Koji grad u USA je onako....po vama ?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
jefferson

#26 Re: Koji grad u USA je onako....po vama ?

Post by jefferson »

Jack Be Nimble wrote:Ma znam da ima Lacrosse, ali dzaba to sve kada se moras voziti satima do VT ili Lake Placid. Bio sam u VT na skijanju i prozvali me west coast snob. Jer sam kukao da nema nigdje planine niti pravog snijega :D.
East Coast skiing je samo nuzno zlo! :D
prha

#27 Re: Koji grad u USA je onako....po vama ?

Post by prha »

bulevarmostar wrote:
prha wrote:Najbolji grad za zivit u americi ti je Denver, Colorado! Des Moines,Grand Rapids, St Louis taj midwest, jebo chernobyl!

I mani se nasih ljudi...ostani onda u bosni!
@prha - Po cemu mislis da je Denver najbolji grad u USA? Idem tamo za dvije sedmice prvi put i cisto me interesuje.

Ides da zivis ili?

300 suncanih dana godisnje, planine blizu,nocni zivot do bola! jako su liberalni ovi denvercani... kultura razlicitih kijamet...Imas i tramvaj, pa bujrum izvoli...Aerodrom je druga prica...direktni letovi za Kanadu,Mexico,Njemacku,Englesku i uskoro za Tokyo...
Nasih ima oko 4000 give or take...Ima nekakva bosanska dzamija, ako se furas u alaha... a bome ima i srpska pravoslavna crkva i ostale te bozije kucerine...
jefferson

#28 Re: Koji grad u USA je onako....po vama ?

Post by jefferson »

prha wrote:
bulevarmostar wrote:
prha wrote:Najbolji grad za zivit u americi ti je Denver, Colorado! Des Moines,Grand Rapids, St Louis taj midwest, jebo chernobyl!

@prha - Po cemu mislis da je Denver najbolji grad u USA? Idem tamo za dvije sedmice prvi put i cisto me interesuje.

Ides da zivis ili?

300 suncanih dana godisnje, planine blizu,nocni zivot do bola! jako su liberalni ovi denvercani... kultura razlicitih kijamet...Imas i tramvaj, pa bujrum izvoli...Aerodrom je druga prica...direktni letovi za Kanadu,Mexico,Njemacku,Englesku i uskoro za Tokyo...
Nasih ima oko 4000 give or take...Ima nekakva bosanska dzamija, ako se furas u alaha... a bome ima i srpska pravoslavna crkva i ostale te bozije kucerine...
Mora se reci da je Denver extra, ali brate komsije (Boulder) su jos bolji od vas :lol:
prha

#29 Re: Koji grad u USA je onako....po vama ?

Post by prha »

Ah Boulder je druga prica... Haluga im je bog i batina... Al su raja svega mi:)
lovebunny

#30 Re: Koji grad u USA je onako....po vama ?

Post by lovebunny »

Lacrosse wrote:
lovebunny wrote:Meni je moj Burbank najljepsi.....nalazi se u juznoj californiji sto znaci klima je povoljna, dio je Los Angles okruga tao da nisam puno daleko od grada Los Angeles, moj muz radi tam, al sam dovoljno odaljena od sve te zbrke i opasnosti velikoga grada, moze se naci posao, veoma bezbjedan i onako ima neki svoj charm, totalno sam zavolila ovaj grad...eh sad nema nasih ljudi u njemu ali kad se preselite u ameriku i kad vidite kako se nasi ljudi drze zajdno prosto pozelite da zivite malo dalje od njih, vjeruj mi i nije neki blagoslov biti u zajednici s nasim ljudima, na zalost, ako pozelim neke nase stvari kupim preko interneta, ima par trgovina u los angeles koje prodaju nase stvari ali su uzasno skupe uzme 4 sata voznje do las vegasa tamo ima veca zajednica i super provod :thumbup: :thumbup: zivila sam na istocnoj obali ali zapadna obala je puno bolja
Na kojoj web stranici se ima nasa hrana za naruciti?

Nekad sam to znao, ako narucis preko $100 bila je besplatna posiljka.

Ali, zaboravio sam ime stranice.

stranica se zove balkanbuy.com mozda ima jos koja da ja ne znam
Šeha

#31 Re: Koji grad u USA je onako....po vama ?

Post by Šeha »

Ej, znate gdje ima puno Bosanaca?
U Bosni! :)

Sta ih po Americi trazite =)
StLouis

#32 Re: Koji grad u USA je onako....po vama ?

