Kako pobijediti posao?
-
crnoplavo
#26 Re: Kako pobijediti posao?
nisam jednom cuo da kazu: Kad vidim ko sve ide na poso dode mi da vise nikad ne odem...
i neki stvarno nikad visse i ne odu...
i neki stvarno nikad visse i ne odu...
- Nisrin
#27 Re: Kako pobijediti posao?
heartbeat100 wrote:Znači, radim posao koji mrzim! Mrzim vrstu tog posla, mrzim kolege, mrzim sebe, ovaj grad, državu i sve sto me okruzuje samo zato sto radim taj posao. Sad bez zezanja, averzija prema poslu koji obavljam počela mi je stvarati i zdravstvene probleme. Depresivna sam i bezvoljna. Otkako sam u ovoj firmi, udebljala sam se 15 kg, jer jedem zbog nervoze, ustvari tjesim se hranom, a da stvar bude gora počela sam razvijati poremećaj ishrane u smislu da trpam enormne količine hrane u sebe, a kasnije to idem povratiti.
S druge strane, sam se udaljila od prijatelja, nemam volje ni s kim se vidjeti, jer mi je potrebno toliko energije da preguram osam sati da sam nakon radnog vremena slomljena i jedva čekam doći kući i buljiti u prazno, a kad dodjem kući niko mi ne smije ništa reći, razdražljiva sam i nervozna. Helem, imam posao koji će mi doći glave...KAko ga pobijediti?
Otkaz i uvijek ima neko ko jedva ceka da radi BILO STA kako bi prezivio i imao svoj dinar!
- dust in the wind
#28 Re: Kako pobijediti posao?
ja te razumijem.ja sam 4 mjeseca radila ne neodgovarajucem mjestu i unistavalo me je to... srecom vec 7 mjeseci radim na divnom poslu, sa extra ljudima i jedva cekam biti na poslu.prekovremeno raditi mi je super... i sretna sam... jedini lijek ti je promijeniti posao.
-
zvrk
#29 Re: Kako pobijediti posao?
odrasli ljudi moraju praviti kompromise.heartbeat100 wrote:Znači, radim posao koji mrzim! Mrzim vrstu tog posla, mrzim kolege, mrzim sebe, ovaj grad, državu i sve sto me okruzuje samo zato sto radim taj posao. Sad bez zezanja, averzija prema poslu koji obavljam počela mi je stvarati i zdravstvene probleme. Depresivna sam i bezvoljna. Otkako sam u ovoj firmi, udebljala sam se 15 kg, jer jedem zbog nervoze, ustvari tjesim se hranom, a da stvar bude gora počela sam razvijati poremećaj ishrane u smislu da trpam enormne količine hrane u sebe, a kasnije to idem povratiti.
S druge strane, sam se udaljila od prijatelja, nemam volje ni s kim se vidjeti, jer mi je potrebno toliko energije da preguram osam sati da sam nakon radnog vremena slomljena i jedva čekam doći kući i buljiti u prazno, a kad dodjem kući niko mi ne smije ništa reći, razdražljiva sam i nervozna. Helem, imam posao koji će mi doći glave...KAko ga pobijediti?
Shvati da 8 - 9 sati moras raditi nesto sto ne volis i pomiri se s tim
Isto tako, posao ostavi na poslu
paralelno, trazi posao koji bi htjela raditi
kad sam svojevremeno na poslu upala u okruzenje (jutarnja kafa) koje toliko vrvi negativnom energijom da mi se pocelo odrazavati na privatni zivot, uzmem 5 dana godisnjeg, odmorim se
i prelomim u sebi
ne pijem kafu sa njima, pozdravimo se i to je to
ja rahat, oni i dalje pojedose sami sebe
zlatno pravilo je da posao i sve na poslu ne shvatas licno
to je tvoj hljeb i to je to
nista vise
i nista manje
- Ghost_Rider_XXX
#30 Re: Kako pobijediti posao?
ne kontam čemu tolika tragedija?! Imaš posao, mrziš posao, nadji novi koji nećeš mrziti, ako misliš da znaš znanje. Ako ne znaš, šuti i trpi, simple as that.
