Kako izaci s idiotom nakraj?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

testovi3

#26 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by testovi3 »

a ono da mu ides na vrata to samo sebi mozes stvorit problem moze doc do rasprave i da se pogurate i napravite mozda i tucu a onda si nastrado jer doso si mu na vrata
LeKo

#27 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by LeKo »

1. Polako i smiri se - možda fakat nema i neugodno mu valjat te s onim danas-sutra
2. Pošalji mu poruku da se ljudi sve dogovore, a oni koji to nisu stvari rješavaju na drugi način (ako je vjernik osramoti ga pred drugim u Bogomolji petkom)
3. Ako se ne javi baci na papir kako si prošao u svim tim transakcijama (možda u konačnici i nisi donji u smislu uloženo-dobijeno) čim si mjenjao auto možda i s tvojim nije baš sve naj (nije prodajan pa si mjenjao....)
4.Ako ti je i dalje na umu da si izlevaćen, prestaneš biti čovjek (u što sumnjam da možeš uzimajući u obzir tvoje postupke) i navučeš sebi još nerviranja i eventualnog belaja (afekt je zajebano stanje)
5. Halališ 500 i uživaš u autu koje si na kraju dobio (ako je to ono što si tražio) i budeš zadovoljan što se sve na kraju završilo)
6. Pošalješ one kojima je posao da izvuku dug, njima njihovo tebi tvoje (x2)
7. Odeš i izbušiš gume na svom prvobitnom autu u bošnjačkom stilu (nemam ja nemaš ni ti)
8. Prijaviš prevaru policiji

Meni da se desilo odabrao bih opciju 6.

Tebi sretno.
ChipyChips

#28 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by ChipyChips »

Imam i ja situaciju kad je moja djevojka jednoj ''jaranici'' posudila milju i nesto love.I sve napismeno ima.Par puta je pitala da joj vrati pare,ova nema sta nije nagovorila,cak zadnji put rekla kako ce zvati joj policiju ako joj nastavi traziti pare :shock: :lol:

E sad ja kontam sta da uradim.Da pokusam jos jednom ljudski,ili da je uhvatim i zube po ulici da joj prospem. Ne moze covjek nikako biti pametan :?
LeKo

#29 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by LeKo »

ChipyChips wrote:Imam i ja situaciju kad je moja djevojka jednoj ''jaranici'' posudila milju i nesto love.I sve napismeno ima.Par puta je pitala da joj vrati pare,ova nema sta nije nagovorila,cak zadnji put rekla kako ce zvati joj policiju ako joj nastavi traziti pare :shock: :lol:

E sad ja kontam sta da uradim.Da pokusam jos jednom ljudski,ili da je uhvatim i zube po ulici da joj prospem. Ne moze covjek nikako biti pametan :?
Sila jok, ti donji.
preludezalude

#30 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by preludezalude »

Danas imas ljudi koji ce za 100KM uraditi sve. Sad ti odluci sta da urade.
SportLux

#31 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by SportLux »

Pa kako stvari stoje i kakav si ti(nisi petljanac i prevarant iz price)posalji mu jos koju poruku na naormalan nacin i nadaj se da ce ti donjeti pare.Lik se nada da ces prestati zvati i da ces odustati al nemoj.Ja ne vidim drugi nacin u tvom slucaju.Zavaljen si i zdravo
A druga varijanta da si ti malo drugaciji..ima ljudi koji bi poludili i u uz psovanje mu otisli i j... mater,pare bi sigurno dobio jer bi se ovaj prepao,strah je cudo,sve se rjesava tako.
Prodao je auto ima pare,mora dati,ako mu je za lijeka trebalo halali od srca :)
fantom slobode

#32 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by fantom slobode »

Ti sitni prevaranti su misevi, prema tome lijepo ga uhvati za jaku, ne moras cak ni da ga udaras, prevri mu dzepove svaki put kad ga vidis, dok ne namiris ono sto je tvoje.
A momku sto se za svoju djevojku i njenu milju zeli da bori, to je njena milja, zna to i ona sama da rijesi, djevojke su vecinom osjetljive na pare...narocito svoje.
emko1234

