Sanaderu 10 godina zatvora

Pasiflora

#26 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by Pasiflora »

bambina78 wrote:Najveci gospodin od svih ex-yu politicara. Ovo mu je smjestila ona baba Kosorka... :dance:
Nije ona dovoljno sposobna za to.
%tacno*

#27 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by %tacno* »

Da je omastio brke, jeste. Da li je trebao dobiti 10 god., nije.
Hrvatska je potrosila preko 20 mil. eura na Gotovinu da nemoze oprostiti Senaderu.
Pokazli su(EU odakle je sve i naredjeno) da su pravna drzava.

Zivot ide dalje.
Platformas

#28 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by Platformas »

Kriminalac očigledno jest, al kad visim kakvi kriminalci hode ovom našom politikom još ne vode državu nigdje, ja bi njeg' oslobodio.
Bar je Hrvatsku doveo do praga EU.
Pasiflora

#29 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by Pasiflora »

Platformas wrote:Bar je Hrvatsku doveo do praga EU.
Mislim da je Kosorica dovela HR do praga EU vrlo uspjesnik kontaktima sa Pahorom.
Svjetionik

#30 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by Svjetionik »

Ne kontam ljude koji žale za ovakvim likovima kakav je Sanader. Okreću na to da ima gorih od njega ili da je neka žrtva ili da mu je kazna previsoka. Kao eto, nije 10 miliona vrijedno 10 godina. Prvo, to su bile ratne godine i tada je novac vrijedilo mnogo više. Drugo i važnije, njemu su dokazali da je ukrao 10 miliona, a u stvarnosti on je mahno bar 200.
Kad bi naših ovih 50 glavešina najvećih izvrnuli, ne bi nigdje našli manje od 50 miliona.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#31 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by plain vanilla »

Svjetionik wrote:Ne kontam ljude koji žale za ovakvim likovima kakav je Sanader. Okreću na to da ima gorih od njega ili da je neka žrtva ili da mu je kazna previsoka. Kao eto, nije 10 miliona vrijedno 10 godina. Prvo, to su bile ratne godine i tada je novac vrijedilo mnogo više. Drugo i važnije, njemu su dokazali da je ukrao 10 miliona, a u stvarnosti on je mahno bar 200.
Kad bi naših ovih 50 glavešina najvećih izvrnuli, ne bi nigdje našli manje od 50 miliona.
ne zalim ja Sanadera, nije u tome poenta

nego je tuzna situacija u kojoj se amnestira 10 kriminalaca da bi se osudio jedan
i onda se drzava hvali kako se bori protiv korupcije, a narod u zanosu kliche

ako nas troje krade, valjda trebamo svi odgovarati, a ne samo jedan
Svjetionik

#32 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by Svjetionik »

plain vanilla wrote:
Svjetionik wrote:Ne kontam ljude koji žale za ovakvim likovima kakav je Sanader. Okreću na to da ima gorih od njega ili da je neka žrtva ili da mu je kazna previsoka. Kao eto, nije 10 miliona vrijedno 10 godina. Prvo, to su bile ratne godine i tada je novac vrijedilo mnogo više. Drugo i važnije, njemu su dokazali da je ukrao 10 miliona, a u stvarnosti on je mahno bar 200.

nego je tuzna situacija u kojoj se amnestira 10 kriminalaca da bi se osudio jedan

Ako nas troje krade. Ja ukradem 100 miliona, ti ukradeš milion i Miloš ukrade milion. Onda je u interesu svih da ja odem u zatvor, a vas dvoje ste nebitni. Pogotovo ako sam političar kriminalac.
Pogotovo ako je opcija, hoću ja otići u zatvor ili niko neće ako ne bude svjedoka. Velika je ovo stvar za Hrvatsku bez obzira na sve.
plain vanilla

#33 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by plain vanilla »

Svjetionik wrote:
plain vanilla wrote:

Ako nas troje krade. Ja ukradem 100 miliona, ti ukradeš milion i Miloš ukrade milion. Onda je u interesu svih da ja odem u zatvor, a vas dvoje ste nebitni. Pogotovo ako sam političar kriminalac.
Pogotovo ako je opcija, hoću ja otići u zatvor ili niko neće ako ne bude svjedoka. Velika je ovo stvar za Hrvatsku bez obzira na sve.
a po kojem je to zakonu?
ako ja tebi omugucim da krades, usput zaradim koje milionce, cinkam te i ja fina
a ti ides u zatvor jer si ukrao vise?

