Pravi razliku izmedju 52% BIH Bosnjacima u sklopu multietnicke Bosne, i 52% BIH Bosnjacima u sklopu iskljucivo bosnjacke nezavisne Bosne. Sto se toga tice, moje stajaliste je jasno. Ako Srbi posjeduju 1% ekskluzivne teritorije, nema veze bilo to u sklopu ovakve ili onakve BiH, onda i drugi trebaju posjedovati otprilike toliko u zavisnosti koliko ih je bilo na popisu 1991 godine.pemanapemani wrote:![]()
Čovječe, na temi SDA all about otvoreno propagiraš disoluciju BiH, eto, samo je fazon da Bošnjacima pripadne 52% BiH i riješen problem.
Onda dođeš ovdje i serendaš na gospodina Popovića.
Mogu se kladiti da je Srđi Popoviću više stalo do BiH nego tebi i sličnim spodobama koje zagovaraju raspad BiH.
Znaci odlucimo se svi za unitarnu Bosnu, medjutim u toj unitarnoj Bosni ako Srbi imaju kontrolu i ekskluzivnu teritoriju, onda je trebaju imati svi. Moj prijedlog je vrlo prost, u bilo kakvom uredjenju BiH, unitarnom, kantonskom, entiteskom ili bilo kakvom, Bosnjacima 52%, Srbima 31% i Hrvatima 17% teritorije BiH, tacno koliko je koga bilo 1991 godine.
Ne serendam ja na Popovica nista, vec sam rekao, nista nije uradio da bi imao temu, da bi djeca u Sarajevu o njemu ucila ili sta su vec neki predlagali. Osim toga, da je identicnu stvar uradio Bosnjak ili Hrvat, isti koji su otvorili temu o njemu na bosanskom forumu, bi tog Hrvata ili Bosnjaka dobro popljuvali. Ne, licno meni to nije dovoljno iz Srbije. Sve je to kozmetika. Ima Srbija pojedinaca kao sto je Popovic. Slazem se OK, medjutim to za mene vise nije dovoljno, vrijeme je da se malo omasove, 20 godina im je ista minorna brojka jos se i smanjuje, umjesto da raste. To vise nije dovoljno ni za jednog susjeda Srbije. Jednostavno malo je da bi ih u opste spominjali.
Meni je recimo Alija od njega veci puno covjek, ne sto je bio, sto je bio, nego sto je poslao policiju da cuvaju sarajevske srpske crkve, u isto vrijeme kad mu je srpska crkva blagoslovila cetnike iz Srbije da ruse recimo 16 dzamija u Bluci i nakon svega toga nijedna srusena srpska crkva u Sarajevu. Pa to je gigantska stvar. Djeca u Srbiji o tome nemaju pojma.
Advokat Artukovica, Parage, Tudjmana ovog ili onog? Recite vi meni, da Popovic nije bio advokat sistema zaduzen za takve stvari kad ga sistem treba, kako bi sistem sudio neprijateljima sistema, a da ga zapadne vlade i nevladine organizacije ne popljuju? Da li vam je mozda palo na pamet da je taj Popovic bio veoma koristan tom sistemu i to toliko da su ga vjerovatno i stitili, jer im je sluzio svrsi, branio neprijatelje sistema, a sistem je i takvim morao obezbijediti advokata, ako su im zeljeli suditi?