muzika i predrasude

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
mali_balon

#26 Re: muzika i predrasude

Post by mali_balon »

Kako ne definise, svak ko slusa prekodrinsko smece je seljacina, papak, neadnertalac, et ukratko
dale cooper

#27 Re: muzika i predrasude

Post by dale cooper »

sheilak wrote:uh, tako teško pitanje :D

let's say...joy division :-D, kao sample onoga sto volim. a u zadnje vrijeme slusam recimo snowden :D ili dire straits, led zeppelin, the doors, siouxsie and the banshees, bauhaus, pa preko 80tih (NDW, balade :D, billy idol, etc.), itd. 90te...grunge sam voljela, ali vise ne, a ako slusam onda samo Alice in Chains ili Black by Pearl Jam. onda faith no more, therapy (diane :D ) :D. od novijih interpol, the national, archive, madrugada...Ma, zapravo nemam ja neki posebni zanr, mogu sve slusati, ako je dobro (i neobicno), ali kod hip hopa i rap-a moram odlucno povuci crtu.

inace, u pravu si, ne treba biti potpuno iskljuciv i a priori proklinjati sve sa odredjenim predznakom jer zaista, zna se tu provuci i kvalitet. medjutim, od kraja 90tih nemoguce je ne primjetiti uzas koji hara muzickim scenama. :-?
Indie cura! Pohvale, fin i zdrav muzički ukus. :thumbup:
I ja ne slušam baš mnogo hip-hopa, i ovu što slušam su uglavnom ovi beatmakeri i producenti,
uglavnom instrumentalno. I da, treba imati otvoren um.

Slažem se, a i pojavom interneta i mp3 formata muzika se konzumira maltene kao fast food hrana.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#28 Re: muzika i predrasude

Post by Velkoski »

Kada jednog dana budem predsjednik aBd svi ćete slušati Bubu Corellija. :wink:
Nota

#29 Re: muzika i predrasude

Post by Nota »

Lagano opusteno trenerka stil :thumbup:
Ajatolah_

#30 Re: muzika i predrasude

Post by Ajatolah_ »

Smatram da nije normalno da punoljetna sudi o nekome po muzičom ukusu. :oops:
Eluveitie

#31 Re: muzika i predrasude

Post by Eluveitie »

Sa 17-18 godina sam prilikom upoznavanja osobe, prvo pitala šta slušaš nego kako se zoveš, i mrzila sam kad neko kaže da sluša SVE :lol:

Al sad nekako razmišljam u smislu, ma hajde brate nek se narod veseli. Šta fali. Ok, slušam određenu vrstu muzike, ali je to moja privatna stvar. Ok, možda mi je bitno da momak sa kojim sam 24h na dan ne sluša šabane. A to da li mi neka prijateljica sluša ovo ili ono, mene apsolutno ne zanima. Na kraju krajeva, kad bi im pustila svoju muziku vjerovatno bi povratile kao i ja na njihovu.

Samo brate one hipstere ne mogu, šta je ono :S ..ništa :D.
Kemal Malovčić

#32 Re: muzika i predrasude

Post by Kemal Malovčić »

leet wrote:Kada jednog dana budem predsjednik aBd svi ćete slušati Bubu Corellija. :wink:
Buba spidaš. :mrgreen:
Kemal Malovčić

#33 Re: muzika i predrasude

Post by Kemal Malovčić »

Eluveitie wrote:Sa 17-18 godina sam prilikom upoznavanja osobe, prvo pitala šta slušaš nego kako se zoveš, i mrzila sam kad neko kaže da sluša SVE :lol:

Al sad nekako razmišljam u smislu, ma hajde brate nek se narod veseli. Šta fali. Ok, slušam određenu vrstu muzike, ali je to moja privatna stvar. Ok, možda mi je bitno da momak sa kojim sam 24h na dan ne sluša šabane. A to da li mi neka prijateljica sluša ovo ili ono, mene apsolutno ne zanima. Na kraju krajeva, kad bi im pustila svoju muziku vjerovatno bi povratile kao i ja na njihovu.

Samo brate one hipstere ne mogu, šta je ono :S ..ništa :D.
Šta one slušaju a šta slušaš ti? :-D
FreakyStyley

#34 Re: muzika i predrasude

Post by FreakyStyley »

Jako mi na zivce idu ljudi koji slusaju samo jednu vrstu muzike tj. jedan zanr. Takva ogranicenost i neki satro muzicki elitizam mi je ogavan(kao ovo je prava muzika sve ostalo je kita, samo ovo valja itd.).Također, metalci me nevjerovatno zivciraju, to priznajem. Doduse, oni vjerovatno spadaju u ovu prvu grupu, ali mogu bit i zasebna. Jos me nerviraju ovi lafo rokeri, mladi koji misle da je sve stalo 75. i otad nije napravljen dobar album. To je tako retardirano razmisljanje koje te uskracuje toliko dobre muzike, cak i u okviru tog zanra.
Eluveitie

#35 Re: muzika i predrasude

Post by Eluveitie »

Kemal Malovčić wrote: Šta one slušaju a šta slušaš ti? :-D
A eto ja se nekako ponajviše raskućim uz Grand prodakšn. Evo jedne iz mog bogatog repertoara, hajd ne popij hajd ne razbij!

