Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U utakmici protiv Grcke osvajamo

nista
59
15%
1 bod
142
36%
3 boda
189
48%

Total votes: 390

juventus

#27 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by juventus »

Ako budemo vodili 5:0 na poluvremenu, imamo šanse da nas ne ponize... :lol:
veella

#28 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by veella »

Od nekadasnje Grcke (Rehagel) ostalo je danas samo 15% (katastrofalna igra - bez ideje - ne efikasna - muku muce da dobiju bilo koga), od nekadasnje Bosne prije par godina danas je jaca 300% (razigrani - efikasni - iskusno zreli itd)...
Ja sam veliki optimista i moja predvidjanja su da cemo ih pobijediti lakse nego Latviju sinoc u Zenici (na strani protiv ozbiljnijih ekipa igramo fantasticno - imerativ pobjede je na strani Grcke, a to nama odgovara :D )... :bih:
vozač

#29 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by vozač »

ja nešto kontam 1:1, mi ćemo povesti do poluvremena, u drugom će grci izjednačiti
biće gadno u svakom slučaju, ali ja vjerujem u naše momke i činjenicu da ovaj napad svakome može zabiti go, pa ko može nama 2 ... bujrum, samo ni ta dva mu nisu neki garant :D
moja prognoza, 3 moguća rezultata 1:1, 2:1, 1:2
novi.dan.nova.nafaka

#30 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by novi.dan.nova.nafaka »

veella wrote:Od nekadasnje Grcke (Rehagel) ostalo je danas samo 15% (katastrofalna igra - bez ideje - ne efikasna - muku muce da dobiju bilo koga), od nekadasnje Bosne prije par godina danas je jaca 300% (razigrani - efikasni - iskusno zreli itd)...
Ja sam veliki optimista i moja predvidjanja su da cemo ih pobijediti lakse nego Latviju sinoc u Zenici (na strani protiv ozbiljnijih ekipa igramo fantasticno - imerativ pobjede je na strani Grcke, a to nama odgovara :D )... :bih:
Čekaj, protiv koga smo to u gostima odigrali ozbiljno ? Portugal, Španija, Turska, Njemačka (prijateljska, nije igrana na domaćem terenu), Francuska, Grčka već više puta, Švedska (prijateljska doduše, opet u "gostima")...
Pogledati rezultate od 2006 naovamo u gostima:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bosnia_and ... am_results
Mani euforije - pogledaj kako su se sinoć svjetski i evropski prvaci namučili protiv smiješne Gruzije u gostima, pa Portugal već se 2 kola muči sa totalnim autsajderima. Kad ćemo se više uozbiljiti i na realnim osnovama gajiti svoje ambicije !? :x
Poređenje Slovaka, nas i Grka u zadnje 4 godine recimo: pa Grci su konstanta godinama, loše naoko igraju, ali su vazda u top 15...
http://www.fifa.com/worldranking/rankin ... =9&ty=2012
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 12/09/2012 09:49, edited 2 times in total.
Infaze Studio

#31 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Infaze Studio »

Kao sto neko rece, ne znamo igrati na nerijeseno, zato treba napasti. Napasti jako prvih 15-tak minuta, ako ne zabijemo smiriti se malo, pa opet 5-10 minuta pred kraj poluvremena. Ovakav nas napad moze dati gol-dva bilo kome, ali i nasa odbrana moze primiti od bilo koga (kao sto su donekle pokazale i prve dvije utakmice.)
Sinoc nisu bili problemi samo iz prekida, bilo je par prolaza Latvije u 2. poluvremenu, ali ne moze se ni ocekivati da ti niko centra ne predje i ne dodje do 16. Ipak, protiv Grka se mora dosta toga popraviti u zadnjem redu, kako :? :? ??
Neko predlozi Vedu van, Stevu unutra, Misketa na lutalicu...dobra ideja. Pjana u sredinu, i ne vjerujem da ce se zajebavati protiv Grcke kao protiv manjih.
Zahirovic se bori, ali iz utakmice u utakmicu pokazuje da nije pravo rjesenje. Protiv Grka ce plivati (pliv'o sinoc protiv ovih 2-3 puta) samo tako.

Prognoza: bice dosta golova...2-2 ili 3-2/2-3
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Truba »

ako se želi pobijediti u grčkoj ne smije se izgubiti :D

samo ne znam dokle će se više podgrijavati nerealne euforije :roll:
gidora

#33 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by gidora »

Black swan wrote:ako se želi pobijediti u grčkoj ne smije se izgubiti :D

Mislim da po prvi put ovo nije nerealno.Grupa je blagi užas,ako se ne bude imalo najmanje 5-6 bodova razlike na kraju u odnosu na drugoplasiranog... :roll:
veella

