Kažem ti ja, garant jedna faza koja se mora preživjeti. Malo djeluje strašno i zamorno, ali na kraju ćeš na to gledati kao na jednu smiješnu epizodu.
jebem ti ljubav...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
_MaYa_
jednostavno ne mogu prestati mastati...nisu to mastanja ja i on u krevetu i sl...vec ja njega impresioniram s necim i onda se uhvatim kako imam ked od u ha do uha...i onda skuzim...jebote koja sam ja glupaca...Sarajevska Princeza wrote:Mayo, pa ti si samo asocirala sve pozitivne stvari za njega i unaprijed si izgradila sliku o njemu koja moze biti da nije tacna. Za pocetak. Prestani mastati o njemu jer to je iluzija. Sve dok se ne poznajete, dok ne pricate ( mimo sexualnih nagona ) neznas ko je on u stvari._MaYa_ wrote:-kako?postoji li neka mantra...koliko ovo traje kako da izbacim iz sebe
al bar da ja njega vidjam cesce...pa da to onako postepeno radim nego ga ne vidim 100 godina i onda odjednom izleti i ja van pameti...
-
Sarajevska Princeza
ONDA NIJE LJUBAV MAYO. 
-
_MaYa_
e a a ko to traje godinama, jel i dalje faza?Deluxe wrote:Pa kad si tako zaljubljiva u zadnje vrijeme, da iskoristim priliku
Kažem ti ja, garant jedna faza koja se mora preživjeti. Malo djeluje strašno i zamorno, ali na kraju ćeš na to gledati kao na jednu smiješnu epizodu.
mislim nije sad bukvalno godinama ja zaljubljena...vec cisto s vremena na vrijeme...upali mi se to...a sad recimo zadnjih 5 dana-neprestano razmisljam o njemu, no da se razumijemo amo kadsam sama, danju ga se i ne sjetim...ali to me tako pati...to tako ne zelim da naprosto bi voljela da...mu se nesto lose desi i da...
eljudi ja sam malo umorna 3 sata sna, pavjerujte da malo preuvelicavam...ali gežneralno
to jeto
-
_MaYa_
eee a znam..ali zaljubljenost sta li je...pa kazem ti umisljena ljubavSarajevska Princeza wrote:ONDA NIJE LJUBAV MAYO.
nego kako je nelogicno da ove niveine maske za lice se ne ispiru s lica, kaze samo da se obricelicesuhim heh svasta...gdje je sve ono nestao...u mom licu
-
Deluxe
Vidi se po pisanju da si skoro pa zaspala
A to je li faza ili ne, ne znam ni ja 100%, ipak nisam psiholog. Znam da je meni to trajalo godinu i kusur, a sad mi je skroz nebitno.
A što se tiče rješenja, jedno od mogućih se krije u tvom odgovoru

Znači, danju ti nešto drugo odvlači pažnju, pa o njemu i ne razmišljaš. Probaj i naveče naći nešto što ćeti zaokupiti pažnju (onoliko koliko je to moguće), nešto piši, igraj neku igricu, pričaj s nekim o nečem nebitnom ili šta već voliš da radiš i biće malo lakše.neprestano razmisljam o njemu, no da se razumijemo samo kad sam sama, danju ga se i ne sjetim
-
_MaYa_
pametno zboris...pomaze...imas ti pravo ja puno razmisljam i to si 100% u pravu, ali bas previse i normalno da neke stvari preuvelicam...ako nista vece su nego sto jesuDeluxe wrote:Vidi se po pisanju da si skoro pa zaspalaA to je li faza ili ne, ne znam ni ja 100%, ipak nisam psiholog. Znam da je meni to trajalo godinu i kusur, a sad mi je skroz nebitno.