Meni kad je počelo na živce ići ono što sam radio do unazad par mjeseci, napravio strašni zaokret i otišao raditi u sasvim drugoj oblasti, i evo me živ i zdrav i nasmijan. treba htjet, treba smjet, pa da vidiš kud se leti.
Meni kad je počelo na živce ići ono što sam radio do unazad par mjeseci, napravio strašni zaokret i otišao raditi u sasvim drugoj oblasti, i evo me živ i zdrav i nasmijan. treba htjet, treba smjet, pa da vidiš kud se leti.
-
svemirska_vjeverica
#31 Re: Kako pobijediti posao?
Kada vec sve mrzis, uzmi pusku i rokni se. Ha jaheartbeat100 wrote:Znači, radim posao koji mrzim! Mrzim vrstu tog posla, mrzim kolege, mrzim sebe, ovaj grad, državu i sve sto me okruzuje samo zato sto radim taj posao. Sad bez zezanja, averzija prema poslu koji obavljam počela mi je stvarati i zdravstvene probleme. Depresivna sam i bezvoljna. Otkako sam u ovoj firmi, udebljala sam se 15 kg, jer jedem zbog nervoze, ustvari tjesim se hranom, a da stvar bude gora počela sam razvijati poremećaj ishrane u smislu da trpam enormne količine hrane u sebe, a kasnije to idem povratiti.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#32 Re: Kako pobijediti posao?
imaš uvijek zlatno pravilo..nađeš drugi posao i onda odhebeš onaj prvi...uvijek je lakše naći drugi posao dok si zaposlen, a u tvom slučaju će već samo traženje novog posla biti jedan važan iskorak iz letargije koji će rezultirati rasterećenjem. Znam da je teško, ali dok ne probaš ne znaš ni šta te čekaheartbeat100 wrote:Da, prejednostavno zvuci. Mastam o tome 24 sata dnevno, ali kako napustiti posao u ovakvom vaktuWalkingDead wrote:Fino, napustis posao i pocnes raditi ono sto volis, simple as that....Ustvari, nije ni to najveći problem. Problem je sto bi me svi osudjivali jer poput većine stanovnika ove zemlje i članovi moje porodice se vode onom "šuti i trpi, bitno je da radis"...Nerijetko prizeljkujem da skroz puknem. Mozda bi me tad ozbiljno shvatili
misli na sebe i probaj
-
BalkanPrince1
#33 Re: Kako pobijediti posao?
Saberi se. Nije kraj svijeta. Ti koda radis za Kony-a.
- Mannequin
#34 Re: Kako pobijediti posao?
Ne znam zasto te to toliko pogadja.. Radila sam gotovo svaki dan po 12h, jeste mi stvaralo psihicki pritisak jer jednostavno sto je previse - previse je, ali ne toliko da sam padala u depresiju ili sto slicno. Kad vise nisam imala snage, dala sam otkaz.
Tebi je najpametnije, kao sto ti je vec par forumasa savjetovalo, polako pocni traziti novi posao i fokusiraj se na to, na koncu das otkaz na trenutnom. Najbitnije da si 'ciste glave' (:
Samo polako i naprijed, na prvo mjesto stavi sebe i svoje psiho-fizicko zdr. stanje. Sretno!
Tebi je najpametnije, kao sto ti je vec par forumasa savjetovalo, polako pocni traziti novi posao i fokusiraj se na to, na koncu das otkaz na trenutnom. Najbitnije da si 'ciste glave' (:
Samo polako i naprijed, na prvo mjesto stavi sebe i svoje psiho-fizicko zdr. stanje. Sretno!
-
heartbeat100
#35 Re: Kako pobijediti posao?
