savjeta kako govoriti djeci o homoseksualnosti
-
$
bilo bi interesantno da i nas uputis na tvoje izvore. to 'opce poznato' je vjerovatno bazirano na nekim statistikama, naucnim istrazivanjima... inace ti to ne bi tvrdio, zar ne?bajkacha wrote:Opste je poznato da djeca takvih tipova postaju homosexualci a rijedji su bili slucajevi kod djece iskrenih vjernika, postenih, radnih, normalnih ljudi i nematerijalista. Da li neko misli drugacije?
-
mucsa
#28 savjeta kako govoriti djeci o homoseksualnosti
ne ocekujem od tebe da mislis drugacije i mislim da to nije mjerilo zaostalosti! sama cinjenica da o tome vodimo polemiku je vec jako pozitivna... hvala bogu, pa ne mozemo biti svi istog misljenja, ali mozemo pokusati da saznamo o necemu malo vise. necije znanje se bazira na gledanju filmova, sapunica, citanja u stampi; necije na poznavanju primjera; necije na licnom iskustvu; a necije i na tome da se sa odredjenom problematikom ozbiljnije vec pozabavio...
ja nisam mislio na tipove sa mercedesima i sl., koji ne znaju sta ce vise od sebe, vec upravo na nasu sredinu, na jednu sasvim normalnu b-h porodicu i mogu ti reci da se strogim vaspitanjem kod djece i stvaraju odredjeni poremecaji. recimo samo, da li ti je poznato koliko finih kcerkica i sinova krije od svojih roditelja da puse? roditelji to ne znaju, ali djeca to ipak cine. to je samo jedan banalni primjer. roditelji brane da im djeca puse, djeca ne kazu da puse, ali to ne znaci da ne puse! tako je i sa drugim stvarima vjeruj mi!!! ako se o necemu otvoreno ne govori, onda se i ne zna pravo stanje! ili, ako se o necemu negativno govori, to moze tek da pobudi pravo interesovanje kod djece da se to i isproba! pa valjda je svima poznato da se vanbracna djeca i radjaju uglavnom u porodicama, gdje su djeca strogo odgojena!
i jos nesto za kraj, djeca ciji su roditelji homosexualci obicno nisu homosexualna. dakle, to nije naslijedno isto kao sto nije ni prelazno. dakle, mislim da se zabranama i strogim vaspitanjem ne moze nista korisno postici. hocu reci, dijete se ne moze vaspitati da postane homosexualno, isto kao sto se ne moze vaspitati da to ne postane...
e sada hoce li ono jednog dana prerasti sredinu i zivjeti svoj zivot ili ce uciti po cijeli dan, o tome ja ne bih, nego neka bude stvar njegovog izbora!!!
ja nisam mislio na tipove sa mercedesima i sl., koji ne znaju sta ce vise od sebe, vec upravo na nasu sredinu, na jednu sasvim normalnu b-h porodicu i mogu ti reci da se strogim vaspitanjem kod djece i stvaraju odredjeni poremecaji. recimo samo, da li ti je poznato koliko finih kcerkica i sinova krije od svojih roditelja da puse? roditelji to ne znaju, ali djeca to ipak cine. to je samo jedan banalni primjer. roditelji brane da im djeca puse, djeca ne kazu da puse, ali to ne znaci da ne puse! tako je i sa drugim stvarima vjeruj mi!!! ako se o necemu otvoreno ne govori, onda se i ne zna pravo stanje! ili, ako se o necemu negativno govori, to moze tek da pobudi pravo interesovanje kod djece da se to i isproba! pa valjda je svima poznato da se vanbracna djeca i radjaju uglavnom u porodicama, gdje su djeca strogo odgojena!
i jos nesto za kraj, djeca ciji su roditelji homosexualci obicno nisu homosexualna. dakle, to nije naslijedno isto kao sto nije ni prelazno. dakle, mislim da se zabranama i strogim vaspitanjem ne moze nista korisno postici. hocu reci, dijete se ne moze vaspitati da postane homosexualno, isto kao sto se ne moze vaspitati da to ne postane...
e sada hoce li ono jednog dana prerasti sredinu i zivjeti svoj zivot ili ce uciti po cijeli dan, o tome ja ne bih, nego neka bude stvar njegovog izbora!!!