pa zena u Hrvatskoj je bila u zatvoru zbog neplacenih komunalija, a lik ukrade milione i slobodan je
hebes ti tu pravdu
Svjetionik

#35 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by Svjetionik »

plain vanilla wrote:
Svjetionik wrote:
plain vanilla wrote:

a po kojem je to zakonu?
ako ja tebi omugucim da krades, usput zaradim koje milionce, cinkam te i ja fina
a ti ides u zatvor jer si ukrao vise?

pa zena u Hrvatskoj je bila u zatvoru zbog neplacenih komunalija, a lik ukrade milione i slobodan je
hebes ti tu pravdu
Jel ti pratis ikakve pravne procese ili ti je ovo prvi u životu pa te iznenadila takva "pravda"?
Kao da nikada nisi čula za nagodbu i ovaj sistem. Lako je pohvatati buraniju i strpat u zatvor. Ali nekoga ovako visoko rangiranog, to je druga priča. Na Zapadu za jednog ozbiljnog narko-bossa će trampiti 100 nekih sitnih lopova. Ista je analogija i ovdje. Kao da država ima posebnu korist od nekog sitnog lopova koji sjedi u zatvoru.
Druga stvar, nije lako svjedočiti protiv velikih mafijaša džaba. Eto da si ti bila ključni svjedok protiv Sanadera, da si čista i prava. Svjedočiš i staviš glavu u torbu, da te sutra ne smakne neki njegov kriminalac. Tvoja porodica bi živjela godinama pod policijskom stražom, tako da bi svi skupa imali značajno manji kvalitet života. Dakle ti bi se žrtvovala za ništa. Policiji bi nabijala troškove zaštite itd. Kad sve to sabereš doćeš do toga da je državi to dobra investicija.
plain vanilla

#36 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by plain vanilla »

Svjetionik wrote:
Jel ti pratis ikakve pravne procese ili ti je ovo prvi u životu pa te iznenadila takva "pravda"?
Kao da nikada nisi čula za nagodbu i ovaj sistem. Lako je pohvatati buraniju i strpat u zatvor. Ali nekoga ovako visoko rangiranog, to je druga priča. Na Zapadu za jednog ozbiljnog narko-bossa će trampiti 100 nekih sitnih lopova. Ista je analogija i ovdje. Kao da država ima posebnu korist od nekog sitnog lopova koji sjedi u zatvoru.
Druga stvar, nije lako svjedočiti protiv velikih mafijaša džaba. Eto da si ti bila ključni svjedok protiv Sanadera, da si čista i prava. Svjedočiš i staviš glavu u torbu, da te sutra ne smakne neki njegov kriminalac. Tvoja porodica bi živjela godinama pod policijskom stražom, tako da bi svi skupa imali značajno manji kvalitet života. Dakle ti bi se žrtvovala za ništa. Policiji bi nabijala troškove zaštite itd. Kad sve to sabereš doćeš do toga da je državi to dobra investicija.
ja o pravdi, ti o drzavi

da, za narko bosa idu mali lopovi
a za sanadera veliki lopovi

pa ti vidi
JThomas

#37 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by JThomas »

ono što je ružno jeste da je osuđen čovjek broj 1. stranke, a ispada kao da su brojevi 2. - 20. nevini i zdravi-pravi. nije on nepravedno osuđen sigurno, ali ovo ostavlja malo gorak okus. međutim i to je +beskonačno puta više nego što se dešava kod nas...
Svjetionik

#38 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by Svjetionik »

plain vanilla wrote:
Svjetionik wrote:
ja o pravdi, ti o drzavi

da, za narko bosa idu mali lopovi
a za sanadera veliki lopovi

pa ti vidi
Onda valjda ovako razmišljaš, jer je ovo najbliže što može pravdi:
Hrvatska je lopovska država gdje je sve u rukama sadašnjih i bivših HDZovaca. Kad čovjek ukrade pare u ratu od ljudi kojima treba puška i metak. Takvog bi po pravi trebalo streljat a ne sudit mu.
Ista stvar se može analogijom primjeniti na mir. Bosna/Hrvatska su siromašne zemlje. Svako ko krade iz budžeta, krade od najveće sirotinje u Evropi. Po pravdi bi ga trebalo objesit i to je to. Ne samo ove što su ukrali desetine miliona, nego i one što su ukrali 100 maraka. Ako kradeš od gladnog, ti ugrožavaš život. Pogotovo ako to radiš iz čiste pohlepe.
Eto to je pravda, pa ne znam što spominjati nekog Sanadera ili bilo koga drugog. Sve ih na lomaču bez grižnje savjesti.
Banksy

#39 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by Banksy »

Klasa optimist
Piše:Ante Tomić
25.09.2010

Na stravične stvari Sanader može natjerati nevoljnog čovjeka...

