izvini druga ruka ali svaki put sam bio na utvrdjivanju kvara,!!!goran16v wrote:Iz prve ruke bi pisao prijatelj, a ne ti, ti si u kategoriji pric'o mi jaran...carobnjak1 wrote:iz prve ruke ,prijatelj vozio audi a4 kupljen nov u ASI,od dana kupnje do proslog mjeseca vjecito je bio na servisima,motor je 2.0 tdi,prvo su me diode otisle 10 dana prije isteka garancije sreca njegova,priznali mu,pa na 90 hiljada set kvacila,narvno i to mu priznaliposlano neko pismo audiji u expresnom roku odogovrili i zamjenili mu,otada milion i jedan senzor mu je otisao tako da mu se vise nije isplatilo ulagati u njega i proda ga.Moja iskstva sa skodom su pozitivna jeftinije odrzavanja pouzdanost i sto je najvaznije kupujes auto koje je nove a ne polovo sa cca150.000,znaci skoda octavia nova i neki 1.9 motor i kasko i rijesio si se dileme
Skoda Octavia vs. Audi A4
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
carobnjak1
#26 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
-
goran16v
#27 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
Da naravno...carobnjak1 wrote:izvini druga ruka ali svaki put sam bio na utvrdjivanju kvara,!!!goran16v wrote:Iz prve ruke bi pisao prijatelj, a ne ti, ti si u kategoriji pric'o mi jaran...carobnjak1 wrote:iz prve ruke ,prijatelj vozio audi a4 kupljen nov u ASI,od dana kupnje do proslog mjeseca vjecito je bio na servisima,motor je 2.0 tdi,prvo su me diode otisle 10 dana prije isteka garancije sreca njegova,priznali mu,pa na 90 hiljada set kvacila,narvno i to mu priznaliposlano neko pismo audiji u expresnom roku odogovrili i zamjenili mu,otada milion i jedan senzor mu je otisao tako da mu se vise nije isplatilo ulagati u njega i proda ga.Moja iskstva sa skodom su pozitivna jeftinije odrzavanja pouzdanost i sto je najvaznije kupujes auto koje je nove a ne polovo sa cca150.000,znaci skoda octavia nova i neki 1.9 motor i kasko i rijesio si se dileme
- dark side of the moon
#28 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
Zamajac potrosni materijal?goran16v wrote:Racunati zamjenu seta kvacila sa zamajcem, sto je potrosni materijal, kao nesto negativno je isto kao racunati na promjenu guma na autu na kojem su fabricki 17" u odnosu na auto na kojem su fabricki15". To je trosak ekspoatacije tog auta, a to sto mi nemamo para da ga odrzavamo kako treba, a protezemo se duze od jorgana, je drugi par rukava...dark side of the moon wrote:
Slazem se, set kvacila sa zamajcem - ako vec nije uradjeno! Ne znam koliko je za audi ali za golfa je 1200, a u servisima oko 1600 km.
-
carobnjak1
#29 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
da naravno da je potrosni
-
530i
#30 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
Navedi argumente koji pobijaju moje tvrdnje vezano za 2.0 TDI motor. Navedi svoje reference, pa da više ne budeš samoproglašeni stručnjak i ekspert na polju automobilizma. Dokazao si se sređivanjem BMW-a. Smiju ti se ljudi po forumima po pitanju nakićenih farova. Braniš tuđa auta koja si ponekad koristio. Drugi su ti kupovali auta. Ovo su sve fakti koje sam naveo.goran16v wrote:
Ja sam te pitao vrlo precizno i konkretno za 2,0 TDI motor a ne da filozofiras. Znaci mahalas koji pise napamet - tako reci na poceku... Hvataj se tegova, dugih svjetala i iscitavanja formaq. Hvala i prijatno...
