[Djevojka] Plaćanje
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- westica
#26 Re: [Djevojka] Plaćanje
Ako si tek poceo izlaziti sa djevojkom mislim da je glupo da joj ti predlazes da placate pola pola, ali vala glupo je i od nje sto se nikad nije ponudila :S... moze pretpostaviti da i ti dobijas samo dzeparac...
-
miki.ba
#27 Re: [Djevojka] Plaćanje
Vidiš odma bi sve bilo jasno.Sunrise00 wrote:ovo je u najmanju ruku ruzno reci nekome s kim prvi put izlazismiki.ba wrote:Ja sam prije imao obicaj djevojkama reci: "aj plati šta si se stisla nisam ti ja sponzor".
Il unaprijed kažeš: " gdješ me voditi ja nemam para".
Nikad nisam djelio ceh s djevojkom, ako imam platim, a ako ne zna se unprijed.
Nema te šte biti stid, mene ni sad nije stid.
Tako je najbolje odma zna ko si i šta si i šta može ocekivati.![]()
ne trazim da mi iko ista placa, nikad nisam izasla s nekim a da nisam ponudila da platim... jednostavno necu nekoga da dovodim u nezgodnu situacijuAl' da mi kaze 'plati sta si se stisla', to bi nam ujedno bio i posljednji izlazak, malo postovanja ne bi bilo na odmet
Recimo to nije recenica bas za prvi satanak, al ova druga bi se mogla upotrijebiti.
- Sunrise00
#28 Re: [Djevojka] Plaćanje
'nakomiki.ba wrote: Vidiš odma bi sve bilo jasno.![]()
Recimo to nije recenica bas za prvi satanak, al ova druga bi se mogla upotrijebiti.
- Altsa
#29 Re: [Djevojka] Plaćanje
garant imas najvise 10 godina pa dajes ovakve savijeterise against wrote:imas vise opcijaSaneSmithOfficial wrote:Zdravooo
Naime, imam jedan problem...
Inače, nemam problema kada su u pitanju djevojke ali kada izađemo u kafić ili odemo u prodavnicu najveći mi je blam ko će platiti, naime, problem je u tome što ja kad imam novca uvijek platim kaficu, piće, sladoled, ali šta kada nemam novca (imam 17 godina, pa još uvijek zavisim od džeparca) šta onda ?
Kako reći svako plaća sebi, ili plaćamo po pola ?
1.Idem do wc-a te pitas nekog frenda da ti posudi ako je tu
2.Trazis konobara da mu kazes da nemas da platis,i da ces sutra,kazes mu za trebu i tako
3.Zovnes nekog da brzo dodje i donese lovu,dok ti izbjegavas platiti racun
-
LoveHurts
#30 Re: [Djevojka] Plaćanje
Sa 17 niti sam pio kafu a kamoli trebu imao xD
Salu na stranu... Ako imas para plati, sta fali..Ako si u manjku sa novcem nemas dovoljno, bez marke si...reci, dušo moja ja sam kokuz a jede mi se baklava
Ako je neka normalna neces imati problema pa makar pet dana kafe ne popili vec skakutali ispred BBI centra..
Zadnja djevojka sa kojom sam izlazio na pocetku bila dama, pa je placala sebi ( ne treba njoj sponzor, haj dobro, mala nisam ni mislio da te sponzorisem al eto..kultura) u zadnja 2 mjeseca veze ni novcanik joj nije trebao, nije ga ni nosila sa sobom..nisam joj nista spominjao, kontam skontat ce, pa jebo te mozes nekad izvaditi 2-3 marke i reci evo ja cu platiti kafu..Tako mi jednog dana odemo u BBI na klopu, napucam se ja svega i svacega...Izvadim iz novcanika svoj dio, stavim na racun a ona zabeknuta osta. pa reko sto me nisi pitala jel imam dovoljno para a vec tri frizidera ispraznila..Poce da mi se dernja kako sam gad,pakas,sirotinja, kako sam nekulturan,sebican -.-ustanem sa stola i govorim naglas da svi cuju "Uh sto ne mogu ovih sponzorusa" i izadjem
Kako je racun regulisala fakat pojma nemam,nismo se vise nikad culi xD
Nije problem platiti samo ako druga strana ima obraza.
