U Prijedor se vratilo 25000 Bosnjaka,u Focu se vratilo 1000.

violentjack

Post by violentjack »

Fazon je tamo je zivjelo 20 000 Bosnjaka..prije rata i sad vratilo se naroda ali u sela..nije u grad
Stolee

Post by Stolee »

A koliko ima Srba u Sarajevu?
Ima li 25 000 ? Mislim da ima vise Muslimana u Prijedoru, nego Srba u Sarajevu, koji je 5 puta veci od Prijedora.
violentjack

Post by violentjack »

Znas koliko mi je stalo do Srba :roll:

Srba imas vise..pa sam Centar ima 8000 Srba

Gdje Novi Grad..Ilidza i ostali dijelovi

inace u Prijedoru je ubijeno 4000 Bosnjaka :roll:
Murat Sabanovic

#29 Re: U Prijedor se vratilo 25000 Bosnjaka,u Focu se vratilo 1

Post by Murat Sabanovic »

Asim ef. Karović, imam Atik Ali-pašine džamije, tvrdi
Političari obmanjuju javnost pričom da se u Foču vratilo 3.000 Bošnjaka
Ako nema ljubavi, volje i htijenja za obnovu svoga doma, neka se novac preusmjeri na neko drugo područje

- Ovdje je na djelu jedno paranoično bježanje od sebe, svoga identiteta i svoje tradicije. Ne dozvoljavam da mi kažu da je u Foči počinjen zločin. Daleko veće razmjere zločina su bile u Kozarcu i Prijedoru, kada je riječ o broju ubijenih i broju logora, ali mi danas na području Prijedora imamo jake džemate i na hiljade povratnika - kaže za "Dnevni avaz" Asim ef. Karović, imam Atik Ali-pašine džamije u Foči, komentirajući rezultate povratka u ovaj dio BiH.

Loši rezultati

Karović tvrdi da političari stalno obmanjuju javnost kada kažu da se u Foču vratilo oko 3.000 Bošnjaka.
- Odgovorno tvrdim da na području općine Foča imamo manje od 1.000 povratnika. Ono što sam sreo u Kozarcu fasciniralo me. Ljubav i privrženost svome zavičaju, svome domu i svome pragu prisutne kod Krajišnika, nažalost, još nisam susreo kod Fočaka i Gornjepodrinjaca - ističe ef. Karović.
Osim ekonomskih razloga,, za loše rezultate povratka on odgovornim smatra vlasti.

Aktivni imami

- Nema jasne strategije povratka. Imate primjer da su u Foči obnavljane kuće koje su nedugo zatim prodavane. Niko nije napravio jednu crnu listu jednog svojevrsnog zločina. Uzeta je donacija, uzet je novac, kuća obnovljena da bi bila prodata. Ako nema ljubavi, volje i htijenja za obnovu svoga doma u Foči, neka se novac preusmjeri na neko drugo područje - kaže Karović.
Na ovom području teško je pronaći i imama koji bi tu radio.
- To pitanje će se morati rješavati na nivou Rijaseta IZ, na drugačiji način. To ne smije biti pitanje dobrovoljnosti da imami idu za povratnicima. Žalosno je da u Čajniču ili Rogatici nemate aktivnih imama - ističe Asim ef. Karović.[/quote]

vidim raja diskutuje se gdje je veci pocinjen zlocin foci kozarcu ili negdje drugdje smatram da to nije ok
zlocin pocenjen vecih ili manjih razmjera je zlocin
meni nije uopste jasno sta ovaj jadni efendija hoce da kaze
sta on uopste zna kad jedan covjek izgubi zavicaj bude silovan mucen u logoru .on to nista ne zna jer da zna nebi ovu glupost izjavljivo.
lahko je njemu drkati u sarajevu i govoriti focaci treba da se vrate
na svoja odnjista a focak kad se vrati niti posla niti bezbjednosti
njemu naravno je lijepo ima sta pojesti islamska zajednica ga hrani prouci koju hatmu ode na djenazu i pare u dzep a vi focaci ko vas jebe
jadna ce biti bosna sve dok ovakve efendije budu imale glavnu rijec
ne znam jeste li gledali na tv-u obnovu djamije u banja luci
kad jedan krajiski efendija izjavi srbi su cestit i pametan narod i da ova obnova djamije vodi samo na bolje
poslije kraceg vremena poce kamenje letjeti
a efendije medju prvima pobjegose
pozdrav
Murat Sabanovic