Znam da imaš komplekse (a pri tome ne mislim na kompleks hotela i slično), ali forum nije ovlaštena ustanova za liječenje psihičkih problema...ljudi ovdje normalno razgovaraju, odnosno većina njih. Tu ti, na tvoju žalost, nikako ne spadaš. Kada i ako se izliječiš, javi se, a do tada nam možeš pričati kako si navodno stavio u pogon zastavu 128 ili kako si namjestio koji far na bmwu 315. Hajde uzdravlje
-
emko1234
#31 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
vas dvojica ste fahrudin radoncic i hilmo selimovic ovog foruma.
idete offtopic nepotrebno. 530i@, goran ti je postavio pitanje. ako imas konkretan odgovor daj mu ga, ako nemas pusti se suplje, filozofije, foruma i prica rekla-kazala.
ja imam to auto, i po tvojoj prici imam vise prava nego iko da prica o njemu. meni se auto ne kvari, odlicno me slusa. nema problema ni s diznama, ni mjenjacem, ni diodama (sto ovaj carobnjak napisa, nikad nisam cuo za problem s diodama. dioda il radi il ne radi. to nije problem. dioda ima duzi vijek trajanja od sijalice s niti, al nije vjecna. kad izgori promjenis je) zamajciem, ni amortizerima. i sta sad? zato sto ja imam pozitivno iskustvo, to znaci da su sve cetvorke ko ova moja?? naravno da nisu, prvo pitanje koje se postavlja je koliko odrzavan auto koji se stalno kvari?
ne moze me tito dragi ubijedit da ce se na danasnjem vaktu bilo koji po pravilima fabrike odrzavan auto, stalno kvarit. to su takve nebuloze priprostih glupana i anti-propaganda da je to strasno. naravno postoje kvalitetnija i manje kvalitetna auta. al auta koja se stalno kvare uz redovan servis, ne postoje.
@carobnajak, reci svom momku da ne moze kupit audija i otici na servis jednom u 3 godine. ocigledno je imao para za skodu (za koju si ti ko njegov partner navijao) al se odlucio za audija i kad se upali service lampica ne ode se na servis. to
idete offtopic nepotrebno. 530i@, goran ti je postavio pitanje. ako imas konkretan odgovor daj mu ga, ako nemas pusti se suplje, filozofije, foruma i prica rekla-kazala.
ja imam to auto, i po tvojoj prici imam vise prava nego iko da prica o njemu. meni se auto ne kvari, odlicno me slusa. nema problema ni s diznama, ni mjenjacem, ni diodama (sto ovaj carobnjak napisa, nikad nisam cuo za problem s diodama. dioda il radi il ne radi. to nije problem. dioda ima duzi vijek trajanja od sijalice s niti, al nije vjecna. kad izgori promjenis je) zamajciem, ni amortizerima. i sta sad? zato sto ja imam pozitivno iskustvo, to znaci da su sve cetvorke ko ova moja?? naravno da nisu, prvo pitanje koje se postavlja je koliko odrzavan auto koji se stalno kvari?
ne moze me tito dragi ubijedit da ce se na danasnjem vaktu bilo koji po pravilima fabrike odrzavan auto, stalno kvarit. to su takve nebuloze priprostih glupana i anti-propaganda da je to strasno. naravno postoje kvalitetnija i manje kvalitetna auta. al auta koja se stalno kvare uz redovan servis, ne postoje.
@carobnajak, reci svom momku da ne moze kupit audija i otici na servis jednom u 3 godine. ocigledno je imao para za skodu (za koju si ti ko njegov partner navijao) al se odlucio za audija i kad se upali service lampica ne ode se na servis. to
- Bakir1
#32 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
ja navijam za oktaviju, em lijepo izgleda, em je nova, a sa novim nema fule 
-
goran16v
#33 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
Referenca i argument je sto ja vec 6 god IMAM, ODRZAVAM i VOZIM auto sa 2,0 TDI motorom i nista od toga o cemu ti lupetas napamet jer si nesto pricitao na forumima, nisam promjenio.530i wrote:Navedi argumente koji pobijaju moje tvrdnje vezano za 2.0 TDI motor. Navedi svoje reference, pa da više ne budeš samoproglašeni stručnjak i ekspert na polju automobilizma. Dokazao si se sređivanjem BMW-a. Smiju ti se ljudi po forumima po pitanju nakićenih farova. Braniš tuđa auta koja si ponekad koristio. Drugi su ti kupovali auta. Ovo su sve fakti koje sam naveo.goran16v wrote:
Ja sam te pitao vrlo precizno i konkretno za 2,0 TDI motor a ne da filozofiras. Znaci mahalas koji pise napamet - tako reci na poceku... Hvataj se tegova, dugih svjetala i iscitavanja formaq. Hvala i prijatno...
