9.1.dan obiljezavanja genocida

memić memo

#26 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by memić memo »

casper_ wrote:Nastanak tzv Rs proglasiti danom kojim pocinje genocid nad Bošnjacima.

Republika Srpska, u vrijeme svog nastanka bila je nelegalna paradržavna organizacija, isto kao što joj je takva bila i Vojska, i svako prihvatanje nekog datuma iz tog perioda, u kojem se spominje ta nelegalna organizacija društvenog uređenja, predstavlja neposredno priznavanje i legitimitet te organizacije - Republike Srpske.
Danas bi svi iz FBiH da ukidaju RS, a u isto vrijeme je priznaju.

Uostalom, ko ima pravo da generalizira stanovništvo tog određenog prostora, ili jednog njegovog dijela, proglašavajući ga "genocidašima" :?

Razmislite ponekad šta pišete i šta, koju temu, postavite u javnu diskusiju :-)
Paranoid

#27 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by Paranoid »

memić memo wrote: Uostalom, ko ima pravo da generalizira stanovništvo tog određenog prostora, ili jednog njegovog dijela, proglašavajući ga "genocidašima" :?

memo..
Bez razmišljanja ponovo ću podvući da stvaranje genocidne tvorevine masovnim ubistvima, protjerivanjem i silovanjem nije ništa drugo nego način koji je protivan bilo čemu ljudskom...
...a ponavljanje je majka znanja, pa i oni koji su na ovaj forum stasali, a rodjeni posle 90-tih nek se edukuju i na taj način shvate datum 9.1....
memić memo

#28 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by memić memo »

Paranoid wrote:
memić memo wrote: Uostalom, ko ima pravo da generalizira stanovništvo tog određenog prostora, ili jednog njegovog dijela, proglašavajući ga "genocidašima" :?

memo..
Bez razmišljanja ponovo ću podvući da stvaranje genocidne tvorevine masovnim ubistvima, protjerivanjem i silovanjem nije ništa drugo nego način koji je protivan bilo čemu ljudskom...
...a ponavljanje je majka znanja, pa i oni koji su na ovaj forum stasali, a rodjeni posle 90-tih nek se edukuju i na taj način shvate datum 9.1....

E, a sad s razmišljanjem pročitaj gornji dio mog posta, ne izvlačeći iz konteksta donji dio, pa onda daj komentar:
Republika Srpska, u vrijeme svog nastanka bila je nelegalna paradržavna organizacija, isto kao što joj je takva bila i Vojska, i svako prihvatanje nekog datuma iz tog perioda, u kojem se spominje ta nelegalna organizacija društvenog uređenja, predstavlja neposredno priznavanje i legitimitet te organizacije - Republike Srpske.
Danas bi svi iz FBiH da ukidaju RS, a u isto vrijeme je priznaju.
raoul duke

#29 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by raoul duke »

TheMule wrote:
Ja sam dijasporac, i bio sam tu u ratu? Sta sad idiote? Ne samo idiote, vec kompletni idiote?

Kad se vratis u Bosnu imat ces pravo da o njoj raspravljas. Dotad zacepi brnjicu i trpaj dolare u novcanik
Samir_01

#30 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by Samir_01 »

memić memo wrote:Briga kakvu ovakvi "samiri" i slični dušebriznici ispoljavaju nas i drži u stalnoj međuetničkoj tenziji, u dvodecenijskom jadu i bijedi
Da li treba zaboraviti genocid?

Da li treba izbaciti rijec "genocid" iz upotrebe da se ne bi stvarala "medjuetnicka" tenzija u zemlji?

Da li treba prestati sa gonjenjem na hiljade cetnika koji su okrvarii ruke u ratu i koji su i dalje na slobodi?

Da li treba prestati sa davanjem podrske Bosnjacima u manjem entitetu jer su to eto "torovska" posla?

Jesi siguran da mi "samiri" sirimo mrznju?
cyprus

#31 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by cyprus »

Samir_01 wrote:
memić memo wrote:Briga kakvu ovakvi "samiri" i slični dušebriznici ispoljavaju nas i drži u stalnoj međuetničkoj tenziji, u dvodecenijskom jadu i bijedi

Da li treba izbaciti rijec "genocid" iz upotrebe da se ne bi stvarala "medjuetnicka" tenzija u zemlji?

