Novogradnja Dobrinja

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

neocekivana_sila

#26 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by neocekivana_sila »

čuj "Nije fer" :-D Mudro zboriš, sve što kažeš može se upotrijebiti protiv tebe. :-) Ovo je forum, nije sud. Curi ti voda po zidovima, oblati ih slobodno, izbaci to iz sebe. A i otvorio si temu sa tvrdnjom da je svaka novogradnja na Dobrinji loša. Da ti ne prodaješ stan u starim zgradama pa udario na konkurenciju? :-D
sdfg1

#27 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by sdfg1 »

neocekivana_sila wrote:čuj "Nije fer" :-D Mudro zboriš, sve što kažeš može se upotrijebiti protiv tebe. :-) Ovo je forum, nije sud. Curi ti voda po zidovima, oblati ih slobodno, izbaci to iz sebe. A i otvorio si temu sa tvrdnjom da je svaka novogradnja na Dobrinji loša. Da ti ne prodaješ stan u starim zgradama pa udario na konkurenciju? :-D
hahahhahahha. Polako, necu sad da jednu informaciju dam, pa kroz mjesec drugu itd. Ima odma rafal da bude. :)
Znam za kantonalni fond da je vlaga al skroz, bela casa pucaju zidovi, haj da jedna ne valja, al vise ih ne valja. Ne znam za ridere ali i tu sumnjam da nema nedostataka.

Ma sad bi se mjenjao za staru gradnju, nek je devastiran stan, i jos da doplatim 20.000 KM, samo da izdadjem odavde.

Ovo ne smijem ni prodat, hoce me ljudi tuzit. Belaj, pa belaj. :twisted:
sdfg1

#28 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by sdfg1 »

Ova tema je prvenstveno otvorena, da ljudi iskazu probleme u novogradnji na dobrinji, da se zna, sigurno nije moj stan jedini. Hocu da se ljudi upozore, da ne bude rekao-kazao.
Innovation

#29 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by Innovation »

Ovo je reklama za Tibru. :mrgreen: Dobrinja je sirok pojam za novogradnju. Nisu sve zgrade takve kao sto ti kazes. Kantonalne zgrade su ok. Na pocetku je naravno bilo problema, koji su bili rjesivi. Reci konkretno koja zgrada tj adresa, da bi se moglo konkretno komentarisati. :-)
maxell_sarajevo

#30 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by maxell_sarajevo »

Ova prica je meni skroz sumnjiva.Garant je opet neko iz Tibre da oblati konkurenciju ili je mozda uselio u onu nedovrsenu zgradu sa lijeve strane ceste prema Lukavici.Mozda nema prozore pa mu se voda slijeva niz zidove.Kazes da imas fotorgrafije pa ako si u mogucnosti podijeli ih sa nama da vidimo na sta lice ti zidovi i parket.
ruud

#31 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by ruud »

paša,
ti reče da si po struci advokat a?
e pa tvoj način izražavanja nije bas pravno-diplomatsko-advokatski :wink:

doduše, ima i advokata, pa se izražavaju tako šanerski :oops:
sdfg1

#32 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by sdfg1 »

maxell_sarajevo wrote:Ova prica je meni skroz sumnjiva.Garant je opet neko iz Tibre da oblati konkurenciju ili je mozda uselio u onu nedovrsenu zgradu sa lijeve strane ceste prema Lukavici.Mozda nema prozore pa mu se voda slijeva niz zidove.Kazes da imas fotorgrafije pa ako si u mogucnosti podijeli ih sa nama da vidimo na sta lice ti zidovi i parket.

Kantonalne zgrade, zena okrecila stan u zeleno, ispod gljive od zgrade. Bela casa, zidovi ispucali, garaze plitke, ne moze dzip uc. Kakva tibra, tibra je socijala. Zgrade u ulici brace mulic kod pekare, nisu etazirane, garaze pune vlage. Eto vam informacije provjerene o 3 zgrade. ima jos ridere, vranica i amore, za njih ne znam. To je novogradnja na dobrinji. Nije sirok pojam jer ima 6 zgrada. Za 3 zgrade sam vec nabrojala probleme.

