Vokswagen Touareg Edition X 2013

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Udri Miću po glaviću

#26 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Udri Miću po glaviću »

citroen xm wrote:
Evo da ne bi citirao i tebe i Gorana, odgovoriću obojici. Dakle kada sam rekao da im ne treba, mislio sam na to da im ne treba SUV da bi dokazali da su nešto i neko. Pa danas bar može svako svašta napraviti. Neke stvari se dokazuju kroz nešto drugo, a ne po tome kakve sve oblike karoserije imaš zastupljene. A ako ga ikada naprave to će biti zbog profita i ni zbog čega drugog. Tačno je Gorane da je profit svkaome bitan, ali neke stvari se ne smiju raditi zbog profita. A to sam želio reći u svojoj rečenici koja je zadnja podebljana. Dakle jedan Porše i jedan Bentli su imali ogroman profit i odlično su prolazili i bez SUV-ova. Mislim da su njima popravili profit, ali su ugrozili svoj imidž. A ako dodamo i to je da Porše proizvođač sportskih automobila karakterističan sa svojim benzinskim motorima i visokim performansama ubacio dizelaša, e to je za mene da izvineš jedna velika porcija govana pa da je profit ne znam koliki.

Ovo što sam napisao se veoma lako moglo shvatiti i bez mog pojašnjenja. I nemojte molim vas tumačiti moje rečenice kako vam se ćefne. Nisam rekao da su svi vozači SUV vozila papci, već da se papci lože na SUV vozila jer izgledaju malo zajebanije. Još kad u grdosiji kroz grad nabiješ stoju ipo i odvrneš Seku Aleksić ugođaj se upotpunjuje.
Opet se ja neću složiti sa tobom.A evo i zasto.
1.danas ne moze svako svasta napraviti.Ne mozes ti napraviti kvalitetan auto preko noci,bez dugogodisnjeg iskustva.VW-u je to uspjelo,a ima ih XY kojima nije(ne mozes napraviti preko noci dobar pistolj,dobar TV,dobro biciklo)
2.Kroz sta se drugo dokazuju te ''neke stvari''? Pa ljudi koji imaju novaca njihovi apetiti rastu.Mozda je neko godinama vozio i nekog rasnog sportasa,sada mu je jednostavno to dodijalo,hoce da ima gabaritno auto sa performansama sportasa.I on ce to da plati prvom adekvatnom proizvodjacu koji napravi dovoljno dobro auto.U ovom slucaju Audi V12,VW Touareg V10...
3.Za tebe moze biti opcija govana,ali to sto je Porsche u eri dizel motora uspio da napravi dovoljno dobar,a mozda i bolji dizel motor nego sto je danasnji benzinac,i sto se ti motori masovno ugradjuju i prodaju u njihovim modelima,govori o tome da su trazena roba i vjerovatno dovoljno kvalitetna da bi opravdali reputaciju Porschea kao sportskog proizvodjaca vozila
4.Ne tumacimo mi pogresno tvoje izjave,nego ti pises neke stvari koje jednostavno ne stoje.Sve vam se nesto vrti oko podobnih i nepodobnih odnosno papaka i onih koji to po vama nisu.Znaci papak si ako zivis u Bosni i imas para da kupis Audi ili VW,ili si kockasta glava ako vozis BMW,a cigan ako imas Mercedesa.Elita si i gradjanin prvog reda ako vozis citroena,alfu romeo,opela,kiu i sta ja znam sve...
Cek malo,hajde da zaobidjemo Bosnu :) Jesu li i oni ljudi sirom svijeta papci,koji voze nekog SUV-a i koji nikada nisu culi za Seku Aleksic? Koji se prilikom ulaska u vozilo prvo svezu pa upale vozilo,i koji voze u skladu sa ogranicenjima na putu? A i dalje voze SUV tipa Audi V12 i sl...???
Last edited by Udri Miću po glaviću on 09/10/2012 19:52, edited 1 time in total.
Udri Miću po glaviću