vidim raja diskutuje se gdje je veci pocinjen zlocin foci kozarcu ili negdje drugdje smatram da to nije ok
zlocin pocenjen vecih ili manjih razmjera je zlocin
meni nije uopste jasno sta ovaj jadni efendija hoce da kaze
sta on uopste zna kad jedan covjek izgubi zavicaj bude silovan mucen u logoru .on to nista ne zna jer da zna nebi ovu glupost izjavljivo.
lahko je njemu drkati u sarajevu i govoriti focaci treba da se vrate
na svoja odnjista a focak kad se vrati niti posla niti bezbjednosti
njemu naravno je lijepo ima sta pojesti islamska zajednica ga hrani prouci koju hatmu ode na djenazu i pare u dzep a vi focaci ko vas jebe
jadna ce biti bosna sve dok ovakve efendije budu imale glavnu rijec
ne znam jeste li gledali na tv-u obnovu djamije u banja luci
kad jedan krajiski efendija izjavi srbi su cestit i pametan narod i da ova obnova djamije vodi samo na bolje
poslije kraceg vremena poce kamenje letjeti
a efendije medju prvima pobjegose
pozdrav
focak

#31 Re: U Prijedor se vratilo 25000 Bosnjaka,u Focu se vratilo 1

Post by focak »

Stolee wrote:Zbog cega je tolika razlika u povratku? Da nije mozda zbog toga, sto su Focaci uglavnom u Sarajevu, pa je uvijek bilo ljepse biti u Sarajevo, nego u Foci? Sta mislite o tome?

24.01.2005

--------------------------------------------------------------------------------

Ako nema ljubavi, volje i htijenja za obnovu svoga doma, neka se novac preusmjeri na neko drugo područje

- Ovdje je na djelu jedno paranoično bježanje od sebe, svoga identiteta i svoje tradicije. Ne dozvoljavam da mi kažu da je u Foči počinjen zločin. Daleko veće razmjere zločina su bile u Kozarcu i Prijedoru, kada je riječ o broju ubijenih i broju logora, ali mi danas na području Prijedora imamo jake džemate i na hiljade povratnika - kaže za "Dnevni avaz" Asim ef. Karović, imam Atik Ali-pašine džamije u Foči, komentirajući rezultate povratka u ovaj dio BiH.

Loši rezultati

Karović tvrdi da političari stalno obmanjuju javnost kada kažu da se u Foču vratilo oko 3.000 Bošnjaka.
- Odgovorno tvrdim da na području općine Foča imamo manje od 1.000 povratnika. Ono što sam sreo u Kozarcu fasciniralo me. Ljubav i privrženost svome zavičaju, svome domu i svome pragu prisutne kod Krajišnika, nažalost, još nisam susreo kod Fočaka i Gornjepodrinjaca - ističe ef. Karović.
Osim ekonomskih razloga,, za loše rezultate povratka on odgovornim smatra vlasti.

Aktivni imami

- Nema jasne strategije povratka. Imate primjer da su u Foči obnavljane kuće koje su nedugo zatim prodavane. Niko nije napravio jednu crnu listu jednog svojevrsnog zločina. Uzeta je donacija, uzet je novac, kuća obnovljena da bi bila prodata. Ako nema ljubavi, volje i htijenja za obnovu svoga doma u Foči, neka se novac preusmjeri na neko drugo područje - kaže Karović.
- To pitanje će se morati rješavati na nivou Rijaseta IZ, na drugačiji način. To ne smije biti pitanje dobrovoljnosti da imami idu za povratnicima. Žalosno je da u Čajniču ili Rogatici nemate aktivnih imama - ističe Asim ef. Karović.

Neznam gdje da se ti ljudi vrate, pod satore?