#34 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by veella »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
veella wrote:Od nekadasnje Grcke (Rehagel) ostalo je danas samo 15% (katastrofalna igra - bez ideje - ne efikasna - muku muce da dobiju bilo koga), od nekadasnje Bosne prije par godina danas je jaca 300% (razigrani - efikasni - iskusno zreli itd)...
Čekaj, protiv koga smo to u gostima odigrali ozbiljno ? Portugal, Španija, Turska, Njemačka (prijateljska, nije igrana na domaćem terenu), Francuska, Grčka već više puta, Švedska (prijateljska doduše, opet u "gostima")...
Pogledati rezultate od 2006 naovamo u gostima:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bosnia_and ... am_results
Mani euforije - pogledaj kako su se sinoć svjetski i evropski prvaci namučili protiv smiješne Gruzije u gostima, pa Portugal već se 2 kola muči sa totalnim autsajderima. Kad ćemo se više uozbiljiti i na realnim osnovama gajiti svoje ambicije !? :x
Poređenje Slovaka, nas i Grka u zadnje 4 godine recimo: pa Grci su konstanta godinama, loše naoko igraju, ali su vazda u top 15...
http://www.fifa.com/worldranking/rankin ... =9&ty=2012
13.10 Atina (GRE) Greece-BIH 3:2 UEFA EP2008 Q
21.11 Istanbul (TUR) Turkey-BIH 1:0 UEFA EP2008 Q
06.09 Murcia (ESP) Spain-BIH 1:0 FIFA WC2010 Q
11.10 Istanbul (TUR) Turkey-BIH 2:1 FIFA WC2010 Q
19.11 Maribor (SLO) Slovenia-BIH 3:4 prijateljska
28.03 Genk (BEL) Belgium-BIH 2:4 FIFA WC2010 Q
14.11 Lisabon (POR) Portugal-BIH 1:0 FIFA WC 2010 Q
17.11 Bratislava (Slovaèka) Slovakia-BIH 2:3 prijateljska
02.09 Minsk (BLR) Belarus-BIH 0:2 UEFA EP2012 Q
11.10 FRA France-BIH 1:1 UEFA EP2012 Q
28.02 Sen Galen (SWI) Brazil-BIH 2:1 prijateljska
26.05 Dublin (IRE) Republic of Ireland-BIH 1:0 prijateljska
31.05 Chicago (USA) Mexico-BIH 2:1 prijateljska

Mislim da ovi rezultati nisu za podcijeniti.. :x :x :x
Tomahawk11
Globalni moderator

#35 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Tomahawk11 »

gidora wrote:

Mislim da po prvi put ovo nije nerealno.Grupa je blagi užas,ako se ne bude imalo najmanje 5-6 bodova razlike na kraju u odnosu na drugoplasiranog... :roll:
Ne treba. Moze i na gol razliku, samo da smo prvi.
Truba

#36 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Truba »

maksimalni domet je poraz od neke ekipe iz prvog koša u baražu...

jedina šansa nam je kad se poveća broj sudionika na prvenstvu pa se direktno budeš borio s ekipom iz svog koša za plasman
forum_selektor

#37 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by forum_selektor »

lijepo od tebe sto si izrazio svoje misljenje, samo nema potrebe da trujes temu. jedan post i to je ok. uhvati se ti prometeja i gledali ste, preporucite ga
f1deL

#38 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by f1deL »

Samo cu da napisem da ce Grcka dati nidje-veze go..to ce biti neka fuljacka 8-)
Truba

#39 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Truba »

forum_selektor wrote:lijepo od tebe sto si izrazio svoje misljenje, samo nema potrebe da trujes temu. jedan post i to je ok. uhvati se ti prometeja i gledali ste, preporucite ga
ok šefe
samo ne kontam da je glas razuma trovanje teme

pa navedite mi koju smo ekupu A klase pobijedili kada je trebalo

i ja se povlačim

volio bih da griješim ali statistika je na mojoj strani...
madner

#40 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by madner »

Da dam svoju totalno objektivnu prognozu prouzrokovanu mamurlukom. Napominjem da je ovo plod komputerske simulacije ponovljenje preko 230123 puta.

1:5.

:D
and

#41 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by and »

Black swan wrote:
forum_selektor wrote:lijepo od tebe sto si izrazio svoje misljenje, samo nema potrebe da trujes temu. jedan post i to je ok. uhvati se ti prometeja i gledali ste, preporucite ga
ok šefe

i ja se povlačim

a klase u našoj grupi nema.
za ove grke,a s obzirom na igrače koje imamo samo jagodić vlado taktika.
ovo svakako nije utakmica koja odlučuje kvalifikacije.kvalifikacije se gube prosipanjem bodova protiv "malih".
k3ngur

#42 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by k3ngur »

Najljepse bi bilo 0:0 u obadvije utakmice i onda ih dotuci sa go razlikom. Naravno Grci i Slovaci moraju igrati izmedju sebe tako da i tu mozemo ocekivati iznenadjenja...
almirony

#43 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by almirony »

