Problem star 3000 godina

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Logovan

#26 Re: Problem star 3000 godina

Post by Logovan »

MokeQc wrote:3000 godina.... hebo te ja kont'o arheologija ili tako nesto :)
:lol: :lol: :mrgreen:
TheGodfather001

#27 Re: Problem star 3000 godina

Post by TheGodfather001 »

A gdje si ti bila za novu godinu, i imas li tragova kole po sebi?? :D :run:
muniza

#28 Re: Problem star 3000 godina

Post by muniza »

Lik nema osjećaje prema tebi više, nekad prije ste bili skupa pa mu vjerovatno ni seksualno više nisi interesantna. To su neki preduslovi uz koje bi muškožensko prijateljstvo moglo fercerati ali naravno uvijek je tu suprotni spol da dokaže da je to (maltene) nemoguće.

On te gotivi, draga si mu, vjerovatno i prepostavlja da si potajno još zagrijana ali heb ga, njegov život ide dalje.
Ako ti kaže boji se da će te povrijediti, ispasti bezveze iako momak samo ide svojim putem.
Sve u svemu sama si kriva, ti ili okolnosti koje vas spojiše al mislim da si i tu umiješala prste :)
Pokušaj se pomiriti sa situacijom, ako bude išlo imaćeš super jarana, ako ne bude onda seli i briši svaki kontakt kako bi si skratila muke.
mayab

#29 Re: Problem star 3000 godina

Post by mayab »

rrikikiki wrote:Pred par godina godina sam prohodala sa deckom do kojeg mi nije bilo nesto stalo. Nazalost brzo se zaljubila a on nakon toga odljubio. Odlucili ostati prijatelji (kretenizam). 3 godine prosle, mi jos uvijek prijatelji. Spletom okolnosti zadnjih 6,7 mjeseci bliski (u istom smo gradu, oboje daleko od doma). Sve je bilo super ja opustena (iako mi je jos uvijek stalo, ne znam ni sama zasto to tako dugo traje, ljubav sto li) dok nisam saznala da ima nekog. E sad zasto je to problem i kakav mi savjet treba:

Zivimo u istoj kuci, velika kuca sa 4 apartmana (znaci jos dvije osobe osim nas). Druzimo se cesto, ponekad i prespava u mojem apartmanu, mojoj sobi (apsolutno nista ne radimo i nista se ne dogadja). Kad kazem bliski smo mislim dijelimo probleme, pricamo o svemu, druzimo se cesto, svaki dan se vidimo (zivimo blizu ali i on uvijek zove da odemo negdje ja zovem itd). Moram dodati da nije imao posao zadnja dva mjeseca pa ja znam skuhat, donijet mu hrane itd. (naravno zato ejr mi je stalo do njega, i zao mi je da mu je tesko). Uvijek sam fakat tu za njega i znam neko ce pomisliti 'tip te koristi' ali jbg i on je puno puta tu za mene (mozda ne financijski ali na druge nacine -no sex, da se odmah zna :))

Usred tolike bliskosti gdje covjek i zaplace pred tobom ako mu je tesko, govori ti probleme slusa tvoje, ja saznam da se on vidja sa nekime. Naravno, pogadja me to jer mi je stalo do njega (znaci idiot sam, klasika) ali ono sto me jos vise muci je cinjenica da netko nije iskren sa mnom, da laze da ce tu a ode tamo itd. I mislim si, pa jbt sto mi ne kazes pa da barem znam, da se udaljim psihicki od tebe. Iskrenost u odnosima jbg, sta ja znam.

Sta da radim? Pobjec ne mogu, razgovarati sa njim o ovome ne mogu (jer on to skriva, saznala slucajno, neke stvari povezala itd). Ok, stalo mi je jako do njega (ocito) ali tu je i to jebeno prijateljstvo i bliskost i dodje mi na povracanje kad pomislim da cu morati sve to raskinuti. Nisam sigurna kako da se ponasam jer sam inace opustena, bezbrizna i ne zelim si dopustiti da primijeti da me ovo muci. Mrzim lazi, skrivanja, ljude koji nisu iskreni. Ufff...