Znam da imaš komplekse (a pri tome ne mislim na kompleks hotela i slično), ali forum nije ovlaštena ustanova za liječenje psihičkih problema...ljudi ovdje normalno razgovaraju, odnosno većina njih. Tu ti, na tvoju žalost, nikako ne spadaš. Kada i ako se izliječiš, javi se, a do tada nam možeš pričati kako si navodno stavio u pogon zastavu 128 ili kako si namjestio koji far na bmwu 315. Hajde uzdravlje
Sto se ostalog tice, jos si jednom dokazao koliko si sav nekakav jadan, pakostan i ljubomoran da prosto nisam siguran da li si jadan, jadan i smijesan ili samo smijesan... Vrati se u svoj svijet foruma, tudjih auta, brojanju tegova i dugim svjetlima...
-
carobnjak1
#34 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
prijatelju pocinjes da vrijedjas iznio sam svoje misljenje o audiju i skodi,ovdje nije tema imal para ili nema ,mogu ti reci da je auto islo na redovno na servis i svaki servis je radjen u ASI,momak je sad kupio novog BMW bez bilo cijeg nagovaranja jer je dovoljno sposoban i pmaetan da sam odlucuje imbecilu jedan!!!emko1234 wrote:vas dvojica ste fahrudin radoncic i hilmo selimovic ovog foruma.
- Bakir1
#35 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
zanemari emka i njegovu filozofiju 
-
goran16v
#36 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
Navijam i ja, navijao za iste stvari i kad sam je kupovao, ali fakat ne kotam vise odkud ljudima motivi da pisu o stvarima na kojima su tek ponesto naculi i procitali. Culi oni za neke dizne i turbine na 2,0 TDI motorima a kad bih ih pitao na koje se dizne odnosi, na koje turbine, do koje godine, na kojim motorima nastao bi muk.Bakir1 wrote:ja navijam za oktaviju, em lijepo izgleda, em je nova, a sa novim nema fule
-
Muzikjunki
#37 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
Evo par Audija po tim speficikacijama:
Audi A4 Attraction 2.0 TDI, <100 000 km
Audi A4 drugi
Audi A4 treci
Ovaj treci je izgleda s najboljom opremom.
Kako god, moj glas ide za Skodu, u Skodi ces dobiti opremu o kojoj u Audiju mozes samo mastati... za ove pare Audi go ko pistolj!
Audi A4 Attraction 2.0 TDI, <100 000 km
Audi A4 drugi
Audi A4 treci
Ovaj treci je izgleda s najboljom opremom.
Kako god, moj glas ide za Skodu, u Skodi ces dobiti opremu o kojoj u Audiju mozes samo mastati... za ove pare Audi go ko pistolj!
- Bakir1
#38 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
1,9 je motor koji je na trzistu prisutan i danas, 2,0 ima dosta manje staza i kao takav je imao ne samo epova i kleveta nego stvarnih problema, pa odatle sigurno pusu vjetrovi koji navijaju za nov 1,9 kontra polovnog 2,0.goran16v wrote:Navijam i ja, navijao za iste stvari i kad sam je kupovao, ali fakat ne kotam vise odkud ljudima motivi da pisu o stvarima na kojima su tek ponesto naculi i procitali. Culi oni za neke dizne i turbine na 2,0 TDI motorima a kad bih ih pitao na koje se dizne odnosi, na koje turbine, do koje godine, na kojim motorima nastao bi muk.Bakir1 wrote:ja navijam za oktaviju, em lijepo izgleda, em je nova, a sa novim nema fule
dzabe servisna knjiga, dzabe sve ako je za volanom sjedio konj kojem je i 5000 km dovoljno da izmjeni opis i karakteristike auta.
sve se moze naci ali se to obicno mora i masno platiti pa se onda tek ukazuje koliko je skoda povoljna kupnja
- drndalo
#39 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
Dobar Audi tih godina i kilometara kosta na kraju vise od ove nove Octavia-e... Vise upada u oci, a nema 4 godine garancije koje ima NOVA Octavia... THE END...
