Tako mlada a udata

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Aleluja

#26 Re: Tako mlada a udata

Post by Aleluja »

madner wrote:A vjerujes li i u Deda Mraza? :D
...otkud sumnja?! :D

... jedina osoba kojoj možeš sjesti u krilo a da se ne smatra seksualnim uznemiravanjem kada te pita jesi li bila nevaljala ho ho ho ? :D

...odveć je i 2+2=5 ! :D
amko76

#27 Re: Tako mlada a udata

Post by amko76 »

Aleluja wrote:
Ili bude samohrana majka sa djecom, takvih svuda oko mene gdje god pogledam. I treba da mi ih bude žao možda :-) Babo/otac postao mislena imenica :-)

Zbog čega su samohrani roditelji za žaljenje?! :-?
Hehe eto vidiš, odmah jedna, kao što rekoh gdje god pogledam :D

Danas je normalno imati samo jednog roditelja, a nenormalno imati babu a?

To je deplasirano, relikvija iz prošlosti, imati oba roditelja :lol:

A odgovor na pitanje, pa same to ističu da bi ostvarile neke privilegije, kao one su samohrane majke, treba im dati neke povlastice, jer same odgajaju djecu i sl.
Aleluja

#28 Re: Tako mlada a udata

Post by Aleluja »

A odgovor na pitanje, pa same to ističu da bi ostvarile neke privilegije, kao one su samohrane majke, treba im dati neke povlastice, jer same odgajaju djecu i sl.

Šta jedna?! Čak i dok me pljuješ ja se oporavljam :wink:

Nije zdravo biti u nenormalnom odnosu pod cijenu da samo na papiru kinder ima mamu i tatu a u pravom smislu te riječi samo babo (kako kažeš) je puka riječ od 4 slova!

Ne hvala, ne želim takvog tatu kinderu niti takvog supruga! :wink:

Imati oba roditelja je super ali ne postoji žal (ne treba da postoji) ni kad si sam u svemu tome...sve je relativno u životu i nikad ne možeš reći ne, to se meni ne može dogoditi!
amko76

#29 Re: Tako mlada a udata

Post by amko76 »

Aleluja wrote:

Šta jedna?! Čak i dok me pljuješ ja se oporavljam :wink:

Nije zdravo biti u nenormalnom odnosu pod cijenu da samo na papiru kinder ima mamu i tatu a u pravom smislu te riječi samo babo (kako kažeš) je puka riječ od 4 slova!

Ne hvala, ne želim takvog tatu kinderu niti takvog supruga! :wink:

Imati oba roditelja je super ali ne postoji žal (ne treba da postoji) ni kad si sam u svemu tome...sve je relativno u životu i nikad ne možeš reći ne, to se meni ne može dogoditi!
Jedna samohrana majka, kao što rekoh u prvom postu. Gdje god pogledam sve samohrane majke, niko nema muža, niti djeca oca, na to sam mislio :)
Aleluja

#30 Re: Tako mlada a udata

Post by Aleluja »

na to sam mislio :)
...aha na to si mislio, malo morgen! ;-)
amko76

#31 Re: Tako mlada a udata

Post by amko76 »

Aleluja wrote:
na to sam mislio :)
...aha na to si mislio, malo morgen! ;-)
Ne kužim :? Na šta ću misliti? :?

Rekoh gdje god pogledam sve samohrane majke, i odmah se javiš ti, kao jedna od njih.

I šta je pogrešno ili netačno? :?
starii

#32 Re: Tako mlada a udata

Post by starii »

amila93 wrote:Imam 19 godina, u braku sam 3 mjeseca, zivimo u njegovom stanu sami,muz radi, ja radim na lokalnoj radio stanci, upisala sam fax i necemo imati djece jos neko vrijeme...ne vidim nista lose u braku iako sam mlada, mislim da samo moras biti spreman na taj korak.. :-D
jel mislis da si sa tih 19 godina najpametnija da znas sta je brak..e moje dijete jos ti moras uciti :roll:
Zatamnjena stakla

#33 Re: Tako mlada a udata

Post by Zatamnjena stakla »

Black swan wrote:to je brak na probu :D
bolje je s 19 ići u cimerstvo :D
pa lagano...

