Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Micaha

#26 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Micaha »

granita wrote:Nazalost, svaki dan to gledam. Zivim na Ilidzi vec godinu i po dana, nekadasnjem predivnom i elitnom naselju, planski gradjenom, gdje si mogao setati, voziti bicikl, tracati i igrati se. Na Ilidzi je 1% prijeratnog stanovnistva, ali ni to ne bi bio problem da je Ilidza naseljena urbanim svijetom. Ne, nego je dosla stoka i napravila sebi onako kako im najvise odgovara, a to su improvizirane tezge, najloni, kese, drvene i plasticne tende, zauzimanje pjesackih zona za prodaju najnevjerovatnijih stvari... Autom ulaze u pijacu!!! Iskreno, ruzno je reci, ali na Ilidzi jedva da mozes vidjeti pismenu facu. Proslog ljeta odem na pijacu u sorcu, 40 stepeni vani, a oni "cucavci" na pijaci sto su zauzeli stepenice koje silaze od Pejtona prema dole govore kako sam mogla i u gacama izaci. To sve govori o primitivizmu koji cvjeta. Svaki put kad krenem na planinarenje sa stapovima i drugom opremom i izlazim iz haustora nadjem se u ulozi "mecke koja igra." To se na balkone izlazi da se vidi to cudo, a desilo se i da zastanu i ofirno te gledaju dok ne udjes u auto.

Mi sada prodajemo stan i zelimo se vratiti u dio grada gdje smo oboje odrasli. Jbg, naslijedili dole stan i bili previse optimisticni misleci da nece smetati. Al' dzaba, urbicid nas unisti. A dole djecu odgajati - nema sanse. Naselje bez ijednog vratica!! Uglavnom, Memic unisti onu opstinu!
:D
BIONA

#27 Re: Nevidženi KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by BIONA »

PipiDugaDevetka wrote:
BIONA wrote:Ne zove se uzalud Najnoviji Pazar :-)
Novopazarci NISU KRKANI. To je fin i čestit narod sa maksimalnim radnim navikama. Nadasve pošteni i cijenjeni ljudi.
Man'te se propagande velikosrpske gdje vrše propagandu kontra Sandžaklija i ''Šiptara''.
Gdje god vidiš neki antagonizam, ti ga pojačaj, pa tako imamo da pojedini navijači psuju Markale, pa zauzvrat Tuzlacima psuju Kapiju.

Ovaj naziv je tacno u sridu pogodjen sto je najgore...
Micaha

#28 Re: Nevidženi KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Micaha »

BIONA wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Novopazarci NISU KRKANI. To je fin i čestit narod sa maksimalnim radnim navikama. Nadasve pošteni i cijenjeni ljudi.
Man'te se propagande velikosrpske gdje vrše propagandu kontra Sandžaklija i ''Šiptara''.
Gdje god vidiš neki antagonizam, ti ga pojačaj, pa tako imamo da pojedini navijači psuju Markale, pa zauzvrat Tuzlacima psuju Kapiju.

Ovaj naziv je tacno u sridu pogodjen sto je najgore...a ne znam da se mozda nisi pronasao u njemu...
Pa kako tako iz prve na licnu optuzbu...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#29 Re: Nevidženi KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by PipiDugaDevetka »

Micaha wrote:
BIONA wrote:

Ovaj naziv je tacno u sridu pogodjen sto je najgore...a ne znam da se mozda nisi pronasao u njemu...
Pa kako tako iz prve na licnu optuzbu...
Ma, nema veze...Opraštam @Bioni (zbog mladosti i neiskustva). Tačno je da je načelnik opštine među ovim KRKANIMA, ali to se bira na izborima. Birali ste ga, uživajte u propadanju vaše/naše komune.
starii

#30 Re: Nevidženi KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by starii »

