Frx, poslao sam Vam e-mail,
moze te li mi odgovoriti da li ste dobili taj meil.
Pozdrav, Bojan.
Gdje se nabavlja outlet i second hand?
-
ttx
#27 Re: Gdje se nabavlja outlet i second hand?
pozz, frx da li ste zinterosovani za saradnju
-
vernes-m
#28 Re: Gdje se nabavlja outlet i second hand?
Moze li mi neko od iskusnijih reci, koliko kosta kilogram polovne robe, planiram se u skorijoj buducnosti baviti time, pa bi volio znati, koliko se krecu cijene. I kako doci do kontakt osoba ljudi koji se bave distribucijom polovne i outlet robe. Ako neko ima raspolozen na forumu za neku vrstu saradnju bio bih rado spreman.
- akcid
#29 Re: Gdje se nabavlja outlet i second hand?
Takva roba u inostranstvu najčešće je poklon humanitarnim organizacijama. Po svim pravilima, i u BiH je tako, "humanitarna" roba ne smije biti predmet dalje trgovine, ne smije biti pretmet ostvarenja profita kupoprodajom. Međutim...vernes-m wrote:Moze li mi neko od iskusnijih reci, koliko kosta kilogram polovne robe, planiram se u skorijoj buducnosti baviti time, pa bi volio znati, koliko se krecu cijene. I kako doci do kontakt osoba ljudi koji se bave distribucijom polovne i outlet robe. Ako neko ima raspolozen na forumu za neku vrstu saradnju bio bih rado spreman.
Inače, profit u BiH od prometa ovakve robe je gotovo nemjerljiv: vrijednosti robe u uvozu obračunava se po težini kao j/m i na nju se plaćaju dadžbine, a kod prodaje u trgovinama, obračunska jedinica je komad. U 10 kg. majica, vrijednosti npr. 10 KM sveukupno, "stane" i do 40-50-tak komada majica, koje se kasnije prodaju po 1 KM min.