otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
-
Ambrozija
- kokuz_sa
#27 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
isto da si opisao pivnicu duck na cobanijiSandraB. wrote:Slazem se...tako nesto nema u Sa...ili slicno pub-u iz "How I met you mother"...znaci pub, oko sanka stolice, a ostalo ono kao "secije", za drustvo koje se okupi u vecem broju za jednim stolom, mozda da uvedes i kuhinju, za sendvice, hamburgere, pomrfit, nesto sitno ali da se moze naruciti uz pice.."normalna" muzikamousstapha wrote:Zasto niko ne uradi kafic kao onaj u seriji Prijatelji? Meni bi to bilo fora.bez cajki....
P.S. slazem se s vecinom da izbjegavas ovo nargile i takve stvari, toga ima i previse, a turcizma u svakom obliku je i previse zastupljeno ..![]()
samo ona je onako kruta nekako..
al fakat ono malo cudo je radilo ili i sda radi ko ludo..nisam odavno bio..
al dodje raja..zadjedne..popiju se hektolitri pive..pojede pomfrita i tako cega..skine se ona gitara sa zida i do neka doba se zabavlja..kasnije kad onaj cikica sabere sve haman uvijek racun bude preko 300KM samo za mojim stolom sto je bio kad odem..nas desetak i fina zarada..
- SandraB.
#28 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Opisalakokuz_sa wrote:isto da si opisao pivnicu duck na cobanijiSandraB. wrote:Slazem se...tako nesto nema u Sa...ili slicno pub-u iz "How I met you mother"...znaci pub, oko sanka stolice, a ostalo ono kao "secije", za drustvo koje se okupi u vecem broju za jednim stolom, mozda da uvedes i kuhinju, za sendvice, hamburgere, pomrfit, nesto sitno ali da se moze naruciti uz pice.."normalna" muzikamousstapha wrote:Zasto niko ne uradi kafic kao onaj u seriji Prijatelji? Meni bi to bilo fora.bez cajki....
P.S. slazem se s vecinom da izbjegavas ovo nargile i takve stvari, toga ima i previse, a turcizma u svakom obliku je i previse zastupljeno ..![]()
samo ona je onako kruta nekako..
al fakat ono malo cudo je radilo ili i sda radi ko ludo..nisam odavno bio..
al dodje raja..zadjedne..popiju se hektolitri pive..pojede pomfrita i tako cega..skine se ona gitara sa zida i do neka doba se zabavlja..kasnije kad onaj cikica sabere sve haman uvijek racun bude preko 300KM samo za mojim stolom sto je bio kad odem..nas desetak i fina zarada..
Tako nesto je po mom misljenju super stvar, posebno ako otvaras manje mjesto, gdje se osjeti neka intimnija atmosfera, drustvo izadje, isprica se, pojede nesto, zabavi se, lijepa muzikica,.. nekoliko stolova, jos sank stolice, par lijepih konobarica (ali barem jedan konobar za nas djevojke)
-
Melami
#29 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Napravi nesto na vecem nivou, sve da bude cakum pakum, gdje ce se okupljati raja koja ce ostavljati dobru lovu, nesto za dobar izlazak sa djevojkom gdje nece biti ganstercica i tako.
Nemoj nesto jednsotavno i jeftino da ti se okupljaju sredjoskolci i rade zadacu u kaficu.
Nemoj nesto jednsotavno i jeftino da ti se okupljaju sredjoskolci i rade zadacu u kaficu.
- kokuz_sa
#30 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
halali 
mada s druge strane..onaj kafic u prijateljima i nije nesto isplativ..fibi uzme caj i pije ga dva dana..
a cak marka eto neka je..a ona sjedi cijeli dan..
nema zarade
ostali dodju na turu price a ne da sta potrose
onda slicno je i u kako sam upoznao vasu majku
jedna tura pica i do fajronta sjede..
kad malo skontam jedino su oni iz sainfilda stalno nesto narucivali i trosili pare
mada s druge strane..onaj kafic u prijateljima i nije nesto isplativ..fibi uzme caj i pije ga dva dana..
nema zarade
ostali dodju na turu price a ne da sta potrose
onda slicno je i u kako sam upoznao vasu majku
kad malo skontam jedino su oni iz sainfilda stalno nesto narucivali i trosili pare
- rinna0304
#31 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Neki normalan kafic za parove ja koliko znam kod nas takvog nema il ja jos nisam pronasla ?
- SandraB.
#32 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
kokuz_sa wrote:halali
nema zarade
ostali dodju na turu price a ne da sta potrose![]()
onda slicno je i u kako sam upoznao vasu majku![]()
hahaha..upravu si
A sta mislis o kaficu "Cheers-Kafic u zdravlje" ?
