Izjasnicu se kao Bosanac

Locked
Nuken

#26 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by Nuken »

BOŠNJAK.Rado bi se i ja volio izjasniti kao ponosni Bosanac a`l ne kara to.Zato sad svi fino BOŠNJACI i kraj..
muniza

#27 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by muniza »

Bosanac i Hercegovac i to nema nikakvu alternativu!

Bošnjaci, oživljeni od strane starih udbaša kako bi se muslimanski puk u BiH dodatno razdjelio i zbunio a BiH oslabila.
Ali niko nije računao s tim da će Bosanci i Hercegovci sve njih nadživjeti!!!
Akadi

#28 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by Akadi »

Vi koji sanjate taj četvrti tor jel ste se odlučili kako će vam biti zvanično ime... ?

Vidim neki se izjašnjavaju kao Bosanci, neki Bosanci i Hercegovci, neki samo Hercegovci... ako hoćete konstitutivnost morate se odlučiti...

A odakle su ovi rezultati inače... iz Banjaluke ili Bijeljine?
Last edited by Akadi on 02/11/2012 22:54, edited 1 time in total.
Akadi

#29 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by Akadi »

muniza wrote:Bosanac i Hercegovac i to nema nikakvu alternativu!

Bošnjaci, oživljeni od strane starih udbaša kako bi se muslimanski puk u BiH dodatno razdjelio i zbunio a BiH oslabila.
To to... udri po Bošnjacima... Bošnjaci su ti neprijatelji...
muniza

#30 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by muniza »

Akadi wrote:Vi koji sanjate taj četvrti tor jel ste se odlučili kako će vam biti zvanično ime... ?

Vidim neki se izjašnjavaju kao Bosanci, neki Bosanci i Hercegovci, neki samo Hercegovci... ako hoćete konstitutivnost morate se odlučiti...

To i jeste naša jedina briga, kako uskladiti što neće biti prevelik problem a vaš dever je mnogo žešći, kako motivirati nekog da se izjasni kao Bošnjak :D
Nuken

#31 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by Nuken »

Mislim da na temu može odma LOCK.Kako je krenulo još ćemo međusobno zaratovati jesmol:Bošnjaci,muslimani,Bosanci,Hercegovci,Bosanci i Hercegovci...
Akadi

#32 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by Akadi »

muniza wrote:
Akadi wrote:Vi koji sanjate taj četvrti tor jel ste se odlučili kako će vam biti zvanično ime... ?

To i jeste naša jedina briga, kako uskladiti što neće biti prevelik problem a vaš dever je mnogo žešći, kako motivirati nekog da se izjasni kao Bošnjak :D
Više od 90% ovakvih tema ste otvorili vi iz reda Ostalih...
muniza

#33 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by muniza »

Akadi wrote:

Neprijatelji nisu al su se dali zbuniti i prevariti od zajedničkih nam neprijatelja ;)
Akadi

#34 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by Akadi »

muniza wrote:
Akadi wrote:

Neprijatelji nisu al su se dali zbuniti i prevariti od zajedničkih nam neprijatelja ;)
Koja ironija... :roll:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#35 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by JoseMujica »

neka se izjašnjava svako onako kako se osjeća i dajte odjebite više s ovim politbiroovskim temama

još prije pola godine sam napisao da će najveći pritisak na Bosance biti od Bošnjaka-muslimana i to je danas tako....za još pola godien biće 10x gore
XeuX

#36 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by XeuX »

Ima li ovdje neko da nije opterećen nacionalnim podjelama i da se neće izjasniti po pitanju etničke pripadnosti?
valterbranisarajevo

#37 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by valterbranisarajevo »

Ovo je kompletan Osmovićev članak. :skoljka:

http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... &Itemid=21
kokuz_sa

#38 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by kokuz_sa »

Bosanac i Hercegovac ponosni..
ovo Bosnjak mi je nesto umjetno svoreno vala..i iskreno ne osjecam se kao bosnjak..
tomi je nekako pravolinijsko shvatanje svega u ovoj nam nakaradnoj drzavi..

