Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jos jedna tema za izbacivanje teskih kompleksa ...
dodje mi da coeku predlozim da kupi Chevrolet Impalu koja je proizvedena u milione primjeraka ima jedan od najpouzdanijih 6-ak motora - vec u 2-3 generacije ga koristi americka policija - a i ne brlja puno goriva...
najbolje sevrolet impala - i da se razumijemo udobna je k'o kruzer.... a ne kvari se uopste toliko
eto ga iz prve ruke provjereno auto
nece ti ga niko krast - spucaj mu plin - 50% troskova - 6tak samo podmazuj redovno i filteri i to je to
bljak.... (na pojedine)
Last edited by DesertWind on 16/11/2012 22:20, edited 1 time in total.
goran16v wrote:
Ovome se nisam nadao od tebe.
Kvalitet i klasa su razlicite klategorije i jedna ne isljkucuje drugu ili drugim rijecima:
Sta je kvalitetnije BMW1 ili Hyundai i40? Nisu ista klasa...
normalno da je BMW 1 kvalitetniji, kad se radi o premium proizvođaču i kad cijena osnovnog keca dođe haman ko cijena osnovne verzije i40...taj kvalitet keca je dobro naplaćen u početnoj cijeni BMW-a...drugo, znamo da AR 159 pripada tom gornjem dijelu srednje klase i ne može se uspoređivati sa jeftinijim modelima te klase, jer je u startu bio skuplji od njih...po toj logici je onda i A3 kvaliterniji od Audija A4, BMW 3 i Merca C klase?
Nebitno sto je premium, bitno je da moze biti niza klasa a kvalitetniji, a ne kao sto si tvrdio da auto vise klase mora biti kvalitetniji. Mimo premium klase imas milijardu primjera, Yaris ili Cruze, nijedan premium, sta je kvalitetnije? Kd se vec pozivas na cijenu i da cijena definise kvalitet, ne zaboravi kilometre postova koji su tvrdili suprotno...
johntra wrote:ma možeš ti samo sanjati o Audiju, kad ti je smisao života da uštediš koju markicu ugradnjom plina u BiH, jer je u Njemačkoj to ipak preskupo...pa-pa...
Tako je djecace napaćeni Samo jbg. jos vise mi je drago da si šnjuho pa zagled'o moje postove i raspitivanje za plin Da tacno je da je ugradnja plina u DE skupa,pa bolje ustedjeti i ugraditi ga u BiH,kad se vec moze
Doduše vidim tebi nije smisao zivota da stedis,vec si gospar pravi,pa vozis auto sto se u DE odavno pod presama nalazilo,tebi je to vrh u zivotu...vooow
@goran..ne može to biti nebitno, jer riječ premium odmah znači da je nešto bolje i kvalitetnije...dalje, potpuno je smiješno porediti A3 i 159 po bilo čemu, pa čak i po kvalitetu...da bi neko nudio višu cijenu za neki model i da bi taj model pripadao višoj klasi ili da bude skuplji dio te klase, mora ponuditi neke stvari...a to su, kako sam već rekao, motori, kvalitet materijala, izrada i slično...Alfa 159 je sve to nudila i bila je u gornjem razredu srednje klase, to ko ospori, smiješan je...
na tvoje pitanje ću bez ikakve dvojbe odgovoriti da je Cruze bolji od Yarisa, jer je model koji ima prilično visoku početnu cijenu za kompaktnu limuzinu..mada bi ja preformulisao pitanje, pa tebe pitao je li Yaris kvalitetniji auto od Octavie, jer ona ima manju početnu cijenu od Cruzea...po vašoj logici jeste...
i nisi mi odgovorio da li je onda, prema vašoj logici, A3 kvalitetniji od Merca C, BMW 3 i Audija A4, a to sve automobili sa kojima se 159 solidno može nositi...nije ni bolja, ali ni ne zaostaje bitno za njima...
johntra wrote:ma možeš ti samo sanjati o Audiju, kad ti je smisao života da uštediš koju markicu ugradnjom plina u BiH, jer je u Njemačkoj to ipak preskupo...pa-pa...