- bogumila
#33 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
ako imas para napravi KLUB, u smislu da se ne moze ulazit "nako" nego samo clanovi. ko sto je fenix na vratniku. lik se ubi od stranaca.
ako ne to, meni bi super bilo da ima negdje ziva irska muzika. kad je pab nek je kako treba. normalno ne svaku noc, ali bar ponekad. uostalom mozes to online nekako skontat, ponudi ovim "torbarima" (bistricki prevod rijeci "backpacker") smjestaj ako znaju svirat. garant ima budala koje bi dolazile LOL
ako ne to, meni bi super bilo da ima negdje ziva irska muzika. kad je pab nek je kako treba. normalno ne svaku noc, ali bar ponekad. uostalom mozes to online nekako skontat, ponudi ovim "torbarima" (bistricki prevod rijeci "backpacker") smjestaj ako znaju svirat. garant ima budala koje bi dolazile LOL
- mousstapha
#34 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Al' zato sta Joey moze pojesti.kokuz_sa wrote:halali
nema zarade
ostali dodju na turu price a ne da sta potrose![]()
onda slicno je i u kako sam upoznao vasu majku![]()
-
Incerum Canabea
#35 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Al', zamisli totalno prekopiranu scenografiju kafića iz neke serije.
Npr., Prijatelji i imaš iza onaj dio identičan, nabaviš ofarbanog konobara, postaviš onu sečiju, a ispred sečije staviš makete kamera, rasvjete (rasvjeta, doduše, može biti i prava) i ostalih scenskih džidža...
Npr., Prijatelji i imaš iza onaj dio identičan, nabaviš ofarbanog konobara, postaviš onu sečiju, a ispred sečije staviš makete kamera, rasvjete (rasvjeta, doduše, može biti i prava) i ostalih scenskih džidža...
- Perdita_Durango
#36 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Povremeno organizirati vecer stand up komedije, koju svirku, koju karaoke night... da, nesto tipa onih kafica iz Prijatelja i Kako sam upoznao vasu majku.
- kokuz_sa
#37 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
na otvorenje dovest soraju da izvede gangam stajl
- braca
#38 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Ovome gradu fali pičić, pa prelažem da otvoriš pičić, po principu "kafa, kafa - kafić", odnosno "piće, piće - pičić". 
- illuminated
#39 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
wicked shitIncerum Canabea wrote:Al', zamisli totalno prekopiranu scenografiju kafića iz neke serije.
btw postavljac teme razgulio...
- duminjo
#40 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
kakav god da otvoris stavi kaficu petaka da ima raja o cemu pricat i da FACE dolaze na kaficu od petaka...osim toga na tim FACAMA i mangupima sto placaju i idu na kaficu od petaka ces i zaradit nesto.. 
- P308
#41 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Na ulazu u kafic dijeliti brojeve, i za taj stol moras sjesti i upoznati se s osobama koje vec sjede za tim stolom i provesti cijelo vece s tim osobama. Socijalizacija, manje drustvenih mreza a vise verbalne interakcije 
- illuminated
#42 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
skoro da ima to...Vatra.duminjo wrote:kakav god da otvoris stavi kaficu petaka da ima raja o cemu pricat i da FACE dolaze na kaficu od petaka...osim toga na tim FACAMA i mangupima sto placaju i idu na kaficu od petaka ces i zaradit nesto..
- fatamorgana
#43 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Sjo prJedloga dosad .... tražio prjedloge , dobio prjedloge ....
- duminjo
#44 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
u vatri kafica 3...e pa ovdje bi bila 5.. bas da vidimo te mangupe, elitu i gospoduilluminated wrote:skoro da ima to...Vatra.duminjo wrote:kakav god da otvoris stavi kaficu petaka da ima raja o cemu pricat i da FACE dolaze na kaficu od petaka...osim toga na tim FACAMA i mangupima sto placaju i idu na kaficu od petaka ces i zaradit nesto..
p.s. vatra radi ko svic. banka
-
amko76
#45 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Šta kokuzi mogu zamisliti, Amerika ne bi realizovala 
- duminjo
#46 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
jesam kokuz al moja ideja uopce nije teska za realizovat, cak mislim da bi bilo mnogo isplativije napucat neko mjesto, al ga bas napucat i stavit kaficu petaka.. MINIMALNOamko76 wrote:Šta kokuzi mogu zamisliti, Amerika ne bi realizovala
-
amko76
#47 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Nije to bilo upućeno samo tebi, već svima 
-
tarikBA
#48 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
nek espresso bude 4km i vidjeces kako ce ti dolazit raja, da se hvale kako na luksuznom mjestu piju kafu. i sve cijene povecaj nek budu ziska

-
Mr. Brightside
#49 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
a kako zamišljaš tako nešto?rinna0304 wrote:Neki normalan kafic za parove ja koliko znam kod nas takvog nema il ja jos nisam pronasla ?
- rossoner
#50 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Neki caffe gdje se nece nikako pustati folk, gdje ce ti svirati vikendom amaterski i poluprofesionalni izvođači i svirači zanimljivi raji, tipa acoustic night, Berin Buturović, Armin MUzaferija, Amel, Kice, naši mladi bendovi... da privučeš žene i muškarce ti treba nešto. Naravno uvijek na nekom platnu da se može otpratiti neka bitna utakmica uz neke prihvatljivije cijene pića. Vrlo važan faktor - LJETNA TERASA! Tome posveti pažnju. A najbitnije od svega da su ti konobari raja, kulturni, vole se zezati i prijatni uvijek. Da ti je piće uvijek dovoljno hladno, toplo, dobro... I naravno, kakav si ti k'o čovjek. Nadam se dobar i da znaš dosta raje. Sretno ti i lijep pozdrav!
Možda ideja za naziv "Evergreen" ako već ne postoji...
Možda ideja za naziv "Evergreen" ako već ne postoji...