Znači, danju ti nešto drugo odvlači pažnju, pa o njemu i ne razmišljaš. Probaj i naveče naći nešto što ćeti zaokupiti pažnju (onoliko koliko je to moguće), nešto piši, igraj neku igricu, pričaj s nekim o nečem nebitnom ili šta već voliš da radiš i biće malo lakše.neprestano razmisljam o njemu, no da se razumijemo samo kad sam sama, danju ga se i ne sjetim![]()
ali daj mi samo reci jel tebi traumatican susret kao meni? kako da se ponasam...mozda pa ja nisam ni ja 100% kad sam s njim...nisam ono rijetko sam 90% ja...ali kako da ispadnem cool...ili da se normalno ponasam...ja se onako previse obradujem hehe
-
Sarajevska Princeza
Ma ja mislim da je u pitanju samo fizicka privlacnost + tvoja usamljenost ( mislis na njega samo kad si sama ), ne znas ga uopste, nisi s njim pricala, ne znas ko je on u stvari... nisi ga vidjela u realnosti vec imas neku "sliku o njemu"....... koja definitivno nije tacna. Sve dok ga ne upoznas ne znas ga.
Sta ja znam, mozes ti misliti na njega nece te to efektovati sve dok si svjesna toga da TI NJEGA NE ZNAS, i da je to sve iluzija. Ako je zabranjen, onda je "zabranjeno voce" mozda za tebe jos sladji (aftrodizijak) Uzmi i taj faktor u obzir.
Sad zavisi u kom smislu je "zabranjen".
Sta ja znam, mozes ti misliti na njega nece te to efektovati sve dok si svjesna toga da TI NJEGA NE ZNAS, i da je to sve iluzija. Ako je zabranjen, onda je "zabranjeno voce" mozda za tebe jos sladji (aftrodizijak) Uzmi i taj faktor u obzir.
Sad zavisi u kom smislu je "zabranjen".
-
_MaYa_
potpuno si upravu...kao djete razmisljam...
kao dijete
ma mi nismo sjeli posteno da popricamo...a i kad smo pricali...vecinu stvari se nismoslagali i ono vlada totalni
ma bezveze...a
aa znas sta ja mislim da je uzrok...evo objasnit cu ti...posto si mi pomogla da nadjem pincetu (jesi nekako ....
ee aaa uglavnom kad smo se upoznali on je onako BUUULJIO U mene i stalno stalno...
i onda nista valjdamene ponese to kad se ja nekom svidim ne znam zasto ustvari
recimo meni se desi da se zaljubim (onako ne previse) u totalnog nekogljevaka i neugodno mi je...ako znam da se ja njemu svidjam...mozes li misliti?
ja se začjubim u svakog ko se u mene zaljubi
ja to i dalje ne mogu shvatiti...zasto to radim, zasto? pojma nemam! ali sigurno je neki poremecaj...ili sto ovaj kaze previse razmisljam i normalno da se desi ta povratna reakcija...normalno!
e hvala ti princezo...i izvini ako sam te nakd oovako "ruzno pogledala" imam ja obicaj svadja ti se s curama...ne znam zasto...posebno kad primjetim...da su ovako malo "znaju za sebe"
kao i s hanom u pocetku a poslje smo prave...a ne znam zasto to radim...visese volim ulizivati muskom rodu nego imati normalan odnos s zenskim..iz opet kazem ne znam kojeg razloga....
AAAAAAAA A STA AKO JE LJUBAV NA PRVI POGLED
AAAAAAA
NE MOGU JA OVO....
kao dijete
ma mi nismo sjeli posteno da popricamo...a i kad smo pricali...vecinu stvari se nismoslagali i ono vlada totalni
aa znas sta ja mislim da je uzrok...evo objasnit cu ti...posto si mi pomogla da nadjem pincetu (jesi nekako ....
ee aaa uglavnom kad smo se upoznali on je onako BUUULJIO U mene i stalno stalno...
recimo meni se desi da se zaljubim (onako ne previse) u totalnog nekogljevaka i neugodno mi je...ako znam da se ja njemu svidjam...mozes li misliti?
