opcina-stranka
hvala
Ne uskraćujem sebi glasačko pravo - samo ga ne koristim.plain vanilla wrote:
naravno da ima, ali ne znam zasto sebi uskracujete glasacko pravo? i nemojte onu parolu-svi su oni isti
nisu svi isti, ili bar nisu svi losi na isti nacin...
i ja sam razocarana svim i svacim, ali treba se covjek boriti...zato i ova tema
i drago mi je da vidim da ce forumashi glasati i da ce glasati za razlicite stranke
Vlast i te kako kreira ambijent da "sam sebi pomogneš", oko fiskalne politike, administracije, i svega ostalog. Neizbježno. U krajnjoj liniji, uvijek sami sebi pomažemo, ne donosi nam vlast komad kruha na vrata, ali i te kako stvara klimu samopomoći. Oko crteža ili križanja, to je statistika koja se pročita koja se čak i ne komentira, tako ako bih to radila prije bih ostala u kući nego se gužvala sa penzionerima na biračkom mjestu da nešto crtam. Ali, ok, svatko ima svoj način otpora.united bosnae wrote:Nacrtati nesto na listicu ili ga prekriziti.
Nadam se da ce veliki broj ljudi uraditi isto i time poslati poruku koliko su sami izbori obezvrijedjeni.
I kao sto vec neko rece, ne ocekujem da vlast bilo sta uradi za mene, dovoljno vjerujem u sebe i jedino sam mogu pomoci prvenstveno sebi a onda i drugima.
Da sam u Centru, ja bih Kljujića i to sretno. Bar je iz mog i tvog kvartaVjecitiStudent wrote:Sa-Centar:
Ni za koga ko dolazi iz SDP/SDA/SBiH/SBB/HDZ/SNSD glasati sigurno necu.
Kod kandidata za vijece pokusacu pronaci poznato posteno ime, neovisno od stranke, kod kandidata za nacelnika pokusacu izabrati najmanje izgledno zlo, a koje bi opet imalo sansi da porazi tekuceg SDP-ovog lopova na tom mjestu.
Tipican Bosnjo....jebacu im ja majku...samo ne sadnosara wrote:Izbori su besmislica... Sve i kad bi neka stranka imala iskrenu namjeru da unese promjene koje su neophodne, nema kapaciteta da sama nesto ucini... Zali boze love i resursa koji se trose svaki put...
Ionako nista nije do nas, sve uvozimo i sve nam diktiraju izvana...
Glasacu na ulici, kad dodje vrijeme...
nosara wrote:Izbori su besmislica... Sve i kad bi neka stranka imala iskrenu namjeru da unese promjene koje su neophodne, nema kapaciteta da sama nesto ucini... Zali boze love i resursa koji se trose svaki put...
Nista nije dzaba, sve ima svoju logiku... Do jucer je bila samo Grcka, sad je vec i Spanija, a ocekuje se i Italija, Portugal... U Francuskoj su radikalne reforme zasad preduhitrile proteste, ali je tamo jos uvijek sve otvoreno...vivaldi wrote:nosara wrote:Izbori su besmislica... Sve i kad bi neka stranka imala iskrenu namjeru da unese promjene koje su neophodne, nema kapaciteta da sama nesto ucini... Zali boze love i resursa koji se trose svaki put...
![]()
Situacija je bas nekako beznadezna. Ali otkako je ova kriza krenula prije par godina nema cini mi se nigdje hajra od izbora. Evo nedavno se promjeni vlast i u hrvatskoj i u srbiji, ali se vala nista ne promjeni sem povecanja pdv-a.
Jedino ne znam sta si mislio pod ulicom, jer ne vjerujem da i to moze sta pormjeniti. Oni Grci su na ulici vec skoro godinu, ali dzaba izgleda..
Lud i ponosan wrote:Iskljucivo Nasa stranka, bez ikakve dileme. Opstina Novo Sarajevo.
nosara wrote:. Nema promjena ako ne budu sustinske, sistemske, a takve kod nas ne moze inicirat ni jedna stranka, jer sve pusu u istu tikvu neoliberalnog kapitalizma, sve su u sluzbi stranih interesa...
Ipak je riječ o lokalnim izborima, za poslove lokalne uprave. Misliš da ni na lokalu ne treba nikome dati šansu?Kako da glasam za takve mamlaze...?
Kad je recesija gotovo da je svejedno ko je na vlasti, ekonomska konjuktura je naumoljiva. Nego, kod nas je tek nivo da se uvedu osnovni etički principi glede korupcije, suzbijavnja kriminala, odgovornosti itd.vivaldi wrote:Situacija je bas nekako beznadezna. Ali otkako je ova kriza krenula prije par godina nema cini mi se nigdje hajra od izbora. Evo nedavno se promjeni vlast i u hrvatskoj i u srbiji, ali se vala nista ne promjeni sem povecanja pdv-a.
Jedino ne znam sta si mislio pod ulicom, jer ne vjerujem da i to moze sta pormjeniti. Oni Grci su na ulici vec skoro godinu, ali dzaba izgleda..
ArthurSpooner wrote:Tipican Bosnjo....jebacu im ja majku...samo ne sadnosara wrote:Izbori su besmislica... Sve i kad bi neka stranka imala iskrenu namjeru da unese promjene koje su neophodne, nema kapaciteta da sama nesto ucini... Zali boze love i resursa koji se trose svaki put...
Glasacu na ulici, kad dodje vrijeme...![]()
Elem, ne znam za koga bih glasao, ili SDP ili SBB
Mislim da treba, ali nije bitno kome...Challenger__ wrote:nosara wrote:. Nema promjena ako ne budu sustinske, sistemske, a takve kod nas ne moze inicirat ni jedna stranka, jer sve pusu u istu tikvu neoliberalnog kapitalizma, sve su u sluzbi stranih interesa...![]()
Ipak je riječ o lokalnim izborima, za poslove lokalne uprave. Misliš da ni na lokalu ne treba nikome dati šansu?Kako da glasam za takve mamlaze...?
"isto, isto, isto"...Doktor29 wrote:ArthurSpooner wrote:Tipican Bosnjo....jebacu im ja majku...samo ne sadnosara wrote:Izbori su besmislica... Sve i kad bi neka stranka imala iskrenu namjeru da unese promjene koje su neophodne, nema kapaciteta da sama nesto ucini... Zali boze love i resursa koji se trose svaki put...
Glasacu na ulici, kad dodje vrijeme...![]()
Elem, ne znam za koga bih glasao, ili SDP ili SBB
Kako se dvoumis izmedju ove dvije stranke, zasto
Ako ti je familija ili kucni prijatelj, dobra odluka za teba.s@mson wrote:Zenica, SDA, Huso Smajlović - gradonačelnik i Belma Pojskić, nosilac liste SDA...
Pljujte po meni ali je u Zenici jedino ovo što vrijedi...