Gore je bilo kino Igman na ilidži, a ni Arena i Kumrovec nisu bili za potcjenjivanje,sorcerer wrote:hahaha ma radnik je bio I klasa za prvi maj,ja mislim da je prvi maj bilo najgore kino u sa....
Dal je moguce da sam u Sutjesci gledao prvi 3D film u Sarajevu.Ajkule
- sorcerer
#49 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
u dubrovniku je bila ajkula 3D 
-
panzer
#50 Re: Neobnovljene unistene zgrade u Sarajevu
NEOPLAN wrote:Kalmija Baruha je druga ulica po redu ulica koja spaja Kotromanicevu i Hisetu (od parkinga kod Vrbanje do glavne ceste ka Skenderiji).
Ima li detalja? Ko je odabran?