Mi u Grckoj mozemo ostvariti povoljan rezultat samo ako nas vile pronosaju. Ekipa nam je defenzivno slaba do bola, niska, fizicki neuporedivo losija od Grka, pocevsi od stopera, bekova i veznih igraca. Grci svoj nedostatak igracke/tehnicke kvalitete upravo nadoknađuju trkom, velikim radom na sredini terena, fizickom snagom i prekidima, a sve su ove nase najlosije strane, stoga...svaka nasa prilika mora zavrsiti pogotkom, po mogucnoscu sto ranije i treba igrati ofanzivno od prve minute, onako kako ova repka jedino moze, iskoristiti kreativni i napadacki potencijal, jer ova nasa repka nema snage, a ni predispozicija da se brani. :bih:
bambina78

#44 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by bambina78 »

Nikad nismo pobijedlili A selekciju kad je bilo bitno, ali isto tako nismo imali 6 bodova u prve dvije utakmice kvalifikacija.

Uvijek ima prvi put, Grci neka skidaju gace! :D :thumbup: :bih:
gidora

#45 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by gidora »

Tomahawk11 wrote:
gidora wrote:

Ne treba. Moze i na gol razliku, samo da smo prvi.
Ma nemoj zahebavati,ako ne budu prvi u grupi neka se svi objese .
Kvalitetniji su dva do tri gola u odnosu na svaku repku.Eto vidjećeš
zeko071

#46 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by zeko071 »

Black swan wrote:
ok šefe

i ja se povlačim

statistika je ste na tvojoj strani i to je cinjenica.medzutim cinjenica je da mi bolju reprezentaciju nikad nismo imali, a u duhu je sporta da se nadas da ces jednog dana statistiku koja je protiv tebe, okrenes u svoju korist. lihenstajn i latvija jesu najlosiji u grupi, medzutim, u dvije trening utakmice je jako tesko dati 12 golova. drugo, nasi su sinoc prelijepo igrali i sto je najvaznije u obadvije utakmice su se borili kao nikad prije, iako su vec bili postigli puno golova. da te podsjetim, uprotiv lihenstajna je bilo uklizavanja od nasih pri rezultatu od 6:1. to su moji razlozi zbog kojih vjerujem da imamo sanse da ostavarimo nas cilj. i da jednom ..ebemo statistiku!
Point.

#47 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Point. »

Volio bih da dobijemo ove neradnike vise nego da dobijem na lotu. Kako mrzim njihov reprezentativni fudbal, to je cudo.
Truba

#48 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Truba »

grci su antifudbal
trebalo bi uvesti nekakva nova pravila protiv onakvih ekipa :lol: :lol: :lol:

baš sam jutros u tramvaju razmišljao o taktici
ja bih uveo 9 obrambenih igrača protiv njih

samo da vidim :D kako bi se dalje razvijala situacija
and

#49 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by and »

evo i piplica kaže da će sve biti ok :mrgreen:
"Doktor je odradio najveći dio posla. Dobra je ishrana bila, dobro je igrače pripremio. Mislim da sa ovakvom ishranom neće nikakvih probema biti", kazao je u svom stilu Piplica.
Muhamed Đakmić

#50 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Muhamed Đakmić »

Mi imamo kvalitetniju ekipu od Grka za igrati fudbal. To je realnost. Kvartet Misimović, Pjanić, Džeko i Ibišević nemaju ni dosta ozbiljnije reprezentacije od nas. Pred ovu utakmicu sam optimista jer Grci nas ne mogu napasti ako pametno odigramo. Jesu oni pogani i prgavi, ali na njihovom terenu ćemo ih moći nabiti u njihov kazneni jer u onoj njihovoj ekipi i napadači su defanzivno orijentisani. Samo treba igrati strpljivo i ne srljati sa 7-8 igrača u napad da nam se ne desi kontra kao Sarajevu protiv Zete.

Jeste naša odbrana smiješna, ali naša odbrana je smiješna i u punom kapacitetu. Ako vezni red bude dobro odigrao ne bi odbrana trebala da bude na tolikom iskušenju. Treba Pjanića obavezno držati u sredini, a Misimoviću dati da radi šta hoće oko njihovog kaznenog. Sviđa se i meni ideja da se možda krene sa Vedom na klupi, a Stevanovićem na krilu, ili kako već skontaju, jer Stevanović osim što je ofanzivno ubica, defanzivno odlično zatvara svoju stranu.

Ne znam, možemo glupo izgubiti, ali ako damo rani gol, možemo ih i nakantati jer oni fudbala ne znaju igrati. Mene nervira potcjenjivanje naših 12 postignutih golova protiv Lihtenštajna i Latvije. Španija dala jedan Gruziji, Portugal tri Azerbejdžanu, Italija 2 Malti, od toga jedan u devedesetoj. Mislite da mi ne bi komotno nakrčili te ekipe sa 3-4 razlike? Ne bi malo sutra, ubijeđen sam da bi Gruzija prošla kao i Latvija, a Malta kao i Lihtenštajn. Imamo mi puno više ofanzivnog potencijala nego što smo svjesni.
Locked