Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
elcaliente

#26 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by elcaliente »

respo wrote:spanac radi takvih debila kao sto si ti se i desavaju situacije opasne po zivot
koji kurac dajes gas ako te prestize
ako hoce da ide 150km/h nek ide valjda ce ga poicija zaustaviti
a ti ako hoces da pokazes da imas snage onda daj gas ranije pa nek guta tvoju prasinu

sto se tice ivana kao sto rekose jedina dionica gdje se normalno moze prestici kamion i ostala spora auta pa se zada i gasa
Pa sto se kurce kada neznaju da lete. :D
Ma nervira me to sto mi se zaljepi uz guzicu i onda mu treba 5min da me pocne preticati. Ja uvijek ostavim malo mjesta izmedzu sebe i vozila ispred sebe cisto radi sigurnosti neki 10 metara. I onda kao hoce da se tu u taj mali prostor ubace, kao da neznaju zasto sluzi odstojanje.
Eh kada vec hoce da me pretice sa nekim bezveznim autom onda hocu i ja da vidim kako ce reagovati ako bude morali u par sekundi da povecaju brzinu za 20-30kmh a imaju samo nekih 80KS.
Ma pustim ja njih par puta da pokusaju i da se zalete ali i onda poslije 4-5 puta i pustim da odu, jer znam da ce doci sljedeci uskoro.
Puno vozim kilometara i onda jos sam u autu tako da mi takvi dodzu bas dobro da mi se brze prodze vrijeme.
Najsmjesniji su mi oni u malim talijanskim i francuskim autima ili u skodama. To ljudi voze kao da imaju neka jebena auta.
Last edited by elcaliente on 29/08/2012 14:18, edited 1 time in total.
hopi

#27 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by hopi »

Seyfo wrote:Prijatelju znam sta pricam.
Od Konjica pun je gas,kroz Ovcare i Podorasac 150,malo krivina ali to se sve vrti min 120. Uz Bradinu malo sporije,niz Ivan kao vjetar. Prolasci kroz Tarcin sa 180 km/h nisu sa ovog svijeta. Kroz Pazaric takodze. Od Lokvi ne spustaju nigdje ispod 150 km/h. Od Hadzica do kruznog hvata se i 200 (tada jos nije bilo kamere u binjezevu) i sl brzine.
Polazak iz Konjica na semaforu u 00:15 dolazak u Sarajevo (semafor kod Energoinvesta na Ilidzi) u 00:35. Da nisam sjedio u autu ne bih vjerovao.
Da policije nema nikako, da se po suhom vozi ferrari ili neki auto koji u takvim krivinama može držati cestu, opet teško da bi bilo teoretski moguće. Možda kad bi kao na brdskim trkama zatvorili cestu za saobraćaj...
Inače ne bih se upuštao u ovakvu vrstu rasprave da nisam pre pre pre iskusan na ovoj dionici (imam mnogo rodbine i vikendicu oko Konjica,doslovno stotine puta sam je prešao i vozio sam tu dionicu sa desetak različitih auta).[/quote]

Ok, koje auto zanima me, nije problem u brzini da se razvije 200 pa i više, kako one krivine proći sa 100km/h a kamoli sa 150, kako održati toliku brzinu, možda kakav porše, pa prazna cesta. 20 min-60 km(otprilike SA-konjic) je prosječna brzina 180km/h.
neki

#28 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by neki »

hostapler wrote: Prijatelju znam sta pricam.
Od Konjica pun je gas,kroz Ovcare i Podorasac 150,malo krivina ali to se sve vrti min 120. Uz Bradinu malo sporije,niz Ivan kao vjetar. Prolasci kroz Tarcin sa 180 km/h nisu sa ovog svijeta. Kroz Pazaric takodze. Od Lokvi ne spustaju nigdje ispod 150 km/h. Od Hadzica do kruznog hvata se i 200 (tada jos nije bilo kamere u binjezevu) i sl brzine.
Polazak iz Konjica na semaforu u 00:15 dolazak u Sarajevo (semafor kod Energoinvesta na Ilidzi) u 00:35. Da nisam sjedio u autu ne bih vjerovao.
:lol: :lol:
odvadi malo
:lol: :lol:
Bimmer_

#29 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by Bimmer_ »