-
goran16v
#40 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
Sve to itekako stoji, ali to opet nije nikakav argument da se pojave strucnjaci koji je odmah obrazloziti da ce na 2,0 TDI motoru trebati hiljdade za servis na 150k km, da crkavaju dizne i turbine, da ovo - da ono, itd a da nikad nisu prisli tom motoru...Bakir1 wrote: 1,9 je motor koji je na trzistu prisutan i danas, 2,0 ima dosta manje staza i kao takav je imao ne samo epova i kleveta nego stvarnih problema, pa odatle sigurno pusu vjetrovi koji navijaju za nov 1,9 kontra polovnog 2,0.
dzabe servisna knjiga, dzabe sve ako je za volanom sjedio konj kojem je i 5000 km dovoljno da izmjeni opis i karakteristike auta.
sve se moze naci ali se to obicno mora i masno platiti pa se onda tek ukazuje koliko je skoda povoljna kupnja
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#41 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
Gorane imas li ti iskustva sa Fiatima i ostalim talijanskim autima pa na svakoj temi o njima pricas ili je kod tebe rekla kazala i izrugujes se vlasnicima? Koliko si prica procitao na netu? Koliko si ti kvarova popravljao? Koliko si pomenutih auta vozio? Dosadan si i iritantan sa svojim stalnim branjenjem Skode,VW i ostalog.
P.S. Pusti se prodajnih rezultata.
Ja navijam za novu Skodu. 0 km je 0 km.
Last edited by mali_milojica on 28/09/2012 11:37, edited 1 time in total.
- Bakir1
#42 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
sta citao u ruci drzao, passat 2,0 tdi, 2006, bosch i jedna bregasta.
predjenih km 165.000, uvezen i kupljen prije 6 mjeseci sa 155.000 km, do sada osim velikog servisa, koji je slicne cijene kao za 1,9 tdi ( jedna bregasta, 8 v i slicno ) puca crijevo od turbine vec drugi put.
konkretno audi a4 o kojem je rijec, 2,0 tdi, 2009 godina, frisko izasao iz garancije, emko momak ima para vise i od tebe
, redovni servisi, bez stednje na ulaganju, set kvacila u garanciji, pa zatim i mjenjac.
jeste rekla kazala jer sam ja druga usta u toj prici, ali ako on mene laze, a ne znam zasto bi, lazem i ja Vas
predjenih km 165.000, uvezen i kupljen prije 6 mjeseci sa 155.000 km, do sada osim velikog servisa, koji je slicne cijene kao za 1,9 tdi ( jedna bregasta, 8 v i slicno ) puca crijevo od turbine vec drugi put.
konkretno audi a4 o kojem je rijec, 2,0 tdi, 2009 godina, frisko izasao iz garancije, emko momak ima para vise i od tebe
jeste rekla kazala jer sam ja druga usta u toj prici, ali ako on mene laze, a ne znam zasto bi, lazem i ja Vas
- drndalo
#43 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
Svaki polovan auto sa >150.000 km pa i magicni 2.0 TDI zahtijeva ako ne odmah, onda barem u toku prve godine barem 1500 KM ulaganja, ako gazda hoce da bude siguran sta mu je i kada mijenjano... Npr. povjerujem ja da veliki servis uradjen bas prije nego sam ga ja kupio, derem ga 7 mjeseci, kad ono BUM, puce nesto, razvod, zamajac, vodena, bilo sta.... I sad nemam vise od 1/3 upotrebljivog motora, a ostalo trebam kupiti i napraviti... Dakle, bez crkavanja dizni, turba i ostale skalamerije... I ne samo na TDI-u... Moja je filozofija da ako vec kupujes tako nesto, kupujes ga bar na 5 godina, zamijenis sve, i tih 5 godina o tome ne razmisljas...goran16v wrote:Sve to itekako stoji, ali to opet nije nikakav argument da se pojave strucnjaci koji je odmah obrazloziti da ce na 2,0 TDI motoru trebati hiljdade za servis na 150k km, da crkavaju dizne i turbine, da ovo - da ono, itd a da nikad nisu prisli tom motoru...Bakir1 wrote: 1,9 je motor koji je na trzistu prisutan i danas, 2,0 ima dosta manje staza i kao takav je imao ne samo epova i kleveta nego stvarnih problema, pa odatle sigurno pusu vjetrovi koji navijaju za nov 1,9 kontra polovnog 2,0.