Eto, ako netko ima koju rijec podrske, slobodno...:)
Uprkos svemu, otvoriti karte, razgovarati snjim o svemu ovome, i vidjeti sta ce izaci od toga, jebote, ovako samo sebe patis i sama sebi glumis opustenost i bezbriznost... mislim, sta ti to treba i dokle!
Odmah rez, i odmah znas na cemu si, ne isplati se gubiti vrijeme , vjeruj mi!
marschall

#30 Re: Problem star 3000 godina

Post by marschall »

Da pokusam ovako, zamjenom uloga rjesit taj tvoj mali problem.
Da sam ja na tvom mjestu, a ti na njegovom, ja bih tebe kresno pa gdje puklo da puklo.
Mislim da bi taj dogadjaj rjesio tu pat situaciju tako sto bi nas/vas zblizilo ili razdvojilo za neko vrijeme.
swarley_s

#31 Re: Problem star 3000 godina

Post by swarley_s »

TheGodfather001 wrote:A gdje si ti bila za novu godinu, i imas li tragova kole po sebi?? :D :run:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :sax:
rrikikiki

#32 Re: Problem star 3000 godina

Post by rrikikiki »

TheGodfather001 wrote:A gdje si ti bila za novu godinu, i imas li tragova kole po sebi?? :D :run:
problem suhoce je uvijek problem muskarca, ne zene a ja kad osjetim unaoprijed da ce biti previse trenja ne upustam se uopce. znaci, nisam to bila ja. :)
Aleluja

#33 Re: Problem star 3000 godina

Post by Aleluja »

rrikikiki wrote:
problem suhoce je uvijek problem muskarca, ne zene a ja kad osjetim unaoprijed da ce biti previse trenja ne upustam se uopce. znaci, nisam to bila ja. :)
...nije uvijek problem muškarca :wink: smanjena razina estrogena i xy faktori tako da ne možemo se vaditi uvijek baš na njih budimo realni! :mrgreen:
rrikikiki

#34 Re: Problem star 3000 godina

Post by rrikikiki »

muniza wrote:Lik nema osjećaje prema tebi više, nekad prije ste bili skupa pa mu vjerovatno ni seksualno više nisi interesantna. To su neki preduslovi uz koje bi muškožensko prijateljstvo moglo fercerati ali naravno uvijek je tu suprotni spol da dokaže da je to (maltene) nemoguće.

On te gotivi, draga si mu, vjerovatno i prepostavlja da si potajno još zagrijana ali heb ga, njegov život ide dalje.
Ako ti kaže boji se da će te povrijediti, ispasti bezveze iako momak samo ide svojim putem.
Sve u svemu sama si kriva, ti ili okolnosti koje vas spojiše al mislim da si i tu umiješala prste :)
Pokušaj se pomiriti sa situacijom, ako bude išlo imaćeš super jarana, ako ne bude onda seli i briši svaki kontakt kako bi si skratila muke.
necu lagati tesko je bilo procitati ovu prvu recenicu.

jbg jel fakat moguce izdisciplinirati se da nista ne osjecas prema nekome. prema kome nesto osjecas. i u blizini ti je. znam, najbolje da selim
rrikikiki

#35 Re: Problem star 3000 godina

Post by rrikikiki »

mayab wrote:Uprkos svemu, otvoriti karte, razgovarati snjim o svemu ovome, i vidjeti sta ce izaci od toga, jebote, ovako samo sebe patis i sama sebi glumis opustenost i bezbriznost... mislim, sta ti to treba i dokle!
ma znam ja to ali sta cu sa osjecajima. da je barem on malo otvoreniji i da kaze te neke stvari pa odmah bi prekinula kontakt, majkemi. ovako se sve nesto zavlaci, sve se pravi..htjela bi mu reci DAJ PRESTANI SE PRAVITI jbt BUDI IZRAVAN MUNJEVIT I PREKINI SVU KOMUNIKACIJU. sta bas ja to moram da uradim. em sam fina em pokusvam imat razumijevanja em moram imat muda jer on nije dovoljno musko. jbs to
muniza