Seyfo wrote:Prijatelju znam sta pricam.
Da policije nema nikako, da se po suhom vozi ferrari ili neki auto koji u takvim krivinama može držati cestu, opet teško da bi bilo teoretski moguće. Možda kad bi kao na brdskim trkama zatvorili cestu za saobraćaj...
Inače ne bih se upuštao u ovakvu vrstu rasprave da nisam pre pre pre iskusan na ovoj dionici (imam mnogo rodbine i vikendicu oko Konjica,doslovno stotine puta sam je prešao i vozio sam tu dionicu sa desetak različitih auta).[/quote]

Moje bivse auto, nije ferrari, u pitanju je BMW 3 325i 24v, sestak preradjen sa 200+ HP i perfektnim sportskim podvozjem (drzi krivinu kao na sinama, bez naginjanja, pod 7 cm od ceste), Pirelli gume i ja tad mlad konj u autu, nabrijan i bez imalo razmisljanja... Vjeruj mi vrlo moguce nije bilo bas 20min ali nije ni puno vise :D
Sad taj poduhvat ne bi ponovio ni u kom slucaju ali tad se nije razmisljalo :skoljka:
Ali opet sam nafurani papak uz ivan pritisne gas dok pod ne iskrivim, a poslije laganini
Last edited by Bimmer_ on 29/08/2012 14:12, edited 1 time in total.
Cokoladni

#30 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by Cokoladni »

najbrze prolazni vrijeme Konjic Sarajevo za koje sam ja cuo je 17 minuta.
Babic sa Peugetom :D
respo

#31 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by respo »

elcaliente wrote:
respo wrote:spanac radi takvih debila kao sto si ti se i desavaju situacije opasne po zivot
koji kurac dajes gas ako te prestize
ako hoce da ide 150km/h nek ide valjda ce ga poicija zaustaviti
a ti ako hoces da pokazes da imas snage onda daj gas ranije pa nek guta tvoju prasinu

sto se tice ivana kao sto rekose jedina dionica gdje se normalno moze prestici kamion i ostala spora auta pa se zada i gasa
Pa sto se kurce kada neznaju da lete. :D
Ma nervira me to sto mi se zaljepi uz guzicu i onda mu treba 5min da me pocne preticati. Ja uvijek ostavim malo mjesta izmedzu sebe i vozila ispred sebe cisto radi sigurnosti neki 10 metara. I onda kao hoce da se tu u taj mali prostor ubace, kao da neznaju zasto sluzi odstojanje.
Eh kada vec hoce da me pretice sa nekim bezveznim autom onda hocu i ja da vidim kako ce reagovati ako bude morali u par sekundi da povecaju brzinu za 20-30kmh a imaju samo nekih 80KS.
Ma pustim ja njih par puta da pokusaju i da se zalete ali i onda poslije 4-5 puta i pustim da odu, jer znam da ce doci sljedeci uskoro.
Puno vozim kilometara i onda jos sam u autu tako da mi takvi dodzu bas dobro da mi se brze prodze vrijeme.
Najsmjesniji su mi oni u malim talijanskim i francuskim autima ili u skodama. To ljudi voze kao da imaju neka jebena auta.
a kad se oni pocnu preticati onda se ti pocnes kurciti kako ti imas giga mega super auto pa jos goru situaciju pravis
ako se ne znas kurciti drugdje nemoj ni u saobracaju prema slabijima
holowey

#32 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by holowey »

elcaliente wrote:Ja imam auto sa 240KS ali po magistralama ne vozim nikada vise od 100km/h. Najsmjesnije mi je kada neki lola sa golfom dvicom ili nekim malim francuzom/talijanom dodze i zaljepi mi se za guzicu i onda me on kao prestize, auto mu hoce da izdahne od napora i onda lagano fino sacekam da bude usporedo samnom pa dodam gas i onda se on trudi,trudi pa odustane, pa opet pokusa i sve tako 4-5 puta pa ga pustim da prodze. To mi je ekstra zanimacija da mi brze prodze vrijeme. Tako sam jednom centrotrasov bus jebavo brat bratu 50KM :D
Ne kontam poentu toga ako pise ogranicenje 80KmH zasto neko mora voziti 150KmH. Pa se onda pomalo igram sa njima.
sve dok ti jednom u takvom manevru ne naidje auto iz suprotnog smjera pa ti mali francuz potkaci zadnji kraj a ti se okrenes na cesti uz nalet drugog auta ili slijetanje s puta...
ChipyChips