-
bajkacha
$:
"bilo bi interesantno da i nas uputis na tvoje izvore. to 'opce poznato' je vjerovatno bazirano na nekim statistikama, naucnim istrazivanjima... inace ti to ne bi tvrdio, zar ne?"
Valuto, nije to bazirano ni na statistikama a niti na naucnim istrazivanjima, bazirano je na onome sto ti nikada u svom zivotu nisi htjeo prihvatiti, samo zbog toga sto smatras da je to djelo nekakvih pecinara!
Nadam se da si zadovoljan odgovorom...usput da ti kazem jednu stvar a to je da je To obradilo i sadasnjost i proslost i buducnost a To se zove vjecni Kur'an!
P.S.
A mozes usput i procitati Ragibov post.
"bilo bi interesantno da i nas uputis na tvoje izvore. to 'opce poznato' je vjerovatno bazirano na nekim statistikama, naucnim istrazivanjima... inace ti to ne bi tvrdio, zar ne?"
Valuto, nije to bazirano ni na statistikama a niti na naucnim istrazivanjima, bazirano je na onome sto ti nikada u svom zivotu nisi htjeo prihvatiti, samo zbog toga sto smatras da je to djelo nekakvih pecinara!
Nadam se da si zadovoljan odgovorom...usput da ti kazem jednu stvar a to je da je To obradilo i sadasnjost i proslost i buducnost a To se zove vjecni Kur'an!
P.S.
A mozes usput i procitati Ragibov post.
Last edited by bajkacha on 18/03/2004 15:14, edited 1 time in total.
-
bajkacha
Oprosti mucsa sto kasnim sa odgovorom...u potpunosti se slazem sa ovim sto si napisao...nemam sta dodati...mi samo imamo razlicita misljenja o nastanku homosexualizma.
Ja sam uvjek bio za normalnu diskusiju, izvinjavam se zbog onog poredjenja pedofila i homosexualaca...namjera mi je bila da pokusam naci uzrok nastanka...medjutim neki su me pogresno protumacili...jer i dalje smatram da je homosexualizam nastao puno kasnije i s razlogom.
Ja sam uvjek bio za normalnu diskusiju, izvinjavam se zbog onog poredjenja pedofila i homosexualaca...namjera mi je bila da pokusam naci uzrok nastanka...medjutim neki su me pogresno protumacili...jer i dalje smatram da je homosexualizam nastao puno kasnije i s razlogom.
-
cistacica-x
bajkacha (i ostali ucesnici) savjetujem da nastavite sa temom jako, jako oprezno. uzdrzite se od vrijedjanja bilo koga i bilo cega.
-
weasel
Homoseksualci se radjaju kao homoseksualci.Tu nema lijeka i to je stvar gena,odnosno genetskog poremecaja.Ima slucajeva homoseksualizma i kod zivotinja...
Vaspitavati nekoga da ne bude homoseksualac je nemoguce...
E sada sto se tice biseksualaca,tu je stvar malo drukcija
Vaspitavati nekoga da ne bude homoseksualac je nemoguce...
E sada sto se tice biseksualaca,tu je stvar malo drukcija
-
Engram
#33 Re: Homosexualci, pedofili, zoolozi itd.
bajkacha wrote:Jedno ozbiljno pitanje upuceno forumasima a i Bechi.
Sta bi uradio kada bi tvoj otac tebi rekao da je pedofil?
Ili
Sta bi ti uradio kada bi ti sin rekao da ga sexualno privlace zivotinje?