Post by StLouis »

jefferson wrote:
StLouis wrote:Nakon 12 godina St. Louis-a mogu sa sigurnoscu reci ako trazis najbolju drzavu za zivjeti, svakako to je juzni dio Kalifornije. Ja sam se u CA preselio u julu ove godine, Orange County, pet minuta od prekrasne Lagune Beach i jednu milju od oceana. Raj na zemlji! Smjesten izmedju LA i San Diega, milina. Daleko od buke i kriminala. Vjerujete mi, ja ne zakljucavam auto a i stan ponekad ne zakljucam sto je jako rijetko naci u Americi. Kada se pozelim urbanijeg zivota odvezem se do San Diega koji je tek sat vremena od mene i koji je po meni najljepsi i najbolji grad za zivot u USA. LA je ok, ali samo neki dijelovi. Klima je za nepovjerovati. Uvijek lijepo i suncano. Radim od kuce pa tako svaki dan odem ili na bazen ili do plaze. Jucer sam se kupao na bazenu a planiram i danas. Evo upravo gledam danasnju temperaturu, 25 C. Milina! Nema komaraca, nema sparine, uvijek je sve zeleno a brda oko mene i pogled puca sa balkona na planine, 20 kilometara pogled. Ljudi su jako fini. Istina, skupo je ali sve se placa i ako covjek zna pametno rasporediti novac - sve bude u redu. Ja se ponekad salim i kazem novim prijateljima koje sam upoznao ovdje da me samo mogu s topom istjerati odavde :) Ima i nasih ljudi, nadje se ako se zelis druziti. Prije dva mjeseca u Laguna Beach ja hodam pored plaze kadli ti cujem nasa dva tipa nesto raspravljaju o kosarci, rekoh, evo meni jarana i tako i bi. :-) a u La Jolla kod San Diega sam upoznao neke nase cure koje su se doselile u SD iz Palms Springs gdje gori zemlja od vrucine i kazu mi da je Palm Springs krcat nasim hercegovcima :-D planiram posjetiti Palms Springs jer je kako sam nacuo predivan za vikend izlet. Las Vegas i Phoenix su 4 sata voznje od mene. San Francisco 5+. A ima masa malih Beach City-s uz Pacific highway, jako, jako lijepa i zanimljiva mjesta; San Clemente, Dana Point, Carlsbad, Huntington Beach, Santa Monica, Santa Barbara, Seal Beach, Newport Beach, Pacific Beach, Del Mar, La Jolla...

Meni se u STL zgadila zima i sparina. Ljudi kao ljudi su jako fini u STL, ali kada dodje zima pa te spuca ledena kisa, ljeti sparina da poludis od nje, uzas! Ovdje nema snijega, ali ako se pozelim skijanja, odvezem se sat sjevernije i eto planina i skijalista. Ljeti nije vruce sto je veliki plus jer sam tik do oceana tako da uvijek puse neki povjetarac, a nocu treba malo toplija garderoba pa se spava ko medjed :lol: zimi, danju toplo, noci su prohladnije ali nikad temperatura ne ide ispod 10 C, rijetko kada pada kisa a sve je uvijek zeleno. Hrana je jeftinija i ako znas lokalne trgovine s domacim, kalifornijskim proizvodima jako puno ustedis, osobito na vocu i povrcu. Svi zive zdrave zivote, hiking, biking, plivanje. Ove tri discipline su a must! :D ja se u zivotu nisam vise nahodao kao ovdje, naprosto sramota te da se ne kreces :lol: smrsao sam 5 kilograma, mashala :lol: U STL sam imao gro nekakvih alergija, cak sam navukao i astmu. Odkako sam se ovdje, kuc-kuc, nema alergija, nema astme, stovise, trcim i penjem se po brdima kao koza i nista mi :-) stanovi su skupi, jako skupi, sto si blize oceanu vise para. ja za svoj dvosoban stan ovdje sam mogao rentati vilu u STL :-) beMzim je isto tako skup. ali, sve ima svoju cijenu pa tako i ovaj mali raj na zemlji. I najzad, kada putujem za Europu, napokon imam direktan let pa iako je duzi barem ne moram presjedati i cekati po aerodromima u DC ili Atlanti. Uglavnom, ako zelite miran i zdrav zivot, juzna Kalifornija je po meni broj 1.
Ah, pa mi cemo biti komsije uskoro!
San Diego, krajem decembra :D

Znam o cemu pricas. Sad svaki mjesec svakako tamo provodim, sutra bas idem opet na 10 dana. Super je. Okean, skijanje, pustinja, planine, ma mozes raditi sta god hoces. Jbg, ne zovu je dzaba golden state :D

Oooo, budući komsija!! :) obavezno se javi! Ja planiram da se preselim u San Diego iduće godine. Grad je i vise nego fantastičan! Sutra sam u SD s prijateljima.
bulevarmostar

#33 Re: Koji grad u USA je onako....po vama ?

Post by bulevarmostar »

prha wrote:
bulevarmostar wrote:

Ides da zivis ili?