#33 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by ChipyChips »

Haj sad recite da niste PAPANI ??? Jeste,PAPANI ste...
elcaliente

#34 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by elcaliente »

a kad se oni pocnu preticati onda se ti pocnes kurciti kako ti imas giga mega super auto pa jos goru situaciju pravis
ako se ne znas kurciti drugdje nemoj ni u saobracaju prema slabijima[/quote]

Pa kako onda ljude nauciti da drze odstojanje ili da ne preticu sa malim autima na granici izdrzljivosti. Ako ja vozim vec npr 80kmh koliko je ogranicenje, sta te ljude onda tjera do voze vise od toga i dovode i mene jos u opsanost vozeci mi metar iza guzova ili pa ubacivati se ispred mene u 10 metara odstojanja koje sam napravio? Pa kada vec preticu neka se dobro oznoje i neka dodzu u par opasnih situacija, mozda im onda doze iz guzice u glavu.
U cemu je fazom imati malo bezvezo auto i onda preticati kao sumaher okolo auto koja su deste puta jace od tvoga i jos voze maksimalnom dozovljenom brzinom. Jos ima lola sa dizelasima koji kada preticu treba ti gas maska. Kada te predze imas osjecaj da ce se iza sljedece krivine raspasti.

To sto oni imaju slaba auta bas trebaju da se zapitaju sta rade, ne odem ni ja nekom hrmpaliji od 2 metra navecer u diskoteci i pocnem ga nervirati.
Last edited by elcaliente on 29/08/2012 14:36, edited 2 times in total.
elcaliente

#35 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by elcaliente »

holowey wrote:
elcaliente wrote:Ja imam auto sa 240KS ali po magistralama ne vozim nikada vise od 100km/h. Najsmjesnije mi je kada neki lola sa golfom dvicom ili nekim malim francuzom/talijanom dodze i zaljepi mi se za guzicu i onda me on kao prestize, auto mu hoce da izdahne od napora i onda lagano fino sacekam da bude usporedo samnom pa dodam gas i onda se on trudi,trudi pa odustane, pa opet pokusa i sve tako 4-5 puta pa ga pustim da prodze. To mi je ekstra zanimacija da mi brze prodze vrijeme. Tako sam jednom centrotrasov bus jebavo brat bratu 50KM :D
Ne kontam poentu toga ako pise ogranicenje 80KmH zasto neko mora voziti 150KmH. Pa se onda pomalo igram sa njima.
sve dok ti jednom u takvom manevru ne naidje auto iz suprotnog smjera pa ti mali francuz potkaci zadnji kraj a ti se okrenes na cesti uz nalet drugog auta ili slijetanje s puta...
U pravu si podpuno rizik uvjek postoji. Ali opet se covjek nada da ce ovaj u losijem auto vise najebati u tom slucaju.
Ali i ja ocjenim, nije sada da ne gledam stanje na cesti kada to radim.
Seyfo

#36 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by Seyfo »

ChipyChips wrote:Haj sad recite da niste PAPANI ??? Jeste,PAPANI ste...
Mnogi jesu papani ali mnogi i nisu ali to postanu zbog okolnosti !

Npr.jednom sam išao u Mostar,sa dosta jakim autom i mislio sam da cu stici brze nego inace.Medjutim bilo je milion policijskih kontrola, kamiona i autobusa na putu, i ne sjećam se da sam igdje osim uz Ivan imao priliku voziti preko 60km/h, srednja brzina je bila sigurno i manja zbog ogromnih kolona autobusa i kamiona. Došao sam na odredište vidno isfrustriran jer sam kasnio, a zbog neprestanog provjeravanja da li je moguće pretjecati bio sam i mnogo umoran. Tada sam pomislio: "kad krenem nazad, samo da mi se dočepati Ivana,..."
holowey

