SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izborima?

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#26 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by plain vanilla »

imate 150 tema za prepucavanje, reklamiranje, pljuvanje..hajmo ovdje samo konkretno

opcina-stranka
hvala :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#27 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by JoseMujica »

SDP - Ilidža
Jay Gatsby

#28 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Jay Gatsby »

plain vanilla wrote:
naravno da ima, ali ne znam zasto sebi uskracujete glasacko pravo? i nemojte onu parolu-svi su oni isti
nisu svi isti, ili bar nisu svi losi na isti nacin...

i ja sam razocarana svim i svacim, ali treba se covjek boriti...zato i ova tema

i drago mi je da vidim da ce forumashi glasati i da ce glasati za razlicite stranke :)
Ne uskraćujem sebi glasačko pravo - samo ga ne koristim.

Nisam ni razočaran niti smatram da ima potrebe za nekim velikim borbama - stvari se mogu rješavati (i puno toga riješiti) efikasno racionalnim pristupom i bez uplitanja politike. No, pošto smo došli dio tačke u kojoj je politika ušla u naše živote preko svake moguće mjere... zato i ne glasam.
united bosnae

#29 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by united bosnae »

Nacrtati nesto na listicu ili ga prekriziti.

Nadam se da ce veliki broj ljudi uraditi isto i time poslati poruku koliko su sami izbori obezvrijedjeni.

I kao sto vec neko rece, ne ocekujem da vlast bilo sta uradi za mene, dovoljno vjerujem u sebe i jedino sam mogu pomoci prvenstveno sebi a onda i drugima.
Tayyip

#30 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Tayyip »

opstina stari grad - moji odozgo za hadzibajrica, a za OV za kandidate SDA
opstina novo sarajevo - ja za koldzu, a za OV za ljude koje licno poznajem, dejo radovic i buki biscevic
VjecitiStudent

#31 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by VjecitiStudent »

Sa-Centar:
Ni za koga ko dolazi iz SDP/SDA/SBiH/SBB/HDZ/SNSD glasati sigurno necu.
Kod kandidata za vijece pokusacu pronaci poznato posteno ime, neovisno od stranke, kod kandidata za nacelnika pokusacu izabrati najmanje izgledno zlo, a koje bi opet imalo sansi da porazi tekuceg SDP-ovog lopova na tom mjestu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#32 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by KatarinaKosaca »

united bosnae wrote:Nacrtati nesto na listicu ili ga prekriziti.

Nadam se da ce veliki broj ljudi uraditi isto i time poslati poruku koliko su sami izbori obezvrijedjeni.

I kao sto vec neko rece, ne ocekujem da vlast bilo sta uradi za mene, dovoljno vjerujem u sebe i jedino sam mogu pomoci prvenstveno sebi a onda i drugima.
Vlast i te kako kreira ambijent da "sam sebi pomogneš", oko fiskalne politike, administracije, i svega ostalog. Neizbježno. U krajnjoj liniji, uvijek sami sebi pomažemo, ne donosi nam vlast komad kruha na vrata, ali i te kako stvara klimu samopomoći. Oko crteža ili križanja, to je statistika koja se pročita koja se čak i ne komentira, tako ako bih to radila prije bih ostala u kući nego se gužvala sa penzionerima na biračkom mjestu da nešto crtam. Ali, ok, svatko ima svoj način otpora.
KatarinaKosaca

#33 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:Sa-Centar:
Ni za koga ko dolazi iz SDP/SDA/SBiH/SBB/HDZ/SNSD glasati sigurno necu.
Kod kandidata za vijece pokusacu pronaci poznato posteno ime, neovisno od stranke, kod kandidata za nacelnika pokusacu izabrati najmanje izgledno zlo, a koje bi opet imalo sansi da porazi tekuceg SDP-ovog lopova na tom mjestu.
Da sam u Centru, ja bih Kljujića i to sretno. Bar je iz mog i tvog kvarta ;-)
nosara

#34 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by nosara »

Izbori su besmislica... Sve i kad bi neka stranka imala iskrenu namjeru da unese promjene koje su neophodne, nema kapaciteta da sama nesto ucini... Zali boze love i resursa koji se trose svaki put...

Ionako nista nije do nas, sve uvozimo i sve nam diktiraju izvana...

Glasacu na ulici, kad dodje vrijeme... :D
miki.ba

#35 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by miki.ba »

Ja cu glasati za mog bivseg kolegu i dobrog druga u Sa Stari Grad, pa abd kad bude na poziciji da završavamo poslove. :dance:
ArthurSpooner

#36 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by ArthurSpooner »

nosara wrote:Izbori su besmislica... Sve i kad bi neka stranka imala iskrenu namjeru da unese promjene koje su neophodne, nema kapaciteta da sama nesto ucini... Zali boze love i resursa koji se trose svaki put...

Tipican Bosnjo....jebacu im ja majku...samo ne sad :D

Elem, ne znam za koga bih glasao, ili SDP ili SBB
vivaldi

#37 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by vivaldi »

nosara wrote:Izbori su besmislica... Sve i kad bi neka stranka imala iskrenu namjeru da unese promjene koje su neophodne, nema kapaciteta da sama nesto ucini... Zali boze love i resursa koji se trose svaki put...

:thumbup:

Situacija je bas nekako beznadezna. Ali otkako je ova kriza krenula prije par godina nema cini mi se nigdje hajra od izbora. Evo nedavno se promjeni vlast i u hrvatskoj i u srbiji, ali se vala nista ne promjeni sem povecanja pdv-a.