Sakupljanje pivskih čepova jedna je od omiljenih zanimacija gubitnika. Hodaju od birtije do birtije i svugdje popiju dva do tri, a sve zbog nagradne igre u kojoj mogu dobiti majicu, kapu, upaljač, čašu ili jednu od dvije tisuće drugih bezvrijednih nagrada. Obično dobiju otvorenu frakturu potkoljenice i potres mozga od automobila koji ih je pijane srušio na kraju njihova pivskog hodočašća. Donesu ih na hitni traumatološki i sestra ih onesviještene i krvave skine, a odjeća im zbog nečega zvecka.

“Šta je to?” upita liječnik sestru, koja je uzela izvlačiti čepove iz džepova i slagati ih u male hrpe kraj usnulog pacijenta.

“Nagradna igra”, objasni ona.

“Nagradna igra?” ponovi doktor začuđeno. “A šta je glavna nagrada, šest mjeseci u klinici za odvikavanje od alkoholizma?”

Ovakvog se nekakvog ponižavajućeg scenarija sjetim uvijek kada vidim reklamu u kojoj me neka pivovara hoće namamiti nesigurnim obećanjem o novoj Toyoti Yaris. Sakupljanje i slanje čepova uistinu nije radnja za ozbiljnog čovjeka, nitko tko se zanosi takvim djetinjarijama neće zaraditi velike pare. To nije ni za bogate ni za one koji će postati bogati, riječ je o prevari za sitnu stoku, konzumente industrijskih splačina od četiri kune u maloprodaji. Je li vam koji put palo na pamet kako nikada niste vidjeli reklamu za nagradnu igru u kojoj treba sakupiti deset čepova Dom Perignona? Naprosto, novac je drugdje.

A gdje je novac? Eh, pa vidjeli ste, čitate valjda novine. Četiristo milijuna kažu da je ukrao nekadašnji ministar i potpredsjednik Vlade. Četiristo milijuna čega? Pivskih čepova, jebem li vas blesave. Pametnjakovići se uokolo iskradaju s torbama para, a vi lijepite koverte s limenim otpacima i kartončićima izrezanim s kutija deterdženta. Čitavu su zemlju opljačkali dok ste vi u SMS porukama slali sedam znamenaka s higijenskih uložaka i pašteta.

Ipak, čini se da je tome beskrupuloznom pustošenju javnih dobara došao kraj. Državni je odvjetnik, tvrdi predsjednik Josipović, čvrsto uhvatio bika korupcije za rogove. Ili je možda posrijedi bila neka druga animalna prispodoba? Ne znam, nemam novine pri ruci da vam sada točno citiram, ali vrlo lako bi moglo završiti kao mnogo puta dosad, da svi skupa ispadnemo magarci.

Kako bilo, osumnjičeni jedan za drugim počinju progovarati o krađama. Dogodilo se kao s goveđom pisanicom u steak baru. Nakon što su dobro omekšali na suhim i tamnim mjestima u vlasništvu Ministarstva pravosuđa, inkriminirani ministri i menadžeri razotkrivaju mehanizam državne pljačke, a njihova svjedočenja zapanjujuće su nalik jedno drugome.

Prvi je, kako znamo, istupio poštovani ministar i potpredsjednik Damir Polančec da nam objasni kako ga je nekakav Sanader na sve nagovorio. Dan ili dva kasnije došao je Ivan Mravak, časni predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede.

I njega, kaže, Sanader, tko god on bio, zajebao. Napokon, posljednja je vijest da je i uvaženi Darko Beuk, bivši prvi čovjek Hrvatskih šuma, sjeo s odvjetnikom nasuprot istražitelja i počeo iznositi svoju obranu. Pogađate, opet Sanader. Tri čovjeka, tri nesreće, jedan uzrok. Nije li to malo čudno? Gotovo da bih posumnjao da se nešto mračno i natprirodno, da ne kažem ekstrasenzorno, dogodilo.

Kao da su nesretni ljudi bili opsjednuti đavlom, kao da ih je nekakva nezemaljska sila držala u vlasti. Nemojte se smijati, lako bi to moglo biti. Pa i to ime, Sanader, Sanader, Sanader... kao da mi je odnekud poznato? Da, naravno, sad sam se sjetio, Sanader - zao duh iz hebrejske mitologije. Prikrada se izgubljenim dušama pred zoru, u noći mladog mjeseca.

