muzika i predrasude
Moderator: _BataZiv_0809
-
mali_balon
#26 Re: muzika i predrasude
Kako ne definise, svak ko slusa prekodrinsko smece je seljacina, papak, neadnertalac, et ukratko
- dale cooper
#27 Re: muzika i predrasude
Indie cura! Pohvale, fin i zdrav muzički ukus.sheilak wrote:uh, tako teško pitanje![]()
let's say...joy division, kao sample onoga sto volim. a u zadnje vrijeme slusam recimo snowden
ili dire straits, led zeppelin, the doors, siouxsie and the banshees, bauhaus, pa preko 80tih (NDW, balade
, billy idol, etc.), itd. 90te...grunge sam voljela, ali vise ne, a ako slusam onda samo Alice in Chains ili Black by Pearl Jam. onda faith no more, therapy (diane
)
. od novijih interpol, the national, archive, madrugada...Ma, zapravo nemam ja neki posebni zanr, mogu sve slusati, ako je dobro (i neobicno), ali kod hip hopa i rap-a moram odlucno povuci crtu.
inace, u pravu si, ne treba biti potpuno iskljuciv i a priori proklinjati sve sa odredjenim predznakom jer zaista, zna se tu provuci i kvalitet. medjutim, od kraja 90tih nemoguce je ne primjetiti uzas koji hara muzickim scenama.
I ja ne slušam baš mnogo hip-hopa, i ovu što slušam su uglavnom ovi beatmakeri i producenti,
uglavnom instrumentalno. I da, treba imati otvoren um.
Slažem se, a i pojavom interneta i mp3 formata muzika se konzumira maltene kao fast food hrana.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#28 Re: muzika i predrasude
Kada jednog dana budem predsjednik aBd svi ćete slušati Bubu Corellija. 
-
Nota
#29 Re: muzika i predrasude
Lagano opusteno trenerka stil
- Ajatolah_
#30 Re: muzika i predrasude
Smatram da nije normalno da punoljetna sudi o nekome po muzičom ukusu. 
- Eluveitie
#31 Re: muzika i predrasude
Sa 17-18 godina sam prilikom upoznavanja osobe, prvo pitala šta slušaš nego kako se zoveš, i mrzila sam kad neko kaže da sluša SVE
Al sad nekako razmišljam u smislu, ma hajde brate nek se narod veseli. Šta fali. Ok, slušam određenu vrstu muzike, ali je to moja privatna stvar. Ok, možda mi je bitno da momak sa kojim sam 24h na dan ne sluša šabane. A to da li mi neka prijateljica sluša ovo ili ono, mene apsolutno ne zanima. Na kraju krajeva, kad bi im pustila svoju muziku vjerovatno bi povratile kao i ja na njihovu.
Samo brate one hipstere ne mogu, šta je ono :S ..ništa
.
Al sad nekako razmišljam u smislu, ma hajde brate nek se narod veseli. Šta fali. Ok, slušam određenu vrstu muzike, ali je to moja privatna stvar. Ok, možda mi je bitno da momak sa kojim sam 24h na dan ne sluša šabane. A to da li mi neka prijateljica sluša ovo ili ono, mene apsolutno ne zanima. Na kraju krajeva, kad bi im pustila svoju muziku vjerovatno bi povratile kao i ja na njihovu.
Samo brate one hipstere ne mogu, šta je ono :S ..ništa
- Kemal Malovčić
#32 Re: muzika i predrasude
Buba spidaš.leet wrote:Kada jednog dana budem predsjednik aBd svi ćete slušati Bubu Corellija.
- Kemal Malovčić
#33 Re: muzika i predrasude
Šta one slušaju a šta slušaš ti?Eluveitie wrote:Sa 17-18 godina sam prilikom upoznavanja osobe, prvo pitala šta slušaš nego kako se zoveš, i mrzila sam kad neko kaže da sluša SVE![]()
Samo brate one hipstere ne mogu, šta je ono :S ..ništa.
-
FreakyStyley
#34 Re: muzika i predrasude
Jako mi na zivce idu ljudi koji slusaju samo jednu vrstu muzike tj. jedan zanr. Takva ogranicenost i neki satro muzicki elitizam mi je ogavan(kao ovo je prava muzika sve ostalo je kita, samo ovo valja itd.).Također, metalci me nevjerovatno zivciraju, to priznajem. Doduse, oni vjerovatno spadaju u ovu prvu grupu, ali mogu bit i zasebna. Jos me nerviraju ovi lafo rokeri, mladi koji misle da je sve stalo 75. i otad nije napravljen dobar album. To je tako retardirano razmisljanje koje te uskracuje toliko dobre muzike, cak i u okviru tog zanra.
- Eluveitie
#35 Re: muzika i predrasude
A eto ja se nekako ponajviše raskućim uz Grand prodakšn. Evo jedne iz mog bogatog repertoara, hajd ne popij hajd ne razbij!Kemal Malovčić wrote: Šta one slušaju a šta slušaš ti?
A one slušaju one narkomanske rokove metale pankove, šta sve ne.. šejtanske muzike. A u biti samo glume da to slušaju, prave se pametne, a ne znaju ni šta je pravi dernek!
- al_neri
#36 Re: muzika i predrasude
Ja se druzim samo sa turbofolkerasima 
- makkaj
#37 Re: muzika i predrasude
ma meni su te podjele onako dječije, za tinejđere...jest floskula al totalno stoji, muzika se dijeli na dobru i na lošu...kako ćeš ba sjest sa rajom, zamezit i popit, a u pozadini ide ''Fade to Black''...pa završio bi ko kurt kombajn
pustiš Tozovca i lomi ga mali 
- Neradnik
#38 Re: muzika i predrasude
Nisam nek slusa svako sta mu odgovara.Muzika je kao i hrana jedes sta volis.mirz_a wrote:jeste li stvarali predrasude o nekome na osnovu muzike koju slusa,
- mirz_a
#39 Re: muzika i predrasude
Eluveitie wrote:A eto ja se nekako ponajviše raskućim uz Grand prodakšn. Evo jedne iz mog bogatog repertoara, hajd ne popij hajd ne razbij!Kemal Malovčić wrote: Šta one slušaju a šta slušaš ti?