Focom i dalje hodaju okoreli cetnici i zlocinici i nije cudo sto se jos niko nezeli i ne smije da vrati. Zasto je Foca bila pod sankcijama do skoro?
zato sto su krili ratne zlocince. Focaci su uglavnom izbjegli u trece zemlje a oni koji nisu, nastanili su se u Sarajevo.
Murat Sabanovic

#32 Re: U Prijedor se vratilo 25000 Bosnjaka,u Focu se vratilo 1

focak wrote:
Stolee wrote:Zbog cega je tolika razlika u povratku? Da nije mozda zbog toga, sto su Focaci uglavnom u Sarajevu, pa je uvijek bilo ljepse biti u Sarajevo, nego u Foci? Sta mislite o tome?

24.01.2005

--------------------------------------------------------------------------------

Loši rezultati

Aktivni imami

- To pitanje će se morati rješavati na nivou Rijaseta IZ, na drugačiji način. To ne smije biti pitanje dobrovoljnosti da imami idu za povratnicima. Žalosno je da u Čajniču ili Rogatici nemate aktivnih imama - ističe Asim ef. Karović.

Neznam gdje da se ti ljudi vrate, pod satore?

Focom i dalje hodaju okoreli cetnici i zlocinici i nije cudo sto se jos niko nezeli i ne smije da vrati. Zasto je Foca bila pod sankcijama do skoro?
zato sto su krili ratne zlocince. Focaci su uglavnom izbjegli u trece zemlje a oni koji nisu, nastanili su se u Sarajevo.
focak sto se nevratis u focu?
hikmeli

Post by hikmeli »

Ljepse mu je u Sarajevo nego u Foci:)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Violentjack, moram ti reci da me zadivljuje tvoje poznavanje statistickih podataka! ISKRENO zadivljuje!

Nastoj da to iskoristis time sto ces to izucavati hladne glave...
Koliko je to moguce, naravno! :)

Svako dobro!
see ya

Post by see ya »

hikmeli wrote:Ljepse mu je u Sarajevo nego u Foci:)
Pravo glupi rezoni!! Malo se raspitajte sta su ljudi iz Foce prezivjeli!! A ako imalo poznajete istoriju zna se da su najokorijeli cetnici tj.cetnicke familije iz tog dijela Bosne oko Foce i kakvi su pokolji i silovanja od strane istih vrseni tamo 42 a tako je bilo i 92!! Ali malo se o tome znalo osim focanskih porodica koje su to prezivjele 42..i kada se to ponovilo od istih cetnika tj. njihove djece plus crnogrski cetnici i arkanovci pa da vidim vas ko bi se vratio i zivio u takvom strahu!! Jer u foci su skoro svi srbi okrvavili ruke i kome covjek da vjeruje? A i geografski polozaj igra ulogu...Kozarac i Foca imaju drugaciji geografski polozaj i topografiju a i to je faktor rizika u ovoj situaciji..To bi ti violent trebao znati...Isto tako zalaganje vlasti da se osigura bezbjednost povratnicima nije se pokazala kao prioritetna..I sta jos da se kaze? To za focake i sarajevo je suvisno...Od pamtivjeka postoje migracije tj.kretanja ljudi a Sarajevo je Foci najblizi veci grad i sasvim je normalno da su se ljudi zbog bolje perspektive selili..Kao sto se to radi svugdje na svijetu..Nije sarajevo izuzetak!!
zzzzz

Post by zzzzz »

Postedi nas skorojevickih komentara.
hikmeli

Post by hikmeli »

A bi li se ti vratio u Focu da si iz Foce?
Murat Sabanovic

svaki 3 sarajlija je porijklom od foce
zzzzz

Post by zzzzz »

hikmeli wrote:A bi li se ti vratio u Focu da si iz Foce?
Bi kurac :D
Ti si neki vlah :D sa dna kace :D jesam u pravu
hikmeli

Post by hikmeli »

...............
zzzzz

Post by zzzzz »

.................
Vodenjak

Post by Vodenjak »

hikmeli wrote:Vodenjak, ti si puko :D

"- Ti si lud! Samo da nam ovi ne zamene bebu u porodilištu.
- Ma gde smeju - glumio sam hladnokrvnost budućeg oca.
- Je l' mrda - držao sam ruku na njenom stomaku… Stvarno, mrda… Bdeo sam do pola noći, čitao malo novine (preporučujem "Moju bebu"), malo knjige ("Vaše dete i vi", izdanje iz 1970), mahom ostalo štivo gde se plastično objašnjava - šta kad pukne vodenjak…"
E bas si vrag neki....

