Naravno, jer nije predvidjena za podizanje kesa s bankomata.Zhurba wrote:Ambrozija wrote:Kad dizes kes preko bankomata sa shopping kartice placas i masne kamate jer je kartica predvidjena za placanje samo na posebno oznacenim mjestima. Mada mi je tih 400KM previse. Uglavnom, idi do banke i fino trazi da ti lijepo objasne, da ti nacrtaju ako treba
Istina je ovo da placaju od svog novca ukoliko dodje do greske, ali je isto tako istina da mogu ostati bez posla (pogotovo u toj banci) zbog toga sto ti navodis, tako da sumnjam da bi rizikovala da ostane bez posla zbog tih 400KM.Ja sam podizala kes s shoping kartice i nakon toga vise nije tretirana kao shoping kartica vec kao klasicna kreditna kartica...odmah sam je zatvorila i otplatila
nikad vise!
Problem s shopping kraticom
Moderator: anex
-
Ambrozija
#26 Re: Problem s shopping kraticom
- Zhurba
#27 Re: Problem s shopping kraticom
Jest tako je...a to nigdje u ugovoru ne pise...TO SE PODRAZUMIJEVAAmbrozija wrote:Naravno, jer nije predvidjena za podizanje kesa s bankomata.Zhurba wrote:Ambrozija wrote:Kad dizes kes preko bankomata sa shopping kartice placas i masne kamate jer je kartica predvidjena za placanje samo na posebno oznacenim mjestima. Mada mi je tih 400KM previse. Uglavnom, idi do banke i fino trazi da ti lijepo objasne, da ti nacrtaju ako treba
Istina je ovo da placaju od svog novca ukoliko dodje do greske, ali je isto tako istina da mogu ostati bez posla (pogotovo u toj banci) zbog toga sto ti navodis, tako da sumnjam da bi rizikovala da ostane bez posla zbog tih 400KM.Ja sam podizala kes s shoping kartice i nakon toga vise nije tretirana kao shoping kartica vec kao klasicna kreditna kartica...odmah sam je zatvorila i otplatila
nikad vise!
-
Ambrozija
#28 Re: Problem s shopping kraticom
Ne znam je li u ugovoru, ali ja sam se raspitala sta u slucaju podzianja kesa, a mislim da je navedeno u onim prospektima kolike su kamate, mislim da ima i na web stranici.Zhurba wrote:
Jest tako je...a to nigdje u ugovoru ne pise...TO SE PODRAZUMIJEVA
-
lilah
#29 Re: Problem s shopping kraticom
Nadam se da nije offtopic ali imaju li oni pravo zaračunavati onih 4,9 KM ''odrzavanja računa' ukoliko ugovor nije potpisan a karticanije ni podignuta?
-
lilah
#30 Re: Problem s shopping kraticom
Nadam se da cu i ja sve da rijesim bez problema. Idem sutra do bankekakavdanakneiskustvu wrote:lilah wrote:Nadam se da nije offtopic ali imaju li oni pravo zaračunavati onih 4,9 KM ''odrzavanja računa' ukoliko ugovor nije potpisan a karticanije ni podignuta?
meni su to zaračunavali a niti sam potpisao ugovor niti sam podigao karticu,otišao u banku i oni sve riješili,bez plaćanja,odjavio karticu
-
Ambrozija
-
motorola01
#32 Re: Problem s shopping kraticom
Nema povratne informacije