Salu na stranu... Ako imas para plati, sta fali..Ako si u manjku sa novcem nemas dovoljno, bez marke si...reci, dušo moja ja sam kokuz a jede mi se baklava
Zadnja djevojka sa kojom sam izlazio na pocetku bila dama, pa je placala sebi ( ne treba njoj sponzor, haj dobro, mala nisam ni mislio da te sponzorisem al eto..kultura) u zadnja 2 mjeseca veze ni novcanik joj nije trebao, nije ga ni nosila sa sobom..nisam joj nista spominjao, kontam skontat ce, pa jebo te mozes nekad izvaditi 2-3 marke i reci evo ja cu platiti kafu..Tako mi jednog dana odemo u BBI na klopu, napucam se ja svega i svacega...Izvadim iz novcanika svoj dio, stavim na racun a ona zabeknuta osta. pa reko sto me nisi pitala jel imam dovoljno para a vec tri frizidera ispraznila..Poce da mi se dernja kako sam gad,pakas,sirotinja, kako sam nekulturan,sebican -.-ustanem sa stola i govorim naglas da svi cuju "Uh sto ne mogu ovih sponzorusa" i izadjem
- cigara
#31 Re: [Djevojka] Plaćanje
Ma jarane odjebi tu fol kulturu musko placa, ne gleda recesija jel chuna il koka.
Ako si u normala vezi reci joj da nemas tolko, ako joj smeta odjebaus, sta ce ti takva.
Nisam imao nikad problema s tim, vecinom je svako svoje, ja svako malo pocastim i platim sve. Sad u vezi mi je citava situacija oko para perfektna, znaci desi se da ona citav mjesec meni placa i jos me gura, ili ja nju. Ono, "zajednicki novcanik"
Al vjeruj mi ako te cura, ne ova, bilo koja, pokusava cijediti otjeraj je. Jeftinije ti je sponzorusu kakvu koku dobru naci na par dana, a bar ce te pripaziti
Lovehurst, jbte trebo si smekati negdje iza coska

Ako si u normala vezi reci joj da nemas tolko, ako joj smeta odjebaus, sta ce ti takva.
Nisam imao nikad problema s tim, vecinom je svako svoje, ja svako malo pocastim i platim sve. Sad u vezi mi je citava situacija oko para perfektna, znaci desi se da ona citav mjesec meni placa i jos me gura, ili ja nju. Ono, "zajednicki novcanik"
Al vjeruj mi ako te cura, ne ova, bilo koja, pokusava cijediti otjeraj je. Jeftinije ti je sponzorusu kakvu koku dobru naci na par dana, a bar ce te pripaziti
Lovehurst, jbte trebo si smekati negdje iza coska
- Don Zivconi
#32 Re: [Djevojka] Plaćanje
Pa odvedi je u setnju do Skakavca
sta je vodis na kafu kad nemas para u tom momentu
kad bude para onda neka pije kafu i kolu ako hoce
. Kad pocnes raditi ti placaj a dok ste oboje na dzeparcu moze se dogovoriti oko podjele placanja odnosno jednom ti jednom ona.
p.s idite šetati manite se kafana jos ste mladi
-
Suzie Q
#33 Re: [Djevojka] Plaćanje
moj je savjet da odmah kod dogovaranja izlaska kažeš: Imam toliko para, šta ćemo?
ako je normalna reći će imam i ja ovoliko pa ćemo spojiti, ili će predložiti neku jeftinu varijantu.
ako joj bude smetalo što nemaš love, riješi je se jer joj vjerojatno nisi ti najvažniji u vezi.