Tebe je bash sjajno imati u drustvu, tvoji bi prijatelji bili presretni sto te poznaju, da ih imas, naravno. ...odskakucisvemirska_vjeverica wrote:Kada vec sve mrzis, uzmi pusku i rokni se. Ha jaheartbeat100 wrote:Znači, radim posao koji mrzim! Mrzim vrstu tog posla, mrzim kolege, mrzim sebe, ovaj grad, državu i sve sto me okruzuje samo zato sto radim taj posao. Sad bez zezanja, averzija prema poslu koji obavljam počela mi je stvarati i zdravstvene probleme. Depresivna sam i bezvoljna. Otkako sam u ovoj firmi, udebljala sam se 15 kg, jer jedem zbog nervoze, ustvari tjesim se hranom, a da stvar bude gora počela sam razvijati poremećaj ishrane u smislu da trpam enormne količine hrane u sebe, a kasnije to idem povratiti.
-
heartbeat100
#36 Re: Kako pobijediti posao?
Dragi ljudi, hvala vam na rijecima podrske i na savjetima
..Manje-vise znam što mi je činiti, ali je potrebno to čuti i od drugih 
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#37 Re: Kako pobijediti posao?
meni to nije normalno niti ce ikada biti.nesto nesto wrote:dobro dosla u klub. ja ne poznajem osobu koja ne mrzi svoj posao ili ako ne posao kao takav, onda bar radno okruzenje (mada to mozda samo znaci da se druzim s pogresnim ljudima) to je normalno, samo se s tim treba pomiriti i sve ce biti lakse
![]()
a koliko dugo radis u toj firmi?
-
Woman
#38 Re: Kako pobijediti posao?
meščini da ljudi mrze svoj posao čak i kada je to nešto što oni ustvari vole,jer "što se mora najteže je"
-
amazon
#39 Re: Kako pobijediti posao?
Posao jedino mozes pobijediti ako nista ne radis...
-
kojeime
#40 Re: Kako pobijediti posao?
Meni se cini da nije posao u pitanju. To jeste, posao jeste jedan od faktora, ali ima tu jos nesto. Potrazi strucnu pomoc.heartbeat100 wrote:Znači, radim posao koji mrzim! Mrzim vrstu tog posla, mrzim kolege, mrzim sebe, ovaj grad, državu i sve sto me okruzuje samo zato sto radim taj posao. Sad bez zezanja, averzija prema poslu koji obavljam počela mi je stvarati i zdravstvene probleme. Depresivna sam i bezvoljna. Otkako sam u ovoj firmi, udebljala sam se 15 kg, jer jedem zbog nervoze, ustvari tjesim se hranom, a da stvar bude gora počela sam razvijati poremećaj ishrane u smislu da trpam enormne količine hrane u sebe, a kasnije to idem povratiti.
- Astronomer
- Location: Nekad moraš otići visoko da shvatiš koliko si mali.
#41 Re: Kako pobijediti posao?
kojeime wrote:Meni se cini da nije posao u pitanju. To jeste, posao jeste jedan od faktora, ali ima tu jos nesto. Potrazi strucnu pomoc.heartbeat100 wrote:Znači, radim posao koji mrzim! Mrzim vrstu tog posla, mrzim kolege, mrzim sebe, ovaj grad, državu i sve sto me okruzuje samo zato sto radim taj posao. Sad bez zezanja, averzija prema poslu koji obavljam počela mi je stvarati i zdravstvene probleme. Depresivna sam i bezvoljna. Otkako sam u ovoj firmi, udebljala sam se 15 kg, jer jedem zbog nervoze, ustvari tjesim se hranom, a da stvar bude gora počela sam razvijati poremećaj ishrane u smislu da trpam enormne količine hrane u sebe, a kasnije to idem povratiti.