Dok ministar ili menadžer, krotki i skromni kršćanin, ušuškan u deke blaženo sniva dobrobit Hrvatske, demon se kao pramenčić zelenkastog dima uvuče u njegove nosnice i udobno naseli u njegovu tijelu.

Ovaj se probudi koji sat kasnije i zapravo i ne zna da ima Sanadera u sebi. Čini se furt normalan, tušira se, pere zube i doručkuje, mlađoj kćeri vezuje cipele, ljubi se sa ženom i odlazi na posao, upravlja motornim vozilom B kategorije, pozdravlja tajnicu, potpisuje dokumente... Sve je naoko jednako kao svaki drugi dan.

No, za koji dan, iznenada, potpuno čudnovato, da ovaj naš opsjednuti pojma nema o tome, počnu nestajati golemi iznosi iz blagajne i pojavljivati se na bizarnim računima. Tako se obično utvrđuje prisutnost Sanadera, koji put je u austrijskoj, a koji put na lihtenštajnskoj banci. Ima ga koji put i u gotovini, i to su najgori slučajevi. Ako je zloduh u korištenim novčanicama malih apoena, gotovo ga je nemoguće otkriti.

Kada Sanader napadne krštenu dušu, valja žurno i beskompromisno djelovati, opsjednutog odvesti u župnika da mu ovaj napiše uputnicu za specijalista egzorcista. Da su Polančec, Mravak i Beuk na vrijeme došli, ovlašteni kaptolski istjerivač izmolio bi nad njima misu na latinskom i oni bi malo vrištali, škrgutali zubima i otimali se, ali nečista bi ih sila naposljetku napustila, prodorno bi cijuknula i šmugnula kroz crkveni prozor. Zbog nečega nije učinjeno, a o razlozima se tek nagađa. Bože sačuvaj, ima ih koji tvrde da Sanader u svojim bestjelesnim kandžama drži mnoge crkvene ljude, čak i među biskupima.

Sada kada je utvrđeno prisustvo zlog duha, đavla gramzivosti, tko zna koliko će ga hadezeovaca naći u sebi? Koliko je među tim vrijednim i poštenim ljudima nevinih žrtava, koje će jednog dana zavući ruku u džep i zapanjeno shvatiti kako su se nekakve državne pare tajanstveno našle ondje?

Lijepo će se začuditi kada vide Maserati u svojoj garaži, onesvijestiti se od zaprepaštenja kada na ruci ugledaju sat od pedeset tisuća eura, kriknuti od užasa kada ustanove da posjeduju poslovni prostor u centru grada. Neki će možda otkriti da su negdje u stanju opsjednutosti zagonetno stekli četverokatnu vilu na Braču, petsto kvadrata u prvome redu do mora.

Na stravične stvari Sanader može natjerati nevoljnog čovjeka.
Banksy

#40 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by Banksy »

26.10.2010.

Vlaška posla by Ante Tomić:

Ivo, dođi, sjedi, imam slobodnu stolicu

Prijateljica, nastavnica razredne nastave, pripovijedala mi je prije nekog vremena o neobičnoj revoluciji u drugom ce. Svim djevojčicama u razredu dugo je vladala jedna plava, sitna Lea. Njezina je riječ bila posljednja kad se govorilo o torbama na Barbie i pernicama na Jagodicu Bobicu, o bilježnicama, suknjama, bluzama i modnim detaljima poput gumica za kosu, o svemu što je malim djevojčicama zaista važno, i sve su joj se u drugom ce umiljavale.

Kada bi Lea kazala da je nečija ukosnica s plavim leptirićem neukusna, druge bi se spremno uhvatile rugati jadnici s užasnim plavim leptirićem navrh tjemena, iako možda i nisu dijelile njezin sud. Ismijavale su je gdjekad samo da i one sutradan ne bi bile ismijane.

Ipak, Leina era okončana je kada je malena dobila nekakvu virozu, ili makar razrednica to tako objašnjava. U tjednu u kojem ona nije bila u školi, kraljica drugog ce postala je njezina nekadašnja najbolja prijateljica Irena i nije joj vratila prijestolje kada je ova ozdravila.

Svrgnula ju je upravo kao Brežnjev Hruščova, nemilost prema bivšem vladaru bila je jedva nešto manje okrutna. Lea je krenula na svoje mjesto kod Irene, no tamo je već sjedila Mare.