#37 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by holowey »

elcaliente wrote:
holowey wrote:
U pravu si podpuno rizik uvjek postoji. Ali opet se covjek nada da ce ovaj u losijem auto vise najebati u tom slucaju.
Ali i ja ocjenim, nije sada da ne gledam stanje na cesti kada to radim.
ne budi naivan, u takvoj situaciji udarenom auto se poremeti balans i bude svega... dva puta sam bio u takvoj situaciji (doduse gradska voznja, brzina max 70kmh) i nisam mogao da vjerujem sta se desava... samo blago dotaknes zadnji kraj i udareno auto leti u suprotnom smjeru... sreca sve proslo bez zrtava, kod mene ogreban blatobran, sa druge strane totalna steta... mogu samo zamisliti sta se desava pri vecoj brzini...
muha-V8

#38 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by muha-V8 »

Ja kad vidim da se duša pati uz brdo da me pretekne ja ga pustim i zaradim sevap što sam ga usrečio 8-)
Brdar

#39 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by Brdar »

/
Last edited by Brdar on 21/09/2012 22:41, edited 1 time in total.
zvrk

#40 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by zvrk »

tamo treba lezece policajce postaviti svakih 50 metara

svaki put traume

a prije tri sedmice i udes

naletio maleni u vecoj brzini u okuku i uredno ga "baci" na nase auto

kreteni neizivljeni
Brdar

#41 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by Brdar »

/
Last edited by Brdar on 21/09/2012 22:42, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#42 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Brdar wrote:ma nesto mi volvo slab jbg, ne znam koliko je uticalo na njega pun gepek i 4 putnika, ali fabija da me pretekne sa nekim HTP motorom :-) a ima volvo 122ks al opet ne znam, kao da mu je malo i toliko

Sad me interesuje koliko na snagu i ubrzanje utice opterecenost auta jer vidim nemogu ispod 3.5k rpm jedino me u 2. zalijepi za sic
Meni to nešto nije regularno, zato sam te i pitao koji je motor. Po meni taj Volvo bi trebao biti puno življi s obzirom na 122KS. Ako ja sa Fabijom od 70KS uz Ivan bez problema 3-4 brzina sa klimom i gepekom onda bi ti trebao uzletiti uz Ivan. Opet sa druge strane ja ne volim benzince, više volim diesel da na malim obrtajima imam veću snagu nego da moram vrtiti na 4-5.000 obrtaja ali to je opet do ukusa i o ukusima ne treba raspravljati.
Brdar

#43 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by Brdar »

/
Last edited by Brdar on 21/09/2012 22:42, edited 1 time in total.
kurty

#44 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by kurty »

ja uz ivan slajdram prednjim ljevim i zadnjim desnim tockom...

kad ugasim muziku i upalim brisace, pocne i drugi prednji da slajdra...

Sanele mi moje
sarayewo

#45 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by sarayewo »

elcaliente wrote:a kad se oni pocnu preticati onda se ti pocnes kurciti kako ti imas giga mega super auto pa jos goru situaciju pravis

Pa kako onda ljude nauciti da drze odstojanje ili da ne preticu sa malim autima na granici izdrzljivosti. Ako ja vozim vec npr 80kmh koliko je ogranicenje, sta te ljude onda tjera do voze vise od toga i dovode i mene jos u opsanost vozeci mi metar iza guzova ili pa ubacivati se ispred mene u 10 metara odstojanja koje sam napravio? Pa kada vec preticu neka se dobro oznoje i neka dodzu u par opasnih situacija, mozda im onda doze iz guzice u glavu.
U cemu je fazom imati malo bezvezo auto i onda preticati kao sumaher okolo auto koja su deste puta jace od tvoga i jos voze maksimalnom dozovljenom brzinom. Jos ima lola sa dizelasima koji kada preticu treba ti gas maska. Kada te predze imas osjecaj da ce se iza sljedece krivine raspasti.

To sto oni imaju slaba auta bas trebaju da se zapitaju sta rade, ne odem ni ja nekom hrmpaliji od 2 metra navecer u diskoteci i pocnem ga nervirati.
Zao mi je sto kvarim temu, ali ti je prica nebulozna. To sto on pretice je njegov izbor i pravo na kraju krajeva, a po zakonu kad te neko pretice ti si svakako duzan ostaviti rastojanje ispred sebe da se ima gdje vratiti.

Druga stvar, tvoja voznja na vrhu ogranicenja mozda tebi odgovara, ali drugim ne. Kao sto rekoh, uvijek vozim iznad ogranicenja - ne divlje, ali sigurno 10-20 km/h jer su ogranicenja na nasim magistralama ista ona iz 60-ih kad su tim cestama isle yuge, fiche i slicna masinerija.

