Nova Top Lista Nadrealista

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
Comrad

#26 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Comrad »

Bolje im je bilo da ne uzimaju ime nadrealisti, nego nesto novo da skontaju. Ovako ce ih svi povezivati sa starim nadrealistima i humorom koji je bio tada, sad je drugo vrijeme, druga situacija, podneblje, obicaji, sve se promjenilo, pa i humor. E zbog toga svega nije uopste bilo potrebe uzimati i taj naziv nadrealisti. Isto vazi i za nase sto su pokusavali, nadreality ili kako vec.

Ne znam, ja opet mislim da treba neka obicna raja da se skupi i pokrene nesto, jer kad sam ovako sa rajom ismijem se ko lud, nema tog filma koji me moze toliko nasmijat. E treba samo neko dovoljno talentovan da to prenese na tv. A ovi furaci po tv-u, sto na silu nesto pokusavaju, nije to to. Jednostavno ne ide. Inace oni Cazinski nadrealisti su imali nekoliko finih skeceva, Spasavanje privatnika Rahmana mi je ok, ali imaju i oni dosta materijala koji nije cemu.

Ali tesko je i nesto napraviti, sa cim se danas sprdati. Ima materijala na pretek, ali evo kreni se sprdat sa religijom, gase te. Sa politikom, gase te, nacionalnoscu gase te. Sve tv kuce su stranacki orijentisane itd. Sjecam se da je Zenit bio napravio onih nekoliko skeceva, prije mozda 7-8 godina za novu godinu ja mislim, to nisu bili nadrealisti, nije bilo nista, nego su valjda oni napravili nekoliko skeceva. Kad su se sprdali na Paravca, Tihica i Covica. Kad dijele poklone, kljuceve od audija itd. Al su ih skinuli samo tako :D I sta bi, nakon toga digla se cijela frka, ovi se bunili sto se raja sprda s njima i naravno skinuli ih. Tek kasnije je dosao nadreality show u kojem naravno su bili neki ono generalni skecevi, koji iskreno i nisu bili cemu.
Last edited by Comrad on 25/09/2012 12:38, edited 1 time in total.
Altsa

#27 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Altsa »

drag_gost wrote:Srbijanski humor je dobar, brutalan i nama blizak. I u staroj Jugi je tako bilo. Ali Neletov humor i kombinacija tog nekog neohumora kod Srbijanaca mislim da nije plodan spoj. Prvo sto je Nele postao "brutalan" i "bez onog sarajevskog smeka", drugo sto Srbijanci, iako i dalje prave dobre filmove, ne mozes spojiti sa idejom Top Liste Nadrealista. To je sarajevska skola, i potpuno novi humor, onaj prirodniji - na rijecima blazi, a u umu ostar. Srbijanski, ovaj noviji, je dosta povrsniji i za obicnog covjeka, onako, dobar. Bice interesantno to vidjeti i u kojem pravcu ce se ta prica kretati, ali meni licno ne obecava. Sto se tice imena "Nova Top Lista Nadrealista", to je obicno dizanje medijske prasine.
tebi je mozda blizak...meni nije... :cry:
dječak sa šibicama

#28 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by dječak sa šibicama »

Hugo Chavez wrote:
dječak sa šibicama wrote:A vala i ovaj Siber, on je u TLN isti kurac ko i Neletov brat, inventar. Sta se on javlja :D

Zenit, Nele, Minka i Dinka, originalna postava, njihovo misljenje me zanima. I eto Djuro, jer se dobro uklopio.
Bez uvrede dječače, ali ako Šiber nije "originalna postava", ne znam ko jeste :-D
Ko nije glumio u Tragom ptice Dodo, nije u originalnoj postavi :D
radostan dan

#29 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by radostan dan »

.
radostan dan

#30 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by radostan dan »

Lud i ponosan wrote:Eh, sad ode na drugu stranu, ali ne mogu a da ne stanem u odbranu vrhunskih naslova... :D

Mrtav ladan
Rane
Crni Gruja i kamen mudrosti
Podzemlje
Lepa sela lepo gore
Sedam i po
Montevideo, bog te video
Pa do ove Parade,...
čiste petice...

interesantno će biti - u koji vremenski okvir će smjestiti radnju?
karanana

#31 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by karanana »

kakavdanakneiskustvu wrote:
karanana wrote:meni licno poslije rata niti jedan humor sa ovih prostora ne lezi. ne mogu imenovati jedan film da sam se bas dobro nasmijao pa bio to srpski, bosanski a posebno ne hrvatski.
nisam siguran sta mislis sa dzonjenjem. original nadrealiste mozemo nazvati bosanskim i mogu se sloziti da su neke stvari podzonjene od monty paytona ali da smo dzonili sta od srbije, to ne znam. jedino obratno. pa i kad su oni htjeli napraviti stagod smijesno probavali su sa bosanskim i humorom i glumcima pa i karakterima koji su bili unutar tih filmova.

