u Ze Do kantonu POlicija je kupila sisteme za nadzor saobracaja od jedne hrvatske firme.
Ja sam vise puta pisao tome da konkretno u Kantonu Sarajevo policija neregularno i protivzakonito podnosi prijave protiv vozaca na osnovu snimka iz bijelih golfova. Nelegalno jer podnose prijave zbog prekoracenja brzine, a u tim golfovima sistem uopste ne posjeduje radar!
I napokon su kupili sada nove Golfove V koji posjeduju mobilne radare, ali i dalje koriste TraffiVission sisteme koji nemaju radara.
Ja recimo o tome namjeravam pisati iako to nije moj fah, i to opet zavisi od urednika i direktora hoce li objaviti jedan tekst na ovu temu.
Sto se tice toga u Zenici, to sam poceo pisati-MUP ZE DO kantona je kupio sisteme za nadzor saobracaja od firme iz Splita. Ti sistemi nemaju mobilnog radara kao broj jedan, a kao broj dva (sto je puno bitnije) nemaju tipsko odobrenje Instituta za mjeriteljstvo jer ne mogu dobiti atest, posto jedino firma iz Hrvatske moze te sisteme atestirati, a posto je to u Hrvatskoj taj atest ne vazi kod nas.
No Ze DO policija ipak koristi te sisteme.
Isto tako sam mislio raditi analizu goriva na pumpama.. a znate sta se desilo. ''prijateljski'' mi je sugerirano da to nije ''pametna'' ideja.
Nakon toga saznam da je jos jedan redekacija planirala raditi analizu pa im je zaprijeceno da ce uzorcima goriva koje uzmu sa pumpi biti zapaljenja njihova redakcija.
Ja bi vrlo rado pisao o mnogim stvarima i domacim temama i nepravdama, ali nisam dovoljno placen da rizikujem zivot zbog toga

Stoga se ja strpljivo bavim sportom i trudim se da popularizujem domaci auto sport, iako sam i zbog nekih pisanija o BIHAMK-u i glupostima u organizaciji takmicenja nebrojeno puta bio pod pritiskom, pa mi je isto tako prijeceno da ce mi slupati auto, pa cak i likvidacijama ( ko bi rekao da je auto sport novinarstvo opasno heheh).
Ja licno se nadam da ce Auto Magazin pokrenuti gore spomenute teme, i nadam se da cu ja biti u tom timu i dati svoj doprinos, jer i mene nerviraju iste stvari kao i vas-recimo neki dan sam izracunao da prema projektnoj dokumentaciji na osnovu koje se moze izracunati tempo izgradnje, izgradnja auto puta od Sarajeva do drzavne granice ce trajati ni manje ni vise nego preko 50 godina!!!
Nadam se da sam i kolegama u ovom postu dao ideje da pisu o ovome
Edise,
Izuzetno mi je drago sto si se i ti obratio na ovom forumu auto fanova!Nadam se da ce se uspostaviti suradnja izmedju nas na forumu i vas kao ljudi koji imaju mogucnosti da komuniciraju sa vecom narodnom masom putem medija, konkretno novog Auto magazina i tvojih prenosenja f1 utrka!
Naravno, ljudi su takvi da vole da kritiziraju, ali to u neku ruku je i pozitivna stvar, jer se znatno moze nauciti i poboljsati zahvaljujuci istim!
I jos da dodam kako sada imamo priliku da ovaj forum dignemo na nesto visu razinu, jer kao sto ste dosad svi vidjeli, ima nas dosta ovdje koji se razumiju u razlicite oblasti automobilizma, a na kraju krajeva, mi uzivamo u tome i volimo to!Moj prijedlog je da se svi trebamo kultivirati, i da se pocnu polako izbacivati postovi sa nepotrebnim prepucavanjima, a vise prakticirati one konkretne i iz kojih ce drugi nesto nauciti!
u potpunosti se slazem sa tobom. Naravno da treba saslusati kritike. Ja nekada burno reagujem, kada me isprovociraju

ali vjeruj da kritike imaju uticaja na mene. Nadam se da ce imati i na Auto Magazin. Barem je tako do sada politika novine bila.