Homoseksualizam je u rangu sa zoofilijom i nekrofilijom ili voajerizomom i skupa predstavljaju poremecaj seksualnog nagona
uspjesno se tretiraju sa mnogim drugim poremecajima u nasem klinickom centru
upravo jeste hir...jeste nastrana priroda..a usporedba sa zivotinjama je u redu onoliko koliko je sama homoseksualnost bliska zivotinjskom upraznjavanju strasti..ne postaje se homosexualac iz hira moj ragibe. mozda se iz hira moze imati homosexualni odnos, ali to su radili i oni u zajednicama u kojima se o sexualnosti mnogo manje znalo. pa to nije bilo strano ni nasim predcima moj ragibe
primjer medu zivotinjama...isti kao primjer hermafrodita ili bespolnog razmnozavnja..ali mi smo ljudi..mada to neki ponekad "iz hira" zaborave
i nece nikada peder izaci iz kuce vjernika...jer vaspitanje, rezon i intelekt se grade i nadograduju od radanja pa do smrti..ne dolaze tek tako
hahaha, glupost u nedostatku argumenata...ne negiram mogucnost da se peder javi ma gdje na svijetu i u ma kom vaktu...ali prebacivati lopticu u jedno uredeno drustvo gdje je moralnost vrijednost je argument samo za homo-populacijuda li ti je poznato, da pogotovo u sredinama u kojima je pozeljno da se djevojke kao djevice udaju, jako cesto dolazi do prakticiranja homosexualnih odnosa. a to su pogotovo zemlje u kojima je islam dominantan
haha, ne zaboravni homo egzibicionizam..predlazem da se obratite prof. kucukalicu u kcu kosevo...a postedite ostatak koliko-toliko zdrave populacije sa vasim NASTUPIMA zeljnim paznjeAutor: mucsa Poslano: 18/03/2004 14:20
ne ocekujem od tebe da mislis drugacije i mislim da to nije mjerilo zaostalosti! sama cinjenica da o tome vodimo polemiku je vec jako pozitivna...
konacno prva istina...jos da priznate da je u osnovi strast i poremecaj seksualnog nagona i suocio si se sa problemom na pravi nacini jos nesto za kraj, djeca ciji su roditelji homosexualci obicno nisu homosexualna. dakle, to nije naslijedno
by weaselHomoseksualci se radjaju kao homoseksualci.Tu nema lijeka i to je stvar gena,odnosno genetskog poremecaja..
dokaz veseli?
homoseksualizam je (ponavljam po koznakoji put) poremecaj seksualnog nagona i da se lijeciti
o iskustvu sarajevskih neuropsihijatara sam pisao vec na proslom forumu
na kraju...
http://www.islam.co.ba/razmisljanja/ind ... 1070747704
-
Glumica
ahhh...
"Homoseksualizam je u rangu sa zoofilijom i nekrofilijom ili voajerizomom i skupa predstavljaju poremecaj seksualnog nagona "
malo je dosadan jeko sa svojim pokusajima... jeste, jeko, predstavlja, pogotovo onima koji citaju jaaaaako stare knjige
"Homoseksualizam je u rangu sa zoofilijom i nekrofilijom ili voajerizomom i skupa predstavljaju poremecaj seksualnog nagona "
malo je dosadan jeko sa svojim pokusajima... jeste, jeko, predstavlja, pogotovo onima koji citaju jaaaaako stare knjige
-
mucsa
#35 savjeta kako govoriti djeci o homoseksualnosti
'i nece nikada peder izaci iz kuce vjernika...jer vaspitanje, rezon i intelekt se grade i nadograduju od radanja pa do smrti..ne dolaze tek tako '
kakva glupost!!! govoriti o stvarima o kojima se nema pojma, ima samo jednu svrhu - privuci paznju na sebe. paznja se moze privuci i na jedan razuman, pismen nacin, dakle ne samo uvredama i neznanjem.
@ Engram
hajde, ziv bio reci nam 2-3 pametne! pokusaj nas na taj nacin oduseviti! pokazi, da i to znas! mozda i uspijes! u cijelom postu samo neznanje, uvrede i gluposti!!! izgleda, da prije svega tebi lijeka nema!!!!!
@cistacica-x
ne kontam cemu upozorenje bajkachi i ostalima, kada se ovakvo vrijedjanje ovdje dozvoljava??? ili treba da nastavimo svi u tom stilu???
kakva glupost!!! govoriti o stvarima o kojima se nema pojma, ima samo jednu svrhu - privuci paznju na sebe. paznja se moze privuci i na jedan razuman, pismen nacin, dakle ne samo uvredama i neznanjem.
