Nema svrhe kupovati skupe stapove, pola cijene je reklama. Ja svaki mjerim rukom, kako se savija i kakva mu je reakcija. Jedan od najboljih mahaca sam platio 60 KM, a cekrk za mahac od cca 300 KM sam nasao na buvljaku i platio 20 jer zena nije znala ni za sta to sluzi.pijo_zoljo wrote: Ma morat ću nešta uzimat imao sam baš unfal sa štapovima, obzirom da sam sa ovim trabuccovim prezadovoljan bio, vjerovatno ću opet. A vidi ne znam da li bih i uopšte uzimao nešto skupo, kontam svakako nisam otišao i 5 godina kako treba u ribu, već ono odmah ispod mene gdje stanujem u Lukama idem. Nema tu nešto velke ribe (mada se potrefi) i pretežno klijena ganjam. Mada ima jedan teren baš tu, ubio se za mrene i ovi stariji pričaju da ima komada od po 2-3 kg...
A ima i ona
Fati pokazah baš ovaj štap, veli mi pa ti nisi normalan, tako da se odvračam i od ove cifre
![]()
![]()
![]()
Strasno su mi se svidjeli Feder stapovi, strasno rade na grunt iako su kratki.
Prije sam vezao musice i nikada nisam davao gotov novac za stap, odem proberem i pitam "Koliko muha???".
Uvijek su mi cijenili muhu jednu marku, stap 100 KM, znaci navezi 100 muha i uzmi stap. Tako sam sabrao stapova koji nisu vode vidjeli, i rasprodam ih sve za 100 KM po komadu. Osam stapova ... od saranskih do 5, 6 metara. Jedan ribolovac koji me zna je otisao i kupio ih sve odjednom.