Da li treba prestati sa gonjenjem na hiljade cetnika koji su okrvarii ruke u ratu i koji su i dalje na slobodi?

Da li treba prestati sa davanjem podrske Bosnjacima u manjem entitetu jer su to eto "torovska" posla?

Nije lično meni upućeno, ali...

Ne.

Ne.

Ne.

Ne.

Da.
FFC

#32 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by FFC »

raoul duke wrote:Ajmo obiljeziti dan kojim cemo ukazati na zagadjenost Sarajeva?

Ajmo napravit bilboard o zagadjenosti Sarajeva, Zenice, i drugih gradova u Bosni?

Ili ovo nije interesantno dijasporcima, jer se idalje loze na genocid iako nisu bili ni u ratu niti sada u Bosni?

Uzivaju tamo u straniji, lizu dupe amerima, a vamo pale vatru preko interneta o genocidu i zrtvama Bosnjaka?

Eno sad imamo i kongres Bosnjaka! SUPER!!!!!!

BOSNJACI!!! GENOCID!!! To su bitni pojmovi, a to sto je karcinom neminovan, sto nemamo vode, industriju, cist grad, muzeje, to naravno nije bitno

BRAVOOOOOOOOOOOOO :bih: :bih: :bih:

ma koga briga sta udisemo kad za to nisu krivi zna se ko nego mi? to što je u sarajevu najzagađeniji zrak na planeti i što djeca fasivaju rak kao nigdje na svijetu nije i ne može nikako biti važnije od garašaninovog načertanja iz 1830 i sanu deklaracije kojim se potvrđuje višemilenijska ugrozba nedužnih bošnjaka!!!!
Samir_01

#33 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by Samir_01 »

raoul duke wrote:Izazivate ponovo rat...
Ko izaziva rat?
ZV Keli

#34 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by ZV Keli »

Ugljesa_ wrote:Ma jarane kako vas vise ne smori to prepucavanje :lol:

Dijaspora pretpostavljam
Kako te ba nije stid ovo napisati ?
Nisam iz dijaspore u Domovini zivim pa opet mi je drago sto se bar nesto radi,da je po vama laznim pacifistima jer ste daleko od istinskih pacifista i antifasista trebalo bi se zaboraviti i sami sebe da okrivimo...
raoul duke

#35 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by raoul duke »

TheMule wrote:
raoul duke wrote:[

Moje mjesto je u Sarajevu, Bosni. Ti si Bosnu davno izdao i napustio i ne trebas nikome ovdje virtuelni ratnice
Pale nisu Sarajevo.

Jedno je Sarajevo, to svi znamo, a ja sam u njegovom srcu i centru.

Ti si pun kompleksa. Stidis se samog sebe jer si izdao svoj narod ?

Sretno tebi tamo u straniji, obogatio se dabogda, ali nikad neces nijednom narodu pripadat jer si svoj davno izdao :)

Procitaj sta Muhammed a.s kaze o izdajicama. Sve ce ti biti jasno
memić memo

#36 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by memić memo »

Samir_01 wrote:
Ne, naravno.
Ne, naravno.
Ne, naravno. I ne samo četnika, treba do iznemoglosti proganjati sve fašiste i iskorijeniti svaku fašistoidnu ideju i nakanu!
Ne, naravno, ali u isto vrijeme svaku podršku treba davati i pripadnicima drugih etničkih grupa koji nisu počinili zločin. Vjerovao ili ne, takvih ima neizmjerno mnogo.
Da, svi s takvim revanšionističkim idejama i namjerama. Mnogima je genocid, ratna stradanja itd. samo izgovor u namirenju svojih sličnih ideja :(

Svakom ovakvom inicijativom obezvrjeđuje se već uspostavljeni datum stradanja stanovništva Srebrenice, Bratunca, Zvornika i kompletne te regije - 11. juli. Je li "razvodnjavanjem", razbijanjem tragedije na nekoliko "bitnih" datuma cilj da se poništi značaj obilježavanja 11. jula? :? :-)
raoul duke