@ Engram
hajde, ziv bio reci nam 2-3 pametne! pokusaj nas na taj nacin oduseviti! pokazi, da i to znas! mozda i uspijes! u cijelom postu samo neznanje, uvrede i gluposti!!! izgleda, da prije svega tebi lijeka nema!!!!!
@cistacica-x
ne kontam cemu upozorenje bajkachi i ostalima, kada se ovakvo vrijedjanje ovdje dozvoljava??? ili treba da nastavimo svi u tom stilu???
-
ragib
Eh, ako je tebi to tesko objasniti svom djetetu, onda ti preporucujem da to povjeris, jednom kad dodje vrijeme, nekom strucnijem, nekom kome nije sramota i stid pricati o ljudskoj prirodi.
--------------------------------------------------------------------------------
U Islamu nema sramote, angelice draga i ako ovo nema veze sa temom :s. Druga stvar angelice ako mi bude potreban savjet ja ti se javim na Pv .
bajkacha (i ostali ucesnici) savjetujem da nastavite sa temom jako, jako oprezno. uzdrzite se od vrijedjanja bilo koga i bilo cega.
------------------------------------------------------------------------------------
Cuj bajkica ih ih oprezno , osobe na nekim temama svasta psuje pa ga niko nije upozorio.
--------------------------------------------------------------------------------
U Islamu nema sramote, angelice draga i ako ovo nema veze sa temom :s. Druga stvar angelice ako mi bude potreban savjet ja ti se javim na Pv .
------------------------------------------------------------------------------------
Cuj bajkica ih ih oprezno , osobe na nekim temama svasta psuje pa ga niko nije upozorio.
-
Engram
predlazem da to misljenje izneses pred timom ljudi na sarajevskoj neuopsihijatriji...a taj tim je prosjeka, hajdemo reci, srednjovjecnih ljekara, specijalista, bh i medunarodno verifikovanih, ucesnika na brojnim medunarodnim kongresima i simpozijumima itd.itd...u svakom slucaju moja referenca je dovoljno validna i van bih a pogotovo gledajuci aktuelnost i ukljucenost u svjetske tokove..Glumica wrote:ahhh...
no nebitno...vjeruj u sta hoces..budi ovakvog ili onakvog ubjedenja, ali mi ne serviraj poremecaj kao drustvenu vrijednost...
- DaysleepeR
Ja nebih polemisao da li je homoseksualizam seksualni poremecaj ili ne, ali je evidentno da je kod ljudi sa homoseksualnim sklonostima sex i sexualni nagon primarna stvar u zivotu, i citav zivot im se vrti oko sexa.
Nebih postavio ovo najcesce pitanje koje se postavlja a to je sta bi uradili da vam je dijete homoseksualac jer vecina nas ovdje nema djecu pa se nemoze staviti u tu situaciju, nego cu pitati vas koji kazete da ste tolerantni prema tome i ne vidite nista lose u tome, slijedece:
Kako bi ste se osjecali da ste usvojeno dijete homoseksualnog para i da vam je jedan od oceva cesto mjenjao partnere ili majka patnerice?
Vi koji odobravate, mozete li zamisliti svog tatu u seksualnom cinu sa drugim muskarcem (kad vec ne vidite nista lose u tome) ili majku?
Mozda pitanje jeste radikalno i neprikladno ali eto molim iskrene odgovore od vas koji odobravate homoseksualizam.
Nebih postavio ovo najcesce pitanje koje se postavlja a to je sta bi uradili da vam je dijete homoseksualac jer vecina nas ovdje nema djecu pa se nemoze staviti u tu situaciju, nego cu pitati vas koji kazete da ste tolerantni prema tome i ne vidite nista lose u tome, slijedece:
Kako bi ste se osjecali da ste usvojeno dijete homoseksualnog para i da vam je jedan od oceva cesto mjenjao partnere ili majka patnerice?
Vi koji odobravate, mozete li zamisliti svog tatu u seksualnom cinu sa drugim muskarcem (kad vec ne vidite nista lose u tome) ili majku?