Svi dodju u tu situaciju prije ili poslije. Posmatraj to na slijedeci nacin. Ides na posao da zaradis novac da bi tim novcem priustila sebi nesto sto volis. Ko kaze da moras voljeti sta radis, ako radis nesto sta ne volis, gledaj koju korist od toga imas i to ce ti pomoci. Ne volis kolege? Pa sta, pokusaj da komuniciras sa njma samo poslovno, a za neku prijateljsku pricu imas prijatelje van posla. Kolege su ljudi sa kojima si prisiljena raditi, ne ljudi sa kojima si odabrala da radis, pa ne morate se voljeti, samo komuniciraj sa njima kulturno i poslovno, a zezanje i ostalo ostavi za ljude van posla.
Znaci radis zato da zaradis novac da negdje otputujes ili sebi nesto kupis, finansiras neki hobi, finansiras izlaske sa prijateljima, sta god volis. A ako te nista ne interesuje i samo buljis u prazno, pala si u depresiju, a za to ti treba strucna pomoc. Zato ponavljam, otidji psihologu.
Ja svoj posao vise niti volim niti mrzim, to mi je alat za finansiranje placanja racuna, hrane, odjece i hobija (nije bas neki dobar alat jer je plata mala, ali moze se). Jer, ono sto volim ne zelim da mi bude profesija, kada radis nesto kao profesiju neizbjezno dodjes u situacije koje ti ogade to sto radis. I zato treba hobije i ono sto volis raditi odvojiti od posla, a posao da ti sluzi da finansiras te hobije. Tako ces lakse podnijeti svoj posao, prestaces ga mrziti i postaces u najgorem (najboljem?) slucaju ravnodusna prema i poslu i kolegama. A da bi te nesto pocelo interesovati moras izaci iz depresija, a za izlazak iz depresije, vec treci put govorim, trebace ti strucna pomoc. Naravno, ako je situacija takva da te maltretiraju i slicno, tu ne znam sta bih ti rekao jer nemam iskustva pa ne zelim da kazem nesto pogresno.
-
kojeime
#42 Re: Kako pobijediti posao?
Koliko dugo radis? Jeste normalno. Ljudi prolaze faze od zadovoljstva poslom, preko mrznje sto ih odvaja od porodice, prijatelja, itd... do ravnodusnosti kada se naviknes i organizujes se tako da mozes i raditi i imati privatan zivot.markioni wrote:meni to nije normalno niti ce ikada biti.nesto nesto wrote:dobro dosla u klub. ja ne poznajem osobu koja ne mrzi svoj posao ili ako ne posao kao takav, onda bar radno okruzenje (mada to mozda samo znaci da se druzim s pogresnim ljudima) to je normalno, samo se s tim treba pomiriti i sve ce biti lakse
![]()
a koliko dugo radis u toj firmi?
- Aleluja
#43 Re: Kako pobijediti posao?
...kilni ga, poboguveze s vezom wrote:ja ne mrzim svoj posao..ja mrzim svog direktora..sta sadda ga ubijem
-
anonymous07
#44 Re: Kako pobijediti posao?
Vidi ovo ,
Radim vec 3 godine vjerovatno jedan od najstresnijih poslova danasnjice , isto tako sam se osjecao kao i ti .
Moj lijek za to je ---- marijuana
))
Svaku noc jednog malog zapalis da se malo rasteretis i zaboravis na sve
Radim vec 3 godine vjerovatno jedan od najstresnijih poslova danasnjice , isto tako sam se osjecao kao i ti .
Moj lijek za to je ---- marijuana
Svaku noc jednog malog zapalis da se malo rasteretis i zaboravis na sve
-
sema911
#45 Re: Kako pobijediti posao?
zaboravi drogu tablete, alkohol i sl samo ces jos gore postic da su dobri ovi sto to predlazu nebi ti too predlagali
moj savjet pocni se bavit nekim fizickim aktivnostima nadji neki hobi,.,il za pocetak kuci proseci polako slusalice i laganini,.