razumljivo je da nemaš puno love jer još ne radiš, ovisiš o roditeljima i nemaš svoje prihode, ali kako se sad naučiš postaviti tako ćeš čitav živoz znati šta i kako. mislim, odakle ti garancija da kroz koju godinu opet nećeš doći u istu situaciju.
nije nikava sramota reći da nemaš love, pogotovo u današnje vrijeme.
ako je normalna reći će imam i ja ovoliko pa ćemo spojiti, ili će predložiti neku jeftinu varijantu.
ako joj bude smetalo što nemaš love, riješi je se jer joj vjerojatno nisi ti najvažniji u vezi.
razumljivo je da nemaš puno love jer još ne radiš, ovisiš o roditeljima i nemaš svoje prihode, ali kako se sad naučiš postaviti tako ćeš čitav živoz znati šta i kako. mislim, odakle ti garancija da kroz koju godinu opet nećeš doći u istu situaciju.
nije nikava sramota reći da nemaš love, pogotovo u današnje vrijeme.
- MedenoSrce
#34 Re: [Djevojka] Plaćanje
Kaze vic
alpasinac izveo zensku kad prilazi konobar
Konobar "Sta cete popiti?"
Djevojka"Ja bih Fantu i kafu"
Alpasinac:"Mami, kuci fantaziraj. Donesi nam oboma kafu i po casu vode."
alpasinac izveo zensku kad prilazi konobar
Konobar "Sta cete popiti?"
Djevojka"Ja bih Fantu i kafu"
Alpasinac:"Mami, kuci fantaziraj. Donesi nam oboma kafu i po casu vode."
- phillie
#35 Re: [Djevojka] Plaćanje
Setajte djeco, to je zdravije od kafane 
Kao sto mnogi rekose, nema te kod ovih stvari sta bit' stid, ako je normalna i razumije trenutnu situaciju (ti srednjoskolac, zivis od djeparca, vjerovatno ne radis honorarno nigdje, ona takodjer samo dzeparac trosi) sama ce predloziti da ona plati koji put. A ako ne, bolje da joj ledja vidis, prije sto u dugove zapadnes
A za naslov
navuk'o si nas ko punoglavce 
unaprijed kažeš: " gdješ me voditi ja nemam para".
Kao sto mnogi rekose, nema te kod ovih stvari sta bit' stid, ako je normalna i razumije trenutnu situaciju (ti srednjoskolac, zivis od djeparca, vjerovatno ne radis honorarno nigdje, ona takodjer samo dzeparac trosi) sama ce predloziti da ona plati koji put. A ako ne, bolje da joj ledja vidis, prije sto u dugove zapadnes
A za naslov
-
miki.ba
#36 Re: [Djevojka] Plaćanje
Ja se oko ove recenice ne mogu složiti, sve žene teže ka tome da budu ravnopravne al kad je ceh u pitanju onda ne moraju. Ja nikad nisam razmišljao o tome, pa ako ce se sa 17 god. baciti u kalkulacije onda jebajiga. Mene su djevojke cascavale kolko i ja njih, možda nekad i više ali nikada nisam gledao sastanke i veze sa finansiskog stajališta. Ako si ti djevojci simpa i ako joj se sviđaš trebalo ib da je svedno imas li za kafu.Don Zivconi wrote:Pa odvedi je u setnju do Skakavcasta je vodis na kafu kad nemas para u tom momentu
. Kad pocnes raditi ti placaj a dok ste oboje na dzeparcu moze se dogovoriti oko podjele placanja odnosno jednom ti jednom ona.