Tako je djecace napaćeni Samo jbg. jos vise mi je drago da si šnjuho pa zagled'o moje postove i raspitivanje za plin Da tacno je da je ugradnja plina u DE skupa,pa bolje ustedjeti i ugraditi ga u BiH,kad se vec moze
Doduše vidim tebi nije smisao zivota da stedis,vec si gospar pravi,pa vozis auto sto se u DE odavno pod presama nalazilo,tebi je to vrh u zivotu...vooow
idi razbij kasicu prasicu, vrijeme ti je...sad će praznici....
@johntra
Sad si se rasplinuo u nepotrebnu filozofiju i offtopic, meni je bio samo smjesan i apsurdan tvoj komentar da auto vie klase mora biti kvalitetniji od auta nize klase.
Da Yaris, kao i svaka Toyota jeste kvalitetnija od Skode, pa tako i Octavie, ali jos mnogo automobila visih klasa, ukljucujuci i Cruz naravno.
onda ti stvarno imaš čudno shvatanje klasa automobila i kvalitete istih...eto, da izuzmemo cijenu kao najbitniji faktor, čime to manje auto može biti kvalitetnije od većeg? baš me interesuje...
johntra wrote:onda ti stvarno imaš čudno shvatanje klasa automobila i kvalitete istih...eto, da izuzmemo cijenu kao najbitniji faktor, čime to manje auto može biti kvalitetnije od većeg? baš me interesuje...
tom logikom je zastava 101 koja je veca bolja od mini coopera ?
johntra wrote:onda ti stvarno imaš čudno shvatanje klasa automobila i kvalitete istih...eto, da izuzmemo cijenu kao najbitniji faktor, čime to manje auto može biti kvalitetnije od većeg? baš me interesuje...
Tehnologija izrade svih dijelova i kvalitet materijala koji se koristi u izradi... Bolji plis na sjedalima ne znaci da je kvalitetniji od osnovnog materijala u drugom autu, niti veci i jaci motor ne znaci da je kvalitetniji od manjeg i slabijeg, niti je digitalna klima u kinezu kvalitetnija od manuelne u nekom europskom autu itd itd.
Last edited by goran16v on 16/11/2012 22:52, edited 1 time in total.
Čim sam vidio naslov znao sam da je Pandorina kutija otvorena. Care kupi šta ti se sviđa i gledaj da je očuvano jer ovde po običaju nećeš dobiti dobar savjet. Ja, Džontra i još neki ćemo reći da je Alfa tu najbolji izbor, drugi će kontrirati i na kraju ćeš ti iščitati 23 stranice, a ništa nećeš saznati.
goran16v wrote: Tehnologija izrade svih dijelova i kvalitet materijala koji se koristi u izradi... Bolji plis na sjedalima ne znaci da je kvalitetniji od osnovnog materijala u drugom autu, niti veci i jaci motor ne znaci da je kvalitetniji od manjeg i slabijeg, niti je digitalna klima u kinezu kvalitetnija od manuelne u nekom europskom autu itd itd.
znači, po tvojoj logici, velika auta ne koriste kvalitetne materijale i tehnologija izrade je na strani malih auta?
pa na osnovu čega veći automobili imaju veću cijenu od malih? zar ne bi onda mali trebali imati veću cijenu...po tebi, kvalitetniji su, a eto, znamo da su i jeftiniji za održavati...znači, u većim autima samo plaćaš zapreminu prostora u enterijeru i prtljažniku?
azdralovic wrote:
pa pitas cime to manje auto moze biti kvalitetnije od veceg :S
najlakše je napisati, a ne provjeriti neke stvari...kako se stojkan star 30 godina može porediti sa novim autom? eto, i da poredimo ove novije Skale iz Kragujevca, koja je bila njegova početna cijena, a koja Minija?
ovdje pričamo o automobilima približnih ili istih godišta, a zna se šta je u toj jednačini bolje...
azdralovic wrote:
pa pitas cime to manje auto moze biti kvalitetnije od veceg :S
najlakše je napisati, a ne provjeriti neke stvari...kako se stojkan star 30 godina može porediti sa novim autom? eto, i da poredimo ove novije Skale iz Kragujevca, koja je bila njegova početna cijena, a koja Minija?
ovdje pričamo o automobilima približnih ili istih godišta, a zna se šta je u toj jednačini bolje...
johntra wrote:Samo ograničen lik može reći da ja auto manje klase kvalitetnije od auta veće klase...dosta od mene, a smijanje ću preskočiti, jer je to ipak više žalosno...