#27 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

beco wrote:
Udri Miću po glaviću wrote:
citroen xm wrote:Jbt kakav si ti lik. A ne možeš da ne spomeneš druge, a onda nama nešto pričate. Čuj napravili ga da pokažu da mogu. Eto drugi ne mogu. Pa drugi kroz razna takmičenja pokazuju šta mogu, a to što ne prave serijski je za neku drugu priču.
Ima li citroen SUV da bi bio konkurencija Touaregu? NEMA
Ima li Alfa/Fiat ? NEMA
Ima li Renault? NEMA

Haj zdra'o
Fiat i Alfa imaju zove se Jeep Grand Cherokee SRT. Ja bih ga kupio hiljadu puta prije i od Tuarega v10 i q7 v12. Jeste da nema dsg mjenjac tj. ima 5 stepeni automatik, ali taj izgled, zvuk, cijena. Pa ljudi moji to je auto koji je samo jednu stepenicu ispod BMW X5M a dvaput je jeftiniji.

Šta reći? Koju poruku poslati??? :lol: :lol: :lol:
beco

#28 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by beco »

Heart speaks what a heart whonts :D
citroen xm

#29 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by citroen xm »

Opet se ja neću složiti sa tobom.A evo i zasto.
1.danas ne moze svako svasta napraviti.Ne mozes ti napraviti kvalitetan auto preko noci,bez dugogodisnjeg iskustva.VW-u je to uspjelo,a ima ih XY kojima nije(ne mozes napraviti preko noci dobar pistolj,dobar TV,dobro biciklo)
2.Kroz sta se drugo dokazuju te ''neke stvari''? Pa ljudi koji imaju novaca njihovi apetiti rastu.Mozda je neko godinama vozio i nekog rasnog sportasa,sada mu je jednostavno to dodijalo,hoce da ima gabaritno auto sa performansama sportasa.I on ce to da plati prvom adekvatnom proizvodjacu koji napravi dovoljno dobro auto.U ovom slucaju Audi V12,VW Touareg V10...
3.Za tebe moze biti opcija govana,ali to sto je Porsche u eri dizel motora uspio da napravi dovoljno dobar,a mozda i bolji dizel motor nego sto je danasnji benzinac,i sto se ti motori masovno ugradjuju i prodaju u njihovim modelima,govori o tome da su trazena roba i vjerovatno dovoljno kvalitetna da bi opravdali reputaciju Porschea kao sportskog proizvodjaca vozila
4.Ne tumacimo mi pogresno tvoje izjave,nego ti pises neke stvari koje jednostavno ne stoje.Sve vam se nesto vrti oko podobnih i nepodobnih odnosno papaka i onih koji to po vama nisu.Znaci papak si ako zivis u Bosni i imas para da kupis Audi ili VW,ili si kockasta glava ako vozis BMW,a cigan ako imas Mercedesa.Elita si i gradjanin prvog reda ako vozis citroena,alfu romeo,opela,kiu i sta ja znam sve...
Cek malo,hajde da zaobidjemo Bosnu :) Jesu li i oni ljudi sirom svijeta papci,koji voze nekog SUV-a i koji nikada nisu culi za Seku Aleksic? Koji se prilikom ulaska u vozilo prvo svezu pa upale vozilo,i koji voze u skladu sa ogranicenjima na putu? A i dalje voze SUV tipa Audi V12 i sl...???
1. Jel ti to hoćeš reći da Fiat, Lančija, Citroen.... prave automobile od juče. Pa čovječe iza tih proizvođača stoji milion patenata veoma bitnih za automobilsku industriju. I znači pored svega toga nemjerljivog što su učinili za auto industriju oni nisu sposobni da naprave SUV? Svašta

2. Dokazuju se kroz neke druge stvari. Recimo kroz učestvovanje na sportskim događajima gdje se dokazuje da je neko sposoban napraviti nešto, kroz razne patente bitne za auto industriju, kroz razne koncepte koji pokazuju šta bi se od tih proizvođača moglo očekivati u budućnosti, kroz nove tehnologije, kroz istoriju same fabrike.

