miki.ba wrote:It_is_a_Leclerc wrote:karanana wrote:za sve ovo je kriv kos-ovac i neprijateljski kolaborator, zivi les filipovic, i njegova ideja iz 93. o dodatnom sloju nekakve etnije gdje se ko fol ugleda na hrvate i njegovu bracu srbe i samim tim ukida BiH kao zemlju bosanaca i hercegovaca. dabogda bosnjaka na ovom popisu bilo manje od hrvata. eto vam ga sada i vasem cuvanju bosnjastva jeblo vas ono. a na kraju krajeva sta ima veze i da bude bosnjaka ko hrvata 10-12%? nije u pitanju kvantitet nego kvalitet. dzaba sto je hrvata 12 a bosnja 50 sada, opet hrvati mozgom jebu rulju. i zidova je 20 miliona na citavom svijetu pa drze citav svijet, ne kurcem nego mozgom jeblo vas prebrojavanje da vas jebe.
gasite ove jebene teme koje ko gljive nicu. samo mi pritisak podizu na sabahu.
Nemoj vrijeđati moj narod. Ja ne vrijeđam vaše pravo na etničku pripadnost, ako vas je volja, i bantu crncima, dok vi sebi očigledno uzimate za pravo da psujete Bošnjake, i sipate neki gnjev i neke kletve. .
Elem, što se tiče teme. Odgovor je edukacijom. Pogotovo ljudi u seoskim sredinama. To se može postići jednom obimnijom akcijom informisanja ljudi da ako kažu musliman, da će biti upisani kao ostati, a tu veliku ulogu mogu igrati bošnjačke političke stranke,
intelektualci i islamska zajednica.

Jesam nešto pogrešno rekao ?! Bošnjaci su u ogromnom procentu religijski osjećaju muslimanima, pripadaju Islamskoj zajednici BiH i, tradicionalno, o važnim pitanjima traže, između ostalog, i mišljenje vjerske uleme.
MedenoSrce wrote:sto se tice seoskih sredina oni su dovoljno indoktrinirani tako da ce se i izjasniti kao Bosnjaci
ovi sto imaju pristup informacijama oni su "zbunjeni"
Donekle tačno. Međutim, ljudi u seoskim sredinama, pogotovo stariji, uvjereni su da su Bošnjak-Musliman-Bosanac, praktički, jedno te isto i da će, šta god da kažu, biti upisani narodu kojem pripadaju, što nije tačno.