:mrgreen:

Potpis!

Lagano sve. Ne žuriti. Barem 1-2 godine zajedno živjet pa tek onda vidjet za brak. Nije to mala stvar :mrgreen:
madFlava

#34 Re: Tako mlada a udata

Post by madFlava »

TRŠ wrote::D pa dobro, nije bas puno mlada, u dvadesetim je ali svejedno ne kontam ovaj trend da cim se zavrsi fax (ili cak dok se studira) da se mladi uzimaju a nemaju ni posla ni stana ni icega osim jedno drugo :-) Da li bi ste se vi uzeli a da morate zivjeti pod istim krovom sa majkom, punicom, svekrvom itd.? :)

Pa sta ,ako se uda u 22oj ili 23oj ? to ti rano ? Ne zive svi sa punicom ,svekrvom.
Acta

#35 Re: Tako mlada a udata

Post by Acta »

Neka mene da se ja izgradim i prođem sama neke stvari. On također. Onda ćemo naći načina da budemo odvojeno, svakako ne ni s kim nad glavom. Nekad je i dvoje previše pa praviš kompromise.

Što si stariji više toga imaš vremena ostvariti i skupiti iskustva da znaš šta hoćeš.
TRŠ

#36 Re: Tako mlada a udata

Post by TRŠ »

madFlava wrote:
TRŠ wrote::D pa dobro, nije bas puno mlada, u dvadesetim je ali svejedno ne kontam ovaj trend da cim se zavrsi fax (ili cak dok se studira) da se mladi uzimaju a nemaju ni posla ni stana ni icega osim jedno drugo :-) Da li bi ste se vi uzeli a da morate zivjeti pod istim krovom sa majkom, punicom, svekrvom itd.? :)

Pa sta ,ako se uda u 22oj ili 23oj ? to ti rano ? Ne zive svi sa punicom ,svekrvom.
Da, to je rano...i za musko i za zensko.
dusa_raskopuša

#37 Re: Tako mlada a udata

Post by dusa_raskopuša »

A kud' ce neobrazovana, da je muz izdrzava neko vrijeme pa sutne kad mu dosadi? :lol:

Poleti k'o muha na ... :skoljka:
madFlava

#38 Re: Tako mlada a udata

Post by madFlava »

TRŠ wrote:
madFlava wrote:

Da, to je rano...i za musko i za zensko.

kako je rano ?(pogotov ako racunamo, da su fakulteti zavrseni, dugogodisnj veza,vjerovanto i posao se dobije nakon faksa).

u kojoj se ti namjeravas ozenit ?
Mjesanac

#39 Re: Tako mlada a udata

Post by Mjesanac »

Ja se unaprijed izvinjavam ako nekog uvrijedim ali to je meni primitivno, seljacki. Sta ce neko tako mlad u brak :? Meni je idealan raspon od 26 do 29 godina. Znam i ja cura sto su se mlade poudavale al za nijednu od njih vam ne mogu reci da nisu primitivne, zatucane. Polako, izivi se malo, nadji osobu koja ti pase i onda u brak.
theTruePath

#40 Re: Tako mlada a udata

Post by theTruePath »

Mjesanac wrote:Ja se unaprijed izvinjavam ako nekog uvrijedim ali to je meni primitivno, seljacki. Sta ce neko tako mlad u brak :? Meni je idealan raspon od 26 do 29 godina. Znam i ja cura sto su se mlade poudavale al za nijednu od njih vam ne mogu reci da nisu primitivne, zatucane. Polako, izivi se malo, nadji osobu koja ti pase i onda u brak.
Zenama je Bog dao bioloski sat,nakon 25 godine one polako opadaju :oops:

Biologija ne priznaje gradjanstvo i moderizaciju,furaj ti koliko hoces te stvari ali godine cine svoje...zensko se treba udati idealno oko 25 godine,,muskarac moze cekati 2-3 godine duze,ali i on kad predje 30 vise MOMAK nije

Mozda u ovo moderno doba treba prestati govoriti o braku,a poceti o majcinstvu,dakle kad zena treba biti majka,bez ili sa muzem :D u danasnje doba moze i bez muskarca na moderan nacin 8-) ali opet je tu bioloski sat :lol:
theTruePath