3. Ne sumnjam da je dobar dizelaš, ali dizel motor, sportsko auto i SUV ne idu ruku pod ruku pa da je ne znam šta. Reci mi da li griješim kada kažem da je to TDI motor VW grupe, da li griješim kada kažem da je Kajen i budući Bentlijev i Lambordžinijev suv na bazi Tuarega? Porše tim potezima srozava svoju reputaciju sportskog proizvođača automobila i dobija reputaciju proizvođača konfekcijskih automobila.

4. Opet pišeš isto. ne kažem ti da su svi vozači SUV-ova papci, već ti kažem da se svi papci lože na SUV-ove a to su dvije različite stvari. I ne brini, imaju i stranci svoju Seku Aleksić i svoje papke.
goran16v

#30 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by goran16v »

citroen xm wrote: Evo da ne bi citirao i tebe i Gorana, odgovoriću obojici. Dakle kada sam rekao da im ne treba, mislio sam na to da im ne treba SUV da bi dokazali da su nešto i neko. Pa danas bar može svako svašta napraviti. Neke stvari se dokazuju kroz nešto drugo, a ne po tome kakve sve oblike karoserije imaš zastupljene. A ako ga ikada naprave to će biti zbog profita i ni zbog čega drugog. Tačno je Gorane da je profit svkaome bitan, ali neke stvari se ne smiju raditi zbog profita. A to sam želio reći u svojoj rečenici koja je zadnja podebljana. Dakle jedan Porše i jedan Bentli su imali ogroman profit i odlično su prolazili i bez SUV-ova. Mislim da su njima popravili profit, ali su ugrozili svoj imidž. A ako dodamo i to je da Porše proizvođač sportskih automobila karakterističan sa svojim benzinskim motorima i visokim performansama ubacio dizelaša, e to je za mene da izvineš jedna velika porcija govana pa da je profit ne znam koliki.

Ovo što sam napisao se veoma lako moglo shvatiti i bez mog pojašnjenja. I nemojte molim vas tumačiti moje rečenice kako vam se ćefne. Nisam rekao da su svi vozači SUV vozila papci, već da se papci lože na SUV vozila jer izgledaju malo zajebanije. Još kad u grdosiji kroz grad nabiješ stoju ipo i odvrneš Seku Aleksić ugođaj se upotpunjuje.
To da li njima treba SUV da bi nesto dokazali ili bilo zbog bilo kojeg drugog razloga ti NE MOZES znati, tako da se glat odmah mozes kaniti te price tj licnih razmiljanja i predpostvki. Kad renault tako nesto zvanicno objavi onda to mozes uzeti kao argument, a do tad...
Pa nisam bas siguran da svako moze sve napraviti... Koleosa na C plaftormi, kao i ranije mehaniku tj integralni pogon RX4 te Kangooa, je razvio Nissan, a proizvodi se u Renault -Samsung fabrici u Koreji. C Crosser i P-4007 su kopije Outlandera koje proizvodi Mitshubishi svojoj fabrici u Holandiji, znaci nijedan nije all in house proizvod sto dalje znaci da ne moze svako sve napraviti, tako da ne treba podcjenjivati kad neko nesto napravi.
Sve sto nije protuzakonito je dozvoljeno za sticanje profita i ocuvanje proizvodnje, a zbog price "ne smije se napraviti" je komplet engleska industrija propala i rasprodata, a kad propadnes *ebes to sto nisi ugrozio imidz. Puno prije Porsceha dizela je bilo Jaguarovo "ne smije se to" pa kad je propao spao je na to da ne bude vise engleski i da pravi X Type dizel sa prednjim pogonom KARAVAN i dizel u Hondi Accord, jedan SAAB je bio uporan sa "ne smije se", pa prije nego je postao istorija je bio redizajnirana Vectra dizel, puno prije toga je bio "ne smije se bez svedskog celika i RWD" Volvo serija 3 je bio razvijen i proizvodjen u DAF-u sa renaultovim motorm itd itd... Ko ti ne garantuje da Porsche ne bi propao da nije poceo sa proizvodnjom terenaca i da im nisu uvalili dizel itd... Malo mi znamo da bi mogli razgovarati kao da sve znamo...
BISCANIN2