#37 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by raoul duke »

Samir_01 wrote:
raoul duke wrote:Izazivate ponovo rat...
Ko izaziva rat?
Ove kukavice sto provociraju i pozivaju na sukobe a kad vrijeme za borbu dodje, sakriju se babi pod noge
TheMule

#38 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by TheMule »

raoul duke wrote:

Sretno tebi tamo u straniji, obogatio se dabogda, ali nikad neces nijednom narodu pripadat jer si svoj davno izdao :)

Nemoj mi davati savjete o izdajicama, tebe sam skonto ovdje:

raoul duke wrote:Stotinu godina? Daj ne nasmijavaj me, dosta mi je komedije u zivotu.

Bosnjaci postoje od 93. , a kreirali su ih razbojnici i fasisti Ceric i Filipovic zbog vlastite zarade.

Ukucaj Bosanci na google za pocetak.
Samir_01

#39 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by Samir_01 »

raoul duke wrote:Ove kukavice sto provociraju i pozivaju na sukobe
Citiraj mi taj post u kojem neko poziva na sukobe...
ZV Keli

#40 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by ZV Keli »

raoul duke wrote:
independer wrote:
raoul duke wrote:Ajmo obiljeziti dan kojim cemo ukazati na zagadjenost Sarajeva?

Ajmo napravit bilboard o zagadjenosti Sarajeva, Zenice, i drugih gradova u Bosni?

Ili ovo nije interesantno dijasporcima, jer se idalje loze na genocid iako nisu bili ni u ratu niti sada u Bosni?

Uzivaju tamo u straniji, lizu dupe amerima, a vamo pale vatru preko interneta o genocidu i zrtvama Bosnjaka?

BOSNJACI!!! GENOCID!!! To su bitni pojmovi, a to sto je karcinom neminovan, sto nemamo vode, industriju, cist grad, muzeje, to naravno nije bitno

Koji si pa sad ti?

Pa ako ti smece toliko smeta, metlu u ruke...
Jesi ti procitao moj post uopste? Odakle si ? Gdje zivis dijasporac???? Vidis li Bosne imalo osim na internetu?
Ja nisam dijasporac ali sam da se prave bilbordi sa ovim,jevrejima svkao dijete zna sta se desilo jedino se kod nas radi ma haj bilo proslo.E pa nije ima da svako dijete zna sta se desilo njegovom narodu i sta ce mu se desiti ako zaboravi ovaj genocid.
Vi jugosloveni imate svoje teme pa pricajte tamo o bratstvu i jedinstvu(1941.-1945.,1992.-1995. se bas vidjelo to bratstvo,fuj)
raoul duke

#41 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by raoul duke »

TheMule wrote:
raoul duke wrote:

Nemoj mi davati savjete o izdajicama, tebe sam skonto ovdje:

raoul duke wrote:Stotinu godina? Daj ne nasmijavaj me, dosta mi je komedije u zivotu.

Bosnjaci postoje od 93. , a kreirali su ih razbojnici i fasisti Ceric i Filipovic zbog vlastite zarade.

Ukucaj Bosanci na google za pocetak.
Sta si me skontao? Sad ti ne odgovara ni to sto sam Bosanac?

Dijasporac prodji se Bosne i bosanskog naroda, ne pripadas vise vamo.

Razgovor sa tobom se ovdje prekida i iskreno se nadam da ces popit ban na forumu zbog uvreda

Ajde Sellam i skupljaj te dolare izdajico roda svog :)

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» TheMule, raoul duke

po 1 mjesec
Last edited by Anonymous on 06/01/2013 13:22, edited 1 time in total.
Reason: info
raoul duke

#42 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by raoul duke »

ZV Keli wrote:

Ja nisam dijasporac ali sam da se prave bilbordi sa ovim,jevrejima svkao dijete zna sta se desilo jedino se kod nas radi ma haj bilo proslo.E pa nije ima da svako dijete zna sta se desilo njegovom narodu i sta ce mu se desiti ako zaboravi ovaj genocid.
Vi jugosloveni imate svoje teme pa pricajte tamo o bratstvu i jedinstvu(1941.-1945.,1992.-1995. se bas vidjelo to bratstvo,fuj)
Jevereji su se oporavili i zapoceli sa propagandom o holokaustu.