e hvala ti princezo...i izvini ako sam te nakd oovako "ruzno pogledala" imam ja obicaj svadja ti se s curama...ne znam zasto...posebno kad primjetim...da su ovako malo "znaju za sebe"
AAAAAAAA A STA AKO JE LJUBAV NA PRVI POGLED
-
VZ
crna Mayo pa ti se muvaj sa obojicom i svi se biti sretni,grupnjaci su u modi_MaYa_ wrote:a ja sam se malo zaljubila i u njegovog prijatelja i kolegu s faxaDeluxe wrote:Sve navedeno je skroz tačno... po mom skromnom mišljenu. To bi se moglo protumačiti kao jedna faza odrastanja/sazrijevanja (pošto odrastamo i sazrijevamo cijeli život, a ne samo dok smo mali - ovo samo da se ne protumači pogrešno). Nešto kao kad u pubertetu počnu razne fizičke i hemijske promjene u tijelu koje nam se ne sviđaju, ali su neminovne. Tako ne i sa ovim. Jedan od nivoa razvoja i sazrijevanja - shvatanja stvari bitnih za određeni period života.ma znas sta je najgore? sto to uopste nije ljubav....to je umisljena ljubav...ja sam umislila da sam se zaljubila...moj mozak je napravio problem...jel to moguce?
ja sam se u svakog zaljubila
ali sta je tu bitno?
da se zaljubim u sve i jednog tipa koji je .... nedostizan...kolega s faxa? pa ne zelim imati glupog momka to definitivno!
bas mi je zao sto se mucis
-
Deluxe
Eto ga, još jedan dokaz da samo aktivnom pričom sami sebi možemo riješiti problem. Nije isto razmišljati i o tome pričati (ili pisati). Kad se otvoriš nekome, onda aktivno razmišljaš o svim uzrocima i posljedicama problema i misli su sređene, prate neki redoslijed. Navode te na racionalno razmišljanje. Onako u sebi, misli se gomilaju jedna preko druge - 1000 misli u sekundi - i prave još veći haos. Ovo nije napamet, već činjenica iz psihologije.
Zato zapadnjaci imaju psihologa (popularni shrink), a mi Bosanci i Hercegovci dobru kaficu, eventualno neki forum. i nama super
Vrijeme je za novu dozu sna
Zato zapadnjaci imaju psihologa (popularni shrink), a mi Bosanci i Hercegovci dobru kaficu, eventualno neki forum. i nama super
Vrijeme je za novu dozu sna
-
Belle
#38 Re: jebem ti ljubav...
Mutno ovo plaho mutno. U ljubavi stvari nisu uvijek jasne, ok, nije sve bijelo ili crno, postoji i sivo. Ljubav zna biti i jako komplikovana stvar._MaYa_ wrote:nesretna sam. tuzna i zalosna i sve najgore...i sto je nagore nemam kome reci kako se osjecam...ne zelim priznati nikome pa ni sebi
da sam se zaljubila u nekog u koga nisam smjela nikako...
najgore od svega...sto je taj tip bezveze...nije moj tip...ono totalni...i kadsam s njim...nema osjecaja...samo kad odem i kad pocnem razmisljati
i kao da moj glupi mozak zeli da me sjebe ono...
molim ga da prestane preuvelicavati stvari...(mozak molim) i ono ne samo vrtim, cim sam samo pocnem vrtiti filmove....ono
ne mogu vise jer cu poludjeti
kako da se toga rijesim....kako da jednostavno iskljucim tu osobu iz mozga...
![]()
nadam se da postoji bolje rjesenje od metka u glavu
U cemu je problem? Kazes da se on tebi ne svida, nemate niceg zajednickog, odvratan ti je, pa sta radis s njim? Ok, kompleksna situacija. Sjedi i porazgovaraj o ovome s nekim u koga imas 100 povjerenja. Objektivan savjet ti moze spasiti glavu. Ako nemas nikoga ili ne mozes podijeliti niskim ovo, onda slusaj sta ti raja ovdje kaze.
Ako je ozenjen, fataj se noge.
Ako je druge vjere, razmisli dobro.
Ali iskreno kad kazes da ti je neko bezveze, da te ne privlaci, onda raskidaj, nema tu hajra.
Tezak period, mozda, ne bih rekla po ovom sto sam procitala, datira to kod tebe, ljubavni problemi. Ako je do tebe, onda napravi jednu dobru analizu, sebe i svog zivota, hladne glave.
Ali mozda su i godine u pitanju, ne znam kolko ti je godina, mozda je u pitanju sazrijevanje.