kad porastem biću kengur?
ovaj i dosta onih gore nabrojanih su veoma gledljivi, ja sam umiro na scenu u kinu......ali ne znam....i taj beogradsko-zemunski humor (brate, kevo, vako nako.....)dosadi.
ultima_palabra

#32 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by ultima_palabra »

Očekivano je bilo da će praviti neku blijedu kopiju bolje prošlosti... život mu je blijeda kopija.
damke_85

#33 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by damke_85 »

Iako je nele bio zvijezda TLN i uvijek cu imati postovanja za taj dio njegovog zivota jer je to u neku ruku i umjetnost, bez obzira na sve sto je uradio i rekao poslije gdje opte ispao totalno negativan, mislim da je u ovom slucaju malo zalutao.
Comrad

#34 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Comrad »

Ma nele sere i samo dize frku bezveze, sta da dodje u sarajevo, pa ne bi ga niko ni pogledo. I cak staviste, kakve su sarajlije mislim da bi imao i dobar docek, i on i kusta, peti, deseti.

I oni se toga boje, sto cemo ih fino docekat, dosli bi oni davno da znaju da ce ih neko nalemat, neku glupost napravit. Nego treba skupit muda pa doc u sarajevo, a niko te ne benda, ko zadnji papak. Zna to nele dobro. :wink:
p206

#35 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by p206 »

Ne znam što se Nele stavlja u prvi plan kad su u pitanju glumci TLN. Pa oni ratni nadrealisti sa Čakijem, Batkom, Sejom Sexonom, Elvisom pored ostalih starijih su isto predobri. Čak bi rekao da je Zenit što se tiče glume imao najviše različitih uloga i svaku je odradio odlično. Mada je meni lično Đuro najdraži.
dječak sa šibicama

#36 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by dječak sa šibicama »

Comrad wrote:Ma nele sere i samo dize frku bezveze, sta da dodje u sarajevo, pa ne bi ga niko ni pogledo. I cak staviste, kakve su sarajlije mislim da bi imao i dobar docek, i on i kusta, peti, deseti.

I oni se toga boje, sto cemo ih fino docekat, dosli bi oni davno da znaju da ce ih neko nalemat, neku glupost napravit. Nego treba skupit muda pa doc u sarajevo, a niko te ne benda, ko zadnji papak. Zna to nele dobro. :wink:
Jasta eto :-)

Mozda nece da dodje jer mu se ne dolazi, mozda dodje u Istocno Sarajevo. On je davno rekao da danasnje Sarajevo nije isto ono nekadasnje Sarajevo, i bogami je u pravu. Sto se toga tice, u pravu je. Kome pravo, kome krivo.
4stringsonly

#37 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by 4stringsonly »

Kad može No Smoking orkestra bez Neleta, što ne bi mogli "Nadrealisti" bez "Nadrealista"? :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=Jli2_EIoaZQ

Ukrade mu Kusta i bend...ionako je bio k'o Mahir Dini...
frx

#38 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by frx »

damke_85 wrote:Iako je nele bio zvijezda TLN i uvijek cu imati postovanja za taj dio njegovog zivota jer je to u neku ruku i umjetnost, bez obzira na sve sto je uradio i rekao poslije gdje opte ispao totalno negativan, mislim da je u ovom slucaju malo zalutao.
ma ja isto
mislim da je nele super lik samo je pao pod uticaj Emira i Bore
kadinica

#39 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by kadinica »

Comrad wrote:Ma nele sere i samo dize frku bezveze, sta da dodje u sarajevo, pa ne bi ga niko ni pogledo. I cak staviste, kakve su sarajlije mislim da bi imao i dobar docek, i on i kusta, peti, deseti.

I ja mislim da je ignorisanje najgora kazna, a upravo to bi se desilo. Zato i ne dolazi.

A nadrealisti su neponovljivi, možeš ih gledati godinama, a da ti ne dosade, uvijek ti nešto bude smiješno.
Altsa

#40 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Altsa »

meni nele nit fali nit mi treba...ode supak iz sarajeva i zavrsi vec znamo gdje...prema tome nele zdraaaavoooo
Point.

#41 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Point. »

dječak sa šibicama wrote:

Jasta eto :-)

Mozda nece da dodje jer mu se ne dolazi, mozda dodje u Istocno Sarajevo. On je davno rekao da danasnje Sarajevo nije isto ono nekadasnje Sarajevo, i bogami je u pravu. Sto se toga tice, u pravu je. Kome pravo, kome krivo.
Nije ni Pariz od 1990 isti grad ko danas. Ni London. Pa tako ni Sarajevo.

Jel to Nele ne svira vise sa No Smoking Orkestar?
Better Man

#42 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Better Man »

Kad već spominjemo TLN, onda je red da spomenemo neponovljivog i jednog od najboljih u TLN, pokojnog Dražena Ričla Paru!
Jack Be Nimble

#43 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Jack Be Nimble »

Jebo ti te Nadrealiste ako ce Nele morati uciti Koju, Trivalicku, Cvijanovica i ostale bosankom dijalektu.