radio sam 7 godina u banci na salteru neznas kako je to,. em te hebu klijenti em te sefovi gaze kako hoce, smjene od 10+sati pritisci i sta vec ne., spas nalazio samo u trcanju, biciklu terminima fudbala,,., da si musko mozda bi ti bilo lakse na poslu mi mislimo samo na sex pa lahko odlutamo,., bio poceo tablete koristit samo se tada povlacio u sebe probaj ovo za aktivnosti i vjeruj pomaze,.,
a posooo ko posoooo moras se nervirat jer uvjek ima lezi hljebovica, tak da nebrini zavrsis svoj dio posla i nemoj se opterecavat za drugee,.,
pozzzz
moj savjet pocni se bavit nekim fizickim aktivnostima nadji neki hobi,.,il za pocetak kuci proseci polako slusalice i laganini,.
radio sam 7 godina u banci na salteru neznas kako je to,. em te hebu klijenti em te sefovi gaze kako hoce, smjene od 10+sati pritisci i sta vec ne., spas nalazio samo u trcanju, biciklu terminima fudbala,,., da si musko mozda bi ti bilo lakse na poslu mi mislimo samo na sex pa lahko odlutamo,., bio poceo tablete koristit samo se tada povlacio u sebe probaj ovo za aktivnosti i vjeruj pomaze,.,
a posooo ko posoooo moras se nervirat jer uvjek ima lezi hljebovica, tak da nebrini zavrsis svoj dio posla i nemoj se opterecavat za drugee,.,
pozzzz
-
anonymous07
#46 Re: Kako pobijediti posao?
hahahah bolji od alkohola i kockanja 
- charrrmed
#47 Re: Kako pobijediti posao?
Da podignem temu
Dobio sam novi posao prije dva mjeseca, sto je izuzetno kratak period da donosim sud ali cini mi se da se nikako ne mogu uklopiti, koliko god da se trudim. Kada kazem uklopiti, mislim i na posao koji obavljam i na kolege pa i sefa sa kojima radim. Nedavno su mi cak to otvoreno i rekli. Nisam tip koji ispija kafe (oni to npr. rade dva puta u toku dana a ja vrlo ocesto oba preskocim ili evenutalno prisustvujem na jutarnjoj) pa samim tim ne ucestvujem u razgovorima koji se tada vode sto su okarakterisali kao nezainteresiranost i povucenost. Tako su me okarakterisali i kada je posao u pitanju iako sam jos uvijek u fazi snalazenja pa u odredjenim situacijama budem pasivni posmatrac sto se pokazalo izuzetno losim potezom jer se ocekuje aktivno ucesce, sto je vjerovatno i logicno ali sam jednostavano takav tip osobe kojoj treba vise vremena za prilagođavanje, nazalost. Kolege su korektne i ne mogu reci nista negativno za iste ali jednostavno to nije to. Inace, radim u struci ali imam osjecaj da se u tome nikako ne pronalazim, bar ne u ovoj firmi. Do sada sam radio na dva razlicita mjesta (kao pripravnik u jednoj i honorarno u drugoj firmi - ukupno godinu dana rada), i tamo sam se sjajno snasao, i sa poslom i sa kolektivnom i zaista sam uzivao (a ovaj prvi posao nije bio cak ni placen jer sam imao status volontera i opet sam rado isao), tako da mi je ovo potpuno nova situacija iz koje ne znam kako da se izvucem?
Mozda vam se sve ovo cini smijesnim, ali za nekoga sa minimalnim iskustvom se ovo trenutno cini kao najveci problem na svijetu
Radio jesam, ali sam s obzirom na status (honorarni ili volonterski rad) uvijek bio na evidenciji zavoda za zaposljavanje (sto je gotovo 4 godine) i po prvi put sam dobio dobro placen posao sa prijavom pa konacno imam i malo staza, itd. Do posla mi je izuzetno stalo i ucinit cu sve da ga zadrzim, posebno uzimajuci u obzir financijsku situaciju koju je ovaj posao izuzetno popravio ali sam toliko nesiguran u sebe zbog gore navedene situacije. Uz sve to, primljen sam na odredjeno vrijeme a samo od sefa zavisi da li ce se taj ugovor produziti ili ne sto je dodatni strah. Znam da se moram aktivirati, komunicirati, ucestvovati u aktivnostima ali mi je potreban i vas savjet.