-
No_oNe__
ako ce ti ista biti lakse ( a hoce sigurno jer svi su ljudi isti, "kad boli mene nek bar malo boli i drugog") nisi jedina, ima nas jos koji smo godinama patili za nekim ""savrsenim"" (ili je taj bio takav samo u nasim ocima, ne i ocima drugih judi), ubijali se zbog njega---> naravno konstantnim razmisljanjima....
al prodje to ako ne s vremenom onda jednostavno ustanes jednog dana i kazem sama sebi
"""KOJA SAM JA budala,ja svoj zivot i svoje emocije samostalno trosim na njega...." i onda pocijepas sve dnevnike, izbrises sve mailove, pobrises broj teefona ... itd itd itd
a njega u gradu kad ga vidis, jedno vrijeme pozdravljas a onda nemas potrebu ni da ga gledas, dovoljno je da prodje pored tebe
eto napisah se ja
jesam pateticna u vm
al zivot je takav
zato prihvati se igrica, knjiga, sms-anja sa nekom ludom rajom, ....
al prodje to ako ne s vremenom onda jednostavno ustanes jednog dana i kazem sama sebi
"""KOJA SAM JA budala,ja svoj zivot i svoje emocije samostalno trosim na njega...." i onda pocijepas sve dnevnike, izbrises sve mailove, pobrises broj teefona ... itd itd itd
a njega u gradu kad ga vidis, jedno vrijeme pozdravljas a onda nemas potrebu ni da ga gledas, dovoljno je da prodje pored tebe
eto napisah se ja
jesam pateticna u vm
al zivot je takav
zato prihvati se igrica, knjiga, sms-anja sa nekom ludom rajom, ....
-
_MaYa_
e ljudi stvarno ste mi pomogli svi i ne nisi jadna
svi smo mi ljudi i imamo i glupih scena i
onih normalnih agle...
zakljucila sam nesto , okupala sam se svjeuza sam (jos da mi neko namaze ledja jebiga ne mogu dohvatiti) i jos da se naspavam....
ja sam sebi gadno umislila stvar, ali nemogucnost da s nekim posteno popricam me odvela u neki skroz drugi svijet
vec danas sam bolja:)
posebno zahvaljujem princezi i ovom s D (izvini umorna sam nemogu se sjetiti nicka...a neda mi se vracati) sto ste me shvatili...
jako lijepo i ja cu vama pokusati pomoci ako pomoc budetetrebali (odmene
)
hvala! skroz sam pozitivna i kad se naspavam mako nova cu da budem
pusa, pozdrav svima
zakljucila sam nesto , okupala sam se svjeuza sam (jos da mi neko namaze ledja jebiga ne mogu dohvatiti) i jos da se naspavam....
ja sam sebi gadno umislila stvar, ali nemogucnost da s nekim posteno popricam me odvela u neki skroz drugi svijet
posebno zahvaljujem princezi i ovom s D (izvini umorna sam nemogu se sjetiti nicka...a neda mi se vracati) sto ste me shvatili...
jako lijepo i ja cu vama pokusati pomoci ako pomoc budetetrebali (odmene
hvala! skroz sam pozitivna i kad se naspavam mako nova cu da budem
pusa, pozdrav svima
-
daredevil
_MaYa_ wrote:a ja sam se malo zaljubila i u njegovog prijatelja i kolegu s faxaDeluxe wrote:Sve navedeno je skroz tačno... po mom skromnom mišljenu. To bi se moglo protumačiti kao jedna faza odrastanja/sazrijevanja (pošto odrastamo i sazrijevamo cijeli život, a ne samo dok smo mali - ovo samo da se ne protumači pogrešno). Nešto kao kad u pubertetu počnu razne fizičke i hemijske promjene u tijelu koje nam se ne sviđaju, ali su neminovne. Tako ne i sa ovim. Jedan od nivoa razvoja i sazrijevanja - shvatanja stvari bitnih za određeni period života.ma znas sta je najgore? sto to uopste nije ljubav....to je umisljena ljubav...ja sam umislila da sam se zaljubila...moj mozak je napravio problem...jel to moguce?
ja sam se u svakog zaljubila
ali sta je tu bitno?
da se zaljubim u sve i jednog tipa koji je .... nedostizan...kolega s faxa? pa ne zelim imati glupog momka to definitivno!