#36 Re: Problem star 3000 godina

Post by muniza »

rrikikiki wrote:
muniza wrote:Lik nema osjećaje prema tebi više, nekad prije ste bili skupa pa mu vjerovatno ni seksualno više nisi interesantna. To su neki preduslovi uz koje bi muškožensko prijateljstvo moglo fercerati ali naravno uvijek je tu suprotni spol da dokaže da je to (maltene) nemoguće.

necu lagati tesko je bilo procitati ovu prvu recenicu.

jbg jel fakat moguce izdisciplinirati se da nista ne osjecas prema nekome. prema kome nesto osjecas. i u blizini ti je. znam, najbolje da selim
Izvini, skontah i ja da je malo pregruba ali tek nakon što poslah pa mi se nije dalo ispravljati.
Ali nekad u životu je možda bolje suočiti se i na malo grublji način jer drugačije mnogi od nas neće ni shvatiti.
Ipak bih popričao s njim prije selidbe, čisto da se uvjeriš i od njega čuješ, valjda smogne snage reći šta osjeća ili ne osjeća.
Mislim da bi se mogla izdisciplinirati samo ako bi našla nekog ko bi ti odvukao pažnju od njega, inače mislim da bi se situacija vremenom samo dubila, čudna je ljudska psiha...
rrikikiki

#37 Re: Problem star 3000 godina

Post by rrikikiki »

muniza wrote:Izvini, skontah i ja da je malo pregruba ali tek nakon što poslah pa mi se nije dalo ispravljati.
Ali nekad u životu je možda bolje suočiti se i na malo grublji način jer drugačije mnogi od nas neće ni shvatiti.
Ipak bih popričao s njim prije selidbe, čisto da se uvjeriš i od njega čuješ, valjda smogne snage reći šta osjeća ili ne osjeća.
Mislim da bi se mogla izdisciplinirati samo ako bi našla nekog ko bi ti odvukao pažnju od njega, inače mislim da bi se situacija vremenom samo dubila, čudna je ljudska psiha...
Ma ne, hvala sto si iskren. Valjda kad postoji ta neka nada onda si neke stvari ne mozes priznati iako su onako pravo ocite. Pa tako i ja, slijepa.
Znam, ali tesko je naci nekoga kad je on uvijek tu a s druge strane nema fakat zanimljivih likova tu gdje sam pa je malo zeznuta situacija. Htjela sam i hocu ali jos sam uz sve pravo izbirljiva i eto. Skontala sam da je na kraju dana fakat bolje biti ku**a nego fina cura. Kad si fin uvijek najeb** a ono sve se vraca vec odavno ne kupujem. Osim toga one prve definitivno odu cim ne vide interes dok pacenici ostaju. Fakat sam luzer.
:(
Not My Idea

#38 Re: Problem star 3000 godina

Post by Not My Idea »

Reci mu kako i sta osjecas. Nemas sta izgubit. Vi ste prestali bit prijatelji onog momenta kad si ti njega pocela voljeti i provoditi s njim vrijeme samo s ciljem da i on tebe zavoli.
Sve sto radis, radis da te primjeti i da mu se dopadnes. Nema prijateljskog odnosa kad ti ne mozes podnijet da je on u vezi s nekim drugim i kad ti pomisao na to svaki put zavrne stomak.

