Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
GaRGa wrote:ATE diskovi i plocice
diskovi evo 100 milja i predkraj su, plocice prve mjenjao na 86k
Nema sumnje da su ATE kocioni elementi jako dobri, ali jedan stvar je kad ATE elementi dodju na autu, a druga stvar je kad se kupe u Bosni.
Isto tako nema sumnje da su Lucas elementi jako dobri, ali nema argumenta za to da se Lucas plocice potrose za 15 milja, a originalne (najvjerovatnije Akebono) izdrze 75 milja, a ustvari su JEFTINIJE od tih Lucas koje nama ovdje prodaju...
GaRGa wrote:ATE diskovi i plocice
diskovi evo 100 milja i predkraj su, plocice prve mjenjao na 86k
Nema sumnje da su ATE kocioni elementi jako dobri, ali jedan stvar je kad ATE elementi dodju na autu, a druga stvar je kad se kupe u Bosni.
Isto tako nema sumnje da su Lucas elementi jako dobri, ali nema argumenta za to da se Lucas plocice potrose za 15 milja, a originalne (najvjerovatnije Akebono) izdrze 75 milja, a ustvari su JEFTINIJE od tih Lucas koje nama ovdje prodaju...
opet sam stavio plocice iz ovlastenog pa cu vidjeti koliko ce trajati, mada mislim da bolje idu u prvu ugradnju nego sto nama ovdje u BiH prodaju po servisima opcenito...
milojicabrzi wrote:Znam da ce biti dosta odgovora, u smislu da to ovisi od kvalitete dijelova, nacina voznje itd. ali zanima me otprilike, koliki je vijek trajanja plocica i diskova kod kocnica da disk sistemom.
Da li plocice, uz normalnu voznju, mogu prevaliti 20 000 km, a diskovi npr. 100 000?
Imam Astru H iz 2004. i jos je sve tvornicko na njoj sto se kocnica tice. Auto ima 93.000 km
Za nekih pola god planiram mjenjati plocice
Kad ste vec digli temu iz mrtvih...
na 80 000km promijenio prednje i zadnje disk plocice, sad je na satu oko 150 000, a nove plocice planiram mijenjati na 160 000km (iako po stanju ce sigurno moci mnogo vise)... Diskovi u extra stanju...Radi se o svevisnjem Golfu
Na clio-u sam mijenjao na 35 000, pa na 70 000 prednje disk plocice.. (puno gradske i dosta ostrije voznje)... Skoro sam samo "propuhao" zadnje pakne, koje mogu sigurno jos 30-ak hiljada...
_Astra_ wrote:Kad ste vec digli temu iz mrtvih...
na 80 000km promijenio prednje i zadnje disk plocice, sad je na satu oko 150 000, a nove plocice planiram mijenjati na 160 000km (iako po stanju ce sigurno moci mnogo vise)... Diskovi u extra stanju...Radi se o svevisnjem Golfu
Na clio-u sam mijenjao na 35 000, pa na 70 000 prednje disk plocice.. (puno gradske i dosta ostrije voznje)... Skoro sam samo "propuhao" zadnje pakne, koje mogu sigurno jos 30-ak hiljada...
Nema potrebe da mijenjas, kod VW se nakon 150000 km plocice i diskovi regeneriraju. VW je to.
A sta ces drugo. nisam kao sto vidim da dosta ljudi predivno vozi i koci iskljucivo motorom. j...ga neumjem to pa mi pakne i traju samo 55000 a ne 120000. neumjem ni brzo da vozim i da budem sumaher pa da vozim uz skripu kocnica pa da mi traju 15000. kad je dobra cesta i vrijeme stisnem malo gas pogotovo kad ponekad odem do njemacke pa udjem na njihove i austrijske autoputeve i jos sipas njihovo gorivo. valjda me pukne kompleks sto po bosni vozim uglavnom oko 50-60 sem na autoputu gdje cijelim duzinom od par kilometara znam nabiti i 120 na sat. sta ces, prahne mi nekad
Ma bezeze vam oriča, u pravim automobilima ljudi su ugradili pokazivač istrošenosti kočionih obloga i kada se upali lampica veijeme je za zamjenu, a što se tiče diskova isti se bukvalno ne mogu potrošiti ni nakon 300.000 km, već postepeno dolazi do neravnomjernog trošenja što za posljedicu ima podrhtavanje, cviljenje, lajanje, škripanje i nešto duži zaustavni put. U tom slučaju kod tokara neka izbvrusi disk i miran si.
_Astra_ wrote:I nikako da se nacudis... da skontas...
to samo pametni kontaju ,mi glupani nikad necemo moci.....zavidan sam ti
Bakir1 wrote:pa da gorane, na dvicini se regenerisu diskovi, mislim glupo bi bilo da poslije prve zamjene ulja na 250.000 km moras odmah i diskove mijenjati
ne lupaj bakire prva zamjena ulja je na 350.000,a druga zamjena na kojoj se mijenja i filter je na 720.000
Ta ista dvicina, s kojom se sprdate, uredno dere te punte, kante, focuse, opele renoe i sl. vec dugi niz godina i dok se mnogo mladji primjerci iz nazovi autoindustrije svakodnevno salju na bjelosvjetske otpade ta dvicina se vozi od Sarajeva do Meksika, saljuci jedinstvenu poruku, nepoderiva sam.
Eto vam pun Pik* pezoa, fiata renoa corsi brava astri starih po desetak godina za nekoliko hiljada KM onoliko koliko kosta prosjecna dvicina.