Irena i Mare žestoko su se suprotstavile razdvajanju pa je moja prijateljica pokušala Leu smjestiti kod Lucije. Lucija se na to rasplakala kao ljuta godina. Baš kao i Sandra i Viktorija.

Da ne duljim, nitko u razredu nije želio dijeliti klupu s do jučer obožavanom Leom. Bivša kraljica izgubljeno je lutala prostorijom, dok se naposljetku nije spustila u magarećoj klupi kod Zvonimira, razrednog luzera s klempavim ušima. Bio je to vrhunac poniženja, njezin konačni pad.

Iš, iš, đavle!

Ove zgode sam se sjetio prije neki dan gledajući Ivu Sanadera kako se smeteno osvrće po saborskoj dvorani, dok hadezeovci ukočeno bulje preda se, u sebi panično ponavljajući: “Iš, davle! Iš, đavle!...”

O pameti i poštenju naših zastupnika nikada nisam imao osobito lijepo mišljenje, ali bilo mi je poražavajuće gledati da se hadezeovci ponašaju kao djevojčice iz drugog ce. Infantilna urota sa saborskim stolicama sasvim je razgolitila moralnu mizeriju vladajuće stranke, a ni o njezinoj inteligenciji ništa dobro ne kazuje.

Uistinu, moraš biti usran kao grlica i tup kao mlinski kamen da bi uložio toliko truda u raspored sjedenja, a sve da bi bivšeg predsjednika stranke izolirao kao da je gubav. “U Klubu zastupnika su mi kazali da tu sjednem”, objasnila je časna zastupnica Ana Lovrin, kada su je upitali zašto sjedi na Sanaderovome mjestu.

Možete li zamisliti da je ta sirota gospođa jednom bila ministrica pravosuđa? Prije nego idući put primijetite kako je hrvatsko pravosuđe bez integriteta, sjetite se da ga je jednom vodila osoba koju su drugi upućivali gdje će spustiti stražnjicu.

Rijetko smo kada stvarno vidjeli takvu niskost kao u tih miševa što su se do prije koju godinu gurali u kadar sa Sanaderom, otvarali mu vrata, čistili postole i ulizivački se cerekali njegovim šalama. Spremno bi se zakikotali kao da im je netko pritisnuo prekidač za smijanje, a danas osjećaju takav strah i gađenje da ne žele ni sjediti kraj njega.

Trebalo bi možda štampati nekakve letke i brošure kojima bi ih educirali da u ovakvim prilikama, baš kao i sa sidom, nema opasnosti za njihovo zdravlje. Sanader se ne prenosi socijalnim kontaktom.

Mogao bih vam posvjedočiti o tome, dvaput sam sjedio s bivšim premijerom. Jednom smo u Zagrebu ručali, a jednom u Splitu popili kavu, a niti sam ja glasao za njega, niti su me naši susreti pokolebali u mojim lijevim uvjerenjima. Ni on se, da budem iskren, nije pretjerano trudio dopasti se. No, nije bio nadmen ili nepristojan.

Zla savjest

Ugodno smo razgovarali, kao dva čovjeka koja nemaju zajedničkih računa i po svemu su ravni jedan drugome. Da sam u prilici, opet bih se našao s njim. Dapače, danas bih čak i radije sjeo s Ivom Sanaderom, jer se doista ne mogu sjetiti osobe u Hrvatskoj s kojom bi mi u ovom trenutku bilo zanimljivije razgovarati.

Gdje je onda problem s njegovim nekadašnjim stranačkim kolegama? Otkud je nikla ta strašna odvratnost da ni komad iverice ne mogu dijeliti s njim?

Odgovor sam vam dao naslutiti u prethodnom pasusu. Jedan je u zajedničkom računu koji su svi oni imali s njim, a drugi da nikada s njim nisu bili ravni. Njihovo okrutno odbacivanje nekadašnjeg premijera i predsjednika stranke dijelom svakako mora biti od krivice, jada i poniženja koje su osjećali pred njim.

U ovakvim prilikama volim citirati moga omiljenog Josifa Škvoreckog, koji je u jednoj knjizi istinito primijetio: “Mnoštvo radikalnih mišljenja počiva na zloj savjesti.”

ante tomić

Tiger 033

#41 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by Tiger 033 »

plain vanilla

#42 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by plain vanilla »

Kriv prije presude

Ivo Sanader proglašen je krivim prije nego što je uopće kročio u sudnicu. Zato ne treba očekivati da će se previše problematizirati način na koji je do presude došlo, kakva je težina dokaza, kojim svjedocima je sud vjerovao, je li kazneno djelo primanja mita doista dokazano, je li Sanader doista ratni profiter i je li Robert Ježić zaista primio njegovu proviziju.