#31 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by BISCANIN2 »

Za mene skupo nadzidzano auto montirano na velike tockove , vjerovatno je pun spaner tehnologije.Niti jedan ljubitelj 4x4 sigurno ga nece nikad kupiti.Kupiti ovakvo vozilo znaci imati puno love i nemati pojma o automobilima i automobilizmu .
Pozdrav svima i toliko od mene na ovu temu. :sax:
Udri Miću po glaviću

#32 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Hvala i previše si rekao.Da Bogdo nisi ništa,al eto kad već možeš nek si :lol: :lol:
citroen xm

#33 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by citroen xm »

goran16v wrote: To da li njima treba SUV da bi nesto dokazali ili bilo zbog bilo kojeg drugog razloga ti NE MOZES znati, tako da se glat odmah mozes kaniti te price tj licnih razmiljanja i predpostvki. Kad renault tako nesto zvanicno objavi onda to mozes uzeti kao argument, a do tad...
Pa nisam bas siguran da svako moze sve napraviti... Koleosa na C plaftormi, kao i ranije mehaniku tj integralni pogon RX4 te Kangooa, je razvio Nissan, a proizvodi se u Renault -Samsung fabrici u Koreji. C Crosser i P-4007 su kopije Outlandera koje proizvodi Mitshubishi svojoj fabrici u Holandiji, znaci nijedan nije all in house proizvod sto dalje znaci da ne moze svako sve napraviti, tako da ne treba podcjenjivati kad neko nesto napravi.
Sve sto nije protuzakonito je dozvoljeno za sticanje profita i ocuvanje proizvodnje, a zbog price "ne smije se napraviti" je komplet engleska industrija propala i rasprodata, a kad propadnes *ebes to sto nisi ugrozio imidz. Puno prije Porsceha dizela je bilo Jaguarovo "ne smije se to" pa kad je propao spao je na to da ne bude vise engleski i da pravi X Type dizel sa prednjim pogonom KARAVAN i dizel u Hondi Accord, jedan SAAB je bio uporan sa "ne smije se", pa prije nego je postao istorija je bio redizajnirana Vectra dizel, puno prije toga je bio "ne smije se bez svedskog celika i RWD" Volvo serija 3 je bio razvijen i proizvodjen u DAF-u sa renaultovim motorm itd itd... Ko ti ne garantuje da Porsche ne bi propao da nije poceo sa proizvodnjom terenaca i da im nisu uvalili dizel itd... Malo mi znamo da bi mogli razgovarati kao da sve znamo...
Jel ti ne shvataš da sada u auto industriji postoji samo glad za kupcima. Jel misliš da neke međuklase koje izlaze svaki dan kao što je ova neka najnovija kupe/karavan/5 vrata kod Mercedesa, sad predstavljene panamere...... potrebna da bi se nešto nekome pokazalo ili da bi se pridobili kupci? Naravno ovo drugo. Zbog toga više ne možeš razlikovati koje je auto od koje firme, dok si osamdesetih sa 100 metara mogao raspoznati. Vala za neke firme bi više volio da su se ugasile nego što su počele svašta raditi. Između ostalog među njima je i Citroen i Lančija za koje misliš da ih uzdižem više nego što treba. Ali to je moj stav. Takođe mislim da je bolje da je porše slavno umro nego što je počeo proizvoditi limuzinu i SUV i to kao šlag na tortu sa dizel motorima. Još e čeka da Lambordžini dobije SUV sa TDI motorom na platformi Tuarega i da poželim da te firme definitivno propadnu. Pa njihovi tvorci se okreću u grobu kad vide šta se radi. A kao Porše, lambordžini, ferari i ostala kompanija ne mogu živjeti bez SUV modela i dizelaša? C-Croser i 4007 nisu nikada ni pokušani biti podvaljeni kao PSA proizvod. Od starta se zna da su to Micubiši vozila sa različitom njuškom kojima je i unutrašnjost ista. Ali glupo je reći da oni nisu znali razviti 4X4 pogon bez Micubišija. Jednostavno taj neuspjeli suv je proizvod zajedničke strategije sa Micubišijem i ako mene pitaš trebao je biti abortus i nikada se ne pojaviti na tržištu. Ne zato što je kao proizvod loš već zato što to nije model karakterističan za Citroen i nema ni jednu njegovu odliku. A što se tiče 4X4 pogona bilo je njihovih modela sa njihovim pogonom kao što je BX 4X4, P405...... što znači da se i sa tim izazovom mogu nositi. Da o reliju ne pričamo.