da je izraz Bosnjanjin pa hajd..to je bar bilo u nekoj davnoj srednjovjekovnoj historiji..al Bosnjak
to mi je vise SDA opredeljenje

i kad cujem ono Bosnjaci iz Sandzaka, Bosnjaci iz republike Srbije..
kako cu onda ja da se izjasnim kao Bosnjak i da s eizjednacim sa nekim tamo ko ocima nije vidio Bosne i Hercegovine :-)
Bosnjak je meni druga rijec za MUSLIMAN..
ja jedino sto priznam je
Nacionalnost: Bosanac i hercegovac
Vjeroispovjest: Musliman
i to je to..kod mene je to sve il crno ili bijelo..
nema nista sivo u stilu Bosnjaka
Akadi

#39 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by Akadi »

XeuX wrote:Ima li ovdje neko da nije opterećen nacionalnim podjelama i da se neće izjasniti po pitanju etničke pripadnosti?
Znači oni koji znaju ko su i šta su i koji će se izjasniti na popisu su "opterećeni"... :roll:
XeuX

#40 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by XeuX »

Akadi wrote:
XeuX wrote:Ima li ovdje neko da nije opterećen nacionalnim podjelama i da se neće izjasniti po pitanju etničke pripadnosti?
Znači oni koji znaju ko su i šta su i koji će se izjasniti na popisu su "opterećeni"... :roll:
DA,itekako su opterećeni,jer imam osjećaj da je to najbitnija stvar na popisu.A znaš li ti objesnit zašto je bitna?
Ne vidim svrhu tog izjašnjavanja osim nacionalističkih podjela koje opstruiraju ovu državu i koji su doveli do raspada jugoslavije.Bil bilo rata da smo se svi odbili izjasniti po vjerskom i nacionalnom pitanju?
It_is_a_Leclerc

#41 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by It_is_a_Leclerc »

I ja ću kao Bošnjak, pa zbog toga ne otvaram teme po forumima.

Samo da se zna. Nacionalistički nastrojeni Srbi i Hrvati nam se "grohotom smiju" na ovakve teme, i rasprave. Umiru od smijeha.

Narod kojeg je sram reći kako se zove.

Gotovo da je i meni smiješno.
Akadi

#42 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by Akadi »

kokuz_sa wrote:i kad cujem ono Bosnjaci iz Sandzaka, Bosnjaci iz republike Srbije..
kako cu onda ja da se izjasnim kao Bosnjak i da s eizjednacim sa nekim tamo ko ocima nije vidio Bosne i Hercegovine :-)
Sandžak je i za vrijeme bosanske kraljevine i za vrijeme turskog carstva bio dio Bosne. I dan danas imaš naselje u Kosovskoj Mitrovici koje se zove Bošnjačka mahala...

Sutra Srbija da pripoji sebi Istočnu Bosnu ti bi one Bošnjake iz Srebrenice pretpostavljam otpisao i poručio im da su oni sad Srbi... :roll:
A jel ti Srbin druga riječ za Pravoslavac?
ja jedino sto priznam je
Kod nas na Balkanu to "nacionalnost" ti je prosto državljanstvo. I Dodik je Bosanac i Hercegovac zato što nosi bosanski pasoš ali je po nacionalnosti/narodnosti Srbin.
Akadi

#43 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by Akadi »

It_is_a_Leclerc wrote:Narod kojeg je sram reći kako se zove.

