Problem s shopping kraticom

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Ambrozija

#26 Re: Problem s shopping kraticom

Post by Ambrozija »

Zhurba wrote:
Ambrozija wrote:Kad dizes kes preko bankomata sa shopping kartice placas i masne kamate jer je kartica predvidjena za placanje samo na posebno oznacenim mjestima. Mada mi je tih 400KM previse. Uglavnom, idi do banke i fino trazi da ti lijepo objasne, da ti nacrtaju ako treba :D
Istina je ovo da placaju od svog novca ukoliko dodje do greske, ali je isto tako istina da mogu ostati bez posla (pogotovo u toj banci) zbog toga sto ti navodis, tako da sumnjam da bi rizikovala da ostane bez posla zbog tih 400KM.
:-) Ja sam podizala kes s shoping kartice i nakon toga vise nije tretirana kao shoping kartica vec kao klasicna kreditna kartica...odmah sam je zatvorila i otplatila :-) nikad vise!
Naravno, jer nije predvidjena za podizanje kesa s bankomata.
Zhurba

#27 Re: Problem s shopping kraticom

Post by Zhurba »

Ambrozija wrote:
Zhurba wrote:
Ambrozija wrote:Kad dizes kes preko bankomata sa shopping kartice placas i masne kamate jer je kartica predvidjena za placanje samo na posebno oznacenim mjestima. Mada mi je tih 400KM previse. Uglavnom, idi do banke i fino trazi da ti lijepo objasne, da ti nacrtaju ako treba :D
Istina je ovo da placaju od svog novca ukoliko dodje do greske, ali je isto tako istina da mogu ostati bez posla (pogotovo u toj banci) zbog toga sto ti navodis, tako da sumnjam da bi rizikovala da ostane bez posla zbog tih 400KM.
:-) Ja sam podizala kes s shoping kartice i nakon toga vise nije tretirana kao shoping kartica vec kao klasicna kreditna kartica...odmah sam je zatvorila i otplatila :-) nikad vise!
Naravno, jer nije predvidjena za podizanje kesa s bankomata.
Jest tako je...a to nigdje u ugovoru ne pise...TO SE PODRAZUMIJEVA :o
Ambrozija

#28 Re: Problem s shopping kraticom

Post by Ambrozija »

Zhurba wrote:
Jest tako je...a to nigdje u ugovoru ne pise...TO SE PODRAZUMIJEVA :o
Ne znam je li u ugovoru, ali ja sam se raspitala sta u slucaju podzianja kesa, a mislim da je navedeno u onim prospektima kolike su kamate, mislim da ima i na web stranici.
lilah

#29 Re: Problem s shopping kraticom

Post by lilah »

Nadam se da nije offtopic ali imaju li oni pravo zaračunavati onih 4,9 KM ''odrzavanja računa' ukoliko ugovor nije potpisan a karticanije ni podignuta?
lilah

#30 Re: Problem s shopping kraticom

Post by lilah »

kakavdanakneiskustvu wrote:
lilah wrote:Nadam se da nije offtopic ali imaju li oni pravo zaračunavati onih 4,9 KM ''odrzavanja računa' ukoliko ugovor nije potpisan a karticanije ni podignuta?

meni su to zaračunavali a niti sam potpisao ugovor niti sam podigao karticu,otišao u banku i oni sve riješili,bez plaćanja,odjavio karticu
Nadam se da cu i ja sve da rijesim bez problema. Idem sutra do banke
Ambrozija

#31 Re: Problem s shopping kraticom

Post by Ambrozija »

...
motorola01

#32 Re: Problem s shopping kraticom

Post by motorola01 »

Nema povratne informacije :roll:
Post Reply