Mozda pitanje jeste radikalno i neprikladno ali eto molim iskrene odgovore od vas koji odobravate homoseksualizam.
-
cistacica-x
mucsa, ima nesto sto se zove mail. pa mozes da se pozalis moderatoru iliti meni, ili po zelji administratoru. mozes takodjer da otvoris temu da se probamo usaglasiti oko toga sta cemo smatrati uvredom, sta cemo cenzurisati, sta brisati itd.ne kontam cemu upozorenje bajkachi i ostalima, kada se ovakvo vrijedjanje ovdje dozvoljava??? ili treba da nastavimo svi u tom stilu???
hocemo li brisati post svaki put kad neko nekome kaze da je glup? hocemo li brisati post svaki put kad neko nekome kaze da je bolestan?
gdje vi zelite da povucete liniju?
gdje je granica izmedju prava na misljenje i vrijedjanja tvojih osjecaja?
slobodno pisite.
- DaysleepeR
Odvratno.angela wrote:Daysleeper, da ti odgovorim pitanjem:
"Kako bi se osjecao da si posvojeno dijete heteroseksualnog para gdje ti i otac i majka redovno mjenjaju ljubavnice i ljubavnike?"
Srecom nisam ima to iskustvo.
Samo sam primjetio da meni niko nije dao odgovor na pitanje, lako je odgovarati pitanjima.
Ali eto niko od ljudi koji odobravaju nije dao odgovor, zato sto znam da im je moje pitanje prouzrocilo mucninu u stomaku.
Lako je podrzavati dok ne hodate tim cipelama ili dok ne razmisljate o posljedicama postupaka koje cinimo.
A moja tvrdnja o sexu kao glavnom cilju u zivotu homoseksualaca je evidentna, i dokazana. U drzavama koje odobravaju homo brakove, isti se ne desavaju toliko cesto kao heteroseksualni a brakovi su dozvoljeni radi broja homoseksualaca u toj zajednici. Dakle promiskuitet kod homoseksualaca je jako veliki. Da ne pominjem transvestite, ciji zivot je karakterisan iskljucivo seksom. A rezultat homo braka je sadrzan u mom pitanju. Dakle recite mi kako bi se osjecali?
-
zlata
Nije mi jasno...zasto tol'ka prica? Kako objasniti dijetetu da postoje homoseksualci? Evo, ja ih znam puno. Imam i familiju. Imam i malog sina. Skuzio je da nesto "smrdi" kad je u jednoj umjetnickoj galeriji ugled'o sliku na kojoj su se dva gola muskarca hvatala za guzice.
Pocelo se dijete smijati....Ha, Ha, Ha, Mama..Jesi'l' vid'la ono. "What 's wrong with those guys? Sta sam mu rekla? "Sine, ni ja ne znam, sta im je". U biti znam, ne dize im se ona stvar na Britney Spears, nego na Justin-a Timberlake-a? Pa ni nas heteroseksualce ne privlaci svako! Znaci, da je to ipak nesto "dublje" nego prosta odluka; Hoce-Necu. Sad, dal'ih je Bog stvorio takve..pa nije ni prvi, ni zadnji put da je "promasio".
To sto mnogi homoseksualci zele dokazati da im je "spol" odredjen jos prije rodjenja, tj. da naucno mogu dokazati..da su takvi od zacetka..i "da zato imaju pravo postojanja". Ne znam..naucno bi i moj stric volio dokazati da je projeklom Bogumil jer je "Bosnjak", al'me nemere uvjeriti, jer mu znam pravo porjeklo. Hocu reci, da je svima stalo do nekakve "naucne" afirmacije, jer zele izbjeci sovinizam i diskriminaciju, ali kad su homoseksualci u pitanju, mislim da i odgoj, psihologija, fizionomija, i najranija seksualna iskustva, imaju puno veze sa "izborom" homoseksualaca.