HAHAHAHA HAHAHAHAHA HAHAHAHAHA
kakve veze ima klasa auta sa samim kvalitetom izrade?
Jedna od stavki koja utice na to kojoj ce klasi auto pripadati je kvalitet izrade i kvaliteta sklopova.
johntra wrote:
znači, po tvojoj logici, velika auta ne koriste kvalitetne materijale i tehnologija izrade je na strani malih auta?
pa na osnovu čega veći automobili imaju veću cijenu od malih? zar ne bi onda mali trebali imati veću cijenu...po tebi, kvalitetniji su, a eto, znamo da su i jeftiniji za održavati...znači, u većim autima samo plaćaš zapreminu prostora u enterijeru i prtljažniku?
U dosta slucajeva naravno da ne koriste. Kako jedna npr. Dacia u svojoj tvirnici moze imati hi tech tehnologiju proizviodnje automobila kao npr. jedna Toyota itd. Zar stvarno mislis da je npr. banalni prekidac svjetala, materijal od kojeg je izradjena plaftorma, dijelovi ovjesna, skoljke, materijal za izradu rezervoara, konstrukcija sjedala, blok motora itd itd jedne Toyote B segmentane kvalitetniji od npr. Hyundaia ili Chevroleta C segmenta??? Pouzdanost i broj kvarova indiciraju kvalitet, a oprema i materijali opremljenost, a u cijeni auta placas velicinu, snagu, opremljenost i kvalitet.
preludezalude wrote:
Jedna od stavki koja utice na to kojoj ce klasi auto pripadati je kvalitet izrade i kvaliteta sklopova.
Nije tacno! Klasa se odredjuje iskljucivo prema velicni a nikako po kvaliteti sklopova.
Audi A1 je i premium, i bolji i kvalitetniji auto od Golfa, ali je bez obzira na to B segment, odnosno klasa nize!
Da li brend pripada premium, skupljim, srednjim ili jeftinijim nema veze sa klasom.
johntra wrote:Samo ograničen lik može reći da ja auto manje klase kvalitetnije od auta veće klase...dosta od mene, a smijanje ću preskočiti, jer je to ipak više žalosno...
HAHAHAHA HAHAHAHAHA HAHAHAHAHA
kakve veze ima klasa auta sa samim kvalitetom izrade?
Dobrodošli u kviz "Pronađi stavku" ... večerašnja stavka - kvalitet:
preludezalude wrote:
Nije tacno! Klasa se odredjuje iskljucivo prema velicni a nikako po kvaliteti sklopova.
Audi A1 je i premium, i bolji i kvalitetniji auto od Golfa, ali je bez obzira na to B segment, odnosno klasa nize!
Da li brend pripada premium, skupljim, srednjim ili jeftinijim nema veze sa klasom.
Potpuno krivo. Medjuosovinski razmak je stavka broj jedan koja se gleda za klasu auta, zatim kvaliteta sklopova, velicina prostora za putnike, velicina gepeka, luksuznost tj oprema...
159 je najkvalitetnija Alfa, ali prve serije 2006 i 2007 god imaju losu letvu volana proizvidjaca TRW Italia. Nova letva kosta oko 2500 KM, a problemi su cesti.
Ostalo je bez problema. Odrzavanje u rangu BMW3, C klase, znaci malo jace od A4.
Ono sto treba znati, jedini majstor ako ti nesto zatreba je Hota, ostalo slobodno zaobilazi.
preludezalude wrote:
Potpuno krivo. Medjuosovinski razmak je stavka broj jedan koja se gleda za klasu auta, zatim kvaliteta sklopova, velicina prostora za putnike, velicina gepeka, luksuznost tj oprema...
I čime se mjeri ta kvaliteta sklopova? koja je jedinica mjere? koji mjerni instrument?
preludezalude wrote:
I čime se mjeri ta kvaliteta sklopova? koja je jedinica mjere? koji mjerni instrument?
Zasto mene pitas?? odkud znam. Vjerovatno intervalom zamjene i ucestaloscu kvarova.