Dakle, il mu reci po cijenu da izgubite to sto imate al s mogucnoscu da ostanete zajedno. il ti i dalje glumi prijateljicu koja se smije i raduje njegovoj sreci a ustvari bi plakala.
muniza

#39 Re: Problem star 3000 godina

Post by muniza »

rrikikiki wrote:
muniza wrote:Izvini, skontah i ja da je malo pregruba ali tek nakon što poslah pa mi se nije dalo ispravljati.
Ma ne, hvala sto si iskren. Valjda kad postoji ta neka nada onda si neke stvari ne mozes priznati iako su onako pravo ocite. Pa tako i ja, slijepa.
Znam, ali tesko je naci nekoga kad je on uvijek tu a s druge strane nema fakat zanimljivih likova tu gdje sam pa je malo zeznuta situacija. Htjela sam i hocu ali jos sam uz sve pravo izbirljiva i eto. Skontala sam da je na kraju dana fakat bolje biti ku**a nego fina cura. Kad si fin uvijek najeb** a ono sve se vraca vec odavno ne kupujem. Osim toga one prve definitivno odu cim ne vide interes dok pacenici ostaju. Fakat sam luzer.
:(
Od mene si dobila savjet, od njega se ipak očekuje iskrenost :)
Ne znam, nadam se da ne moraš biti još dugo tamo gdje si, strpi se malo, posveti stvarima zbog kojih si tu i vrijeme će proletit.
Za ovo "bolje biti ku*ka" ću samo reći da ne stoji, platila si danak neiskustvu i izgubila dio života nadajući se da će ovaj doći tobe. Kad ga izbrišeš iz glave skontaćeš koliko šansi i finih momaka je prošlo pored tebe a da nisi ni skontala, zato ih u budućnosti više nećeš propuštati...
nino90

#40 Re: Problem star 3000 godina

Post by nino90 »

pospi ga kolom :D
kockica_kockica

#41 Re: Problem star 3000 godina

Post by kockica_kockica »

rrikikiki wrote:Pred par godina godina sam prohodala sa deckom do kojeg mi nije bilo nesto stalo. Nazalost brzo se zaljubila a on nakon toga odljubio. Odlucili ostati prijatelji (kretenizam). 3 godine prosle, mi jos uvijek prijatelji. Spletom okolnosti zadnjih 6,7 mjeseci bliski (u istom smo gradu, oboje daleko od doma). Sve je bilo super ja opustena (iako mi je jos uvijek stalo, ne znam ni sama zasto to tako dugo traje, ljubav sto li) dok nisam saznala da ima nekog. E sad zasto je to problem i kakav mi savjet treba:

Zivimo u istoj kuci, velika kuca sa 4 apartmana (znaci jos dvije osobe osim nas). Druzimo se cesto, ponekad i prespava u mojem apartmanu, mojoj sobi (apsolutno nista ne radimo i nista se ne dogadja). Kad kazem bliski smo mislim dijelimo probleme, pricamo o svemu, druzimo se cesto, svaki dan se vidimo (zivimo blizu ali i on uvijek zove da odemo negdje ja zovem itd). Moram dodati da nije imao posao zadnja dva mjeseca pa ja znam skuhat, donijet mu hrane itd. (naravno zato ejr mi je stalo do njega, i zao mi je da mu je tesko). Uvijek sam fakat tu za njega i znam neko ce pomisliti 'tip te koristi' ali jbg i on je puno puta tu za mene (mozda ne financijski ali na druge nacine -no sex, da se odmah zna :))

Usred tolike bliskosti gdje covjek i zaplace pred tobom ako mu je tesko, govori ti probleme slusa tvoje, ja saznam da se on vidja sa nekime. Naravno, pogadja me to jer mi je stalo do njega (znaci idiot sam, klasika) ali ono sto me jos vise muci je cinjenica da netko nije iskren sa mnom, da laze da ce tu a ode tamo itd. I mislim si, pa jbt sto mi ne kazes pa da barem znam, da se udaljim psihicki od tebe. Iskrenost u odnosima jbg, sta ja znam.

Sta da radim? Pobjec ne mogu, razgovarati sa njim o ovome ne mogu (jer on to skriva, saznala slucajno, neke stvari povezala itd). Ok, stalo mi je jako do njega (ocito) ali tu je i to jebeno prijateljstvo i bliskost i dodje mi na povracanje kad pomislim da cu morati sve to raskinuti. Nisam sigurna kako da se ponasam jer sam inace opustena, bezbrizna i ne zelim si dopustiti da primijeti da me ovo muci. Mrzim lazi, skrivanja, ljude koji nisu iskreni. Ufff...