Dobio sam novi posao prije dva mjeseca, sto je izuzetno kratak period da donosim sud ali cini mi se da se nikako ne mogu uklopiti, koliko god da se trudim. Kada kazem uklopiti, mislim i na posao koji obavljam i na kolege pa i sefa sa kojima radim. Nedavno su mi cak to otvoreno i rekli. Nisam tip koji ispija kafe (oni to npr. rade dva puta u toku dana a ja vrlo ocesto oba preskocim ili evenutalno prisustvujem na jutarnjoj) pa samim tim ne ucestvujem u razgovorima koji se tada vode sto su okarakterisali kao nezainteresiranost i povucenost. Tako su me okarakterisali i kada je posao u pitanju iako sam jos uvijek u fazi snalazenja pa u odredjenim situacijama budem pasivni posmatrac sto se pokazalo izuzetno losim potezom jer se ocekuje aktivno ucesce, sto je vjerovatno i logicno ali sam jednostavano takav tip osobe kojoj treba vise vremena za prilagođavanje, nazalost. Kolege su korektne i ne mogu reci nista negativno za iste ali jednostavno to nije to. Inace, radim u struci ali imam osjecaj da se u tome nikako ne pronalazim, bar ne u ovoj firmi. Do sada sam radio na dva razlicita mjesta (kao pripravnik u jednoj i honorarno u drugoj firmi - ukupno godinu dana rada), i tamo sam se sjajno snasao, i sa poslom i sa kolektivnom i zaista sam uzivao (a ovaj prvi posao nije bio cak ni placen jer sam imao status volontera i opet sam rado isao), tako da mi je ovo potpuno nova situacija iz koje ne znam kako da se izvucem?
Radio jesam, ali sam s obzirom na status (honorarni ili volonterski rad) uvijek bio na evidenciji zavoda za zaposljavanje (sto je gotovo 4 godine) i po prvi put sam dobio dobro placen posao sa prijavom pa konacno imam i malo staza, itd. Do posla mi je izuzetno stalo i ucinit cu sve da ga zadrzim, posebno uzimajuci u obzir financijsku situaciju koju je ovaj posao izuzetno popravio ali sam toliko nesiguran u sebe zbog gore navedene situacije. Uz sve to, primljen sam na odredjeno vrijeme a samo od sefa zavisi da li ce se taj ugovor produziti ili ne sto je dodatni strah. Znam da se moram aktivirati, komunicirati, ucestvovati u aktivnostima ali mi je potreban i vas savjet.
- Ironman_88
#48 Re: Kako pobijediti posao?
