Opet se ja neću složiti sa tobom.A evo i zasto.citroen xm wrote:
Evo da ne bi citirao i tebe i Gorana, odgovoriću obojici. Dakle kada sam rekao da im ne treba, mislio sam na to da im ne treba SUV da bi dokazali da su nešto i neko. Pa danas bar može svako svašta napraviti. Neke stvari se dokazuju kroz nešto drugo, a ne po tome kakve sve oblike karoserije imaš zastupljene. A ako ga ikada naprave to će biti zbog profita i ni zbog čega drugog. Tačno je Gorane da je profit svkaome bitan, ali neke stvari se ne smiju raditi zbog profita. A to sam želio reći u svojoj rečenici koja je zadnja podebljana. Dakle jedan Porše i jedan Bentli su imali ogroman profit i odlično su prolazili i bez SUV-ova. Mislim da su njima popravili profit, ali su ugrozili svoj imidž. A ako dodamo i to je da Porše proizvođač sportskih automobila karakterističan sa svojim benzinskim motorima i visokim performansama ubacio dizelaša, e to je za mene da izvineš jedna velika porcija govana pa da je profit ne znam koliki.
Ovo što sam napisao se veoma lako moglo shvatiti i bez mog pojašnjenja. I nemojte molim vas tumačiti moje rečenice kako vam se ćefne. Nisam rekao da su svi vozači SUV vozila papci, već da se papci lože na SUV vozila jer izgledaju malo zajebanije. Još kad u grdosiji kroz grad nabiješ stoju ipo i odvrneš Seku Aleksić ugođaj se upotpunjuje.
1.danas ne moze svako svasta napraviti.Ne mozes ti napraviti kvalitetan auto preko noci,bez dugogodisnjeg iskustva.VW-u je to uspjelo,a ima ih XY kojima nije(ne mozes napraviti preko noci dobar pistolj,dobar TV,dobro biciklo)
2.Kroz sta se drugo dokazuju te ''neke stvari''? Pa ljudi koji imaju novaca njihovi apetiti rastu.Mozda je neko godinama vozio i nekog rasnog sportasa,sada mu je jednostavno to dodijalo,hoce da ima gabaritno auto sa performansama sportasa.I on ce to da plati prvom adekvatnom proizvodjacu koji napravi dovoljno dobro auto.U ovom slucaju Audi V12,VW Touareg V10...
3.Za tebe moze biti opcija govana,ali to sto je Porsche u eri dizel motora uspio da napravi dovoljno dobar,a mozda i bolji dizel motor nego sto je danasnji benzinac,i sto se ti motori masovno ugradjuju i prodaju u njihovim modelima,govori o tome da su trazena roba i vjerovatno dovoljno kvalitetna da bi opravdali reputaciju Porschea kao sportskog proizvodjaca vozila
4.Ne tumacimo mi pogresno tvoje izjave,nego ti pises neke stvari koje jednostavno ne stoje.Sve vam se nesto vrti oko podobnih i nepodobnih odnosno papaka i onih koji to po vama nisu.Znaci papak si ako zivis u Bosni i imas para da kupis Audi ili VW,ili si kockasta glava ako vozis BMW,a cigan ako imas Mercedesa.Elita si i gradjanin prvog reda ako vozis citroena,alfu romeo,opela,kiu i sta ja znam sve...
Cek malo,hajde da zaobidjemo Bosnu