Nekako mi je ipak neukusno, uvlaciti Boga u tu diskusiju. Bog je za mene nesto velicanstveno, a cinjenica je da se Ibri kita ne dize, neg' na Jovu...."masina" ne funkcionira ispravno, je bas najprostija sitnica. Ostavimo Boga van te rasrave, i hajmo se angazirati u potrazi za "lijekom" za homoseksualce. Ako imaju Viagru za onu stvar, Zoloft za depresije..imaju novac za svemirske rokete, valjda mogu pronaci "lijek" i za tu psiho-biolosku "pometnju". Pa nek'se "lijece" oni koji zele! Inace, ne zanima me nicji zivot ispod jorgana. Zanima me kako dijeluje u drustvu.
Samo nek' mi ni homoseksualci, ni poligamisti, ne mjenjaju vjecnu paradigmu: Mama, Tata, i njihova zajednicka dijeca. Sve drugo mi je isto neoptimalno, ali tolerisem, postujem, ukoliko mi to ne namecu kao ravnopravno toj vjecnoj paradigmi, koja mi je svetinja. Problem sa heteroseksualcima jeste u tome da se vec 40+ godina zajebavaju sa brakovima i vezama. Raste razvod, vanbracna dijeca, divlje veze..i sad kad su se pederi odlucili vjencavati..SVIMA KRIVO. Ruse im pederi njihove "svete brakove". Ma malo morgen! Davno bijahu ta vremena "svetih brakova". Heteroseksualci su sami unakazili instituciju braka. Ko zna, mozda ce je pederi ozivit'?
Pocelo se dijete smijati....Ha, Ha, Ha, Mama..Jesi'l' vid'la ono. "What 's wrong with those guys? Sta sam mu rekla? "Sine, ni ja ne znam, sta im je". U biti znam, ne dize im se ona stvar na Britney Spears, nego na Justin-a Timberlake-a? Pa ni nas heteroseksualce ne privlaci svako! Znaci, da je to ipak nesto "dublje" nego prosta odluka; Hoce-Necu. Sad, dal'ih je Bog stvorio takve..pa nije ni prvi, ni zadnji put da je "promasio".
To sto mnogi homoseksualci zele dokazati da im je "spol" odredjen jos prije rodjenja, tj. da naucno mogu dokazati..da su takvi od zacetka..i "da zato imaju pravo postojanja". Ne znam..naucno bi i moj stric volio dokazati da je projeklom Bogumil jer je "Bosnjak", al'me nemere uvjeriti, jer mu znam pravo porjeklo. Hocu reci, da je svima stalo do nekakve "naucne" afirmacije, jer zele izbjeci sovinizam i diskriminaciju, ali kad su homoseksualci u pitanju, mislim da i odgoj, psihologija, fizionomija, i najranija seksualna iskustva, imaju puno veze sa "izborom" homoseksualaca.
Nekako mi je ipak neukusno, uvlaciti Boga u tu diskusiju. Bog je za mene nesto velicanstveno, a cinjenica je da se Ibri kita ne dize, neg' na Jovu...."masina" ne funkcionira ispravno, je bas najprostija sitnica. Ostavimo Boga van te rasrave, i hajmo se angazirati u potrazi za "lijekom" za homoseksualce. Ako imaju Viagru za onu stvar, Zoloft za depresije..imaju novac za svemirske rokete, valjda mogu pronaci "lijek" i za tu psiho-biolosku "pometnju". Pa nek'se "lijece" oni koji zele! Inace, ne zanima me nicji zivot ispod jorgana. Zanima me kako dijeluje u drustvu.
Samo nek' mi ni homoseksualci, ni poligamisti, ne mjenjaju vjecnu paradigmu: Mama, Tata, i njihova zajednicka dijeca. Sve drugo mi je isto neoptimalno, ali tolerisem, postujem, ukoliko mi to ne namecu kao ravnopravno toj vjecnoj paradigmi, koja mi je svetinja. Problem sa heteroseksualcima jeste u tome da se vec 40+ godina zajebavaju sa brakovima i vezama. Raste razvod, vanbracna dijeca, divlje veze..i sad kad su se pederi odlucili vjencavati..SVIMA KRIVO. Ruse im pederi njihove "svete brakove". Ma malo morgen! Davno bijahu ta vremena "svetih brakova". Heteroseksualci su sami unakazili instituciju braka. Ko zna, mozda ce je pederi ozivit'?