Svojevremeno sam radio za jedan nas auto magazin, i kolega i ja smo napravili reportazu o putu Sarajevo-Doljani i nazad, do dole postujuci sva ogranicenja a u povratku vozeci sasvim normalno.

Ne sjecam se svih detalja, ali evo nekih kojih se sjecam:
- razlika u trajanju puta je bila vise od sat vremena
- umalo smo 3 puta priheftani s ledja kad smo vozili 50 u onim pustahijama kod Capljine
- na jednom mjestu na Ivanu ogranicenje je bilo 20!
- Na putu do dole su me pretekla 4 slepera
- u povratku sam pretekao 10-ak auta (ilustracija siline voznje)

Povrh toga, test je radjen u Hyundai accentu 1.6, znaci i nisam mogao za 20 minuta od Konjica do Sarajeva :)

A ti se zezaj dok jednom ili ne stradas ili nekoga na dusi ne budes nosio jer je iza ugla ili sa sporedne ceste izletio neko.
elcaliente

#46 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by elcaliente »

sarayewo wrote:
elcaliente wrote:a kad se oni pocnu preticati onda se ti pocnes kurciti kako ti imas giga mega super auto pa jos goru situaciju pravis

Zao mi je sto kvarim temu, ali ti je prica nebulozna. To sto on pretice je njegov izbor i pravo na kraju krajeva, a po zakonu kad te neko pretice ti si svakako duzan ostaviti rastojanje ispred sebe da se ima gdje vratiti.

Druga stvar, tvoja voznja na vrhu ogranicenja mozda tebi odgovara, ali drugim ne. Kao sto rekoh, uvijek vozim iznad ogranicenja - ne divlje, ali sigurno 10-20 km/h jer su ogranicenja na nasim magistralama ista ona iz 60-ih kad su tim cestama isle yuge, fiche i slicna masinerija.

Svojevremeno sam radio za jedan nas auto magazin, i kolega i ja smo napravili reportazu o putu Sarajevo-Doljani i nazad, do dole postujuci sva ogranicenja a u povratku vozeci sasvim normalno.

Ne sjecam se svih detalja, ali evo nekih kojih se sjecam:
- razlika u trajanju puta je bila vise od sat vremena
- umalo smo 3 puta priheftani s ledja kad smo vozili 50 u onim pustahijama kod Capljine
- na jednom mjestu na Ivanu ogranicenje je bilo 20!
- Na putu do dole su me pretekla 4 slepera
- u povratku sam pretekao 10-ak auta (ilustracija siline voznje)

Povrh toga, test je radjen u Hyundai accentu 1.6, znaci i nisam mogao za 20 minuta od Konjica do Sarajeva :)

A ti se zezaj dok jednom ili ne stradas ili nekoga na dusi ne budes nosio jer je iza ugla ili sa sporedne ceste izletio neko.
Pa po zakonu on i nesmije voziti vise od ogranicenog.
I sada je kao uredu sto ljudi jurcaju i preticu, jos uz to preticu u autima koja uopste nisu prikladna za te brzine i treba ima 5 minuta da razviju uopste dovoljnu brzinu za preticanje.
I oni sa svojim ponasanjem ugrozavaju svoj i moj zivot, to sto mu ja dodam malo gasa kada me pretice da se malo namuce mislim da je manje opasnije nego sto oni preticu sa nekim peugeotom 206 ili nekom skodom fabijom, da ne pricam sada o reno clio i ostalim kantama tipa skoda fabia i golf 2.
A to da su ogranicenja iz 60-tih, mislim da ce sva statistika udesa pokazati da bi ustvari mozda malo trebalo brzinu i smanjiti. Pa kod nas ljudi zbog prevelike brzine ginu svaki dan. Losa auta, lose ceste i onda jos gas.
juzna_strana

#47 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by juzna_strana »

Utrkivanjem uz Ivan se izbacuje ona negativna energija nakupljena gmizanjem groz Jablanicu i Konjic.
Cisto opustanje isfrustriranih vozaca :D
Na tih 9 km uspona se dnevno istovari vise stetnih gasova nego na dionici Hamburg-Minhen..
respo

