ogranicenje za mlade vozace ??

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

sorcerer

#26 Re: ogranicenje za mlade vozace ??

Post by sorcerer »

nazalost znam ih vecinu....i ne ponosim se s tim...i ne vrijedjaj konje to su plemenite zivotinje
the borg

#27 Re: ogranicenje za mlade vozace ??

Post by the borg »

Image

CUJ KONJ!!!

KOJA UVREDAAAAAAAAAAAA???!!!???
alenthekiller

#28 Re: ogranicenje za mlade vozace ??

Post by alenthekiller »

Danas idem kuci i slikam ovo, k'o da sam znao za temu :lol: :lol: Mladi vozac a pojako auto :D Ovo je auto put, ali po gradu se ide 50 max, ceifi se u voznji. Svi stariji i iskusni vozaci su mi rekli kad se sporije vozi da se tu prepozna dobar vozac :) Hvala Bogu, polozio prije tri mjeseca, presao oko 4000 km a nikad nisam imao sudar ili ogrebao auto na parkingu, za razliku od 95% poznanika. Mozda bi i trebalo nesto uvesti, samo da valja i da sankcionise vozace zeljne dokazivanja nekome kome je golf GETAČA pojam pojmova :D
Image
poznanik

#29 Re: ogranicenje za mlade vozace ??

Post by poznanik »

alenthekiller wrote:Danas idem kuci i slikam ovo, k'o da sam znao za temu :lol: :lol: Mladi vozac a pojako auto :D ... Svi stariji i iskusni vozaci su mi rekli kad se sporije vozi da se tu prepozna dobar vozac..

Dobar si, dobar. Na 3200 obrtaja 180 km/h je odlična vožnja :D Pokušaj sutra dogurati do 200 i 3500 obrtaja :D
Melami

#30 Re: ogranicenje za mlade vozace ??

Post by Melami »

Itekako treba zabraniti. Tj ograniciti.
Sad ova balavurdija polozi i odmah bi auto od 200 konja, a ne znaju ni voziti kako treba/
vdo

#31 Re: ogranicenje za mlade vozace ??

Post by vdo »

alenthekiller pocet ces lupat kad predjes 104.000 onda ces se opustiti i reci ma znam ja to, to je rutina :D
sema911

#32 Re: ogranicenje za mlade vozace ??

Post by sema911 »

SemPer_fi wrote:tuning is not a crime
vozim hajd tako rec "tuniranoa autoo "

al jel norlno stavit u sasiju golfa 2 1,3 motor od 2,8 i nekih 178 konja i 240nm a ostavit fabricke kocnice jos smjesnije dobosi su nazad,. mog u ti rec da su mi na biciklu veci rotori od 50% tih cuniranih auta
dok sam vozio g4 od strasnih 90konja prvo sam mu stavio vece diskove rijesio vjesanje pa onda mi napamet padne pa pored ovoga svega mogao sam malko motor caprkat,.,
goran16v

#33 Re: ogranicenje za mlade vozace ??

Post by goran16v »

Neko je lijepo napisao, tuning bez atesta je kriminal i opasnost na tockovima.
Posto u svemu pratimo HR i u primjeni EU propisa smo iza njih otprilike jedno 3-4 god, pitanje je vremena kad ce poceti primjena zakona da svaki aftermarket i naknadno ugradjeni netvornicki dio na autu mora proci atest (za sta je potreban tipski atest proizvodjaca tog dijela, e sad nek misle kako ce izganjati ateste za home made spojere, pragove, branike, lanbo vrata, varenje steka, premjestanje tablica, rezane opruge itd itd) i pregled kontrolora (sto znaci da imanje atesta automatski NE ZNACI da ce preinaka biti prihvacena) i da svaka preinaka mora biti upisana u saobr. dozvolu. Kad se to desi broj tjunera u ovoj drzavi ces pasti na njih 17.
GaRGa

#34 Re: ogranicenje za mlade vozace ??

Post by GaRGa »

goran16v wrote:Neko je lijepo napisao, tuning bez atesta je kriminal i opasnost na tockovima.
Posto u svemu pratimo HR i u primjeni EU propisa smo iza njih otprilike jedno 3-4 god, pitanje je vremena kad ce poceti primjena zakona da svaki aftermarket i naknadno ugradjeni netvornicki dio na autu mora proci atest (za sta je potreban tipski atest proizvodjaca tog dijela, e sad nek misle kako ce izganjati ateste za home made spojere, pragove, branike, lanbo vrata, varenje steka, premjestanje tablica, rezane opruge itd itd) i pregled kontrolora (sto znaci da imanje atesta automatski NE ZNACI da ce preinaka biti prihvacena) i da svaka preinaka mora biti upisana u saobr. dozvolu. Kad se to desi broj tjunera u ovoj drzavi ces pasti na njih 17.

koji su to tuneri zivota ti ? ja ne znam da se iko iz Bosne bavi tuningom hajmo reci profesionalno

jedini tuner Bosnjo za kojeg znam je Edo Karabegovic
http://www.edo-competition.de/
goran16v

#35 Re: ogranicenje za mlade vozace ??

Post by goran16v »

GaRGa wrote: koji su to tuneri zivota ti ? ja ne znam da se iko iz Bosne bavi tuningom hajmo reci profesionalno

jedini tuner Bosnjo za kojeg znam je Edo Karabegovic
http://www.edo-competition.de/
Misli se na tunere amatere koji svoja auta tjuniraju za svoju dusu i slicne garaz majstore, a ne ljude koji se prof. time bave.
sorcerer

#36 Re: ogranicenje za mlade vozace ??

Post by sorcerer »

GaRGa wrote:
koji su to tuneri zivota ti ? ja ne znam da se iko iz Bosne bavi tuningom hajmo reci profesionalno
ma svi sto imaju one naljepnice na zadnjoj sajbi,svi su oni wannabe tJuneri :uvenomi,karboni,oksigeni,opelmanije......
goran16v

#37 Re: ogranicenje za mlade vozace ??

Post by goran16v »

sorcerer wrote: ma svi sto imaju one naljepnice na zadnjoj sajbi,svi su oni wannabe tJuneri :uvenomi,karboni,oksigeni,opelmanije......
Sta cuniraju oni sto im nazad pise ekskluziva.ba? :D
sorcerer

#38 Re: ogranicenje za mlade vozace ??

Post by sorcerer »

hahahaha nemam pojma mozda su ti krema grada ,ko ce ga znat....mozda cuniraju u basementu...
Post Reply