-
530i
#44 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
Nisam napisao da će se svaki taj auto s tim motorom pokvariti, ali da ima šanse da se nešto pokvari - ima, i ta šansa je nemjerljivo veća kada auto ima 150 ili 200 hiljada kilometara, nego kada auto ima 0 km. Svaki polovan auto je različit. To što je goran16v iskompleksiran, pa piše kontru kada njemu nije po volji, to je isključivo njegov problem. Ali, da dalje ne idemo u off...emko1234 wrote: idete offtopic nepotrebno. 530i@, goran ti je postavio pitanje. ako imas konkretan odgovor daj mu ga, ako nemas pusti se suplje, filozofije, foruma i prica rekla-kazala.
-
530i
#45 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
Ne važi, ipak ti nisi vozio taj auto, nije tvoje ime u saobraćajnoj dozvoli! Ne može to tako!Bakir1 wrote: jeste rekla kazala jer sam ja druga usta u toj prici, ali ako on mene laze, a ne znam zasto bi, lazem i ja Vas
- Bakir1
#46 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
tata mu ima fabriku za limene krovove, lako ga je naci 
-
goran16v
#47 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
Nadji temu i procitaj gdje sam ja nesto pisao o kvarovima Fiata...mali_milojica wrote:Gorane imas li ti iskustva sa Fiatima i ostalim talijanskim autima pa na svakoj temi o njima pricas ili je kod tebe rekla kazala i izrugujes se vlasnicima? Koliko si prica procitao na netu? Koliko si ti kvarova popravljao? Koliko si pomenutih auta vozio? Dosadan si i iritantan sa svojim stalnim branjenjem Skode,VW i ostalog.
- mali_milojica
#48 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
Je li Agis? Pravi li jos auspuhe za auta?Bakir1 wrote:tata mu ima fabriku za limene krovove, lako ga je naci
-
carobnjak1
#49 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
izgleda da ja i ti mislimo na itsog audijaBakir1 wrote:tata mu ima fabriku za limene krovove, lako ga je naci
- mali_milojica
#50 Re: Skoda Octavia vs. Audi A4
Ali te to ne sprecava da pricas o tim autima i izrugujes nj vlasnicima. Hvatas se prodajnih rezultata itd itd. I sve to u dokazivanju kako si ti ispao pametan pa si kupio Skodu,vanzemaljski,vasionski ili Bozanski po tebi proizvod.goran16v wrote:Nadji temu i procitaj gdje sam ja nesto pisao o kvarovima Fiata...mali_milojica wrote:Gorane imas li ti iskustva sa Fiatima i ostalim talijanskim autima pa na svakoj temi o njima pricas ili je kod tebe rekla kazala i izrugujes se vlasnicima? Koliko si prica procitao na netu? Koliko si ti kvarova popravljao? Koliko si pomenutih auta vozio? Dosadan si i iritantan sa svojim stalnim branjenjem Skode,VW i ostalog.
Evo i ja cu reci da za 2.0 TDI motor ko ga kupi sa 150k km na satu odmah treba min 1500 KM da uradi neke stvari na njemu da se vozi kao covjek.
Ne vadi se na glupe folove. To bi ti trebalo biti ispod casti kao starom forumasu i nekome ovdje ko toliko pametuje kao da si Bog za kompjutere i elektrotehniku (TLN)
Last edited by mali_milojica on 28/09/2012 11:51, edited 1 time in total.