ZALJUBIM SE 5-6 PUTA U ROKU OD TRI MINUTA
Ma samo se ti Majo zaljubljuj. Ja kad sam zaljubljen lud sam ko cipela, sto bi rekao Davor Gobac.
-
FortunaBela
#42 Re: jebem ti ljubav...
Ako nije tvoj tip i ako se nisi trebala zaljubiti u njega, izbjegavaj ga u svakom pogledu..._MaYa_ wrote:nesretna sam. tuzna i zalosna i sve najgore...i sto je nagore nemam kome reci kako se osjecam...ne zelim priznati nikome pa ni sebi
najgore od svega...sto je taj tip bezveze...nije moj tip...ono totalni...i kadsam s njim...nema osjecaja...samo kad odem i kad pocnem razmisljati
molim ga da prestane preuvelicavati stvari...(mozak molim) i ono ne samo vrtim, cim sam samo pocnem vrtiti filmove....ono
![]()
Vrijeme liječi tamo gdje doktor ne može...
-
rajvosa
#43 Re: jebem ti ljubav...
Moze i u koljeno za pocetak_MaYa_ wrote:nesretna sam. tuzna i zalosna i sve najgore...i sto je nagore nemam kome reci kako se osjecam...ne zelim priznati nikome pa ni sebi
![]()
-
nen-a
#44 Re: jebem ti ljubav...
ima bona majo jedan hodza u kaćunima kod busovače, odi nije ti zgoregrajvosa wrote:Moze i u koljeno za pocetak_MaYa_ wrote:mozga...
![]()
-
Dr. Lector
ako ga voliš nemoj dopustiti da ga izgubiš jer češ se jedno jutro probuditi i shvatiti da ga voliš bez obzira na sve a on više neče biti tu, i svako naredno jutro ćeš se buditi sa osjećajem usamljenosti i tek onda nećeš imati nikog pored sebe. znam kako ti je jer sam ija u istoj situaciji bila i sada se svako jutro budim kao usmljeni patetićni idiot koji je svoju sreću na zlatnoj tacni odbio.
-
jeny
E moja majo, i ja sam ti ista... Jos gora...
Hajde sto sam sebi umislila da sam ja zaljubljena, vec da je i on.
Ali to nije sve: imam osjecaj da ga poznajem oduvijek i da ce SIGURNO biti moj
Stvarno, u zivotu mi se nije desila cudnija stvar. Vidjela sam ga samo nekoliko puta, razmijenila sa njim samo par rijeci, ali ljudi- JA NJEGA ZNAM!!!!
Budi u meni neobjasnjiv osjecaj:znam ga, sudjen mi je...
A realna situacija je: tek sam ga upoznala i mozda cu a mozda i necu popiti s njim 1 ili 2 kafe u zivotu...
I sve ja to mogu shvatit i prihvatiti, ali OVAJ DUBOKI OSJECAJ niti mogu shvatiti niti prihvatiti. Ne mogu da vjerujem da je samo umisljen...
Mozda sam poludjela
?!?
HELP ME!!!!!!!!!!
Hajde sto sam sebi umislila da sam ja zaljubljena, vec da je i on.
Ali to nije sve: imam osjecaj da ga poznajem oduvijek i da ce SIGURNO biti moj
Stvarno, u zivotu mi se nije desila cudnija stvar. Vidjela sam ga samo nekoliko puta, razmijenila sa njim samo par rijeci, ali ljudi- JA NJEGA ZNAM!!!!
Budi u meni neobjasnjiv osjecaj:znam ga, sudjen mi je...
A realna situacija je: tek sam ga upoznala i mozda cu a mozda i necu popiti s njim 1 ili 2 kafe u zivotu...
Mozda sam poludjela
HELP ME!!!!!!!!!!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
mayo, ljubav na prvi pogled ne postoji...na drugi mozda...dobro ga pogledaj drugi put i vidi da li je to to..._MaYa_ wrote: AAAAAAAA A STA AKO JE LJUBAV NA PRVI POGLEDAAAAAAA
NE MOGU JA OVO....
ako nije ozenjen ili momak tvoje sestre/drugarice, ili (ne dao Bog) tatin drug iz skole,samo naprijed!
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Kako Maya zna animirati uchesnike foruma
...chudo nevidjeno
.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica