Golf 4 1.4 16v

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#26 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by mali_milojica »

A mozda se covjeku nudi 1.4 16v od 100 KS koliko ima i "jaci" 1.6? Moja neka teorija 8-)
hairlija_sa

#27 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by hairlija_sa »

Hvala vam svima na pomoci, kupio sam auto. Sada sam vidio da je motor slab, ali iskreno moje potrebe zadovoljava jer nisam trkac, nego volim opustenu voznju. Sto se tice auta, u extra je stanju, presao 130000km, ali stvarnih, sa dvoje je vrata i nema stakla na struju, ali ima klimu, abs, servo, siber itd...samo gume moram da kupim jer su na njemu ljetne, a ide zima. To sto ste govorili da preprodam auto, pa da kupim drugo....hmm kao sto rekose iznad da bih poslije kupio macka u vreci jer ovo auto je stvarno super....eto toliko za sada, ako budem trebao pomoc oko neceg javim se. Hvala vsm jos jednom

Sent from my iPhone using Tapatalk
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#28 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by un1ted »

Imam ponudu za uvoz iz italije golf 4 karavan 2002 godiste. Jos ostale karakteristike trebam provjeriti, no cijena je nekih 1.900€ . Kupovanje od povjerenog prijatelja...

Sta mislite o ovim modelima ? Jest da nemam vise informaicja, no budem li imao javim :)
citroen xm

#29 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by citroen xm »

Hairlija neka ti i bude hairli. Da ka sa srećom vozaš. Izgleda da mene ovde niko nije shvatio. Ja nisam ni predlagao da ga kupiš i odmah preprodaš kao što su neki protumačili. Poenta moga posta je bila da tu ne postoji šansa da se zezneš i da treba da kupiš odmah to auto. Postojala su dva slučaja. Da zadovoljava tvoje potrebe i da se za relativno male pare skrasiš ili drugi slučaj, da ako kupiš auto i ono te totalno razočara manjkom snage možeš uvijek da ga prodaš pa čak i da zaradiš. Dakle poenta mog posta je bila da nema zajeba šta god uradiš.
LeKo

#30 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by LeKo »

goran16v wrote:Ma jok, djes to, ne valja to, nista ispod 1,6 ili TDI 90... :D
Hahahhahahahahaha
LeKo

#31 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by LeKo »

mali_milojica wrote:A mozda se covjeku nudi 1.4 16v od 100 KS koliko ima i "jaci" 1.6? Moja neka teorija 8-)
Taj 1.4 nema u G4.
LeKo

#32 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by LeKo »

hairlija_sa wrote:Hvala vam svima na pomoci, kupio sam auto. Sada sam vidio da je motor slab, ali iskreno moje potrebe zadovoljava jer nisam trkac, nego volim opustenu voznju. Sto se tice auta, u extra je stanju, presao 130000km, ali stvarnih, sa dvoje je vrata i nema stakla na struju, ali ima klimu, abs, servo, siber itd...samo gume moram da kupim jer su na njemu ljetne, a ide zima. To sto ste govorili da preprodam auto, pa da kupim drugo....hmm kao sto rekose iznad da bih poslije kupio macka u vreci jer ovo auto je stvarno super....eto toliko za sada, ako budem trebao pomoc oko neceg javim se. Hvala vsm jos jednom

Sretno, da ga se navozaš bez problema i kvarova.
Melami

#33 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by Melami »

hairlija_sa wrote:Hvala vam svima na pomoci, kupio sam auto. Sada sam vidio da je motor slab, ali iskreno moje potrebe zadovoljava jer nisam trkac, nego volim opustenu voznju. Sto se tice auta, u extra je stanju, presao 130000km, ali stvarnih, sa dvoje je vrata i nema stakla na struju, ali ima klimu, abs, servo, siber itd...samo gume moram da kupim jer su na njemu ljetne, a ide zima. To sto ste govorili da preprodam auto, pa da kupim drugo....hmm kao sto rekose iznad da bih poslije kupio macka u vreci jer ovo auto je stvarno super....eto toliko za sada, ako budem trebao pomoc oko neceg javim se. Hvala vsm jos jednom

Svaka cast kralju. Uzeo si auto kakvo vise u zivotu neces uzeti.
Naredne godine kad budem dolazio u Bosnu, javi mi ako razmisljas o prodaji. ja cu ti odmah iskesirati 6k za to auto.
To si sad uzeo i nikad u zivotu vise neces tako proci. Cuvaj ga, pazi, odrzavaj, i vozi 10 godina jos. Na snagu motora ces se brzo navici, ne brini.
Sretno
HardCore