Evo i mojih problema:
1. prokisnjava
2. zice od struje nemam pojma gdje su.
3. nije nista po projektu radjeno,
4. vrata kraca od poda 2cm
5. pucaju plocice u wc-u i kuhinji
6. pola plocica u wc-u suplje, nisu popunjene
7. nema izolacije
8. parket crn, bio je smedj al od vlage je sad crn, i ima zute tragove, cosak sobe smrdi na vlagu
9. stepenice u haustoru boze sacuvaj, po gradjevinskoj mjeri je 17 cm, kod mene 21-23 cm
10. stolarija se sva ogulila, vrata isto banana
11. u sobi od 33m2, radijator za 12m2,
12. limovi na krovu opusteni, pa kad vjetar puhne, isto horor
13. kako istekam neki utikac iz uticnice, tako ona ispadne, hodam po kuci sa super ljepilom i ljepim uticnice
14. od ove godine prokisnjava u wc-u
15. ispred zgrade oluci ispustaju vodu na stepenice ispred haustora, pa kad je minus vani, ne smije se iz kuce
16. ispred prozora imam korita, koja su plitka, nemaju pada, voda ulazi u kucu
17. pad na kosini umjesto 60 stepeni, uradjen 30 stepeni
18. stan etaziran po pogresnom projektu,
19. dize mi se parket na ulazu u dnevnu sobu
20. komsija kad krene rucat il j.... cujem sve
21. u haustoru strse zice od kablovske
22. u napu mi upada voda, a direktno je prikljucena na uticnicu
23. kad upalim usisivac u hodniku, iskakali mi svi osiguraci (ETO TO MI JE INVESTITOR POPRAVIO)

Ima li neko rjesenje za moje probleme?

Posto znam da investitor prati ove forume, pa nek i on procita.

TIBRA NIJE! Ne bih u tibri nikad kupio. Iz licnih razloga. Kad sam kupovao stan 2010. stan koji sam u tibri htio nije bio etaziran, kao i vecina novogradnji. Ovdje sam kupio samo sto su papiri bili cisti, i prodavci tj investitor mi se cinio postenim covjekom.
sdfg1

#33 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by sdfg1 »

Kako se ovdje slike postavljaju? Da vam docaram?
maxell_sarajevo

#34 Re: Novogradnja Dobrinja

Gore si nabrojala probleme, a pri kraju posta si kupovao stan :-) Haj ispocetka lijepo se predstavi. :-D
U Tibri su stanovi veoma brzo etazirani tako da sam ja vec u martu uknjizio svoj stan, a oni koji su u Tibri na Stupu uzeli stan znaju kad je izgrađena A2 zgrada.
sdfg1

#35 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by sdfg1 »

maxell_sarajevo wrote:Gore si nabrojala probleme, a pri kraju posta si kupovao stan :-) Haj ispocetka lijepo se predstavi. :-D
U Tibri su stanovi veoma brzo etazirani tako da sam ja vec u martu uknjizio svoj stan, a oni koji su u Tibri na Stupu uzeli stan znaju kad je izgrađena A2 zgrada.
9.06.2010. stan na 10-tom spratu, nije imao klimu niti kuhinju jer je prepravljan, niti je bio etaziran. Prva zgrada koju je tibra napravila.
Imaju napisani problemi, haj kad si mi tako pametan, reci kako se slike ubacuju. pa da ti pokazem.
Innovation

#38 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by Innovation »

Ovaj-ova ne prica uopste o stanu, nego o nekoj rusevini. :mrgreen:
sdfg1

#40 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by sdfg1 »

Innovation wrote:Ovaj-ova ne prica uopste o stanu, nego o nekoj rusevini. :mrgreen:
Da, o rusevini koju je neka firma napravila pa izradila ljude za hiljade i hiljade KM. Ali nece vise... :x
ruud

#41 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by ruud »

sta je ovo ?

a ne rece ti nama koja zgrada je u pitanju ?
sdfg1

#42 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by sdfg1 »

ruud wrote:
sta je ovo ?

Slike mojih problema. To je.

A za ime firme, cete malo pricekati.
maxell_sarajevo

#43 Re: Novogradnja Dobrinja

:roll: jos ih nisi ubio?mislim prodavca stana.
Sta sa garancijom?
ruud

#44 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by ruud »

pa sta je tacno ono na slici?

a ne interesuje me ime firme, nego gdje se zgrada nalazi, Dobrinja je velika 8-)
sdfg1

#45 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by sdfg1 »

maxell_sarajevo wrote::roll: jos ih nisi ubio?mislim prodavca stana.
Sta sa garancijom?
Bolje je po dzepu opalit, nego ubijat, on mrtav, ja u zatvoru, sta ce mi to. Bolje je unistit mu sljedece poslove.
sdfg1

#46 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by sdfg1 »

neca1986 wrote:
ruud wrote:
sta je ovo ?