Al hajd da i to cudo vidimo.
therrarrius

#44 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by therrarrius »

Jack Be Nimble wrote:Jebo ti te Nadrealiste ako ce Nele morati uciti Koju, Trivalicku, Cvijanovica i ostale bosankom dijalektu.

Ma nema tu niti ''n'' od nadrealista. Pokusaj kokuza da zaradi nesto na imenu, nista vise od toga.
therrarrius

#45 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by therrarrius »

Lud i ponosan wrote:
therrarrius wrote:
Jack Be Nimble wrote:Jebo ti te Nadrealiste ako ce Nele morati uciti Koju, Trivalicku, Cvijanovica i ostale bosankom dijalektu.

Ma nema tu niti ''n'' od nadrealista. Pokusaj kokuza da zaradi nesto na imenu, nista vise od toga.
E sto ne mogu mahalanje, ali nikako...

Ako, svirajuci po svijetu zadnjih 10-15 godina, nije zaradio za lagodnu buducnost, onda jebiga. Rade ljudi i sa 100 miliona na racunu, jer im je to u krvi, navika, nacin zivota, a ne zato sto se plase kokuzluka.

Uostalom, niko ne zna naziv ovog projekta, kao ni koncept, a medijske patke se prihvataju zdravo za gotovo.
Nije mahalanje nego fakat. Ako se ovaj projekat bude zvao kako se i prica ''nadrealisti'' onda je to zaradjivanje na imenu i nista vise. Naglasavam AKO.
Kako god, sigurno se nije opet vratio korijenima jer mu je zafalilo iste :roll:
Takodjer nisam znao da lik ima parako blata, cuo sam da je okokuzio, pogotovo u zadnje vrijeme, otkad je poceo odumirati.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#46 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Velkoski »

serem se na Neleta
LSD

#47 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by LSD »

leet wrote:serem se na Neleta
to care, podvikni ti njima...neka znaju šta narod misli :lol: :-) :D

A ovo đubre što je biralo između građanskog i nacionalnog i izabralo ovo drugo (jer je to u njemu pobjedilo) i zapedalalo se direktno u majčicu Srbiju "kod svojih", a da je bilo gdje otišao (Frankfurt, Geteborg, Malme, Majnz, amerika, francuska, slovenija, obala slonovace, mars itd) možda bi sad imao pravo na povratnu kartu u Sarajevo koje ga je proslavilo.
Lako je bilo glumiti bega ovdje kad se pjevalo o babi Atifu, Fikreti, Ibri, Avdiji,Murgi, Seji junaku sa vratnika i tome slicno....sad može svojoj nacionalnoj braći preko Drine pjevati samo o Vukoti, Zoki, Giletu šampionu...yebo li ga njegov Nemanja
Last edited by LSD on 28/09/2012 20:18, edited 1 time in total.
hico

#48 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by hico »

Ma gohvno treba samo ignorisat.Previse paznje mu pridajete. :run:
dE_fACTO

#49 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by dE_fACTO »

LSD wrote:
leet wrote:serem se na Neleta
to care, podvikni ti njima...neka znaju šta narod misli :lol: :-) :D

A ovo đubre što je biralo između građanskog i nacionalnog i izabralo ovo drugo (jer je to u njemu pobjedilo) i zapedalalo se direktno u majčicu Srbiju "kod svojih", a da je bilo gdje otišao (Frankfurt, Geteborg, Malme, Majnz, amerika, francuska, slovenija, obala slonovace, mars itd) možda bi sad imao pravo na povratnu kartu u Sarajevo koje ga je proslavilo.
Lako je bilo glumiti bega ovdje kad se pjevalo o babi Atifu, Fikreti, Ibri, Avdiji,Murgi, Seji junaku sa vratnika i tome slicno....sad može svojoj nacionalnoj braći preko Drine pjevati samo o Vukoti, Zoki, Giletu šampionu...yebo li ga njegov Nemanja
Druze uze mi rijec iz usta . Moze nele polusat , ali sve sto ce uspjeti da napravi je rimjek kursadzija (tj ni h od humora , ali bitno je da psuju i da se prepucavaju ) . Nele se prodao davno , a sada hoce da facama preko drine da njihovu verziju , mogao je on i drugacije nazvati taj svoj ''show'' , ali zna raja sta je valjalo pa hajd gledace opet . Ako nista gledace je generacija odrasla na ''Ranama'' .
Nedimko0

#50 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Nedimko0 »

Bušman wrote:
BoliMeGlOva wrote:Ne treba mjesati politiku sa ovim tako i ja mislim ali meni je srpski humor mnogo kvalitetniji sto se vidi iz dosta filmova poslje rata do danas a i ranije.Mi svo vazda tuđe đonili zato nam je slabo sve u tom pogledu.
Ne znam, meni je beogradski humor retardiran. Previse pokusavaju vulgarnoscu ispasti smijesni. Meni je smijesniji skec "Da li zelite biti anonimni?" od bilo kog srbijanskog filma.
vulgarnosti najviše ima u bih pogledajte samo lzn i dnevnik na ftv
Locked