Hvala na info.
Idem u Longmont na neki razgovor za posao. Vidim da je to 15 milja od Bouldera. Kakav je javni saobracaj izmedju Longmonta, Bouldera, Denvera? Kakav je zivot u Boulderu?
jefferson

#34 Re: Koji grad u USA je onako....po vama ?

Post by jefferson »

Hvala na info.
Idem u Longmont na neki razgovor za posao. Vidim da je to 15 milja od Bouldera. Kakav je javni saobracaj izmedju Longmonta, Bouldera, Denvera? Kakav je zivot u Boulderu?
SKUP :D
Jack Be Nimble

#35 Re: Koji grad u USA je onako....po vama ?

Post by Jack Be Nimble »

Nadam se da je @ljutanac/OP dobio odgovor koji je trazio kada je otvorio temu.

A niko da spomene San Antonio, nisam zivio tamo bio u prolazu par puta i jako fin grad kao grad. Eh sada temperatura zna biti +40 ali moze se podnjeti kao sto se u Winipegu prezivi na -40.
jefferson

#36 Re: Koji grad u USA je onako....po vama ?

Post by jefferson »

Jack Be Nimble wrote:Nadam se da je @ljutanac/OP dobio odgovor koji je trazio kada je otvorio temu.

A niko da spomene San Antonio, nisam zivio tamo bio u prolazu par puta i jako fin grad kao grad. Eh sada temperatura zna biti +40 ali moze se podnjeti kao sto se u Winipegu prezivi na -40.
Cuo sam i ja d aje fin.
Osim: Kisa padne svake tri godine a vise ima skorpiona i zvecarki nego pjeska :lol:
nOrMaLaC

#37 Re: Koji grad u USA je onako....po vama ?

Post by nOrMaLaC »

Pozdrav Raji preko bare! :D

Imal naših u Missisipiju ili u Alabami?
Nešto razmišljam, i čini mi se da je to jedan od najljepših mjesta za boraviti kao Bosančeros?
Jesam li u pravu? :D
StLouis

#38 Re: Koji grad u USA je onako....po vama ?

Post by StLouis »

jefferson wrote:
Jack Be Nimble wrote:Nadam se da je @ljutanac/OP dobio odgovor koji je trazio kada je otvorio temu.

Cuo sam i ja d aje fin.
Osim: Kisa padne svake tri godine a vise ima skorpiona i zvecarki nego pjeska :lol:

Od cijelog texasa jedino mi je ok Austin. Ovo drugo je sve gluho glamocko. Nikad neću zaboraviti Houston. August mjesec, ne znaš da li gori odozdo ili odozgo. Sparina za nepovjerovati, zrak zagadjen do maksimuma, gužva, užas!
Trebam te

#39 Re: Koji grad u USA je onako....po vama ?

Post by Trebam te »

West Palm Beach :-D

:thumbup:
jefferson

#40 Re: Koji grad u USA je onako....po vama ?

Post by jefferson »

nOrMaLaC wrote:Pozdrav Raji preko bare! :D

Nešto razmišljam, i čini mi se da je to jedan od najljepših mjesta za boraviti kao Bosančeros?
Ima ima :x
B6Redhell

#41 Re: Koji grad u USA je onako....po vama ?

Post by B6Redhell »

jefferson wrote:
nOrMaLaC wrote:Pozdrav Raji preko bare! :D

Ima ima :x
Ima Bosnja i tu, samo sto su poceli crniti ko' i domaci. :D
Ja prije tri god. iso dole kraj New Orleansa u Alexandriju kraj texaske granice. Ja u zivotu vece "vukojebine" nisam vidio. Nedo bog zivjeti tu. Radije bih s vratio i na obroncima Romanije kupio plac.

Vidim niko ne spominje REDNECK Country Tennessee i Kentucky. Citam article da u Kentucky veliki broj stanovnika nije znao ko' su kandidati za predsjednika Amerike. Valjda zbog nedostatka interneta ili nesto drugo :-)
Glavna uzrecica u Tenn. i Ky. je: "They elected god damn nigga for president" i onda pljucnu duhan sto zvacu.!!!!!
Jack Be Nimble

#42 Re: Koji grad u USA je onako....po vama ?

Post by Jack Be Nimble »

Ja sam jednom otisao u Georgia da obidjem neku nasu raju i nisam vido vecih crnaca od njih, to jest dawgs kako su se oni nazivali.

Najbolje mi je kada neki nas kaze 'ne zovem se vise Emir, sada sam G'. Ma nema veze svaki vuk dlaku mjenja, nisam ni ja nista bolji. Vani pada 9 mjeseci a ja ne znam sta je kisobran, dragi north face i pici.
Post Reply