Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

pepito

#26 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by pepito »

zvrk wrote:av mau ce pokupiti psa ako je izrazito izmasakriran i ako ce njegove slike izazvati zgrazanje ljudi i otvaranje novcanika

imate masu pansiona u sarajevu
od vikendica "zastitara" gdje naplacuju "samo" 100 KM + hrana mjesecno
do profesionalnih pansiona tipa: pet hotel i pansion king

>Po mom iskustvu King je veoma brizan prema psima i ima nizu cijenu za pse za ulice

Hvala Vam sto pomazete psu
prije nego sam krenula s posla jucer nazvala sam jedan pansion...centar za dresuru pasa...nasla na netu kontakt mobitel, ali me covjek (doduse ljubazno) odbio jer je u pitanju ulicni pas i nije rasni...
navodno tako je primao pse pa se ljudi vise nikad ne pojave...njima ostave brigu.

krenem s posla i ponesem kutiju...molila sam Boga da ga ne nadjem u nadi da ga je neko dobar vec pokupio i spasio.
i zaista ga nisam nasla...nije bio na tom tramv.stajalistu, trazila sam okolo - nema ga, vidim ostatke hrane u zdjelici. rastuzila sam se :( ipak...nisam sigurna da je sretno zavrsio.

jucer nisam bila smislila sta cu s njim ali kontala sam nesto cu smislit sa veterinarom Amarom.
svakako mi je drago za ovu informaciju da ima vise pansiona u sarajevu...nadam se da mi nece zatrebati u te tuzne svrhe :(

jutros sam ga trazila...nema ga. nadam se da se neko pobrinuo za njega :(
blue033

#27 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by blue033 »

Beish wrote:Pozdrav,
imam ideju da napravim stranicu koja će biti posvećena zaštiti životinja, objavljivati informacije o zlostavljanju životinja, objediniti na jednom mjestu informacije o udruženjima koja se bave zaštitom i pomaganjem povrijeđenim životinjama. Možda da napravim bazu životinja (psi, mačke) koje se daju na udomljavanje kao i kontakt info kome da se ljudi obrate i slično.
Naravno da bi sve to funkcionisalo moram da nađem ljude koji će biti moderatori, novinari itd koji bi radili na dodavanju sadržaja na stranicu i osmišljavali tekstove za neke vijesti, podrazumjeva se da će ti ljudi raditi volonterski :) jer inače zaštitari životinja u BiH i rade sve na taj način, iz ljubavi prema životinjama.
Za početak mi treba tekst za stranicu "O nama", šta je cilj, koji su motivi i slično pa eto ako neko ima da napiše šta pametno pa da se može to objaviti.
Naravno ukoliko ima zainteresovanih da bi radili na ovom projektu neka se jave na mail [email protected]
Pomogao bi ti ja malo, ali me iskreno zanima je li to sajt za zaštitu životinja ili za zaštitu pasa. Kod nas se u zadnje vrijeme palo miješaju te stvari, kenguri su isto tako životinje, kao i srne, pa kokoši, ovce itd. koje psi u zadnje vrijeme ubijaju. Za zaštitu tih životinja se niko ne brine, svi se posvetili zaštiti pasa. Ne znam možda su sa psima najbolje pare.
zvrk

#28 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by zvrk »

pepito wrote:
prije nego sam krenula s posla jucer nazvala sam jedan pansion...centar za dresuru pasa...nasla na netu kontakt mobitel, ali me covjek (doduse ljubazno) odbio jer je u pitanju ulicni pas i nije rasni...
navodno tako je primao pse pa se ljudi vise nikad ne pojave...njima ostave brigu.

krenem s posla i ponesem kutiju...molila sam Boga da ga ne nadjem u nadi da ga je neko dobar vec pokupio i spasio.
i zaista ga nisam nasla...nije bio na tom tramv.stajalistu, trazila sam okolo - nema ga, vidim ostatke hrane u zdjelici. rastuzila sam se :( ipak...nisam sigurna da je sretno zavrsio.

jucer nisam bila smislila sta cu s njim ali kontala sam nesto cu smislit sa veterinarom Amarom.
svakako mi je drago za ovu informaciju da ima vise pansiona u sarajevu...nadam se da mi nece zatrebati u te tuzne svrhe :(

jutros sam ga trazila...nema ga. nadam se da se neko pobrinuo za njega :(
nadam se da ga je neko sklonio, a iskustvo mi govori suprotno :(

u svakom slucaju, ne odustajte od pomoci zivotinjama
Post Reply