Gotovo da je i meni smiješno.
I to 20 godina nakon genocida... :(
hrastov žižak

#44 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by hrastov žižak »

znam ko sam i šta sam, nisam opterećen kolektivnom pripadnošću naciji-imaginaciji :)
convict

#45 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by convict »

hrastov žižak wrote:znam ko sam i šta sam, nisam opterećen kolektivnom pripadnošću naciji-imaginaciji :)
:thumbup: Najbolji komentar na temi!
emigrazione

#46 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by emigrazione »

A sta nekog uopste boli kita kako ce se ko izjasniti, ko da me pitas za koga ces glasati :-)
Last edited by emigrazione on 02/11/2012 23:26, edited 1 time in total.
IlijaLadin

#47 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by IlijaLadin »

bosnjak po nacionalnosti, bosanac po drzavi, musliman vjerom.

kad velis da si bosanac musliman, prisvajas pravo pravoslavcu da se tako izjasni, on je srbin iz bosne, kao sto je i bosnjak iz srbije...
clarKKent

#48 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by clarKKent »

kokuz_sa wrote:Bosanac i Hercegovac ponosni..
ovo Bosnjak mi je nesto umjetno svoreno vala..i iskreno ne osjecam se kao bosnjak..
tomi je nekako pravolinijsko shvatanje svega u ovoj nam nakaradnoj drzavi..

da je izraz Bosnjanjin pa hajd..to je bar bilo u nekoj davnoj srednjovjekovnoj historiji..al Bosnjak
to mi je vise SDA opredeljenje

i kad cujem ono Bosnjaci iz Sandzaka, Bosnjaci iz republike Srbije..
ja jedino sto priznam je
kako bi bilo glupo da se izjasniš kao bosanac i hercegovac, a nisi očima vidio hercegovine... d:
XeuX

#49 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by XeuX »

hrastov žižak wrote:znam ko sam i šta sam, nisam opterećen kolektivnom pripadnošću naciji-imaginaciji :)

Tačno.Znam šta sam-čovjek.A ovi ko da su kakvi indijanci pa se svrstavaju u kakva plemena pa će političare optuživat da su nacionalisti a sami su pristali na ncaionalnu igru i podjelili sebe u ova plemena.
kokuz_sa

#50 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by kokuz_sa »

Akadi wrote:
kokuz_sa wrote:i kad cujem ono Bosnjaci iz Sandzaka, Bosnjaci iz republike Srbije..
Sandžak je i za vrijeme bosanske kraljevine i za vrijeme turskog carstva bio dio Bosne. I dan danas imaš naselje u Kosovskoj Mitrovici koje se zove Bošnjačka mahala...

Sutra Srbija da pripoji sebi Istočnu Bosnu ti bi one Bošnjake iz Srebrenice pretpostavljam otpisao i poručio im da su oni sad Srbi... :roll:
A jel ti Srbin druga riječ za Pravoslavac?
ja jedino sto priznam je
Kod nas na Balkanu to "nacionalnost" ti je prosto državljanstvo. I Dodik je Bosanac i Hercegovac zato što nosi bosanski pasoš ali je po nacionalnosti/narodnosti Srbin.
pa sta ja imam od toga sto je sandzak nekad pripadao BIH..bila je nekad BIH cjelovita bez entiteta pa je to bilo davno nekad
ne zivim u proslosti da sad nekog smatram Bosnjakom jer je nekad taj dio spadao pod nadleznost BIh..

i Austrija je nekad drzala BIH pod svojom vlascu pa ne vidim da iko od nas kaze sada da je Austrijanac :roll:

to sto ti kazes da je druga rijec za srbina -pravoslavac..
eto vidis u tome se mi neslazemo
SRBIN-covjek rodjen u SRBIJI
pravoslavac-PRIPADNIK PRAVOSLAVNE VJEROISPOVJESTI

ja ne zelim da mene neko okarakterise kao neku OVCU samo zato sto imas SRBE i HRVATE u BIH koji nisu katolici i nisu pravoslavci al su zato SRBI I HRVATI a Hrvatsku i Srbiju vidjeli su samo na televiziji..

a ovo zadnje sto si o dodiku kazao si sam sebi skocio usta
prvo kazes NACIONALNOST=drzavljanstvo..onda
kazes da je dodik po drzavljanstvu BOSANAC I HERCEGOVAC...da bi onda rekao da je dodik po nacionalnosti srbin..

koja kontradiktornost

@Supermen :lol: :lol: :lol: :lol:
dobra ti ova, al eto predje se nekad onaj Ivan
Locked