Vrlo dobar odgovor pokretacu teme.poznanik wrote:Jesi li Tužilaštvu Kantona Sarajevo podnio prijavu zbog sumnji ili posjedovanja dokaza postojanja djela iz krivične odgovornosti u radu ove firme?osmanovicsejo wrote:Čitajuči o SCnet-u i u nemogučnosti da odgovorim jer vidim da je tema zaključana a to je upravo ono što su i želili pokretači teme poslije negativnih komentara gdje su več dobili prostor na netu i predstavili svoju djelatnost smatram da upravo treba uraditi suprotno i čitaoce informisati o prevari koja se zove SCnet. Naime radi se dobro organizovanoj i sofisticiranoj grupi iz Srbije koja preko sumnjivih več dokazanih likova iz sličnih poslova u BiH, i nekoliko naivaca sa periferije i malih mjesta po BiH pokušava po ne znam koji put da prevari građane BiH. Mislim da mnogi i nisu svijesni u šta se upuštaju i da je to put koji završava etiketiranjem kao prevarant u svojoj sredini i porodici. Naime pomenuti organizatori koji su svoje djelatnosti radili preko inostranih kompanija pretežno iz prekomorskih zemalja su dovoljno osnažili financiski da sada otvaraju svoje firme po čitavoj evropi. Jedna od takvih firmi otvorena je i u BiH gdje je večinski vlasnih firma iz Srbije a ostatak sitni dioničari iz BiH. Na čelo pomenute firme je postavljen dokazani "stručnjak". Iza udruženja potrošača koji je po sebi dobra ideja krije se soficticirana financiska konstukcija koja zahtijeva ulaganje od preko 1000 eura, iz koje se ustvari i zarađuje a ne iz potrošnje kako je predstavljeno. Slične stvari samo u drugom pakovanju su se odvijale prije desetak godina iza kojih su ostale desetine građana kratkih rukava. Nadam se da če modelatori biti mudri i neče ovu temu zaključati jer ako se ne bude javno debatiralo ovi likovi če nastaviti neometano da rade svoje po meni sumnjive aktivnosti. Pozivam čitaoce da javno kažu svoja iskustva o pomenutim poslovima bez stida jer su mnogi bili žrtva pomenutih sistema protiv kojih se treba boriti na način da se diskutuje i stalno skreče pažnja na slične aktivnosti.
Sejo Osmanović
Inače, i mene bi zanimalo vise detalja o SCNetu , čuo sam da vise neme Top Tima sa BH telecomom da li je to tačno i zbog cega je došlo do "komplikacija" u saradnji...