Mi razoreni ratom, sa svim gore navedenim problemima, idalje pricamo o genocidu i bosnjackim zrtvama?

To se nikada nece zaboraviti naravno, ali ajde da za pocetak oporavimo zemlju i lisimo je ovih razbojnika koji upravljaju sa njom?

Kakvi Jugoslaveni, objasni mi molim te? Po cemu to zakljucujes?
vivace

#43 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by vivace »

zene u crnom srbije rade na tome da bude jedan spomenik u centru kojim ce se obeleziti srebrnicke zrtve, da svaki dan beograd bude opominjan na strasni genocid u srebrenici. ali to su samo zene u crnom i eventualno ko ih pomaze je ldp.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#44 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by PipiDugaDevetka »

vivace wrote:zene u crnom srbije rade na tome da bude jedan spomenik u centru kojim ce se obeleziti srebrnicke zrtve, da svaki dan beograd bude opominjan na strasni genocid u srebrenici. ali to su samo zene u crnom i eventualno ko ih pomaze je ldp.
Obelisk simbolične visine od 87 metara i 23 centimetra u spomen Srebreničanima, pobijenim Bošnjacima u genocidu protiv njih. ABD da bude tako u Bgd-u.
vivace

#45 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by vivace »

PipiDugaDevetka wrote:
vivace wrote:zene u crnom srbije rade na tome da bude jedan spomenik u centru kojim ce se obeleziti srebrnicke zrtve, da svaki dan beograd bude opominjan na strasni genocid u srebrenici. ali to su samo zene u crnom i eventualno ko ih pomaze je ldp.
Obelisk simbolične visine od 87 metara i 23 centimetra u spomen Srebreničanima, pobijenim Bošnjacima u genocidu protiv njih. ABD da bude tako u Bgd-u.
tesko da ce to biti u bgu. bar pod ovom vlascu... :sad:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#46 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

vivace wrote: tesko da ce to biti u bgu. bar pod ovom vlascu... :sad:
Znam da je to teško, skoro nemoguće sada, ali kada se promijeni vlast,...ned'o bog-nasilnim putem, sve je moguće.
vivace

#47 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by vivace »

PipiDugaDevetka wrote:
Znam da je to teško, skoro nemoguće sada, ali kada se promijeni vlast,...ned'o bog-nasilnim putem, sve je moguće.
nije moguce nasilje, jer je samo 6% za ldp,normalne srbije.
PipiDugaDevetka

#48 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

vivace wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
nije moguce nasilje, jer je samo 6% za ldp,normalne srbije.
Drug Stari je krenuo u borbu protiv tada najveće sile na svijetu sa svega dvadesetak hiljada slabo naoružanih boraca, pa je pobijedio.... Ništa ne mora da znači što vas je samo 6% normalnih, shvatiće i drugi za šta se borite,...sa zadrškom u paljenju.
It_is_a_Leclerc

#49 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by It_is_a_Leclerc »

cyprus wrote:Novo korištenje pomena genocida u dnevno-političke nacional-inat svrhe... Bravo...
Kakve, bolan, dnevno-političke, nacional- inat svrhe ?!

Ja sa iskrenim razumijevanjem javljam narodima i narodnostima da će Bošnjaci, dok nas god ima, svaki dan, svaki sat, ako treba, pominjati genocid koji su doživjeli kao stalnu opomenu da se on ne bi ponovio. Genocid nad Bošnjacima se desio. I to je sudska, ljudska i božija istina o kojoj kao žrtva ne smijemo ćutati, u interesu generacija koje dolaze. Jer se ćutalo o genocidu 1943., pa nas je 50 godina kasnije snašao još jedan.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#50 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida

Post by plain vanilla »

casper_ wrote:Nastanak tzv Rs proglasiti danom kojim pocinje genocid nad Bošnjacima.
mrsko mi sad traziti citat, ali clan Predsjednistva BiH iz reda bosnjackog naroda je rekao da Bosnjacima ne smeta RS i mensecini da je cak i cestitao :roll:
Locked