Vjeovatno ventilacioni odovod :-)

Bas je lose uradjeno, moze se i na slikama primjeitit. I parket kao da nije lakiran :roll:
Slika gdje iz odvoda curi voda, je napa u kuhinji. Parket je lakiran nekim vodenim lakom, ne mogu samo taj dio lakirati nego moram citavu sobu.
sdfg1

#47 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by sdfg1 »

neca1986 wrote:Izgleda da skoro nista nije uradjeno po standardu i prijektu. Ne mogu da vjerujem jbt. Pa kako su prosli tehnicki pregled. Sve ispitati i investitore i izvodjace radova...sve sve strpati iza resetaka. Ja bih tjerao do kraja, ne bi mi duzni ostali :-) Jos ako ima plinska instalacija da neko strada jbt. Koliko ima stanara i jesu l' svi stanovi prodati :?
Nedavno kad sam trazio vjestaka, nazvao sam slucajno jednog gospodina, preko interneta sam ga nasao. kaze on meni ja sam bio predsjednik komisije za tehnicki prijem zgrade, imali su problema s plinom vodom, i kanalizacijom. kaze morao potpisat ostali clanovi komisije donijeli odluku da je sve ok.

Slucajno pozovem prosli mjesec covjeka da mi servisira plinski bojler, covjek se za glavu uhvatio, na glavnom nekom ventilu nije bilo selne. da je stan bio zatvoren, da se nije zracio, ili da smo cigaru zapalili u wc-u otislo bi sve u zrak. Svi stanovi su prodati. Dodje investitor, lupi sakom, kaze ja cu sve napravit sta treba, stanari poklope usima. i vjeruju mu. Ja sam tuzio, i tuzicu ga dok god budem ziv.
sdfg1

#48 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by sdfg1 »

neca1986 wrote:Strasno sta se desava jbt. To isto da neko preko stele dobije vozacku dozvolu ili postane doktor hirurg :-) Sunce ti poljubim da l' su normalni. :-x Stvari se moraju po standardu odradjivati. Sta da plane nesto, urusi se krov od velikog snijega itd....

Ja vjerujem da je dosta novih zgrada u SA sfusereno. Ako nista uzima se najjeftiniji (najlosiji) materijal, stolarija, oprema u kupatilu, plocice...koliko znam zgrada koji su posle godinu dana mijenjali sve ventile za vodu u zgradi....

Ja sam uselio 2008 u novu zgradu i hvala Bogu nije bilo nikakvih intervencija. Niko se nije zalio na nesto. Investitoru prva zgrada, a sve rasprodao jos dok je temelje radio. Ne mora znaciti, obicno na prvoj zgradi hoce da se pokazu kao dobri. Inace vaze kao posteni i skolovani radnici, i sve se radi na vrijeme i po projektu :)
Jel i tvoja zgrada na dobrinji? :lol:

Jos da dodam supruga mi ide kod psihijatra ima probleme sa stitnom zlijezdom, doktor rekao ne smijemo imati djece jer moze doci do spontanog, a dokle god je stan u ovakvom stanju, tesko je covjeku da se smiri.
sdfg1

#49 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by sdfg1 »

neca1986 wrote:
sdfg1 wrote: Jel i tvoja zgrada na dobrinji? :lol:

Jos da dodam supruga mi ide kod psihijatra ima probleme sa stitnom zlijezdom, doktor rekao ne smijemo imati djece jer moze doci do spontanog, a dokle god je stan u ovakvom stanju, tesko je covjeku da se smiri.
Nije, I. Sarajevo. Novo naselje, one zgrade kad produzis od TOM-a 100injak metara :-D Prodao stan u rajvoSa i kupio ovde stan 75m2 i ostalo jos para :lol: Kontam nesto i na moru kupiti, ako se dodje do kakvih para. :D
Super, nek je sa srecom. :-D

Lijepe su sve one zgrade u I.sarajevu. Svaka ima balkon, hehee.
sdfg1

#50 Re: Novogradnja Dobrinja

Post by sdfg1 »

neca1986 wrote:
sdfg1 wrote:
Super, nek je sa srecom. :-D

Lijepe su sve one zgrade u I.sarajevu. Svaka ima balkon, hehee.
:thumbup:

FIno je naselje, moze na dobro izaci. Fine su i zgrade, svaka po 4 sprata, balkon itd... Nije nabijeno, fino se radi iplanski. Svaka zgrada ima parking. Planiraju jos 2-3 ulice paralelno produziti, ima prostora kolko hoces, do Kasindola tamo, sve livada :D Mirno, fino spavati, nema buke, galame, problema... :-D :D
:thumbup:
Post Reply