#41 Re: Tako mlada a udata

Post by theTruePath »

Da dodam,25 godina je taman,ako do tada nije uspjela zavrsiti neku skolu,uzivati,probati razne stvari..onda nece nikada

Isto vazi i za muskarca,primjetim da oni koji predju 25-u slobodni...njima se to oduziii pa mnogi i u 30-oj nemaju nikoga!!! tako pamet u glavu,mladost leti brzo i tvoja generacija kad se pozeni i pouda....ti se mozes slikat :D
madFlava

#42 Re: Tako mlada a udata

Post by madFlava »

Optimalno je izmedu 23- 27 godine. Al posto je kolega naveo kad zavrse fakultete, upravo u tim godinama se i zavrsavaju fakulteti.

@Mjesesanac
Sta ako nades osobu koja ti pase u 25oj?

Sta za zenidbu/udaju moras imat svoj stan ili kucu ,bez punice/svekrve, zavrsen fakultet, posao s mnogo novca, dobro auto(jer brak ne funkcionise bez auta, kaj ne) :pppp itd..
TRŠ

#43 Re: Tako mlada a udata

Post by TRŠ »

madFlava wrote:
kako je rano ?(pogotov ako racunamo, da su fakulteti zavrseni, dugogodisnj veza,vjerovanto i posao se dobije nakon faksa).

A sta ako nije dugogodisnja veza ? Sta ako nemaju posao nego srljaju u brak i nemaju pojma u sta se upustaju ?

Ja se namjeravam u 30+ :mrgreen: sa mladjom naraFno :P ali znam da nece biti nista od toga :lol:
anonimni clan

#44 Re: Tako mlada a udata

Post by anonimni clan »

Mlad ili star ........ljubav ne pita za godine.
Idealna dob za udaju/zenidbu je ona kad se ona i on na taj korak odluce.
Da li je to bio pametan potez...to je vec drugo pitanje.Odgovor na njega ce dati vrijeme.

Za idealan brak nema pravila niti vremenskih odredbi ....na to utice prije svega ljubav,a sve ostalo je nebitno.....
Sretan brak ne mora pratiti materijalna blagodet.Naravno da je lakse i ljepse biti materijalno obezbjedjen ali nije i presudno.
Pomoc roditelja u podizanju djeteta je pozeljna ali ne i odlucujuca kad je stabilnost braka u pitanju....
Nekad je potrebno imati ludu srecu i udati se sa 19 ili 20 godina misleci da si nasao/sla pravog partnera za brak,nekad je to sasvim logican potez.
Udaja sa 25-30 godina ne mora garantovati da je neka osoba zrela za brak.......neke osobe ne sazriju ni za cijeli zivot....
Ako se ona i on odluce na brak ,onda je to pravo vrijeme i za nju i njega.
Neko pominje bioloski sat kod zene.......naravno da treba voditi racuna i odluciti se za djecu u najpovoljnijem trenutku .Neke zene se odluce prvo za karijeru i spremne su za dijete tek kad postignu uspjeh na poslovnom planu.
U modernom drustvu (ali ne i kod nas) je nebitno da li ce zena roditi sa 19 ili sa 35.
Ona donosi dijete na svijet kada to ona odluci.Ne kad to zeli drustvo,ne kad joj to mama savjetuje,ne kad to ocekuje komsiluk. Jer tom djetetu je ona majka i niko drugi.
Ako ona odluci prvo roditi dijete pa tek onda graditi karijeru ...to je njen izbor.......nimalo lak ali njen.
Naravno da ona planira kako ostvariti taj cilj i uz ciju pomoc.Sve to u dogovoru sa bracnim partnerom.

Ja kad sam se ozenio stanovali smo jedno vrijeme kod mojih roditelja....odlucili se i dobili dijete. Supruga sa tek zavrsenim faxom nije radila, ja bio zaposlen i poslije bio na "cekanju".
Nismo sjedili skrstenih ruku,radili smo sve i svasta,da bi zaradili nepohodan novac i kad se danas sjetimo te situacije ........ponosni smo na sebe. Ona je imala 25 a ja 27 godina.
theTruePath

#45 Re: Tako mlada a udata

Post by theTruePath »

TRŠ wrote:
madFlava wrote:

A sta ako nije dugogodisnja veza ? Sta ako nemaju posao nego srljaju u brak i nemaju pojma u sta se upustaju ?