#34 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by HardCore »

goran16v wrote:@citroen
Problem je u tome sto, ako covjek zeli da rijesi pitanje kupovine polovnog auta, a ne da zaradi, polovnog golfa TDI-a, 1,6, 2,0 nepoznate proslosti po realnoj cijeni moze kupiti svaki dan, a ovakvog sad i nikad vise, odnosno sve i da ga preproda pa zaradi koju paru ostaje pitanje sta da kupi jer mu je ovdje pros'o voz.
veze ti nemas
goran16v

#35 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by goran16v »

drago mi je da si ti sav povezan...
HardCore

#36 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by HardCore »

za raziliku od tebe :dance:
goran16v

#37 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by goran16v »

Smijesan si...
HardCore

#38 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by HardCore »

ti si gadan pa se ne bunim :)
goran16v

#39 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by goran16v »

Jos uvijek si smijesan...
ranger

#40 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by ranger »

evo da ne otvaram novu temu, kontam uskoro uzimat auto pa mi zbog nekih drugih parametara golf IV dolazi kao razuman izbor.
moje pitanje nije koji motor (btw zbog nacina koristenja morat ce biti TDI) nego, dal je uopce moguce naci danas dobrog golfa? pik je pun cetvorki sa 170 do 200 hiljada a koje kostaju oko 10 milja a koje fakat na slikama izgledaju pristojno ali kakva je situacija ispod koze? jel to ona okolo kalajli unutra belajli ili je fakat moguce naci pristojnog golfa?
onako logicki kontam da mora valjat jedan od 20 ali opet puno citam forume i razgovaram s kolegama i cini se da je danas moguce sve falcifikovat...
naravno i meni je jasno da golf ne moze biti dobar i kostat 7000 ali ovi po 10 milja su najskuplji na piku pa kontam da bi trebali bit u relativno dobrom stanju.
Bakir1

#41 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by Bakir1 »

prije jedno godinu, drug je prodao svog golfa 4, iz 2003 godine, neki pacifik okean sta li vec za 15.000 KM dok su slicni bili 11 i 12 hiljada, fazon je bio sto je on bio prvi vlasnik tog automobila.
ako ti je vec golf nesto sto ti zadovoljava potrebe onda gledaj boru i oktaviju jer ih ima puno vise od prvog vlasnika i kao takve su u dosta boljem stanju nego golfovi.
pik i auta na piku nisu mjerodavna za bilo sta, mislim ako ti treba auto kao takvo i ako ti je cijena faktor onda kilometrazu slobodno mnozi sa jos najmanje pola od onoga sto je na satu, spremi se za veliki servis, zimske gume, akumulator, kocnice...... sto te u sumi dovede na cijenu vecu od automobila koji se neopravdano cinio skupljim.
u kiseljaku kada se krene prema sarajevu sa lijeve strane imas plac na kojem ima uvijek oko 30 golfova 4 u raznim bojama i varijacijama sa veoma povoljnim cijenama
ranger

#42 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by ranger »

Bakir1 wrote:prije jedno godinu, drug je prodao svog golfa 4, iz 2003 godine, neki pacifik okean sta li vec za 15.000 KM dok su slicni bili 11 i 12 hiljada, fazon je bio sto je on bio prvi vlasnik tog automobila.
ako ti je vec golf nesto sto ti zadovoljava potrebe onda gledaj boru i oktaviju jer ih ima puno vise od prvog vlasnika i kao takve su u dosta boljem stanju nego golfovi.
pik i auta na piku nisu mjerodavna za bilo sta, mislim ako ti treba auto kao takvo i ako ti je cijena faktor onda kilometrazu slobodno mnozi sa jos najmanje pola od onoga sto je na satu, spremi se za veliki servis, zimske gume, akumulator, kocnice...... sto te u sumi dovede na cijenu vecu od automobila koji se neopravdano cinio skupljim.
u kiseljaku kada se krene prema sarajevu sa lijeve strane imas plac na kojem ima uvijek oko 30 golfova 4 u raznim bojama i varijacijama sa veoma povoljnim cijenama
ma normala jasno mi je to, najsigurnija kupnja je od prvog vlasnika, ali takvih je jako malo kod nas pogotovo golfova (bora i octavia dolaze u obzir samo u tim slucajevima).
naravno da sam ja svjestan da me ceka dodatno ulaganje poslije kupovine jer veliki servis, kocnice, gume i ostalo su redovne pojave. ono sto mene zabrinjava su veci, "fatalni" kvarovi tipa turbina, generalka motora, pucanje bloka il sta znam vec... ili ne daj Boze da naletim na auto koji je dozivio totalku.
jel moguce da mehanicar prepozna takva auta, da procijeni u kakvom je stanju turbina, motor, ovjes mjenjac...?
Bakir1