PipiDugaDevetka wrote:
u zadnje vrijeme kad god cujem za ilidzu nekako se sve vise spominju i sandzaklije i pazar, vjerovatno ima veze, ljudi se doseljavaju u sarajevu upravo na ilidzu, dobrinju...kad pogledam crnu hroniku i vidim ko sve pravi belaj po gradu nekako se vise spominju ljudi iz sandzaka....
a problem na ilidzi nije bas vezan za nacelnika,to je odraz navika koje ljudi donose sa sobom i problem kultivisanja tih ljudi na grad bez obzira dal dolaze iz sandzaka il istocne bosne il hercegovine...jednostavno ljudi nisu naucili da zive u gradu...isti problem je i pijaca ciglane i ruglo koje su postavili sa kartonskim kutijama..ali ni jedan nacelnik ih nece dirati bio on iz SDP il SDA jer znaju da tako kupuju socijalni mir...
braca

#31 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by braca »

Ilidza = Olimpijsko naselje! Svi nose trenerke i niko ne govori bosanski jezik. :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#32 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

braca wrote:Ilidza = Olimpijsko naselje! Svi nose trenerke i niko ne govori bosanski jezik. :D
Meni nije smiješno ovo.
PipiDugaDevetka

#33 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Adriatic wrote:A auto pijaca na Stupu?
Koja je tek ono parada kriminala, i svega ostalog.
Stup je bolna i osjetljiva tačka. Neke nadležnosti nisu uopšte domena opštine, npr. saobraćaj, ali što je načelinik-osuđenik psovao građanima na skupu Stupljana, to je grozno.
charrrmed

#34 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by charrrmed »

kokuz_sa wrote:i meni smeta ona pijaca kod dzamije kralj fahd al nit ce se ona ukloniti niti to dole na ilidzi niti ono gore u ferhadiji sto se prodaje sa stolova
Govorili su da ce napraviti nesto vezano za Alipasino i dzamiju... natkrivenu pijacu i sve premjestiti tu....I nista...
starii

#35 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by starii »

braca wrote:Ilidza = Olimpijsko naselje! Svi nose trenerke i niko ne govori bosanski jezik. :D
sta znas novi ministar je rekao da hoce olimijadu pa mozda je vec poceo sa pripremama :D :D :D
bonkla

#36 Re: Nevidženi KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by bonkla »

_Alcatraz_ wrote:
holowey wrote:
micki125 wrote:fakat, dešavalo mi se da kad izađem iz tramvaja ne mogu proći od onih stolova. moram obilaziti.

kakav načelnik takva i općina
kakvo stanovnistvo, takav nacelnik...
Tacno tako jer nije ni onaj divljak pao s neba nego su ti isti krkani sto "ukrasavaju" ilidzanski terminal birali tog nacelnika, a on ih casti...

Steta pa je terminal asfaltiran jer bi se u protivnom mogla i korida organizovati.

Fun Fact: Bio sam cesto na terminalu uoci izbora i vecina one raje sto tu prodaje kupone i raznorazna sranja je bila protiv Senaida. Igrom slucaja sam tu stajao kada su oni pricali o tome

Eh sad ko glasa za njega ? Boga pitaj
kokuz_sa

#37 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by kokuz_sa »

charrrmed wrote:
kokuz_sa wrote:i meni smeta ona pijaca kod dzamije kralj fahd al nit ce se ona ukloniti niti to dole na ilidzi niti ono gore u ferhadiji sto se prodaje sa stolova
Govorili su da ce napraviti nesto vezano za Alipasino i dzamiju... natkrivenu pijacu i sve premjestiti tu....I nista...
onaj dio gdje one vehabije ispred prodaju to je jos na platou od dzamije..i to hajmo kazat ni ne pripada teritoriji BIH neg Saudijske arabije koja tu dozvoljava to..
al mi smeta sada sto se ta pijaca prosirila i tamo gdje parking i na trotuar gdje su one klupe..
pa se prodaje od suhog mesa pa do ponjava,carapa i povrca :-)
Morales

#38 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Morales »

pa isti ako ne i veci krkanluk imamo pored ekonomije i trznice...jos u centru grada...ilidza je jos i super kakva je situacija na bascarsiji i slicnim lokacijama
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#39 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by un1ted »

Strancima se bas djasvi, kazu fino im vidjeti raju. Ne bi bilo tako da je drzava obezbjedila normalan posao.