#33 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by emko1234 »

preludezalude wrote:Danas imas ljudi koji ce za 100KM uraditi sve. Sad ti odluci sta da urade.
imas, al narkomane koji su satro zajebani a kad bi ih murija nafatala povodom toga sto su uradili nesto za stoju, propjevali bi ko pticice da spase svoju guzicu a zavale tebe.
LeKo@ ljudi koji se bave naplatom duga nece rizikovat muriju radi 200 maraka, nije niko budala. frajer nema nista na papirima da mu je duzan, i sad posalje nekakva tri mandrila na vrata, ovaj zovne muriju i ovi popuse prijavu jer je to iznudjivanje. nista od te price. jedino da on s nekim ode na vrata, al opet moze popusit prijavu jer nema nikoga ko bi posvjedicio da mu je ovaj duzan.
popusio si 5 glava, halali i u pamet.
memx

#34 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by memx »

Možeš prodati taj dug ljudima koji otkupljuju dugove uz proviziju i zaboravi sve.
U svakom slučaju zaboravi to i idi dalje, a ima gore neko ko sve vidi i zna, neće imati sreće ni A ni C ne brini. Đavo uvijek dođe po svoje.
iamia

#35 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by iamia »

prevaren si i tacka.
dobra skola.
sljedeci put da ti i hodza dodje iz medrese ne daj pare bez prvobitnog potpisa, pismenog dogovora sa najmanje dva svjedoka.

nemoj slucajno da ides njegovoj kuci.
covjek te moze upucati i reci da je mislio kako lopov ulazi u kucu i rijesio ga.
ne budali.
iceman ze

#36 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by iceman ze »

Ima jedna stara narodna, kad pojedes govno, onda ti ostaje samo da olizes kasiku. Desavalo se i meni ranije svasta, ali mora covjek izvuci pouku u nekim stvarim, ko zna, mozda te ubuduce ocekuju i gore stvari. Smatraj ovo naukom.
LeKo

#37 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by LeKo »

emko1234 wrote:
preludezalude wrote:Danas imas ljudi koji ce za 100KM uraditi sve. Sad ti odluci sta da urade.
imas, al narkomane koji su satro zajebani a kad bi ih murija nafatala povodom toga sto su uradili nesto za stoju, propjevali bi ko pticice da spase svoju guzicu a zavale tebe.
LeKo@ ljudi koji se bave naplatom duga nece rizikovat muriju radi 200 maraka, nije niko budala. frajer nema nista na papirima da mu je duzan, i sad posalje nekakva tri mandrila na vrata, ovaj zovne muriju i ovi popuse prijavu jer je to iznudjivanje. nista od te price. jedino da on s nekim ode na vrata, al opet moze popusit prijavu jer nema nikoga ko bi posvjedicio da mu je ovaj duzan.
Nema tu ništa od murije, nije ni dužnik cvjećka. Naplatom na ovaj način dug prilično raste za usluge "prinudne" naplate. Ostalo se slažem.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#38 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by Truba »

nisam siguran ali poptis koji nije ovjeren na sudu ništa ne važi niti briga policiju

što se tiče posuđivanja i davanja para...

samo roditeljima
530i

#39 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by 530i »

halali huso materi
preludezalude

#40 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by preludezalude »

emko1234 wrote:
Varas se. Pricam ja bas sa takvim ljudima koji utjeruju dugove. Znas li sta kazu? Kazu, doslo je jebeno vrijeme. Sad za 100KM rade ono sto su prije 10 godina radili za 1000KM.

U svakom slucaju, mislim da pokretac teme treba da se pomiri sa situacijom. Pusti kraju, mozes samo zaraditi cir ne zeludcu od nerviranja.
NEOPLAN

#41 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by NEOPLAN »

ma halalio bih ja narode da sam u mogucnosti, jbg dam skuplje auto za jeftinije uz doplatu da bih izvukao nesto love i onda tu istu lovu treba da halalim.... Nisam u mogucnosti zaista.

A drugo, pokusacu jos par puta fino, kulturno, mozda nemam para al sam gospodin u dusi i probacu to rijesiti ljudski. Al svakom gospodinu dodje nekad i zuta minuta, a kad/ako mi dodje ne bih mu bio u kozi.....
bingov buraz

#42 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by bingov buraz »

preludezalude wrote: Varas se. Pricam ja bas sa takvim ljudima koji utjeruju dugove. Znas li sta kazu? Kazu, doslo je jebeno vrijeme. Sad za 100KM rade ono sto su prije 10 godina radili za 1000KM.
Jebu ih porezi i doprinosi :lol:

Izvini nisam mogao da odolim,pokretacu teme 1000 sreca zelim ali sumnjam da ce na fin nacin dobiti pare.
itekako

#43 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by itekako »

NEOPLAN wrote:Pozdrav narode

Nedavno zamijenim auto A s covjekom. To auto B koje sam dobio, nakon desetak dana zamijenim za auto C.