#43 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by Bakir1 »

ah sa polovnim autom nema nikakve garancije moze trajati do trenutka kada si izbrojao pare za njega.
u principu krsevi se tesko mogu sakriti kod novih auta, ako sad bas hoces pravo da to sve isprovjeravas trebao bi posjetiti jedno 15 raznih majstora koji ce naplatiti svoju uslugu masno.
preporuka, odvuci na dijagnostiku, spuru, tehnicki i uradi provjeru u mup-u.
to je sve sto ti mozes uciniti ;-)
technoGeek

#44 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by technoGeek »

Ne moze majstor znati u kakvom je stanju turbina, mozes cuti da li zvizdi, pa tek onda sumnjati. Ako auto ide kako treba onda nemas problema s turbinom. Ovjes i sam mozes vidjeti, zaljuljati auto i vidjeti kakvi su amortizeri. Ako se odmah vrati i stane onda je ok, a ako auto nastavi da se ljulja onda ne valjaju. Ako skripi onda moguce da su seleni otisli, ako lupka moze biti kugla ili stabilizator. Motor gledaj da li izbacuje plav dim, sto znaci da moze mijesati vodu i ulje, a odmah racunaj i na slabiju kompresiju koja je bitna kod dizela. Za mjenjac je bitno da se nista ne cuje, ako se lagano ubacuje u brzine onda nemas sta vise gledati.

U principu s polovnim nikad ne znas na cemu si. Mozes kupiti auto i vec sutra ti moze nesto stradati. Racunaj i da ces na tog golfa morati zastitu staviti ako je vec nema + sto su sad ljudi krenuli masovno uvoziti cetvorke i prodavati ovdje jer su vani skroz jeftine, naravno one koje i nisu nesto. Za one dobre ces i gore morati vise para izdvojiti.

Po meni ti je ovo bolji izbor od bilo koje cetvorke http://www.autolijanovici.com/index.php ... Itemid=266
ranger

#45 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by ranger »

http://www.pik.ba/artikal/4420151/golf- ... d-pacifik/
evo npr nesto ovako bi bilo idealno, a kao sto sam vec rekao neki drugi parametri mi diktiraju da to bude golf (ili nesto slicno iz VAG koncerna) i da bude TDI tako da mi se ne bi isplatilo uzimat neku drugu marku.
citroen xm

#46 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by citroen xm »

A zbog svega oko kupovine, najbolje bi bilo da sa odabranim autom i njegovim vlasnikom odeš u najbliži ovlašteni VW servis gdje ćeš za neku razumnu sumu(oko 50 KM) dobiti detaljan pregled auta sa dijegnostičkim očitavanjem svega. Ako i posle toga uspije da te zezne, onda je jednostavno tako moralo biti.
ranger

#47 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by ranger »

citroen xm wrote:A zbog svega oko kupovine, najbolje bi bilo da sa odabranim autom i njegovim vlasnikom odeš u najbliži ovlašteni VW servis gdje ćeš za neku razumnu sumu(oko 50 KM) dobiti detaljan pregled auta sa dijegnostičkim očitavanjem svega. Ako i posle toga uspije da te zezne, onda je jednostavno tako moralo biti.
hahah ova zadnja recenica je ziva istina :D iskustvo clana porodice :skoljka:
LeKo

#48 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by LeKo »

Nemoj da ti cijena bilo šta govori, znaju to ovi što dilaju bolje od nas pa nafuraju cijenu da se neko zalijepi. Onaj koji ti na prvu izgleda očuvano predloži da odvezeš na detaljan pregled u ovlašteni servis. Naravno, s vlasnikom dogovori da ako je sve OK ti plaćaš pregled i kupuješ auto, ako nije pregled plaća on (ovdje si već napravio selekciju, koji pristane prilično je siguran da mu je auto dobar). U suprotnom ćeš se bezveze nadavati na preglede.
hairlija_sa

#49 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by hairlija_sa »

Eh evo mene opet...jos jednom da se zahvalim na pomoci kada sam uzimao auto...evo nakon par dana auto ide super, nije za trkanja, ali takvo nisam ni trazio, a potrosnja je meni ok...
Eh imam jedno pitanje sada:
posto ovo auto nema board computer, da li postoji mogucnost da se to ugradi u njega, naravno novu tablu moram uzeti i vjerovatno jos nesto...unaprijed hvala

Melami

#50 Re: Golf 4 1.4 16v

Post by Melami »

hairlija_sa wrote:Eh evo mene opet...jos jednom da se zahvalim na pomoci kada sam uzimao auto...evo nakon par dana auto ide super, nije za trkanja, ali takvo nisam ni trazio, a potrosnja je meni ok...
Eh imam jedno pitanje sada:
posto ovo auto nema board computer, da li postoji mogucnost da se to ugradi u njega, naravno novu tablu moram uzeti i vjerovatno jos nesto...unaprijed hvala

ma sto ti to treba, preskupo bi te to izaslo da radis.
Post Reply