-
St.Germain
udrobi ti zlato tu svasta nesto...kako vam ne dosadi....ovo je x-ta diskusija po redu na ovu temu...s obzirom da homo-populacija cini 4-6% populacije skoro svakog drustva ne samo ovdje nego i drugdje zauzima velik prostor za palamudanje...dosao sam do saznanja, da je (podsvjesno) svrha svake ovakve diskusije, da se sam sebi kaze, ima neko ko je nizi od mene...nije normalan....ali to jos uvijek ne implicira da je osoba koja tako sto tvrdi normalna...okrenite se sebi i svojim problemima (mislim na pojedinca i individuu), ocistite smrad u svojoj "kuci"....pa onda cete razmisljati drugacije. a, opet kazem, svakom svoje...ko smatra za bolest, genetski poremecaj ili sl... ok, nisam protiv toga (i to nije uvreda)to je privatno misljenje pojedinca i nema ga pravo niko na silu mijenjati...ali stalno ponavljanje tog istog misljenja ipak vise govori o osobi koja ga izrice nego o bilo cemu drugom...homoseksualci u tom slucaju i cijeloj prici uopste nisu bitni...
eh, tugo....A moja tvrdnja o sexu kao glavnom cilju u zivotu homoseksualaca je evidentna, i dokazana
- DaysleepeR
Ja nisam sudio nikome, samo iznosim zapazanje.St.Germain wrote:eh, tugo....
Niti sam vrijedjao, samo sam bio dovoljno posten da kazem da ne odobravam.
I postavih pitanje, na koje niko ne odgovori.
Znaci ok je da su neki od nas gay, ali roditelje ne diraj. Oni su svetinja. Svi smo mi imali divne roditelje. Roditelji (oni pravi koji cine sretnu porodicu), moraju biti normalni i heteroseksualci.
Roditelje homoseksualce niko ne zeli.
Da li je to poruka koji salju homoseksualci i oni koji ih podrzavaju?
- Fair Life
Normalni su i to toliko normalni da jednostavno boli nasa nenormalnost. Nenormalni su nasilnici, a oni koji su izabrali da svoju ljubav usmjere drugim pravcem 'od uobicajenog ili naviklog' su sasvim OK momci ili djevojke.bajkacha wrote:... Da li ti zaista mislis da su homosexualci normalni tipovi i da nije potreban nikakav poseban tretman koji bi im pomogao da budu ono sto bi, posvim zakonima prirode, trebali da budu?
Trebas ih samo upoznati, sjesti sa njima za isti stol, druziti se, putovati i sl.
-
Glumica
ma odgovoriti cu ti ja daysleeper...
meni bi bilo potpuno isto da roditelji odluce da se razvedu pa da pronadju nove partnere suprotnoga spola, ili da mama skonta da je lezbejka, odnosno tata homosexualaca... ja koliko god se trudila, ne mogu da shvatim nikako sta to ti mislis da bi to promijenilo u nasim medjusobnim odnosima... moja mama bi i dalje bila moja mama... tata bi mi i dalje bio tata... niti bi oni prestali mene voljeti, niti ja njih... uopste nije moja stvar sta rade u svojim spavacim sobama... ni sada, ni u toj zamisljenoj situaciji...
ja ovo apsolutno iskreno... naravno, mozes da mi ne vjerujes...
meni bi bilo potpuno isto da roditelji odluce da se razvedu pa da pronadju nove partnere suprotnoga spola, ili da mama skonta da je lezbejka, odnosno tata homosexualaca... ja koliko god se trudila, ne mogu da shvatim nikako sta to ti mislis da bi to promijenilo u nasim medjusobnim odnosima... moja mama bi i dalje bila moja mama... tata bi mi i dalje bio tata... niti bi oni prestali mene voljeti, niti ja njih... uopste nije moja stvar sta rade u svojim spavacim sobama... ni sada, ni u toj zamisljenoj situaciji...
ja ovo apsolutno iskreno... naravno, mozes da mi ne vjerujes...