A one slušaju one narkomanske rokove metale pankove, šta sve ne.. šejtanske muzike. A u biti samo glume da to slušaju, prave se pametne, a ne znaju ni šta je pravi dernek!![]()
joj ovo sam morao citirat, podsjeti me ovo zadnje tvoje sto kazes kao lafo slusaju metale, pankove... slucajno poznajem par takvih i sve oni tako lafo pankeri, metalci, crno ovo ono, lanci, a odlijepe na svaku šabanovu, sinanovu pjesmu, i ono kao slucajno znaju tekst svake njihove pjesme
- agnostic_front
#40 Re: muzika i predrasude
Samo underground. Ko sluša bend koji ima više od 150 hiljada pregleda na youtube, ne pričam s njim.
- Kemal Malovčić
#41 Re: muzika i predrasude
I ja slušam samo litvansku pogrebnu muziku i litvanski tehno, i ne mogu nikako da pronađem srodnu dušu u Sarajevu.agnostic_front wrote:Samo underground. Ko sluša bend koji ima više od 150 hiljada pregleda na youtube, ne pričam s njim.
- Anestezija
#42 Re: muzika i predrasude
Ne volim turbofolk i malo mi je cudna ta raja sto to slusa a danas vise od 90 % omladine to slusa,ti "mocni" stihovi da se nasmijes posteno,a opet nek' slusa ko sta hoce,neki volimo Haustor,Azru, EKV....neki vole Jelenu,Sinana,Tarmija Ricmija 
- agnostic_front
#43 Re: muzika i predrasude
Težak je život tvoj Kemale. Razumijem te u potpunosti.Kemal Malovčić wrote:I ja slušam samo litvansku pogrebnu muziku i litvanski tehno, i ne mogu nikako da pronađem srodnu dušu u Sarajevu.agnostic_front wrote:Samo underground. Ko sluša bend koji ima više od 150 hiljada pregleda na youtube, ne pričam s njim.
- zli_hordas
#44 Re: muzika i predrasude
Nema derneka bez narodnjaka jedino ako se dandari onda moze i techno.
- Platformas
- agnostic_front
#46 Re: muzika i predrasude
To platforma, samo urbano!
- insomnia78
#47 Re: muzika i predrasude
Hahaha, joj litvanska pogrebna je zakon, bez nje nema nista.Kemal Malovčić wrote:I ja slušam samo litvansku pogrebnu muziku i litvanski tehno, i ne mogu nikako da pronađem srodnu dušu u Sarajevu.agnostic_front wrote:Samo underground. Ko sluša bend koji ima više od 150 hiljada pregleda na youtube, ne pričam s njim.
Likove koji ljude klasificiraju prema muzici koju slusaju treba udarati nogom u glavu svaki dan
s' moje sokocalo
-
dezurni_ucenik
#48 Re: muzika i predrasude
Kemal Malovčić wrote:I ja slušam samo litvansku pogrebnu muziku i litvanski tehno, i ne mogu nikako da pronađem srodnu dušu u Sarajevu.agnostic_front wrote:Samo underground. Ko sluša bend koji ima više od 150 hiljada pregleda na youtube, ne pričam s njim.
Zaboravili ste pakistanski dubstep
- Eluveitie
#49 Re: muzika i predrasude
nadam se da se zezašagnostic_front wrote:Samo underground. Ko sluša bend koji ima više od 150 hiljada pregleda na youtube, ne pričam s njim.
Too mainstream ti je username..štaš sad
-
Ala Turca
#50 Re: muzika i predrasude
Kako mene nerviraju "rokeri" koji se ubijaju Sinanom i Šabanom na dernecima, a u društvu lafo strogo slušaju rock i sl. žanrove. Ja slušam razne žanrove muzike. Narodnjake i sevdah volim, a isto tako volim i rock, heavy metal, itd. Sad si kao papak i nisi IN ako slušaš narodnjake, pa za neke si čak papak i ako slušaš sevdah ??? Narodnjaci i turbo folk - nisu jedno te isto.
Kod mene je obrnuto. Ja npr. kući slušam Deep Purple, Whitesnake, Nightwish, klasiku itd. Ali zato lomim čaše kad čujem Halida i Tomu
Volim ja slušati i Cecine pjesme, ali ona kao ličnost i njena djela u životu mi se ni malo ne sviđaju.
Za mene je npr. ovo odron u muzici i ne kontam koliko trebaš biti napušen da uživaš slušajući ovo
http://www.youtube.com/watch?v=-e5x1qss5OQ
Nek mi neko objasni šta je ovo? Turbo folk je preblaga riječ za ovo.
Kod mene je obrnuto. Ja npr. kući slušam Deep Purple, Whitesnake, Nightwish, klasiku itd. Ali zato lomim čaše kad čujem Halida i Tomu
Volim ja slušati i Cecine pjesme, ali ona kao ličnost i njena djela u životu mi se ni malo ne sviđaju.
Za mene je npr. ovo odron u muzici i ne kontam koliko trebaš biti napušen da uživaš slušajući ovo
http://www.youtube.com/watch?v=-e5x1qss5OQ
Nek mi neko objasni šta je ovo? Turbo folk je preblaga riječ za ovo.