Jedino ne znam sta si mislio pod ulicom, jer ne vjerujem da i to moze sta pormjeniti. Oni Grci su na ulici vec skoro godinu, ali dzaba izgleda..
nosara

#38 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by nosara »

vivaldi wrote:

Situacija je bas nekako beznadezna. Ali otkako je ova kriza krenula prije par godina nema cini mi se nigdje hajra od izbora. Evo nedavno se promjeni vlast i u hrvatskoj i u srbiji, ali se vala nista ne promjeni sem povecanja pdv-a.

Jedino ne znam sta si mislio pod ulicom, jer ne vjerujem da i to moze sta pormjeniti. Oni Grci su na ulici vec skoro godinu, ali dzaba izgleda..
Nista nije dzaba, sve ima svoju logiku... Do jucer je bila samo Grcka, sad je vec i Spanija, a ocekuje se i Italija, Portugal... U Francuskoj su radikalne reforme zasad preduhitrile proteste, ali je tamo jos uvijek sve otvoreno...

Nema promjena ako ne budu sustinske, sistemske, a takve kod nas ne moze inicirat ni jedna stranka, jer sve pusu u istu tikvu neoliberalnog kapitalizma, sve su u sluzbi stranih interesa...

Kako da glasam za takve mamlaze...?

Hrvatska jeste dobar primjer za to da nema promjena izborima, osim nagore...
Last edited by nosara on 27/09/2012 18:36, edited 1 time in total.
Grof

#39 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Grof »

Lud i ponosan wrote:Iskljucivo Nasa stranka, bez ikakve dileme. Opstina Novo Sarajevo. ;)

Ko da si mene pitao! :thumbup: :thumbup:
Challenger__

#40 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Challenger__ »

nosara wrote:. Nema promjena ako ne budu sustinske, sistemske, a takve kod nas ne moze inicirat ni jedna stranka, jer sve pusu u istu tikvu neoliberalnog kapitalizma, sve su u sluzbi stranih interesa...
Ipak je riječ o lokalnim izborima, za poslove lokalne uprave. Misliš da ni na lokalu ne treba nikome dati šansu?
KatarinaKosaca

#41 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by KatarinaKosaca »

vivaldi wrote:Situacija je bas nekako beznadezna. Ali otkako je ova kriza krenula prije par godina nema cini mi se nigdje hajra od izbora. Evo nedavno se promjeni vlast i u hrvatskoj i u srbiji, ali se vala nista ne promjeni sem povecanja pdv-a.

Kad je recesija gotovo da je svejedno ko je na vlasti, ekonomska konjuktura je naumoljiva. Nego, kod nas je tek nivo da se uvedu osnovni etički principi glede korupcije, suzbijavnja kriminala, odgovornosti itd.
Doktor29

#42 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Doktor29 »

ArthurSpooner wrote:

Kako se dvoumis izmedju ove dvije stranke, zasto
Revoltage

#43 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Revoltage »

SDP
nosara

#44 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by nosara »

Challenger__ wrote:
nosara wrote:. Nema promjena ako ne budu sustinske, sistemske, a takve kod nas ne moze inicirat ni jedna stranka, jer sve pusu u istu tikvu neoliberalnog kapitalizma, sve su u sluzbi stranih interesa...
Ipak je riječ o lokalnim izborima, za poslove lokalne uprave. Misliš da ni na lokalu ne treba nikome dati šansu?
Mislim da treba, ali nije bitno kome...

Bio je nekad davno, u vrijeme krize oko Trsta, jedan jeben vic... Kao, dva granicara, talijan i partizan se dovikuju preko nekog klanca, "fasisto!", "komunisto!"... A dolinom odjekuje "isto, isto, isto"... E, takvi su, otprilike izbori, mahom, u "demokratskom" svijetu od kako je bagra likvidirala Kenedijeve, "isto, isto, isto"...

Naravno, vic je vic, daleko od toga da su komunizam i fasizam isti, to su dva univerzuma, ali je vic lijepa ilustracija nasih izbora...
nosara

#45 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by nosara »

Doktor29 wrote:
ArthurSpooner wrote:

Kako se dvoumis izmedju ove dvije stranke, zasto
"isto, isto, isto"... :lol:
adore

#46 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by adore »

"Neću glasati" je postala furka nažalost. Furka koja odgovara samo "zadojenima" jer će oni sigurno glasati za svoje. 40 -50% stanovništva ne glasa jer im se ne sviđaju oni koji su na vlasti a misle da ne mogu ništa promijeniti a 40-50% je jako puno.
Novo Sarajevo - nenacionalna stranka, još ne znam koja.
kiky

#47 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by kiky »

najvjerovatnije ns ...
nosara

#48 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by nosara »

Ja mislim da je "furka" glasat... Jebote, 190 stranaka, pet miliona kandidata, svako ima nekog svog u nekakvoj stranci i nada se da ce bas njegov kandidat bit izvucen... "BINGO...! Izvukose mi amidju u mene...! Mogu krecit...!" :P

Cirkus... :roll:
s@mson

#49 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by s@mson »

Zenica, SDA, Huso Smajlović - gradonačelnik i Belma Pojskić, nosilac liste SDA...
Pljujte po meni ali je u Zenici jedino ovo što vrijedi...
miki.ba

#50 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by miki.ba »

s@mson wrote:Zenica, SDA, Huso Smajlović - gradonačelnik i Belma Pojskić, nosilac liste SDA...
Pljujte po meni ali je u Zenici jedino ovo što vrijedi...
Ako ti je familija ili kucni prijatelj, dobra odluka za teba. :D
Post Reply