Scooter u Sarajevu

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Industrialyzer

#26 Re: Scooter u Sarajevu

Post by Industrialyzer »

cules82 wrote:
Industrialyzer wrote:Za pare koje ce dati ovim idiotima koji sebe nazivaju techno artistima mogli su dovesti Prodigy koji bi sigurno napravili 10x bolju atmosferu a i okupili vise ljudi :thumbup:
bend koji je popularan od 94-e i koji je bio na vrhu svih evropskih top listi svakako su idioti :run: :run: :run:

znas koliko me zanimaju top liste....

Ja slusam elek. muziku dugo i ja tvrdim da Scooter sa technom ima veze koliko i Colonia. Njemacka je trenutno najjaca zemlja Evrope sto se tice producenata i DJ-eva svih zanrova i Scooter u odnosu na ostale ispadaju obicni idioti ;-)
KPNCTNJAH

#27 Re: Scooter u Sarajevu

Post by KPNCTNJAH »

:mrgreen:

:mrgreen:

Da ne bude da je sve offtopic :mrgreen: ali isfuralo je to davno, muzika za djecu do 15 godina :oops:
Neradnik

#28 Re: Scooter u Sarajevu

Post by Neradnik »

a sta nam skuter uradi :D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#29 Re: Scooter u Sarajevu

Post by I am Happy »

zipoo wrote:
Yahel wrote:
azurna_obala wrote:Scooter sam slušala u 5-om osnovne, imali ritmičku grupu, nastupi fazoni :lol: :lol:
Otkad nisam ništa poslušala od njih :shock:
To ti je kao onaj komentar na ovu vijest na klixu " Mora da su propali ko' kauc cim hoce u Bosnu " :lol:

Ja ih nikad nisam gotivo... jer je ovo smece od muzike, kao i tiesto... cista komercijala
Bolje i ovo smece nego Aco Lukas, Dzej, Sinan, Kerusa itd.
Naravno :)
Samo kazem da narod koji ovo slusa, Tiesta ili onog Van Burek kako vec... pojma nema sta je prava elektronska muzika

Evo Primjer, GOA TRANCE :thumbup:

uhljug_s_koseva

#30 Re: Scooter u Sarajevu

Post by uhljug_s_koseva »

Industrialyzer wrote:
cules82 wrote:
Industrialyzer wrote:Za pare koje ce dati ovim idiotima koji sebe nazivaju techno artistima mogli su dovesti Prodigy koji bi sigurno napravili 10x bolju atmosferu a i okupili vise ljudi :thumbup:
bend koji je popularan od 94-e i koji je bio na vrhu svih evropskih top listi svakako su idioti :run: :run: :run:

znas koliko me zanimaju top liste....

Ja slusam elek. muziku dugo i ja tvrdim da Scooter sa technom ima veze koliko i Colonia. Njemacka je trenutno najjaca zemlja Evrope sto se tice producenata i DJ-eva svih zanrova i Scooter u odnosu na ostale ispadaju obicni idioti ;-)
Malo offtopic, ali po kojim mjerilima je Njemačka jača od Velike Britanije(dubstep, dnb scena itd.)?
Last edited by uhljug_s_koseva on 08/12/2012 15:19, edited 1 time in total.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#31 Re: Scooter u Sarajevu

Post by I am Happy »

A za ove sto se zale da nam ne dolaze ove danasnje "zvijezde" ... pa eto doci ce ono smece INA :-?
Neradnik

#32 Re: Scooter u Sarajevu

Post by Neradnik »

i kaze gangam stajl ma jebo mu gangam stajl famaliju :D
Industrialyzer

#33 Re: Scooter u Sarajevu

Post by Industrialyzer »

uhljug_s_koseva wrote:
Industrialyzer wrote:
cules82 wrote:

Malo offtopic, ali po kojim mjerilima je Njemačka jača od Velike Britanije(dubstep, dnb scena itd.)?
Velika Britanija ima takodje odlicnu scenu. Bio sam u Londonu i odusevljen sam stvarno. Techno i minimal scena su nedodirljivi u Njemackoj. Sto se tice dubstepa u UK se pravi najbolji. DnB i ne pratim toliko ali ako uzmemo u obzir i komercijalne zanrove, kao sto je trance u Njemackoj imas Van Dyk-a i Schulz-a koji su trenutno najjaci u tom polju.