Poslije 15-tak dana zove me bivsi vlasnik auta C i kaze da na autu B nije regularan broj motora u saobracajnoj i kaze da mu prave problem pri prevodu. I kaze da mu za papire i atest treba 480 maraka.

E sad, moja i njegova greska je sto nismo gledali te brojeve. Al opet nije fer da covjek izvisi.

Zovem prvog vlasnika auta B i pitam sta je u pitanju, kaze ne zna. Nalazimo se sva trojica i razgovaramo, i saglasni smo da je vlasnik C najvise zavaljen, te ja i vlasnik B prihvatamo da po pola pokrijemo troskove vlasnika C. Dobijamo rok od 7 dana da se snadjemo za lovu i sve prolazi ljudski i bez frke.

Prolazi 7 dana, vlasnik B se ne javlja, a vlasnik C proganja mene jer je od mene kupio auto i ne zanima ga vlasnik B. Ja posudjujem pare i placam i svoj i dio vlasnika B. On mi kaze da je u teskoj fin situaciji i da mu dam jos par dana da se snadje. Ja mu opet izlazim u susret, nadajuci se da ce i to proci ljudski i posteno kao i do sad. Ali sipak. Momak se prestaje javljati, izbjegava pozive, ne odgovara na poruke, nista. Hinjski se usutao.

Na kraju sam samo ja zavaljen. Ovaj je rijesio problem i preveo auto, onaj se usutao, uvalio neregularan auto i sacuvao lovu. A ja isao ljudski i posteno i na kraju kratak 5 stoja i sa povjeriocima na vratu.

Sta raditi? Kako uhvatiti vlasnika B i izvuci svoj novac? Da li mu ici kuci, praviti frku? Da li klepnuti usima? Da li petljati policiju? Sta bi vi uradili da ste na mom mjestu?

Hvala
Meni je frajer prodao auto od 20.000KM sa ukradenim motorom sto ce ispostaviti tek tri godine nakon kupovine. Protiv njega sam podigao krivicnu prijavu, sve uredno prijavio i od tada prodje 10 Bajrama a nista se ne desi.
Kako je auto iz kojeg potice motor bilo kasko osigurano, osiguravajuca kuca je od mene trazila ili novac ili motor. Tako sam osim svih silnih neugodnosti potonuo I 3000KM.

Elem, zaboravi. Ovo je kurceva drzava u kojoj je kriminal jedino sto se isplati raditi. Nazalost!

Ako ce ti biti neka satisfakcija, Onaj gore sve vidi i sve zna i siguran da ce te sreca pratiti tokom tvojih voznji, a onaj koji te je zavalio ce prije ili kasnije zavrsiti u jarku.
Seyfo

#44 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by Seyfo »

Nedavno zamijenim auto A s covjekom. To auto B koje sam dobio, nakon desetak dana zamijenim za auto C.

Poslije 15-tak dana zove me bivsi vlasnik auta C i kaze da na autu B nije regularan broj motora u saobracajnoj i kaze da mu prave problem pri prevodu. I kaze da mu za papire i atest treba 480 maraka.

E sad, moja i njegova greska je sto nismo gledali te brojeve. Al opet nije fer da covjek izvisi.

Zovem prvog vlasnika auta B i pitam sta je u pitanju, kaze ne zna. Nalazimo se sva trojica i razgovaramo, i saglasni smo da je vlasnik C najvise zavaljen, te ja i vlasnik B prihvatamo da po pola pokrijemo troskove vlasnika C. Dobijamo rok od 7 dana da se snadjemo za lovu i sve prolazi ljudski i bez frke.

Prolazi 7 dana, vlasnik B se ne javlja, a vlasnik C proganja mene jer je od mene kupio auto i ne zanima ga vlasnik B. Ja posudjujem pare i placam i svoj i dio vlasnika B. On mi kaze da je u teskoj fin situaciji i da mu dam jos par dana da se snadje. Ja mu opet izlazim u susret, nadajuci se da ce i to proci ljudski i posteno kao i do sad. Ali sipak. Momak se prestaje javljati, izbjegava pozive, ne odgovara na poruke, nista. Hinjski se usutao.

Na kraju sam samo ja zavaljen. Ovaj je rijesio problem i preveo auto, onaj se usutao, uvalio neregularan auto i sacuvao lovu. A ja isao ljudski i posteno i na kraju kratak 5 stoja i sa povjeriocima na vratu.

Sta raditi? Kako uhvatiti vlasnika B i izvuci svoj novac? Da li mu ici kuci, praviti frku? Da li klepnuti usima? Da li petljati policiju? Sta bi vi uradili da ste na mom mjestu?