Dakle neki postupci definitivno povećavaju profit, ali srozavaju renome. A renome je često mnogo bitniji od profita.
Udri Miću po glaviću

#34 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Nemoj bolan tako na Citroen :D I ako sam veliki fan Audija( u BiH imam 2),ovde gdje sada živim ozbiljno sam počeo da razmišljam o kupovini jednog C5 Citroena,možda čak i DS5 :-D Za koliko para bih njega uzeo,mislim da ne mogu ništa bolje uzeti. Audi i Mercedes dosta skuplji,BMW 5 dosta skuplji jedino kakva BMW 3 je tu nedje sa njim u cjenovnom rangu,ali Citroen mi više prostora nudi :)

Samo se raspitujem ima li kakvih golemih mahana :D
preludezalude

#35 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by preludezalude »

BISCANIN2 wrote:Za mene skupo nadzidzano auto montirano na velike tockove , vjerovatno je pun spaner tehnologije.Niti jedan ljubitelj 4x4 sigurno ga nece nikad kupiti.Kupiti ovakvo vozilo znaci imati puno love i nemati pojma o automobilima i automobilizmu .
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Potpis
citroen xm

#36 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by citroen xm »

Udri Miću po glaviću wrote:Nemoj bolan tako na Citroen :D I ako sam veliki fan Audija( u BiH imam 2),ovde gdje sada živim ozbiljno sam počeo da razmišljam o kupovini jednog C5 Citroena,možda čak i DS5 :-D Za koliko para bih njega uzeo,mislim da ne mogu ništa bolje uzeti. Audi i Mercedes dosta skuplji,BMW 5 dosta skuplji jedino kakva BMW 3 je tu nedje sa njim u cjenovnom rangu,ali Citroen mi više prostora nudi :)

Samo se raspitujem ima li kakvih golemih mahana :D

Ama volim ja Citroen, najviše od svih brendova, ali neke stvari se moraju i zamjeriti. Recimo oznaka DS. Mislim da tu svetu oznaku za automobilski svijet ne treba lijepiti na sve. Odlični su to automobili, C5 jedan od najboljih u klasi, ali C-Croser po meni nije dostojan da nosi dupli ševron na masci. Ako biraš Citroena onda uzmi nešto sa hidraulikom jer je to ekskluziva koju jedino Citroen ima u ponudi, a 3+ hidropneumatsko vješanje je nešto što niko nema. Ova vazdušna vješanja su mala maca.
goran16v

#37 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by goran16v »