#48 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by respo »

spanac nemoj misliti da poneki 206 clio ili mozda poneka fabija nije startnija od tvog 240 konja jakog auta i da im mozda treba manje da prestignu nego sto tebi treba
ne podcjenjuj manje auto ako ne znas o autima
Bimmer_

#49 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by Bimmer_ »

elcaliente wrote:
I sada je kao uredu sto ljudi jurcaju i preticu, jos uz to preticu u autima koja uopste nisu prikladna za te brzine i treba ima 5 minuta da razviju uopste dovoljnu brzinu za preticanje.
I oni sa svojim ponasanjem ugrozavaju svoj i moj zivot, to sto mu ja dodam malo gasa kada me pretice da se malo namuce mislim da je manje opasnije nego sto oni preticu sa nekim peugeotom 206 ili nekom skodom fabijom, da ne pricam sada o reno clio i ostalim kantama tipa skoda fabia i golf 2.
A to da su ogranicenja iz 60-tih, mislim da ce sva statistika udesa pokazati da bi ustvari mozda malo trebalo brzinu i smanjiti. Pa kod nas ljudi zbog prevelike brzine ginu svaki dan. Losa auta, lose ceste i onda jos gas.
Njegovo auto taj "mizerni 206 i ostale kante" je napravljeno da se ispaljuje makar do 80km/h cak i oni 1.1 motori...
Drugo on ima pravo da te pretekne, a ti nemas pravo da ga sprecavas u tome, ne da nemas pravo nego cinis prekrsaj, nije bitno jel vi obojica vozite preko ogranicenja, kad je poceo preticanje nesmijes da ugrozavat u tome. Duznost ti je da se pomjeris malo u desnu stranu i cak i usporis ako vidis da je u opasnosti...
Sve te kante mogu ici bar 150km/h i predvidjene su za to.
Trece naletit ces na lolu u toj "kanti" pa kad te stigne polomit ce ti svaku koscicu ili u gorem slucaju izbusit i tebe i auto.
Otkrij nam Bkt koje je to auto sto ti vozis pa mislis da si neprikosnoven na cesti, stvarno me zanima cime se ti to prsis pa smatrasjednog Pug-a 206, Skodu ili Clia kantom od auta?

I da napomenem jedan mali Clio RS, Mini Cooper S, ce vjerovatno "pojest" taj tvoj "veliki" auto na cesti :dance:
elcaliente

#50 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by elcaliente »

Bimmer_ wrote:
elcaliente wrote:
Njegovo auto taj "mizerni 206 i ostale kante" je napravljeno da se ispaljuje makar do 80km/h cak i oni 1.1 motori...
Drugo on ima pravo da te pretekne, a ti nemas pravo da ga sprecavas u tome, ne da nemas pravo nego cinis prekrsaj, nije bitno jel vi obojica vozite preko ogranicenja, kad je poceo preticanje nesmijes da ugrozavat u tome. Duznost ti je da se pomjeris malo u desnu stranu i cak i usporis ako vidis da je u opasnosti...
Sve te kante mogu ici bar 150km/h i predvidjene su za to.
Trece naletit ces na lolu u toj "kanti" pa kad te stigne polomit ce ti svaku koscicu ili u gorem slucaju izbusit i tebe i auto.
Otkrij nam Bkt koje je to auto sto ti vozis pa mislis da si neprikosnoven na cesti, stvarno me zanima cime se ti to prsis pa smatrasjednog Pug-a 206, Skodu ili Clia kantom od auta?

I da napomenem jedan mali Clio RS, Mini Cooper S, ce vjerovatno "pojest" taj tvoj "veliki" auto na cesti :dance:
Ne pricam ja o sportskim autima, kada naleti auto koje me moze bez problema proci pustim ga sasvim normalno.
Ja pricam o nomralnim malim autima ili starim autima koji hoce da izdahnu pri preticanju.Znam ja da oni mogu bez problema da voze 80kmh ili 100kmh, ali hocu da vidim mogu li isto tako za par seknudi sa 100kmh povecati brzinu na 120kmh, znaci u toku preticanja. Kazes da ja trebam se sklonim u stranu dok me on pretice pa isto tako on treba da drza odstojanje a ne da mi se 5 minuta prije preticanja se ljepi u uz guzicu. Ne vozim ja neko bijesno i veliko auto. Vozim BMW 330Ci. ( coupe)
Post Reply