Bendovi koje ste gledali live / uspomene

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

sickle_and_hammer

#26 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

Post by sickle_and_hammer »

@Okudzava
to je to! svirka jedno 2 sata, ja u prvom redu, plant i page na 3 metra od mene. sjecam se i prstena kod planta. crni neki kamen sa 4 mala dijamanta na njemu.eeeeeeeeeeeeeeeee cojece ludnica.
jbt ne sjecam se da su ponovo dolazili. dobar je i plant sa strange sensation, ako je to to.

volio bi jonny langa da pogledam, djecko je zmaj. evo jedan isjecak sa monteuxa iz 99, tad je imo 18 ljeta.

zmaj!

Okudzava

#27 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

Post by Okudzava »

Imam taj podatak u jednoj knjizi o Led Zepp, kaže za 1998: 21. februar, Croatia, Dom Sportova i 12. novembar, Croatia, Dom Sportova. Evo izguglah kartu:

Image

A gle sad ovo! Da nismo počeli da ćaskamo o ovom, ne bih ni primetio - ima na Youtube snimak dela koncerta:

https://www.youtube.com/watch?v=dGRBQ9fVDa8
sickle_and_hammer

#28 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

jeste, to je karta, i hvala za klip. oko 9-te minute vidi mu se i prsten :mrgreen:
Okudzava

#29 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

Post by Okudzava »

Nema na čemu! Bili ste super masa, haos... pitao si za Strange Sensation, jeste, sa njima je bio na Exitu... i šta čini devet godina, kad ga gledam u Zagrebu kako skakuće... no bitno je da ga je glas i dalje služio (to je bilo 5 meseci pre povratničkog koncerta Cepelina, koji je sada na DVD-u)... i ja se k'o i ti uvalio na par metara od bine, čak me kamera uhvatila par puta :D ... ima RTS snimak, evo npr. Babe I'm gonna leave you & Whole lotta love:

Last edited by Okudzava on 05/11/2012 01:19, edited 1 time in total.
fatamorgana

#30 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

Post by fatamorgana »

Ultravox u Londonu .... prilično bezze ....
sickle_and_hammer

#31 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

dobro gruha ova ekipa, strange sensation, meni se svidja.
da li su coverdale i page radili koncerte poslje onog zajednickog projekta? to bi volio da vidim ako ima gdje zabiljezeno.
izlizo sam ovaj album, al bas.

So What!

#32 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

Post by So What! »

Je li iko gledao Kanasas slučajno, volio bih da znam kako zvuče. Po snimcima koje sam gledao, Steve Walsh jako loše pjeva što zbog droge koju je nekada koristio, a što zbog godina, ali njihov koncert bi svakkako gledao.
DaysleepeR

#33 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

Post by DaysleepeR »

ovdje ništa loše nema

So What!

#34 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

Post by So What! »

DaysleepeR wrote:ovdje ništa loše nema

Joj nije to isto kad doživiš jednog Stevea na albumima, a drugog ovako live. Mada se na ovom snimku lijepo potrudio, ali ima dosta toga gdje je loše odradio da ti se pjesma zgadi. Inače Kansas su za mene nešto poput Mozarta u rock muzici, ljudi su zaista nekda znali znanje.

Jedan takav primjer imam i kada je Dream Theater u pitanju, gledao bih ga čim bi bio u mogućnosti, ali vokalista James LaBrie je zaista užasan uživo, barem kada su teže pjesme u pitanju. Svirka je fenomenalna uživo, ali James jednostavno nije.

BTW, napisao se nešto što i ja mislim za bend Bombarder, a to je da zvuče smiješno, a da ništa zvučali su. Noviji albumi sa beogradskom psotavom su dosta ozbiljniji, ali oko tog benda se stvorio toliki kult da mi nikada neće biti jasno. Isto mislim i za tuzlanski Bogamber i Ludilo, samo zato što su pioniri nečega ovdje to ne mora da znači da to i rade dobro.
pirmin

#35 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

Post by pirmin »

Machine Head, Rammstein, U2 ...

...a ovi ce mi ostati vjecna zelja uzivo:

So What!

#36 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

Post by So What! »

pirmin wrote:Machine Head, Rammstein, U2 ...