citroen xm wrote: Jel ti ne shvataš da sada u auto industriji postoji samo glad za kupcima. Jel misliš da neke međuklase koje izlaze svaki dan kao što je ova neka najnovija kupe/karavan/5 vrata kod Mercedesa, sad predstavljene panamere...... potrebna da bi se nešto nekome pokazalo ili da bi se pridobili kupci? Naravno ovo drugo. Zbog toga više ne možeš razlikovati koje je auto od koje firme, dok si osamdesetih sa 100 metara mogao raspoznati. Vala za neke firme bi više volio da su se ugasile nego što su počele svašta raditi. Između ostalog među njima je i Citroen i Lančija za koje misliš da ih uzdižem više nego što treba. Ali to je moj stav. Takođe mislim da je bolje da je porše slavno umro nego što je počeo proizvoditi limuzinu i SUV i to kao šlag na tortu sa dizel motorima. Još e čeka da Lambordžini dobije SUV sa TDI motorom na platformi Tuarega i da poželim da te firme definitivno propadnu. Pa njihovi tvorci se okreću u grobu kad vide šta se radi. A kao Porše, lambordžini, ferari i ostala kompanija ne mogu živjeti bez SUV modela i dizelaša? C-Croser i 4007 nisu nikada ni pokušani biti podvaljeni kao PSA proizvod. Od starta se zna da su to Micubiši vozila sa različitom njuškom kojima je i unutrašnjost ista. Ali glupo je reći da oni nisu znali razviti 4X4 pogon bez Micubišija. Jednostavno taj neuspjeli suv je proizvod zajedničke strategije sa Micubišijem i ako mene pitaš trebao je biti abortus i nikada se ne pojaviti na tržištu. Ne zato što je kao proizvod loš već zato što to nije model karakterističan za Citroen i nema ni jednu njegovu odliku. A što se tiče 4X4 pogona bilo je njihovih modela sa njihovim pogonom kao što je BX 4X4, P405...... što znači da se i sa tim izazovom mogu nositi. Da o reliju ne pričamo.

Dakle neki postupci definitivno povećavaju profit, ali srozavaju renome. A renome je često mnogo bitniji od profita.
Uglavnom si prvom recenicom sam sebi odgovorio zasto ne postoji vise "to se ne radi" tako da ti prica od tome da je Porsche spao na dizel terenca koji donosi pare ne pije vode. Ne proizvode oni auta da bi ti pisao o tome kako ruse tradiciju nego da bi zaradili pare.
C Crossera, Koleosa i 4007 sam pomenuo, ne da analiziras sta su mogli i sta nisu, nego kao jednostavan odgovor na tvoju trvdnju "da svako moze napraviti sve", eto ti primjeri pokazuju da izgleda ne moze.
Bez profita nema renomea, a kad ga jednom steknes od njega ne zivis nego od profita, pa sad sam razunaj kako renome moze cesto moze biti vazniji od profita. Za nekog ko se bavi proizvodnjom i prodajom - profit je uvijek najvazniji.
citroen xm

#38 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by citroen xm »

Daj ba nemoj zezati, ako Porše nije mogao živjeti bez SUV-a i dizel motora ili Bentli bez SUV-a onda niko nije mogao. Pa te firme su do pojave istih bilježile stalan rast prodaje. I eto jednog rasnog sportistu će izvući dizelčina. Ma daj. Pa neke stvari su i djetetu u vrtiću jasne. A što se tiče 4007, C-crosera, naravno da su mogli razviti 4X4 pogon i ostalo potrebno, ali mnogo im je jeftinije uzeti nešto od partnera. Isto kao da kažeš da Mercedes nije mogao razviti malolitražni dizelaš već je morao uzeti od Renoa. Naravno da je mogao razviti, ali jeuzeo provjerenu stvar koja ga daleko manje košta nego razvoj.
goran16v

#39 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Daj ba nemoj zezati, ako Porše nije mogao živjeti bez SUV-a i dizel motora ili Bentli bez SUV-a onda niko nije mogao. Pa te firme su do pojave istih bilježile stalan rast prodaje. I eto jednog rasnog sportistu će izvući dizelčina. Ma daj. Pa neke stvari su i djetetu u vrtiću jasne. A što se tiče 4007, C-crosera, naravno da su mogli razviti 4X4 pogon i ostalo potrebno, ali mnogo im je jeftinije uzeti nešto od partnera. Isto kao da kažeš da Mercedes nije mogao razviti malolitražni dizelaš već je morao uzeti od Renoa. Naravno da je mogao razviti, ali jeuzeo provjerenu stvar koja ga daleko manje košta nego razvoj.
Dizes profit, zivis bolje, nema bolje razloga...
Da mogli su, ali nisu i tu se sva prica o svako sve moze zavrsava, a velika je razlika izmedju onih koji su mogli i onih koji jesu.
TheGodfather001