Dobro ti onaj rece da si kmet :D

Samo kmetove te "fore" zabavljaju... :roll:
hikmeli

Post by hikmeli »

..............
hikmeli

Post by hikmeli »

...............
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

see ya wrote:
Pravo glupi rezoni!! Malo se raspitajte sta su ljudi iz Foce prezivjeli!! A ako imalo poznajete istoriju zna se da su najokorijeli cetnici tj.cetnicke familije iz tog dijela Bosne oko Foce i kakvi su pokolji i silovanja od strane istih vrseni tamo 42 a tako je bilo i 92!! Ali malo se o tome znalo osim focanskih porodica koje su to prezivjele 42..i kada se to ponovilo od istih cetnika tj. njihove djece plus crnogrski cetnici i arkanovci pa da vidim vas ko bi se vratio i zivio u takvom strahu!! Jer u foci su skoro svi srbi okrvavili ruke i kome covjek da vjeruje? A i geografski polozaj igra ulogu...Kozarac i Foca imaju drugaciji geografski polozaj i topografiju a i to je faktor rizika u ovoj situaciji..To bi ti violent trebao znati...Isto tako zalaganje vlasti da se osigura bezbjednost povratnicima nije se pokazala kao prioritetna..I sta jos da se kaze? To za focake i sarajevo je suvisno...Od pamtivjeka postoje migracije tj.kretanja ljudi a Sarajevo je Foci najblizi veci grad i sasvim je normalno da su se ljudi zbog bolje perspektive selili..Kao sto se to radi svugdje na svijetu..Nije sarajevo izuzetak!!

Pa gdje se nalazi jama Korita???

znas li ti mala?
Okolina foce , gacko bileca nevesinje u drugom svjetskom ratu ,tu su Srbi najvise stradali

Ma ljudi nece u focu zato sto je bolje zivjeti dan u sarajevu nego godinu u foci...
JBT

Post by JBT »

"Jebiga, kad ti nije dedo htio ostati Srbin, pa promjenio vjeru:)
Ali ako si jednom mogao mijenjati vjeru, mozes opet:) Smanjicu ti poreze, i ti se vratis u pravoslavlje, ok?"

-Izgleda da je samo tebi tvoja pamet nesto vrijedno respekta.
zzzzz

Post by zzzzz »

hikmeli wrote:Jebiga, kad ti nije dedo htio ostati Srbin, pa promjenio vjeru:)
Ali ako si jednom mogao mijenjati vjeru, mozes opet:) Smanjicu ti poreze, i ti se vratis u pravoslavlje, ok?:)
Gdjes me u pravoslavce, turske sluge. :D Nemoj buraz, dobro je i ovako :D
hikmeli

Post by hikmeli »

..............
see ya

Post by see ya »

Avangardan10 wrote:
see ya wrote:

Pa gdje se nalazi jama Korita???

znas li ti mala?
Okolina foce , gacko bileca nevesinje u drugom svjetskom ratu ,tu su Srbi najvise stradali

Ma ljudi nece u focu zato sto je bolje zivjeti dan u sarajevu nego godinu u foci...
Jesam nacitana ali nisam toliko :-D Nije valjda da se jama nalazi istovremeno i u foci,gacku,bileci, nevesinju, he,he?? Pa onda bi se trebalo znati za nju :shock: a vidis nigdje se ne spominje :?
A to zbog cega ljudi nece u Focu sam ti upravo navela!! U pravu si bolje im je upravo iz razloga koje sam navela!! Kako ce zivjeti kad oko njih ima kokardi koliko i zvijezda kad se noc spusti :x
BECHO

Post by BECHO »

Postovani konji, krave i tako dalje...! :zzzz:
Post Reply