Ja se namjeravam u 30+ :mrgreen: sa mladjom naraFno :P ali znam da nece biti nista od toga :lol:
Ako budes uspjesan s punim dzepom dobit ces tu mladu :D
madFlava

#46 Re: Tako mlada a udata

Post by madFlava »

TRŠ wrote:
madFlava wrote:

Nemoj mi toga, "Sta ako" . Ti si fino naveo, poslije studiranja zasto je trend da se ljudi uzmu ? pod tim se smatra da se tokom studiranja bili u vezi. Jednostavno logican slijed dogadaja.
evo ovaj iznad ti je objasnio vecinu stvari. Brak ne bi trebao da dolazi iz kalkulacija nego iz ljubavi.
Ja ne namjeravam sa nekih 27 godina da se vodam za rukicu i tako to ;)
rudy81

#47 Re: Tako mlada a udata

Post by rudy81 »

frngla wrote:
dust in the wind wrote: e vala da i ovo cujem. pa ti mislis ko saceka tridesetu da su mu sanse da dobije dijete sa deformitetom??? kolike??????? nigdje veze, cak i u 40-im godina nisu takve kakve ih ti predstavljas. pogledaj malo procenta i koliko se povećava sansa sa godinama.. imam osjecaj da si ti jedan od onih sto im je sa 25 godina stara cura.. svasta. u 21. vijeku

Dob i plodnost

Plodnost počinje lagano opadati od 25. do 30. godine, a ubrzano opada nakon 35. godine ženina života. Uvriježeno je mišljenje da nakon 40. godine vjerojatnost začeća iznosi svega 20 posto, jer je u većine žena ovulacija sve rjeđa kako se žena približava menopauzi. Osim toga, neredovitim ovulacijama može istovremeno doći do otpuštanja više od jednog jajašca, što ženama iznad 35 godina povećava mogućnost blizanačke trudnoće.
Ipak, zabilježena je i neobična pojava, tj. „posljednji zalet“ („last fling“): oko 39. godine života neobjašnjiv je iznenadni rast plodnosti u žena, te su zabilježene mnoge neplanirane trudnoće u toj dobi.

Od 25 nije, od 30 je žena, a ne cura...

ja i? ti si pricao/la o nekim deformitetima, ovdje ne vidim tako nesto osim ako ne mislis da je nosenje blizanaca deformitet :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#48 Re: Tako mlada a udata

Post by Truba »

ako se puštaju u promet... s 15 :D mogu do 20. nakupiti poprilično iskustva :D
s obzirom da svi znamo nevine do 30. to i nije nikakvo čudo što se mladi s 20 odlučuju na brak
godine nisu garant ničega

kad si mlad sve je lakše... s 30 se navikneš na jedan stil života i sve ti je teže da se prilagođavaš
s 20-23 je to malo drugačije... mislim i lakše
se naviknuti...na drugo... i odreći se svoje slobode :?
VenomousV

#49 Re: Tako mlada a udata

Post by VenomousV »

ladyblue18 wrote: Netacno. U zadnje dvije godine znam bar 15 djevojaka koje su se udale u rasponu 21-23 godine, a svakim danom ih je sve vise.
Ali to su uglavnom veze koje datiraju jos iz srednjoskolskih dana.

co'jek i ja necemo jos :skoljka: :D
elmirčo

#50 Re: Tako mlada a udata

Post by elmirčo »

joj gluposti jarane

de vrati se malo nazad, da je tvoj djed cekao posao i nena da ti se zaposli sigurno da ne bi imali 5+ djece

a i ti ako budes cekao/la posao za sebe i bracnog druga.....najebaces ;) ( ne mislim bukvalno ) :lol:

ovo je bosna, nije njemacka ili japan, da te ceka neko sa poslom cim izadjes iz skole ili fakulteta, kod nas ako ikad dobijes posao, udaraj se nogom u dupe i suti da te ne otpuste :x

svi bi mi voljeli da se odvojimo od roditelja, novi stan kuca sta vec, ali nasa relanost je surova
Post Reply