#40 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by TheGodfather001 »

BISCANIN2 wrote:Za mene skupo nadzidzano auto montirano na velike tockove , vjerovatno je pun spaner tehnologije.Niti jedan ljubitelj 4x4 sigurno ga nece nikad kupiti.Kupiti ovakvo vozilo znaci imati puno love i nemati pojma o automobilima i automobilizmu .
Nek' si nam rek'o!
Kakvi likovi danas imaju pristup internetu!
Bakir1

#41 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Bakir1 »

imam i ja internet i dijelim misljenje, touareg je mrtva sminka koja nema veze sa terencima
Udri Miću po glaviću

#42 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Bakir1 wrote:imam i ja internet i dijelim misljenje, touareg je mrtva sminka koja nema veze sa terencima
Svacije misljenje bi se trebalo postovati ako ima argumente konkretne,za ono sto se tvrdi.Vi kazete da je taj isti Touareg fula i da nema nikakve veze sa terencima.

A taj isti Touareg od svog nastanka je u samom vrhu tabele npr. relly-ja ''Paris-Dakar''. Znaci medju prva 2 mjesta je Touareg. Jel ovo dovoljno opravdanje da ga svrsta medju ''gradskog kauboja''? :)
Zatamnjena stakla

#43 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Zatamnjena stakla »

Ja mislim da nijedan od vas ovdje sa Touaregom ne bi otiš'o na planinu gdje je makadam.
Poklopite se :D
Udri Miću po glaviću

#44 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Sorel wrote:Ja mislim da nijedan od vas ovdje sa Touaregom ne bi otiš'o na planinu gdje je makadam.
Poklopite se :D
To i ja zelim da im kazem :-D Oni bi sad bili u stanju da uzmu Ladu Nivu za primjer i da je porede sa Touaregom,pa da kazu ''vidi kako Lada moze,haj ti''

A za Ladu najskuplji dio 100 maraka :lol:

Auto od 150 hiljada i ono od 20 hiljada nije svako spreman drkati po nedođijama :)
respo

#45 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by respo »

Bakir1 wrote:imam i ja internet i dijelim misljenje, touareg je mrtva sminka koja nema veze sa terencima
Svacije misljenje bi se trebalo postovati ako ima argumente konkretne,za ono sto se tvrdi.Vi kazete da je taj isti Touareg fula i da nema nikakve veze sa terencima.

A taj isti Touareg od svog nastanka je u samom vrhu tabele npr. relly-ja ''Paris-Dakar''. Znaci medju prva 2 mjesta je Touareg. Jel ovo dovoljno opravdanje da ga svrsta medju ''gradskog kauboja''? :)
malo si se zajebo sa tim poredjenjem
auta za reli i cestovna auta su 2 zasebna svijeta i uglavnom osim imena i eventualno karoserije (mada i ona u vecini slucajeva je razlicita)
i pezo 206 je bio nepoderiv na reliju a u stvarnosti je potpuno drugacija situacija
respo

#46 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by respo »

Udri Miću po glaviću wrote:To i ja zelim da im kazem :-D Oni bi sad bili u stanju da uzmu Ladu Nivu za primjer i da je porede sa Touaregom,pa da kazu ''vidi kako Lada moze,haj ti''

A za Ladu najskuplji dio 100 maraka :lol:

Auto od 150 hiljada i ono od 20 hiljada nije svako spreman drkati po nedođijama :)
onaj ko nije prodao mater svoju za njega otici ce i na makadam
onaj koji je prodao majku svoju on ga je kupio da pokaze sta vozi i to je bit toga

e u tome je razlika izmedju vozaca ovdje i u ostatku svijeta (ima izuzetaka i ovdje i tamo)

i jebo ti touarega i od milion ako ti ne sluzi u nekoj situaciji a lada od 20 hiljada te izvuce iz problema
citroen xm

#47 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
Dizes profit, zivis bolje, nema bolje razloga...
Da mogli su, ali nisu i tu se sva prica o svako sve moze zavrsava, a velika je razlika izmedju onih koji su mogli i onih koji jesu.