A one slušaju one narkomanske rokove metale pankove, šta sve ne.. šejtanske muzike. A u biti samo glume da to slušaju, prave se pametne, a ne znaju ni šta je pravi dernek! :D :D
al_neri

#36 Re: muzika i predrasude

Post by al_neri »

Ja se druzim samo sa turbofolkerasima :D
makkaj

#37 Re: muzika i predrasude

Post by makkaj »

ma meni su te podjele onako dječije, za tinejđere...jest floskula al totalno stoji, muzika se dijeli na dobru i na lošu...kako ćeš ba sjest sa rajom, zamezit i popit, a u pozadini ide ''Fade to Black''...pa završio bi ko kurt kombajn :D pustiš Tozovca i lomi ga mali :thumbup:
Neradnik

#38 Re: muzika i predrasude

Post by Neradnik »

mirz_a wrote:jeste li stvarali predrasude o nekome na osnovu muzike koju slusa,
Nisam nek slusa svako sta mu odgovara.Muzika je kao i hrana jedes sta volis.
mirz_a

#39 Re: muzika i predrasude

Post by mirz_a »

Eluveitie wrote:
Kemal Malovčić wrote: Šta one slušaju a šta slušaš ti? :-D
A eto ja se nekako ponajviše raskućim uz Grand prodakšn. Evo jedne iz mog bogatog repertoara, hajd ne popij hajd ne razbij!

A one slušaju one narkomanske rokove metale pankove, šta sve ne.. šejtanske muzike. A u biti samo glume da to slušaju, prave se pametne, a ne znaju ni šta je pravi dernek! :D :D

joj ovo sam morao citirat, podsjeti me ovo zadnje tvoje sto kazes kao lafo slusaju metale, pankove... slucajno poznajem par takvih i sve oni tako lafo pankeri, metalci, crno ovo ono, lanci, a odlijepe na svaku šabanovu, sinanovu pjesmu, i ono kao slucajno znaju tekst svake njihove pjesme :dance: :dance: :dance:
agnostic_front

#40 Re: muzika i predrasude

Post by agnostic_front »

Samo underground. Ko sluša bend koji ima više od 150 hiljada pregleda na youtube, ne pričam s njim.
Kemal Malovčić

#41 Re: muzika i predrasude

Post by Kemal Malovčić »

agnostic_front wrote:Samo underground. Ko sluša bend koji ima više od 150 hiljada pregleda na youtube, ne pričam s njim.
I ja slušam samo litvansku pogrebnu muziku i litvanski tehno, i ne mogu nikako da pronađem srodnu dušu u Sarajevu.
Anestezija

#42 Re: muzika i predrasude

Post by Anestezija »

Ne volim turbofolk i malo mi je cudna ta raja sto to slusa a danas vise od 90 % omladine to slusa,ti "mocni" stihovi da se nasmijes posteno,a opet nek' slusa ko sta hoce,neki volimo Haustor,Azru, EKV....neki vole Jelenu,Sinana,Tarmija Ricmija :D
agnostic_front

#43 Re: muzika i predrasude

Post by agnostic_front »

Kemal Malovčić wrote:
agnostic_front wrote:Samo underground. Ko sluša bend koji ima više od 150 hiljada pregleda na youtube, ne pričam s njim.
I ja slušam samo litvansku pogrebnu muziku i litvanski tehno, i ne mogu nikako da pronađem srodnu dušu u Sarajevu.
Težak je život tvoj Kemale. Razumijem te u potpunosti.
zli_hordas

#44 Re: muzika i predrasude

Post by zli_hordas »

Nema derneka bez narodnjaka jedino ako se dandari onda moze i techno.
Platformas

#45 Re: muzika i predrasude

Post by Platformas »

agnostic_front

#46 Re: muzika i predrasude

Post by agnostic_front »

To platforma, samo urbano!
insomnia78

#47 Re: muzika i predrasude

Post by insomnia78 »

Kemal Malovčić wrote:
Hahaha, joj litvanska pogrebna je zakon, bez nje nema nista.
Likove koji ljude klasificiraju prema muzici koju slusaju treba udarati nogom u glavu svaki dan

s' moje sokocalo
dezurni_ucenik

#48 Re: muzika i predrasude

Post by dezurni_ucenik »

Kemal Malovčić wrote:

Zaboravili ste pakistanski dubstep :D .
Eluveitie

#49 Re: muzika i predrasude

Post by Eluveitie »

nadam se da se zezaš :P Samo 2,587,385 pregleda..

Too mainstream ti je username..štaš sad :sad:
Ala Turca

#50 Re: muzika i predrasude

Post by Ala Turca »

Kako mene nerviraju "rokeri" koji se ubijaju Sinanom i Šabanom na dernecima, a u društvu lafo strogo slušaju rock i sl. žanrove. Ja slušam razne žanrove muzike. Narodnjake i sevdah volim, a isto tako volim i rock, heavy metal, itd. Sad si kao papak i nisi IN ako slušaš narodnjake, pa za neke si čak papak i ako slušaš sevdah ??? Narodnjaci i turbo folk - nisu jedno te isto.
Kod mene je obrnuto. Ja npr. kući slušam Deep Purple, Whitesnake, Nightwish, klasiku itd. Ali zato lomim čaše kad čujem Halida i Tomu :lol:
Volim ja slušati i Cecine pjesme, ali ona kao ličnost i njena djela u životu mi se ni malo ne sviđaju.
Za mene je npr. ovo odron u muzici i ne kontam koliko trebaš biti napušen da uživaš slušajući ovo :lol: :run: :music:
http://www.youtube.com/watch?v=-e5x1qss5OQ
Nek mi neko objasni šta je ovo? Turbo folk je preblaga riječ za ovo.
Post Reply