Eto, ako netko ima koju rijec podrske, slobodno...:)
Imas dvije mogucnosti:
prva mogucnost jeste da mu otvoreno kazes da jos uvijek osjecas za njega (sta god to bilo). i da ga pitas sto on misli o tome.
druga mogucnost jeste da se malo distanciras od njega. znaci nema vise prijateljskih kuhanja hrane za njega, razgovora kad god to njemu treba i slicnog. nadji si nekoga ko ce te okupirati dok tu naviku "njega" ne izbrises iz svoje svakodnevnice. ovo nisam bezveze napisala jer sam sigurna da je on tebi sigurna luka, navika koju si sebi stvorila, a navika se jako tesko rjesavamo. ne samo ti vec svi.

u svakom slucaju ako se opredjelis za prvu opciju znat ces na cemu si. onda se uhvati druge opcije ukoliko on i dalje zeli samo prijateljstvo a ne nesto vise od toga sto ti zelis. na zalost tvoja situacija jeste stara 3000 godina. musko zenska prijateljstva su rijetka jer uvijek jedna strana osjeca nesto vise od prijateljstva.

zelim ti puno srece.
Ma ja ba

#42 Re: Problem star 3000 godina

Post by Ma ja ba »

rrikikiki wrote:
mayab wrote:Uprkos svemu, otvoriti karte, razgovarati snjim o svemu ovome, i vidjeti sta ce izaci od toga, jebote, ovako samo sebe patis i sama sebi glumis opustenost i bezbriznost... mislim, sta ti to treba i dokle!
ma znam ja to ali sta cu sa osjecajima. da je barem on malo otvoreniji i da kaze te neke stvari pa odmah bi prekinula kontakt, majkemi. ovako se sve nesto zavlaci, sve se pravi..htjela bi mu reci DAJ PRESTANI SE PRAVITI jbt BUDI IZRAVAN MUNJEVIT I PREKINI SVU KOMUNIKACIJU. sta bas ja to moram da uradim. em sam fina em pokusvam imat razumijevanja em moram imat muda jer on nije dovoljno musko. jbs to
Pa eto, razlog zbog kojeg bas ti to trebas da uradis je jer tebe muci situacija i ti si ta koja trazi savjet na forumu. Dakle, tebi je u cilju da rijesis svoj problem. Dakle, razgovaras s njim otvoreno da znas na cemu si. Druga opcija ti je da budes mazohista.
ExNihilo

#43 Re: Problem star 3000 godina

Post by ExNihilo »

Joj ja savjeta vanvremenskih :-)

Pa sad je najgore moguće vrijeme da mu kaže šta osjeća - lik ima curu. Ili će je odhebati baš zbog toga ili će je iskoristiti jednokratno. Vjerovatnoća da ostavi curu i ponovo pokuša s ovom teži nuli. U svakom slučaju lik će dobiti ego overkill :lol: a ona ispucati faktor iznenađenja (ako je lik socijalno nepronicljiv i već nije skontao "koliko je sati").

Sačekaj bolju priliku.
funky_baby

#44 Re: Problem star 3000 godina

Post by funky_baby »

a ne znam sto ocekujes od njega da reaguje, njemu je tako dobro, da nije sigurno bi nesto mijenjao. ti si ta koja nesto osjeca, ti si ta kojoj smeta sto ti je presutio da ima nekoga, na tebi je da pokrenes pricu i kazes mu da ti zelis nesto vise iz tog odnosa, pa hos nes banglades prijatelju :D
Not My Idea

#45 Re: Problem star 3000 godina

Post by Not My Idea »

Ellinor wrote:Joj ja savjeta vanvremenskih :-)

Pa sad je najgore moguće vrijeme da mu kaže šta osjeća - lik ima curu. Ili će je odhebati baš zbog toga ili će je iskoristiti jednokratno. Vjerovatnoća da ostavi curu i ponovo pokuša s ovom teži nuli. U svakom slučaju lik će dobiti ego overkill :lol: a ona ispucati faktor iznenađenja (ako je lik socijalno nepronicljiv i već nije skontao "koliko je sati").

