ogranicenje za mlade vozace ??
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- sorcerer
#26 Re: ogranicenje za mlade vozace ??
nazalost znam ih vecinu....i ne ponosim se s tim...i ne vrijedjaj konje to su plemenite zivotinje
- the borg
#27 Re: ogranicenje za mlade vozace ??

CUJ KONJ!!!
KOJA UVREDAAAAAAAAAAAA???!!!???
-
alenthekiller
#28 Re: ogranicenje za mlade vozace ??
Danas idem kuci i slikam ovo, k'o da sam znao za temu
Mladi vozac a pojako auto
Ovo je auto put, ali po gradu se ide 50 max, ceifi se u voznji. Svi stariji i iskusni vozaci su mi rekli kad se sporije vozi da se tu prepozna dobar vozac
Hvala Bogu, polozio prije tri mjeseca, presao oko 4000 km a nikad nisam imao sudar ili ogrebao auto na parkingu, za razliku od 95% poznanika. Mozda bi i trebalo nesto uvesti, samo da valja i da sankcionise vozace zeljne dokazivanja nekome kome je golf GETAČA pojam pojmova

- poznanik
#29 Re: ogranicenje za mlade vozace ??
alenthekiller wrote:Danas idem kuci i slikam ovo, k'o da sam znao za temu![]()
Mladi vozac a pojako auto
... Svi stariji i iskusni vozaci su mi rekli kad se sporije vozi da se tu prepozna dobar vozac..
Dobar si, dobar. Na 3200 obrtaja 180 km/h je odlična vožnja
-
Melami
#30 Re: ogranicenje za mlade vozace ??
Itekako treba zabraniti. Tj ograniciti.
Sad ova balavurdija polozi i odmah bi auto od 200 konja, a ne znaju ni voziti kako treba/
Sad ova balavurdija polozi i odmah bi auto od 200 konja, a ne znaju ni voziti kako treba/
-
vdo
#31 Re: ogranicenje za mlade vozace ??
alenthekiller pocet ces lupat kad predjes 104.000 onda ces se opustiti i reci ma znam ja to, to je rutina 
-
sema911
#32 Re: ogranicenje za mlade vozace ??
vozim hajd tako rec "tuniranoa autoo "SemPer_fi wrote:tuning is not a crime
al jel norlno stavit u sasiju golfa 2 1,3 motor od 2,8 i nekih 178 konja i 240nm a ostavit fabricke kocnice jos smjesnije dobosi su nazad,. mog u ti rec da su mi na biciklu veci rotori od 50% tih cuniranih auta
dok sam vozio g4 od strasnih 90konja prvo sam mu stavio vece diskove rijesio vjesanje pa onda mi napamet padne pa pored ovoga svega mogao sam malko motor caprkat,.,
-
goran16v
#33 Re: ogranicenje za mlade vozace ??
Neko je lijepo napisao, tuning bez atesta je kriminal i opasnost na tockovima.
Posto u svemu pratimo HR i u primjeni EU propisa smo iza njih otprilike jedno 3-4 god, pitanje je vremena kad ce poceti primjena zakona da svaki aftermarket i naknadno ugradjeni netvornicki dio na autu mora proci atest (za sta je potreban tipski atest proizvodjaca tog dijela, e sad nek misle kako ce izganjati ateste za home made spojere, pragove, branike, lanbo vrata, varenje steka, premjestanje tablica, rezane opruge itd itd) i pregled kontrolora (sto znaci da imanje atesta automatski NE ZNACI da ce preinaka biti prihvacena) i da svaka preinaka mora biti upisana u saobr. dozvolu. Kad se to desi broj tjunera u ovoj drzavi ces pasti na njih 17.
Posto u svemu pratimo HR i u primjeni EU propisa smo iza njih otprilike jedno 3-4 god, pitanje je vremena kad ce poceti primjena zakona da svaki aftermarket i naknadno ugradjeni netvornicki dio na autu mora proci atest (za sta je potreban tipski atest proizvodjaca tog dijela, e sad nek misle kako ce izganjati ateste za home made spojere, pragove, branike, lanbo vrata, varenje steka, premjestanje tablica, rezane opruge itd itd) i pregled kontrolora (sto znaci da imanje atesta automatski NE ZNACI da ce preinaka biti prihvacena) i da svaka preinaka mora biti upisana u saobr. dozvolu. Kad se to desi broj tjunera u ovoj drzavi ces pasti na njih 17.
-
GaRGa
#34 Re: ogranicenje za mlade vozace ??
goran16v wrote:Neko je lijepo napisao, tuning bez atesta je kriminal i opasnost na tockovima.
koji su to tuneri zivota ti ? ja ne znam da se iko iz Bosne bavi tuningom hajmo reci profesionalno
jedini tuner Bosnjo za kojeg znam je Edo Karabegovic
http://www.edo-competition.de/
-
goran16v
#35 Re: ogranicenje za mlade vozace ??
Misli se na tunere amatere koji svoja auta tjuniraju za svoju dusu i slicne garaz majstore, a ne ljude koji se prof. time bave.GaRGa wrote: koji su to tuneri zivota ti ? ja ne znam da se iko iz Bosne bavi tuningom hajmo reci profesionalno
jedini tuner Bosnjo za kojeg znam je Edo Karabegovic
http://www.edo-competition.de/
- sorcerer
#36 Re: ogranicenje za mlade vozace ??
ma svi sto imaju one naljepnice na zadnjoj sajbi,svi su oni wannabe tJuneri :uvenomi,karboni,oksigeni,opelmanije......GaRGa wrote:
koji su to tuneri zivota ti ? ja ne znam da se iko iz Bosne bavi tuningom hajmo reci profesionalno
-
goran16v
#37 Re: ogranicenje za mlade vozace ??
Sta cuniraju oni sto im nazad pise ekskluziva.ba?sorcerer wrote: ma svi sto imaju one naljepnice na zadnjoj sajbi,svi su oni wannabe tJuneri :uvenomi,karboni,oksigeni,opelmanije......
- sorcerer
#38 Re: ogranicenje za mlade vozace ??
hahahaha nemam pojma mozda su ti krema grada ,ko ce ga znat....mozda cuniraju u basementu...