Ali def. su Velika Britanija i Njemacka u vrhu, nema sumnje :thumbup:
KPNCTNJAH

#34 Re: Scooter u Sarajevu

Post by KPNCTNJAH »

dezurni_ucenik

#35 Re: Scooter u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

Scooter i techno :lol: :lol: :lol:

Pa stvarno to je nebo i zemlja.Veze imaju ko Safet Susic sa sumo hrvanjem,
Nisrin

#36 Re: Scooter u Sarajevu

Post by Nisrin »

Yahel wrote:A za ove sto se zale da nam ne dolaze ove danasnje "zvijezde" ... pa eto doci ce ono smece INA :-?

Priznajem, cista je komercijala, ali svejedno ima super pjesme i fino pjeva! :D :D Jedino zbog cega necu otici na njen koncert jeste sto je puna sebe pa joj koncert traje 25-30 minuta!

:D :D
Layne

#37 Re: Scooter u Sarajevu

Post by Layne »

Nisrin wrote:Backstreet Boys, Tic Tac Toe, N Sync, Blumchen i kako cu zaboraviti THE KELLY FAMILY :D
phhhh kad su the kelly family punili grbavicu..
Alive

#38 Re: Scooter u Sarajevu

Post by Alive »

Ama neka dovode koga hoce samo neka dovode... potrefiti ce se nesto dobro...
lajkujMe

#39 Re: Scooter u Sarajevu

Post by lajkujMe »

Ne slazem se da je scooter propali bend redovno pune velike Dvorane duplo vece od Zetre, to sto vi nise culi za njih od 90s je jednostavno zato sto ih i nemozete cuti od silnih Ceca, Aca, Krmaka koji se ekskluzivno vrte na tv i radio.

Oni su sto se tice zapadne europe jos uvijek vrlo poznati i popularni, kazete da im je muzika komercijalna, e pa i npr Rihhana je komercijalna, Eminem isto, o Gagi da ne govorim danas sve sto nije komercijalno ili niko ne slusa ili je tako grotesna muzika ili Klasika .... Pjesme se prave da se zarade pare a uz to ide i naravno da se ljudima svidi.

Psy npr je apsolutno komercijalna a vidi joj uspjeha skoro 1 milijarda pregleda.

A sto se scootera tice ako ga ne zelite slusati nemojte niko vas ne tjera, oni koji ne znaju za njega preslusajte koju pjesmu od njega a oni kojima se vec svidza vidimo me se na koncertu.
Hyper Hyper :D

ps. npr David Guetta kad je bio lik je znaci totalno ne muzicar uzme kompjuter i napravi mali mix i kaze to je njegovo, scooter bar napravi mnogo jak mix i doda svoj mali tekstic :D
cules82

#40 Re: Scooter u Sarajevu

Post by cules82 »

ma ja ba isfuro a vec 2 god zaredom napuni HSV-ov stadion kada ima koncert mislim hello isfurao :skoljka:
posseeeeee
jasko_ba

#41 Re: Scooter u Sarajevu

Post by jasko_ba »

Zagreb, Beograd - Moby, Depeche Mode, Sven Vath, Paul van Dyk i dr.
Bosna - Inna, Scooter, Dj Bobo, Outwork :lol:
Je*em te drzavo :x
Kinaski

#42 Re: Scooter u Sarajevu

Post by Kinaski »

Scooter itekako ima veze sa techno muzikon i to har kor

Serete bezveze
agnostic_front

#43 Re: Scooter u Sarajevu

Post by agnostic_front »

U BiH niko ne pravi koncerte zato što smo mi ne volimo komercijalu. Mi smo istinski ljubitelji muzike i treba da budemo ponosni na to. MRTVI UNDERGROUND! Ništa komercijala!
dezurni_ucenik

#44 Re: Scooter u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

Zanimljivo je kako jos od gimnazije ima likova koji fanaticno prate Scooter i ne daju na njih.Realno,oni su karina velika i stvarno mi je zao kad neko kaze za njih da su "legende techna".A oni su Colonia sa muskim vokalom....
Nota

#45 Re: Scooter u Sarajevu

Post by Nota »

Ovi sto su postavljali klipove Od NANA do Captain Jack-a,Coolia i ostalog; ja bih bas volio da oni svi dodju u Sarajevo.Kao klinac sam uzivao u toj muzici.A narocito Snap.

