Joj Fatmire,ebo ti sliku svoju,sta veceras govoris:)
-
sanjanin
Nisam gledao, niti sam citao Fatmirov tekst, ali da se osvrnem na ovo za placenike.
Naime, Slobodna Bosna sigurno jeste placenik dusmana Bosne. Pitanje je ko im placa da pisu? Ja mislim da ima vise onih koji finansiraju SB. Ali mislim da im najvise para daje HDZ i Hercegovacki novokomponovani bogatasi.
To je ono sto je sigurno. A cisto sumnjam da ih placaju Srbi.
SDP ih takodjer placa. I to je sigurno. Kao i to da placaju Bakira Hadziomerovica.
A Fatmir nije nista bolji od njih. Ali nije ni gori, to je sigurno.
Naime, Slobodna Bosna sigurno jeste placenik dusmana Bosne. Pitanje je ko im placa da pisu? Ja mislim da ima vise onih koji finansiraju SB. Ali mislim da im najvise para daje HDZ i Hercegovacki novokomponovani bogatasi.
To je ono sto je sigurno. A cisto sumnjam da ih placaju Srbi.
SDP ih takodjer placa. I to je sigurno. Kao i to da placaju Bakira Hadziomerovica.
A Fatmir nije nista bolji od njih. Ali nije ni gori, to je sigurno.
-
digger
Nije problem samo sa Fatmirom. Ko ga yebe na kraju. Problem je malih 'fatmircica" koji podignu glavu kada cuju njegovo pojanje.sanjanin wrote:...A Fatmir nije nista bolji od njih. Ali nije ni gori, to je sigurno.
Evo sto nadjoh na drugom forumu. Malo sam ga skratio ali ne da bi izmjenio sadrzaj:
Ne branim sve sto Fatmir kaze u tekstu za "brdo sljake", to je bezobrazno i grubo, uostalom Jevreji nisu spaljivani svi odjednom da bi ostalo brdo praha.
Zaista nepromisljeno i u konstalaciji odnosa tragedije Bosnjaka, muslimana, ruzno napisano.
Dakle ne branim Fatmirove stavove u tom tekstu ali branim Fatmira. Mi jednostavno moramo nauciti da branimo jedni druge a da ne gledamo kako Fatmir fasuje bezveze. Fatmir je profesor, pisac, novinar, knjizevnik i covjek koji pise na svoju odgovornost i po tome se mogu poduzeti kosenkvence za izrecenu javnu rijec.
Ustanimo u odbranu Fatmira, makar se i ne slagali sa njim!
Procitajte ponovo prvu recenicu o holokostu gdje je "brdo sljake" pepeo iz krematorija. Fatmircic nalazi da je to "bezobrazno i grubo" a onda daje svoje objasnjenje oko pepela sagorijelih: ..."uostalom, Jevreji nisu spaljivani svi odjednom da bi ostalo brdo praha." I naravno, zadnja recenica gdje Fatmira treba braniti bez obzira na sve.
Da se razumijemo, i na ovom forumu ima pojedinaca koje ponekeda izadju sa slicnim biserima. Po mome, valja ignorisati Fatmira sa "F" ali imati na nisanu fatmircice.
-
Produkt C
-
tataratira
i ja sam za SDA sa Dodikom na čeluJBT wrote:Nego, Fatmir veceras rece da je protiv naconalstranaka i da je za SDP sa Bogicem na celu.
on je demagog kojeg ne treba uzimati za ozbiljnoi
pa zar neki iz SAFFa bude za SDP!?