Pa Mike Patton je čovjek koji je otvoreni srbofil u kulturološkom smislu i tamo pravi koncerte svako malo pa tako da ima prilika da se pogledaju.
suadfor

#37 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

Post by suadfor »

lagani ot sa koncertom na kojem bi jako volio da sam bio...

atmosfera, scena, nastup, zvuk, muzika, muzicari, publika... sve za 10

i dan danas ga pregledam u dahu, k'o film :)

iako nisam neki veliki fan toto-a

dezurni_ucenik

#38 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

Post by dezurni_ucenik »

Faith No More voljeli ih,mrzili,oni se moraju vidjeti uzivo.Mike je odlican showman i stvarno zna napraviti atmosferu.Na Exitu 2010. imam osjecaj da je htio da je pjeva citavu noc.Bas se vidjelo da je davao 10000% od sebe da zabavi publiku.Recimo tu noc je bilo finale Svjetskog prvenstva u fudbalu.Igrali Spanija-Holandija.I Patton je citavo vrijeme podjebavao Holandjane sto su izgubili a njih je stvarno dosta bilo u publici.Viva la Espana,Fuck you Netherlands itditd.Naravno ovi mu zvizdali zbog toga.Pa onda za kraj izvede djevojku iz publike da ga nauci kolo da igra.I zapjeva Hajde Jano... Ali steta sto ovo nisu svirali na Exitu te godine :-D

U Beogradu prije par mjeseci,je rekao : ova pjesma je posvecena vasem predsjedniku.I poceli da sviraju Digging The Grave :D .

A to da je Mike srbofil,pa recimo njihov basista Bill Gould je dolazio par puta u Sarajevo pa cak i u Travnik gdje je tamo nekom omladinskom udruzenje poklonio muzicku opremu.Dubioza i Kultur Shock rade za njegov label.
So What!

#39 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

Post by So What! »

Majstore odmah sam naglasio da srbofilija nije uopšte loša stvar. Mislio sam Mike voli srbe, njihovu kulturu i to, a Hajde Jano je svirao i ove godine Belgrade Calling festivalu. Čovjek je showman, a volio bih ga gledati i ovdje sa nekim od njegovih bendova, mada prioritet je naravno Faith No More, pa šta znamo možda zapjeva i Moj Dilbere. Ja vjerujem da organizacija njihovog koncerta uopšte nije skupa, a npr. festival poput Sarajevo Music Stage bi sigurno mogao ugostiti jedan ovakav bend. Ako su mogli dovesti Kosheen i napunit Dom omladine na Grbavici, mogli bi sigurno sa Faith No More i Dom Mladih u Skenderiji, samo kada bi bilo volje.
dezurni_ucenik

#40 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

Post by dezurni_ucenik »

Tacnije,bio je Mike prije 10 godina u Sarajevu.Svirao je sa nekim svojim bandom,zaboravio sam ime,ko kad covjek ima milion projekata :D
hrastov žižak

#41 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

Post by hrastov žižak »

bogamber nikad bolje nikad sakralnije
sickle_and_hammer

#42 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

DaysleepeR wrote:
Ex Yu sam izbjegavao masovno, dobar je bio Fiju Briju na Grbavici sa drogiranim Majkama

sjedio taj dan sa baretom na tribinama nekih 20-ak min, cugali rakiju ,pa nas poslje istjerali, ko neka bomba lafo bila postavljena, sta li vec :D
DaysleepeR

#43 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

Post by DaysleepeR »

sickle_and_hammer wrote:
DaysleepeR wrote:
Ex Yu sam izbjegavao masovno, dobar je bio Fiju Briju na Grbavici sa drogiranim Majkama

sjedio taj dan sa baretom na tribinama nekih 20-ak min, cugali rakiju ,pa nas poslje istjerali, ko neka bomba lafo bila postavljena, sta li vec :D
saznao sam prošle godine da nije bila bomba, nego bruku raje ušlo bez karte jer redara nije bilo, pa istjerali sve da filtriraju uljeze :D
sickle_and_hammer

#44 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

DaysleepeR wrote:
sickle_and_hammer wrote:
DaysleepeR wrote:

saznao sam prošle godine da nije bila bomba, nego bruku raje ušlo bez karte jer redara nije bilo, pa istjerali sve da filtriraju uljeze :D

a taman sam se bio namjestio :D
DaysleepeR

#45 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

Post by DaysleepeR »

pirmin wrote:Machine Head, Rammstein, U2 ...

ako ne misliš na ovu postavu, Faith No More možeš vidjeti uživo bez problema
Okudzava

#46 Re: Bendovi koje ste gledali live / uspomene

Post by Okudzava »

Dodato: Roger Waters u Beogradu, Pro-Pain i Marky Ramone u Novom Sadu... hmmm, to bi bilo sve od početnog posta iz novembra 2012... i u sledeću sredu Queens of the stone age na Petrovaradinskoj tvrdjavi... ove godine preskačem Exit, kao i prošle... jedino ako me Madball izvuku napolje.
Post Reply