Sačekaj bolju priliku.
Hm, kad ponovo razmislim... :mrgreen:
MedenoSrce

#46 Re: Problem star 3000 godina

Post by MedenoSrce »

darius_maximus wrote:Joj, joj, nemoj o iskrenosti...
Znači ti mu zamjeraš viđanje s nekim, ali si sasvim slučajno u tim vašim razgovorima zaboravila napomenuti da gajiš osjećaje prema njemu? Sad bi on trebao znati šta ti misliš, jer ti ne možeš podnijeti da ima nekog drugog, pored tebe, ali samo ste prijatelji?

Ako hoćeš iskrenost, reci mu kako stvari stoje. Ne mislim da ćeš baš puno postići, ali ćeš ukloniti slona koji stoji na sred sobe... :D Previše je individualnih faktora tu uključeno jer ne znam kakvi ste kao osobe, ali iskrenost sama po sebi i nije često rješenje problema, zato se i cijeni samo u izrekama...

Vjerovatno trenutno oboma godi da imate nekoga, ali da ustvari nemate nikoga, tako da je pitanje da li oboje to želite promijeniti... Pretpostavljam da on osjeća da bi saznanje da on ima neku drugu tebe navelo da se udaljiš i da na to nije spreman... A zašto nije? Ne znam, možda i on ima nekog slona na sred sobe, ali ga i on ignoriše... Opipaj malo puls njegov (ne bukvalno :D) o vezama, lafo prisjećanje na stare dane, da suptilno vidiš kako reaguje...

Između suptilnog pristupa i iskrenosti, ja bih trenutno izabrao suptilni pristup, ali ti znaš najbolje... :D

Samo da kazem da ovaj darius rijetko kaze, al kad kaze svaka mu je zlatna
ExNihilo

#47 Re: Problem star 3000 godina

Post by ExNihilo »

darius_maximus wrote:

Pretpostavljam da on osjeća da bi saznanje da on ima neku drugu tebe navelo da se udaljiš i da na to nije spreman... A zašto nije?

Godi mu hrana :D + generalna pažnja + drži je u rezervi ako prva postava zakaže.
4m3l

#48 Re: Problem star 3000 godina

Post by 4m3l »

.
rrikikiki

#49 Re: Problem star 3000 godina

Post by rrikikiki »

Not My Idea wrote:Reci mu kako i sta osjecas. Nemas sta izgubit. Vi ste prestali bit prijatelji onog momenta kad si ti njega pocela voljeti i provoditi s njim vrijeme samo s ciljem da i on tebe zavoli.
Sve sto radis, radis da te primjeti i da mu se dopadnes. Nema prijateljskog odnosa kad ti ne mozes podnijet da je on u vezi s nekim drugim i kad ti pomisao na to svaki put zavrne stomak.

Dakle, il mu reci po cijenu da izgubite to sto imate al s mogucnoscu da ostanete zajedno. il ti i dalje glumi prijateljicu koja se smije i raduje njegovoj sreci a ustvari bi plakala.
sve istina. procitala si fakat tocno situaciju.

mislim da nazalost ne bi ostali zajedno da mu kazem, jer da je bila ta mogucnost sigurna sam da bi on vec nesto napravio. valjda je fino imati me sa strane, uvijek cool i za zajeb*ciju ali to je to.

znaci izgleda ostaje samo da se pripremim psihicki na neminovno zatvorim oci prekinem svaki kontakt i zamolim ga da odseli pa kako bude.
burek_in_space

#50 Re: Problem star 3000 godina

Post by burek_in_space »

Da se kladimo u pare da ce taj razgovor zavrshiti golim tangom, pod plahtama? 8-)
Post Reply