Sent from my GT-I9000
braca

#40 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by braca »

PipiDugaDevetka wrote:
Meni nije smiješno ovo.
Nije pipi moj dragi i uvazeni, nije, tuzno je to. I ruzno. :sad: I kurce se i ponasaju sukladno navikama koje su donijeli iz svoje neke primitivne sredine, od nacina ponasanja u prometu, do pljuvanja na ulici i guranja ramenom prolaznika koji nece da im se sklone sa puta. A da no, kada se ode u Njemacku, malo ko pljuje po ulici i kurci se bahatim ponasanjem na ulici, u prodavnici i u - prometu. Ovdje sve moze. Do kada? I zbog toga je postavljac ove teme i ogorcen. Ja vise nisam, postao sam flegma, ali brate mili, dodijalo mi da sutim i da to gledam, mada znam da nista ne mogu promijeniti, nego samo mahalati na forumu, pa eto komentiram temu kao i svi drugi, neko u minusu, neko u plusu. ;-)
charrrmed

#41 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by charrrmed »

kokuz_sa wrote:
charrrmed wrote:
onaj dio gdje one vehabije ispred prodaju to je jos na platou od dzamije..i to hajmo kazat ni ne pripada teritoriji BIH neg Saudijske arabije koja tu dozvoljava to..
al mi smeta sada sto se ta pijaca prosirila i tamo gdje parking i na trotuar gdje su one klupe..
pa se prodaje od suhog mesa pa do ponjava,carapa i povrca :-)
I zalosno i smijesno...Bgm, ovo ima samo kod nas.
burekdzijabezmesa

#42 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by burekdzijabezmesa »

JoseMujica wrote:Ako počnu janjce peći odmah glasam za Senaida :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol:
Aqua_S

#43 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Aqua_S »

granita wrote:Nazalost, svaki dan to gledam. Zivim na Ilidzi vec godinu i po dana, nekadasnjem predivnom i elitnom naselju, planski gradjenom, gdje si mogao setati, voziti bicikl, tracati i igrati se. Na Ilidzi je 1% prijeratnog stanovnistva, ali ni to ne bi bio problem da je Ilidza naseljena urbanim svijetom. Ne, nego je dosla stoka i napravila sebi onako kako im najvise odgovara, a to su improvizirane tezge, najloni, kese, drvene i plasticne tende, zauzimanje pjesackih zona za prodaju najnevjerovatnijih stvari... Autom ulaze u pijacu!!! Iskreno, ruzno je reci, ali na Ilidzi jedva da mozes vidjeti pismenu facu. Proslog ljeta odem na pijacu u sorcu, 40 stepeni vani, a oni "cucavci" na pijaci sto su zauzeli stepenice koje silaze od Pejtona prema dole govore kako sam mogla i u gacama izaci. To sve govori o primitivizmu koji cvjeta. Svaki put kad krenem na planinarenje sa stapovima i drugom opremom i izlazim iz haustora nadjem se u ulozi "mecke koja igra." To se na balkone izlazi da se vidi to cudo, a desilo se i da zastanu i ofirno te gledaju dok ne udjes u auto.

Mi sada prodajemo stan i zelimo se vratiti u dio grada gdje smo oboje odrasli. Jbg, naslijedili dole stan i bili previse optimisticni misleci da nece smetati. Al' dzaba, urbicid nas unisti. A dole djecu odgajati - nema sanse. Naselje bez ijednog vratica!! Uglavnom, Memic unisti onu opstinu!
eh eh @granita ako nije problem da podjeliš sa nama informaciju o tome u kojoj si općini odrasla?
Nisrin

#44 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Nisrin »