:thumbup:
ultima_palabra

#46 Re: Scooter u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

CVIKERASH wrote:Zanimljivo je kako jos od gimnazije ima likova koji fanaticno prate Scooter i ne daju na njih.Realno,oni su karina velika i stvarno mi je zao kad neko kaze za njih da su "legende techna".A oni su Colonia sa muskim vokalom....
Misliš u stvarnom životu? Nisam vala nikad uživo upoznao nekog da gotivi skutera, ili bar da ga nije stid to reći :mrgreen:
dezurni_ucenik

#47 Re: Scooter u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

ultima_palabra wrote:
CVIKERASH wrote:Zanimljivo je kako jos od gimnazije ima likova koji fanaticno prate Scooter i ne daju na njih.Realno,oni su karina velika i stvarno mi je zao kad neko kaze za njih da su "legende techna".A oni su Colonia sa muskim vokalom....
Misliš u stvarnom životu? Nisam vala nikad uživo upoznao nekog da gotivi skutera, ili bar da ga nije stid to reći :mrgreen:

Vjeruj da ih ima.I to bi na sake islo ko govori protiv Scootera ... :D
therrarrius

#48 Re: Scooter u Sarajevu

Post by therrarrius »

agnostic_front wrote:U BiH niko ne pravi koncerte zato što smo mi ne volimo komercijalu. Mi smo istinski ljubitelji muzike i treba da budemo ponosni na to. MRTVI UNDERGROUND! Ništa komercijala!
:-) Ma ja ba ''andrgraund'' majka, aca i dzej, jebo mejnstrim. Ponosan zam na drzavu, u PM koliko sam ponosan.
jasko_ba

#49 Re: Scooter u Sarajevu

Post by jasko_ba »

CVIKERASH wrote:
ultima_palabra wrote:
Vjeruj da ih ima.I to bi na sake islo ko govori protiv Scootera ... :D
Ma kakav Scooter i fanovi u Bosni, covjek bi pomislio to neka sila :lol:
Veci su problem oni sto su poceli poslije rata slusati samo Liebinga, Coxa, Umeka, znaci samo techno(schranz,hard). Pokusaj nesto reci protiv njihovi "uzora", odmah napada ko da si mu mater opsovao :x
KPNCTNJAH

#50 Re: Scooter u Sarajevu

Post by KPNCTNJAH »

therrarrius wrote:
agnostic_front wrote:U BiH niko ne pravi koncerte zato što smo mi ne volimo komercijalu. Mi smo istinski ljubitelji muzike i treba da budemo ponosni na to. MRTVI UNDERGROUND! Ništa komercijala!
:-) Ma ja ba ''andrgraund'' majka, aca i dzej, jebo mejnstrim. Ponosan zam na drzavu, u PM koliko sam ponosan.

Od svih turbo pjevaca ti spominjes ta dva normalnija... sad eto niko nije bio mlad, isao u srednju i pravio derneke svake sedmice... mi smo cugali k'o vel'ki :mrgreen: normalno uz narodnjake, nije me stid to reci... i u to vrijeme sam slusao i underground rap za koji vecina nije cula, domaci i strani, house, techno (malo manje) rock itd... ali necu cugati uz tu muziku :mrgreen: sad odjednom svi nazor gospoda, derneci se prave uz Mozarta, Beethovena... kad cuju "Za Elizu" rezu vene... po fb svi odjednom fanovi Paca, do jucer nisu culi za njega...
sad je drugo vrijeme, vise ne pijem tako da nemam ni potrebu slusati tu muziku, a cak i kad sam je slusao znalo se sta valja, a sta je smece... ovo cinge cange nisam podnosio ni kad sam bio "unisten" :mrgreen: ali i medju narodnjacima ima pjesama koje mi ne bi bio problem ni sad poslusati, s vremena na vrijeme...

papak je papak, nije bitno kakvu muziku slusa... :razz:

isto tako su mi Rihhana, Gaga, Britney i ove nove generacije pop "zvijezda" isti racku k'o i Seke, Stoje itd. samo sto pjevaju na engleskom jeziku... kao i ovi americki repercici koji se ne razlikuju od Dr. Zoa, Elitnog Odreda itd... da ne spominjem ovo smece Gangam stajl, nista gore nisam cuo jos od onog Mosa Mosa... bole usi od tog, a vidim svi se osjecaju nekako kul dok "plesu" uz to...
Post Reply