Hvala

Jarane, vjeruj mi, podsjetio si me na mene..ne po iskustvu nego po principu, i "gori" sam, tačnije idealan sam da me neko na taj način izlevati. Ali sam valjda imao sreće do sad...uglavnom iz svog iskustva znam da je prilikom bilo kakve transakcije bolje pokazati "silu" i bez razloga, tako da onom drugom i ne padne na pamet da te zajebe... Ja sam, npr.mijenjao auto uz moju doplatu, i na osnovu telefonskog dogovora smo imali neki okvirni plan; ja ću kao doći sa svojim autom u njegov grad koji je 120 km daleko i povešću majstora da pogleda njegov(znači doći ćemo dvojica); skroz bez razloga povedoh dva jarana koji tog dana nisu imali šta raditi i još jednog koji zna tog majstora kojeg sam takođe poveo; tako da smo nas petorica došli na dogovoreno mjesto; kad smo izašli iz auta lik se sjebo, vidio sam mu na faci :-) mislio je da ćemo mu oteti auto i još ko zna šta :-) ja se počeo smijati,kad sam vidio da je fakat tako izgledalo :-) lik moj auto nije ni pogledao a imao je milion mana. Uglavnom sve je prošlo ok :thumbup:
Miki123

#45 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by Miki123 »

itekako wrote:

Hvala
Meni je frajer prodao auto od 20.000KM sa ukradenim motorom sto ce ispostaviti tek tri godine nakon kupovine. Protiv njega sam podigao krivicnu prijavu, sve uredno prijavio i od tada prodje 10 Bajrama a nista se ne desi.
Kako je auto iz kojeg potice motor bilo kasko osigurano, osiguravajuca kuca je od mene trazila ili novac ili motor. Tako sam osim svih silnih neugodnosti potonuo I 3000KM.

Elem, zaboravi. Ovo je kurceva drzava u kojoj je kriminal jedino sto se isplati raditi. Nazalost!

Ako ce ti biti neka satisfakcija, Onaj gore sve vidi i sve zna i siguran da ce te sreca pratiti tokom tvojih voznji, a onaj koji te je zavalio ce prije ili kasnije zavrsiti u jarku.
i ti ovdje ne vidiš ni sekunde svoje greške? nikakv tvoj due diligence? sve je on kriv jer si kupio auto ko' što ljudi kupuju čunga lungu na trafici? :-) :?

I taj gore je reko, pomozi sebi ša ću ti ja pomoći...
febo_acm

#46 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by febo_acm »

Halali Huso materi... Ovo ti je skola za ubuduce. Kad sve saberes i oduzmes, sam si kriv za ave. Nazalost. Izvini, ali tako je. Sad zbog tih 500 km nemoj da dobijes i krivicnu prijavu.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#47 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by un1ted »

:(
SportLux

#48 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by SportLux »

Nemoj halalit,naklati mu se na kosti,zovi ga stalno nek mjenja brojeve telefona,al nedaj mu da zivi,nek vrati iz pet puta al nemoj mu halalit,najlakse se usutit i cekat da prodje,vidis da je slabic neki,da je mangup rekao bi ti aj razguli.
Kakve prijave u Sarajevu zivis,nema od toga nista.
semir_gz

#49 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by semir_gz »

Imao sam i ja slicnu situaciju, stari kupio auto od nekog svog jarana iz vojske, mislio on ajd jaran mu i sve to i dao mu pare i bili se dogovorili oko prevoda, i sad dolje mi auto ukradeno???Sreca pa smo uspjeli sacuvati auto i vratiti ga ovom babovom jaranu, ali medjutim on nam je ostao duzan 500 km, cekali smo mi njega i 6 mjeseci ali nista, dok jednom starom nije poludio i polomio mu 2 zuba,i dao mu pare....taj sto te zezno za auto i on je sigurno mutan i sigurno nece muriji otici, ako smatras da si sposoban odi do njegove kuce, namlati ga i odmah trazi pare, nemoj govoriti vraticu se ja, vec odmah pare uzmi....takva je situacija danas gdje ne mozes vise nista milom....
tester33

#50 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by tester33 »

emko1234 wrote: nasa raja je bezobrazna, samo motiku priznaju. cim vide da si fin, izjebat ce te na kvarno.

Bas tako. Pusti sad tih pisljivih 240 KM nije neki iznos da gubis vrijeme i znam da boli kad odose tesko zaradjeni novci. I nikome se ne vjeruje na rijec bez pisanog dokaza.
Post Reply