Ma hajde sto je seljakluk prisutan na sve strane po cijelom Sarajevu, najbitnije je ZIVJETI U SARAJEVU, radije i prositi, prodavati sve i svasta na sred ulice ali zivjeti u glavnom gradu je san koji su mnogi ostvarili tako da zauzimaju bespravno javne povrsine, bez placanja poreze!
zao mi je sto nemaju drugi nacin egzistencije, ali treba uzeti u obzir da mnogi od njih imaju kuce u drugim gradovima i po selima, ali lakse je biti kokuz u SA ALI BITI U SA , nego se vratiti i orati njive i prezivljavati od stocarstva i poljoprivrede!
Aqua_S

#45 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Aqua_S »

i zaboravih da pozdravim poznate forumaše sa teme "Ilidža, sa Igmana pogledat je lijepo"...poseban poz za @Pipidugudevetku.. mislim da je @rondalf pretjereo..i ako nema već afirmativne teme o Ilidži, nije nam ni ova trebala...jer vidim da se sav,jad, bijeda i urbicid koji je zadesio cijeli grad..imputira našoj Ilidži. ovdje se nakon reintegracije 1996-te doselilo više hiljada bošnjaka iz istočne bosne, ljudi koji su u ratu podnijeli najteži i najveći teret od progona agresora do prevare SDA koja ih je autobusima dovozila iz tuzlanskog kantona na općine koje su reintegracijom ostale puste nakon iseljenja srpskog stanovništva, i koja im je tada obećavala da će im te kuće i stanovi biti poklonjeni. ja sam rođeni ilidžanac iz stare ilidžanske porodice, ali mi ne smetaju ni pomenuti bošnjaci iz podrinja a niti sandžaklije, sve su to pretežno fini, pošteni ljudi i komšije. smeta mi ovo javno i pretjerano kvalificiranje ilidže kao neurbane sredine.
Aqua_S

#46 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Aqua_S »

Nisrin wrote:Ma hajde sto je seljakluk prisutan na sve strane po cijelom Sarajevu, najbitnije je ZIVJETI U SARAJEVU, radije i prositi, prodavati sve i svasta na sred ulice ali zivjeti u glavnom gradu je san koji su mnogi ostvarili tako da zauzimaju bespravno javne povrsine, bez placanja poreze!
zao mi je sto nemaju drugi nacin egzistencije, ali treba uzeti u obzir da mnogi od njih imaju kuce u drugim gradovima i po selima, ali lakse je biti kokuz u SA ALI BITI U SA , nego se vratiti i orati njive i prezivljavati od stocarstva i poljoprivrede!
:thumbup: u ovom si u pravu milion posto..
Aqua_S

#47 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Aqua_S »

Morales wrote:pa isti ako ne i veci krkanluk imamo pored ekonomije i trznice...jos u centru grada...ilidza je jos i super kakva je situacija na bascarsiji i slicnim lokacijama

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
strong69

#48 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by strong69 »

I u Ferhadiji se nalaze standovi na kojima se prodaje bizuterija i ostale stvari i sve izgleda kao buvljak pa mi nije cudno da to isto postoji i na Ilidzi.
DaysleepeR

#49 Re: Nevidženi KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by DaysleepeR »

ne zove se Ilidža uzalud Olimpijsko Selo - svi hodaju u trenerkama i pričaju stranim jezikom
_Reds_

#50 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by _Reds_ »

Vi koji ste naslijedili stan, pa vam sad Ilidza neodgovara selite se odmah.

Kakva je takva je moja je, i meni najdraza. Neki od nas nemaju druge, tu su rodjeni, odrasli, u skole isli, i danas zive. Znam da ima mnogih nedostataka, ili ima ih u svugdje drugo. Samo je problem Ilidze sto je to koncentrisano na manje podrucje nego u Sarajevu.

Pa standova ima i po Ferhadiji, po Titovoj, na mostu kod Drvenije, na Otoci, Dobrinji, i gdje vise ne.

I da takvi kao vi sto sad pusu i blate ovdje po forumu, vjerovatno nisu ni izasli na izbore, bilo im je mrsko, pa su pustili da 7.000 ljudi izabere vlast predostalih 50 i nesto hiljada.
Post Reply