problem daljinsko zaključavanje

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

amir xy

#26 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by amir xy »

znam za taj osigurac,on je ispravan 100%,naime kod mene je bila slj situacija:nisam mogao da odkljucam auto,morao sam kljucem da otvorim,ali se tada upalio alarm,isti sam morao da ugasim upravo vadeci taj osigurac....alarm mi je ostao upaljen,i kad vratim osigurac on svira nemogu da ga iskljucim...zato mislim da je problem u daljincu ili mozda do prijemne jedinice hvala unaprijed
amir xy

#27 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by amir xy »

zna li iko ista o ovome,ima li kakva fora u vezi ovoga mislim da je neka glupost u pitanju :twisted:
M@RKO

#28 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by M@RKO »

Jedinica zapamti posljednje stanje (tj. da je aktiviran) i svirace ti dok ga ti ne deaktiviras.. Posto ti ne radi daljinac jedino mozes probati, ako uopste imas, onaj mali tajni prekidac iz jedinice alarma sto ide, preko njega da deaktiviras.
amir xy

#29 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by amir xy »

led lampica na daljinskom svijetli kad pritisnem taster,tako da nemogu znati jel do njega ili ne,otvaro sam jedinicu i nasao neki gumb ali nista ne reaguje,non stop svira ,nemogu da ga ugasim,5 god.nisam imao problema nikako...ovo mi se desilo nakon zamjene akumulatora,nesto mislim da ima veze sa tim :?
M@RKO

#30 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by M@RKO »

Moguce je da su ti daljinci izgubili kod.. moras ih ponovo ucitati za tu jedinicu.. To bi trebao vidjeti u upustvu od alarma, obicno je kombinacija da pritisnes taj taster na samoj jedinici pa onda na daljincima, ali razlikuje se od alarma do alarma...
amir xy

#31 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by amir xy »

pokusacu i taj fazon,hvala puno u svakom slucaju...
Nermin_BH

#32 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by Nermin_BH »

Ne valja taj akmulator sto si stavio gubi napon.
amir xy

#33 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by amir xy »

kako mislis gubi napon,radi nomalno,nemam nikakvih problema sa istim,...pozzz :?
Nermin_BH

#34 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by Nermin_BH »

amir xy wrote:kako mislis gubi napon,radi nomalno,nemam nikakvih problema sa istim,...pozzz :?
Jel ti se alarm pali sam od sebe ?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#35 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by Matijevic_Vlado »

mene zanima kako iskljuciti ili bar smanjiti zvuk prilikom zakljucavanja i otkljucavanja? jel to neko zna? bezze mi kad svi bulje :mrgreen:
amir xy

#36 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by amir xy »

Nermin_BH wrote:
amir xy wrote:kako mislis gubi napon,radi nomalno,nemam nikakvih problema sa istim,...pozzz :?
on je ostao u upaljenom stanju,morao sam da izvadim osigurac da ga ugasim,znaci svira non stop,nemogu na daljincu da ga ugasim :sad:
Nermin_BH

#37 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by Nermin_BH »

amir xy wrote:
Nermin_BH wrote:
on je ostao u upaljenom stanju,morao sam da izvadim osigurac da ga ugasim,znaci svira non stop,nemogu na daljincu da ga ugasim :sad:
Odi negdje da ti reprogramiraju daljinski ne znam koji ti je alarm. Preporucujem ti da odes u Komel preko puta gras-a sigurno znaju to napraviti.
amir xy

#38 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by amir xy »

morat cu nesto radit ,,,,hvala usvakom slucaju :thumbup:
amir xy

#39 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by amir xy »

radi se o scorpion alarmu....
amir xy

#40 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by amir xy »

ima li jos kakav savjet????? :sad:
LeKo

#41 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by LeKo »

Taj alarm nov nije više od 60 KM, sada zeza zaključavanje, sutra će pobudaliti neka od blokada (pod uslovom da radi), skini ti to na vrijeme. Ako i dalje želiš da imaš taj tip alarma, kupi novi i spoji, jeftinije ti je nego voziti ozbiljnom majstoru na popravak.
LG88

#42 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by LG88 »

Poz! Moje pitanje glasi: Radi se o automobilu Fiat Punto, prvi model. Vlasnik ili vlasnici prije mene su fabricki upaljac zamjenili sa nekim drugim i prilikom montiranja istog nisu izolovali zice, sto ja nisam primjetio dok nisam nabavio fm modulator i pomicuci upaljac dolazi do kratkog spoja. Nakon toga iskace osigurac, gubim unutarnje osvjetljenje, rad upaljaca, cd playera, centralnog i daljinskog. Mijenjam osigurac, sve radi osim daljinskog zakljucavanja. U cemu bi bio problem. Inace prijem signala sa kljuca se nalazi kod unutarnjeg osvjetljenja kod retrovizora. Nemam "code" karticu i posjedujem samo jedan kljuc?! Baterija u kljucu je u ok stanju, jako blinka, ali na auto nema nikakve reakcije ...
amir xy

#43 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by amir xy »

neznam mozda je nesto slicno kao ikod mene,ako nesto uradis pisi,ja jos nista nisam skonto....pozzz :?
amir xy

#44 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by amir xy »

ja mislim da ima neki fazon sa kutijom od alarma koja je smjestena u autu,nesto kao "reset" neki ili tako nesto....ako zna neko neku foru neka pise....UNAPRIJED ZAHVALAN
Nermin_BH

#45 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by Nermin_BH »

Jos nisi odvukao auto nekom strucnom da ti to pogleda ?
preludezalude

#46 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by preludezalude »

Stvarno se za*ebajes i trosis zivce bez velikog razloga. Odvedi auto strucnjaku da ti to rijesi za male pare.
sorcerer

#47 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by sorcerer »

kod majstora trebaju pare a forum je dzabe :lol: :lol: :lol:
amir xy

#48 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by amir xy »

nisam jbga,nemogu da uhvatim vremena,pozzz
punta

#49 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by punta »

iskopcaj akumulator onda daj kontakt da ispraznis struju iz memorije auta dok je akumulator iskopcan klikni i tipke na daljinskom i onda stavi akumulator i pokusaj ponovoo

je li ovakav daljinski
Image
amir xy

#50 Re: problem daljinsko zaključavanje

Post by amir xy »

probao,ali nista... :? sta bi mu mogao jos da uradim :? :? :? :? :?
Post Reply