Pravosuđe je ponovno pokazalo da funkcionira besprijekorno. Kad god je trebalo.

Isto onako kako je proteklih tjedana u sudnici i izvan nje zapomagao optuženi Sanader - žaleći se da mu Kosor pakira, da mu Bajić podmeće, a svjedoci da lažu - tako su proteklih godina zapomagali i brojni drugi optuženici, od Branimira Glavaša preko Vladimira Zagorca do Damira Polančeca.

Turudićeve parole

I zato je jedan dio obrazloženja presude suca Turudića, inače protkan velikim parolama i moralnim ocjenama, naročito zanimljiv.

"Ovakvim vašim ponašanjem", šmrcao je Turudić, "bez ikakve potrebe da patetično moraliziram, doista ste doprinijeli razočaranju ljudi u funkcioniranje sustava i stvaranju opće apatije i atmosfere bezizlaznosti".

Zvučalo je krasno. Nažalost, ne baš potpuno točno.

U prvom redu, razočaranje ljudi u sustav ne traje od Sanaderova mandata, nego vuče korijen barem desetak godina unazad, ako ne i prethodnih pedesetak.

Drugo, upravo su sudstvo i pravosuđe bili integralni dio tog sustava, njegova neuralgična točka, izvorište svih nepravdi i žarište koje je desetljećima generiralo apatiju i nepovjerenje.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ivo- ... 47671.aspx
MaxPayne

#43 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by MaxPayne »

Vanilla pukla na Sanadera.Čim Ivku Poštenom budu odobrene posjete,trk na malo ljubakanja :kiss:
mali_balon

#44 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by mali_balon »

meni je interesantnije sto u roku 15 dana mora vraiti novce, ako ne vrati onde on u zatvor 10 godina ako vrati nakon zalbe lezat ce pla godine do godinu,
a ne ko alemko kod nas pokrao milione od malo u zatvor, mislim da je lezao dvije godine nisam siguran, i izadje iz zatvora gospodin, i ja bi u zatvor na 10 godina za 10mil ojra
plain vanilla

#45 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by plain vanilla »

MaxPayne wrote:Vanilla pukla na Sanadera.Čim Ivku Poštenom budu odobrene posjete,trk na malo ljubakanja :kiss:
a jest mi jedan od najdrazih politicara :D

ali je prestar da bih pukla na njega :cry:
MaxPayne

#46 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by MaxPayne »

plain vanilla wrote:
MaxPayne wrote:Vanilla pukla na Sanadera.Čim Ivku Poštenom budu odobrene posjete,trk na malo ljubakanja :kiss:

i meni je drag kad ove naše pogledam :-D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#47 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by sabina1 »

Malo. Trebalo je da dobije minimum 100 .
Svjetionik

#48 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by Svjetionik »

plain vanilla wrote:

Dakle sva ova tvoja priča o pravdi je farsa. Briga tebe što ti ostali su se izvukli, nego je problem što se Sanader nije. To je bilo očigledno od početka, samo eto dok smo nadošli na činjenično stanje.
sadmire

#49 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by sadmire »

najzalosnije u svemu tome je sto je on vjerovatno kriv, ali mu oni to uopce nisu uspjeli dokazati. I onda je sud morao vaditi kestenje iz vatre i osuditi Sanadera, iako bi ga po pravilima struke trebalo osloboditi, sto ce se vjerovatno i desiti u drugostepenom postupku.
Oslobadjaju i ubice i ratne zlocince zbog nedostataka dokaza, iako je i budali vidljivo da su pocinili sto im se stavlja na teret, tako da mi nije bas najasnije zasto je sud bas sada odlucio da presudjuje mimo dokaza.
Isti slucaj i sa presudom Paravinji, umnogome sve to podsjeca na bivsu drzavu i politicke presude, pocev od Mladih muslimana, Golog otoka pa nadalje.
sokkia

#50 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by sokkia »

rimac wrote:Sanader je KRIV! Ide u zatvor na 10 godina i mora državi isplatiti 3,5 milijuna EUR u roku 15 dana!
Ratno profiterstvo, uzimanje mita od dvije strane firme, Hypo i MOl.

BOže, kad će kod nas početi!?
nikad a možda ni tada :x
Post Reply