Jel tebi drago i voliš što će postojati Lambordžini SUV na platformi Tuarega i sa TDI motorom? Zar ne misliš da je to daebelo srozavanje reputacije Lambordžinija? A ovde se priča priča kako je sramota za Mercedes što je uzeo jedan jedini renoov motor. Ovo je nevjerovatno kao i post u kome se poredi cestovni Tuareg sa Pariz-Dakar verzijom.
drndalo

#48 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by drndalo »

@citroen, pravilno se izgovara Lamborgini... Ovo Dz smo mi izmislili...

Q7 i Touareg su posljedica "amerikanizacije" mozgova ljudi u svijetu, gdje su pick-up-i tipa F-150, ili Durango-i, ili Hummer-i pojam auta... Nit' su terenci za terena, nit' su auti... Mocne motore imaju, ali mimo ravne ceste im to nista ne znaci, jer zaboravise napraviti lezanje (dobro, Q7 i Touareg leze bolje od ovih americkih skalamerija), na terenu sa osrednje losom transmisijom, gumama i previse snage nema srece, opet...

Preveliki, preteski, doduse glomazni, pa izazivaju strahopostovanje, i to im je i namjena, a svrha je da putem njih oni kojima treba strahopostovanje proslijede svoje/tudje pare za takva vozila u dzepove vlasnika fabrika istih...
Bakir1

#49 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Bakir1 »

rekose ti vec nemoj da mijesas babe i zabe, auta koja se modifikuju i koriste za taj reli nisu ni slicna onima koja se koriste za svakodnevnu upotrebu, tu su ti auti samo da rade na imidzu modela kao takvog iako model nema ni pola tehnoloskih rjesenja kao auti razvijani za utrke.
nisam vozio touarega po terenu ali cupao istog iz ekspedicija zvanih "moze to on" itekako jesam sa 30 godina starim Pajero, tako da govoriti o istom kao ozbiljnom terencu nema govora pocevsi od elemenata podvozja, prenosa snage i ostalim stvarima je neozbiljno.
imate vagenovci taj neki mentalni sklop da svi na komandu skacete da branite ako se ne daj Boze sta slucajno ruzno napise, da ja vas pitam, jeste li vi nekada probali pomenuti model karavana sa pogonom na sva 4 tocka u icemu ozbiljnijem od makadamskog puta i snijegom utabanih staza?
BISCANIN2

#50 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by BISCANIN2 »

TheGodfather001 wrote:
Nek' si nam rek'o!
Kakvi likovi danas imaju pristup internetu!
Sa ponosom ističem ,medju prvih 100 korisnika interneta U BIH,na ovom forumu sam svega 8 godina. :D

Kakav god da sam lik i dalje ne mjenja činjenicu da je tuaraeg auto na velikim točkovima nastao na španer tehnologiji.

Onda je peugeot 205 i citro kralji terenaca oni su 10 puta bili osvajači relly p-d,a istnski kralj tog rellija ako ne znaš je mitcu .

A u sadašnjoj konkurenciju i sa četvrtinom budžeta od tuarega i LADA će biti ne prikosnovena u istom takmičenju tureg joj nece biti ni do koljena .Ali ne bi ja sa Vama o tome , ipak ste vi stari ,vrsni poznavaoci i vlasnici terenaca , hvala Vam što me prosvijtelište u mom skromnom 15 godišnjem bakćanju sa terencima.

Samo vi kesirajte hrpu lovjane ,za španer i sećija tehnologiju i uživajte .
I kad zapnete sa premoćnim tuaregom nno sikiriki tu je Čika Bakir da Vas izčupa i pogura sa Pajerom iz 87 .
Last edited by BISCANIN2 on 10/10/2012 12:29, edited 1 time in total.
Locked