Ne trebaš se opterećivati, već prati igru i vrlo brzo ćeš skontati kako stvari funkcionišu i prilagodit ćeš se vrlo brzo. U većem dijelu tvog opisa čitam sebe kad sam počinjao raditi. Početak je težak, i sam sam se obrukao bezbroj puta u startu, ispadao naivan, pravio greške, gubio vjeru u sebe, osjećao se glupim i nepsosobnim da se uklopim...mogao bi do sutra nabrajaticharrrmed wrote:Da podignem temu![]()
Dobio sam novi posao prije dva mjeseca, sto je izuzetno kratak period da donosim sud ali cini mi se da se nikako ne mogu uklopiti, koliko god da se trudim. Kada kazem uklopiti, mislim i na posao koji obavljam i na kolege pa i sefa sa kojima radim. Nedavno su mi cak to otvoreno i rekli. Nisam tip koji ispija kafe (oni to npr. rade dva puta u toku dana a ja vrlo ocesto oba preskocim ili evenutalno prisustvujem na jutarnjoj) pa samim tim ne ucestvujem u razgovorima koji se tada vode sto su okarakterisali kao nezainteresiranost i povucenost. Tako su me okarakterisali i kada je posao u pitanju iako sam jos uvijek u fazi snalazenja pa u odredjenim situacijama budem pasivni posmatrac sto se pokazalo izuzetno losim potezom jer se ocekuje aktivno ucesce, sto je vjerovatno i logicno ali sam jednostavano takav tip osobe kojoj treba vise vremena za prilagođavanje, nazalost. Kolege su korektne i ne mogu reci nista negativno za iste ali jednostavno to nije to. Inace, radim u struci ali imam osjecaj da se u tome nikako ne pronalazim, bar ne u ovoj firmi. Do sada sam radio na dva razlicita mjesta (kao pripravnik u jednoj i honorarno u drugoj firmi - ukupno godinu dana rada), i tamo sam se sjajno snasao, i sa poslom i sa kolektivnom i zaista sam uzivao (a ovaj prvi posao nije bio cak ni placen jer sam imao status volontera i opet sam rado isao), tako da mi je ovo potpuno nova situacija iz koje ne znam kako da se izvucem?Mozda vam se sve ovo cini smijesnim, ali za nekoga sa minimalnim iskustvom se ovo trenutno cini kao najveci problem na svijetu
![]()
Primjećujem da se općenito brineš previše oko stvari, od toga dolazi nesigurnost u sebe, isto osobina koja me je ograničvala i sputavala ranije. Sama činjenica da si dobio taj posao (osim ako te nije ugurao SDA
Koliko god otrcano zvučalo: malo manje brige oko gluposti, malo više vjere u sebe i angažovanosti oko socijaliziranja i to je to.
-
emmir1
#49 Re: Kako pobijediti posao?
charrrmed wrote:Da podignem temu![]()
Dobio sam novi posao prije dva mjeseca, sto je izuzetno kratak period da donosim sud ali cini mi se da se nikako ne mogu uklopiti, koliko god da se trudim. Kada kazem uklopiti, mislim i na posao koji obavljam i na kolege pa i sefa sa kojima radim. Nedavno su mi cak to otvoreno i rekli. Nisam tip koji ispija kafe (oni to npr. rade dva puta u toku dana a ja vrlo ocesto oba preskocim ili evenutalno prisustvujem na jutarnjoj) pa samim tim ne ucestvujem u razgovorima koji se tada vode sto su okarakterisali kao nezainteresiranost i povucenost. Tako su me okarakterisali i kada je posao u pitanju iako sam jos uvijek u fazi snalazenja pa u odredjenim situacijama budem pasivni posmatrac sto se pokazalo izuzetno losim potezom jer se ocekuje aktivno ucesce, sto je vjerovatno i logicno ali sam jednostavano takav tip osobe kojoj treba vise vremena za prilagođavanje, nazalost. Kolege su korektne i ne mogu reci nista negativno za iste ali jednostavno to nije to. Inace, radim u struci ali imam osjecaj da se u tome nikako ne pronalazim, bar ne u ovoj firmi. Do sada sam radio na dva razlicita mjesta (kao pripravnik u jednoj i honorarno u drugoj firmi - ukupno godinu dana rada), i tamo sam se sjajno snasao, i sa poslom i sa kolektivnom i zaista sam uzivao (a ovaj prvi posao nije bio cak ni placen jer sam imao status volontera i opet sam rado isao), tako da mi je ovo potpuno nova situacija iz koje ne znam kako da se izvucem?Mozda vam se sve ovo cini smijesnim, ali za nekoga sa minimalnim iskustvom se ovo trenutno cini kao najveci problem na svijetu
![]()
Nova sredina, period adaptacije.
Svi smo to prolazili, doće to na svoje
I budi zainteresovan da učiš
- ho oponopono
#50 Re: Kako pobijediti posao?
charrrmed wrote:Da podignem temu![]()
![]()
...ne drami pobogu...pokreni se...