Kroksica wrote:Teea wrote:Kroksica wrote:
Ma pusti njega, jes da je babo najljepsi ali zbog tebe sunce izlazi.
nema to sa egocentrisnoscu nikakve veze,mada nisam ni sumnjala da ce monoteisti drugacije shvatiti,jer vas bog je zapravo to.
A stvarno vjerujem samo u sebe,svoju moc,svoje djelo.Sve sto mi se dogadja Ja sam akter tu,direkno ili indirektno,svojim prisustvom,djelom,idejom,odlukom,voljom...Jesam li i ja monoteista?
e·go·cen·tric
adj.
1. Holding the view that the ego is the center, object, and norm of all experience.
2.
a. Confined in attitude or interest to one's own needs or affairs.
b. Caring only about oneself; selfish.
3. Philosophy
a. Viewed or perceived from one's own mind as a center.
b. Taking one's own self as the starting point in a philosophical system.
e nek si proguglala drago mi je kad se ljudi edukuju,nego da nastavim,problem je u tebi sto ti tvoj imaginarni bog koji u opisu sebe vazda koristi prefiks NAJ,ne dozvoljava da vidis ikako drugacije nekoga ko ima misljenje o sebi mimo njega.Tebi je kao tako omadjijanoj njegoovim NAJ,zabranjeno i pomisliti a kamoli reci da si ti nesto ucinila vec elhamdulillah, subhanallah,insallah,stakverullah,a i nema hvala ljudima vec hvala pripada samo allahu a ljdima dzazakallah khajren ( da te allah nagradi).Taj najljepsi najmilostiviji koji sve zna sve moze sve svidi taj naj naj kome nema mane,koji trazi da mu se klanjas da ga molis da mu se umiljavas e to je egocentrik,da ti razjasnim razliku.
Relnost o kojoj govorim ni u kom slucaju nema veze sa egom. Ja tvrdim da svoju nafaku sama zaradjujem svojim trudom i svojim radom,i ni u kom slucaju mi je ne daje on!kada sam bolesna sebi lijeka trazim, ako sam u nevolji sama trazim izlaza .Ja.I na svemu hvala prvenstveno meni.Pomoc trazim ni od koga.Ni u kome slucaju ne omalovazavam pomoc ljud koji mi izlaze u susret,ne zanemarujem okolnosti oko sebe,ali ja sam zasluzna za moj odnos sa ljudima koji me vole postuju, cjene ili pak mrze.Moja licnost tj JA.
Ni u kome slucaju ne smatram da se svjet vrti oko mene,kako si shvatila ili zeles predstaviti, da se sunce radja zbog mene niti da sam ja centar svijeta ako smatram da sam ja ja i da postujem i cjenim sebe,svj trud svoje djelo,sto ni malo ne umanjuje moje postovanje prema drugim ljudima.Vas religija uci da sve vi bez njega niko i nista,ako ti on okrene ledja potpisi kapitulaciju.A uz njega se osecati jaki hrabri i sto ste mu blize namazima dobrim djelima davom vjere,bas se nekako oseca oholost iz vas,posebno kod vehabija jer su mu oni nako najblizi a vec ovi poput amatullah i mevlida oni su vec pored njega u raju,doduse mevlid malo zakasni al 72 ce ga insallah cekat gore.
Ne zamjerim ti sto tako mislis jer je to tipicna deformacija vjernika. Vas u vasim zivotima nema vec on,ellhadulillah insallah estakverullah subhanallah.To je jedan od razloga sto taj islamski svijet nazaduje,dok civilizovani svijet koji se oslobadja tih religijskih okova i napreduje.
Eto prevela sam ti, nadam se da ces shvatiti razliku izmedju mene, onoga sto ja govorim i onoga kako si ti to shvatila ,zahvaljujuci njemu (Naj),oko cega se okrece vas cjeli zivot,dok tebe nigdje nema i uzalud vam prolazi dunjalucki zivot,citiram - koji nije vrjedan ni koliko krilo musice,to vam je on reko.trudis se da njega zadovoljis, prosperiras na onome svijetu u dzenetetskim bastama kucama od drgulja ,hrani u izobilju,cak i rjekama mlijeka i vina koje ce teci imati nevinih bjeloputih hurija i huraca,sto je inace san tamnoputih arapa, a ti samo lezis i palamudis, i imati sve ono o cemu masta covjek praznoga stomaka i ispranog mozga.