- westica
#37 Re: [Djevojka] Plaćanje
Ne znam zasto ovim muskarcima toliko tesko pada da placaju na tim prvim sastancima
, cak i da se djevojka ponudi da plati svoj dio ili sve ne bi trebali pristati... Kasnije kako se upoznate bice djevojci jasno da li imate ili nemate novca i onda ako je normalna i vidi vi nemate placace ona svaki put ako treba, ali ti prvi sastanci ne znam... tu biste se vi trebali nekako potruditi oko djevojke.. da vidi da vam je stalo 
- Korisnicko ime
#38 Re: [Djevojka] Plaćanje
Znaci:Ray wrote:Iz licnost iskustva,uvijek sam tezio Bgm da budem gentleman,i da placam sto vise puta,ali sve zavisi od karaktera djevojke...Nekoj zna opasno smetati,ako ti nastojis stalno placati,smatraju kao uvredu...Neke se ufuraju,i naviknu na tu situaciju;imam prijateljicu kojoj momak sve placa,a ona dzeparac trosi na krpice - sifra : papucar
Tako da,napravi neki balans,iznenadi je nekada...Sjedi popricaj,nek bude kompromis;nekada ti - nekada ona,ali tezi ka tome da ti ipak bjezis bar 2-3x,ipak si musko
Ti uvijek placas - ti si gentleman
Prijateljicin frajer sve placa - on je papucar
Haj' objasni ovo?
- Don Zivconi
#39 Re: [Djevojka] Plaćanje
Mozes da se ne slažes koliko hoces al ako radis i imas da platis red jemiki.ba wrote:Ja se oko ove recenice ne mogu složiti, sve žene teže ka tome da budu ravnopravne al kad je ceh u pitanju onda ne moraju. Ja nikad nisam razmišljao o tome, pa ako ce se sa 17 god. baciti u kalkulacije onda jebajiga. Mene su djevojke cascavale kolko i ja njih, možda nekad i više ali nikada nisam gledao sastanke i veze sa finansiskog stajališta. Ako si ti djevojci simpa i ako joj se sviđaš trebalo ib da je svedno imas li za kafu.Don Zivconi wrote:Pa odvedi je u setnju do Skakavcasta je vodis na kafu kad nemas para u tom momentu
Ako mrzim nesto to je kad me neko zovne na kafu i onda se pocne raskusuravati te gleda u peni ko je sta popio poje itd. Šta me zoves na kafu kad nemas za istu zovni me kuci pa samelji jednu
-
miki.ba
#40 Re: [Djevojka] Plaćanje
Fakat ne razumijem pa zar se novcem dokazuje kolko nam je stalo.westica wrote:Ne znam zasto ovim muskarcima toliko tesko pada da placaju na tim prvim sastancima, cak i da se djevojka ponudi da plati svoj dio ili sve ne bi trebali pristati... Kasnije kako se upoznate bice djevojci jasno da li imate ili nemate novca i onda ako je normalna i vidi vi nemate placace ona svaki put ako treba, ali ti prvi sastanci ne znam... tu biste se vi trebali nekako potruditi oko djevojke.. da vidi da vam je stalo
- phillie
#41 Re: [Djevojka] Plaćanje
Niko ne govori o prvim sastancima. Prve sastanke muski su "rezervirali" na sebe, jer valja se "pokazati" pred djevojkomwestica wrote:Ne znam zasto ovim muskarcima toliko tesko pada da placaju na tim prvim sastancima, cak i da se djevojka ponudi da plati svoj dio ili sve ne bi trebali pristati... Kasnije kako se upoznate bice djevojci jasno da li imate ili nemate novca i onda ako je normalna i vidi vi nemate placace ona svaki put ako treba, ali ti prvi sastanci ne znam... tu biste se vi trebali nekako potruditi oko djevojke.. da vidi da vam je stalo
- Korisnicko ime
#42 Re: [Djevojka] Plaćanje
A ti izlazis samo na par prvih sastanaka, dok on placa, a?westica wrote:Ne znam zasto ovim muskarcima toliko tesko pada da placaju na tim prvim sastancima, cak i da se djevojka ponudi da plati svoj dio ili sve ne bi trebali pristati... Kasnije kako se upoznate bice djevojci jasno da li imate ili nemate novca i onda ako je normalna i vidi vi nemate placace ona svaki put ako treba, ali ti prvi sastanci ne znam... tu biste se vi trebali nekako potruditi oko djevojke.. da vidi da vam je stalo
Ili da preformulisem pitanje, ako on placajuci na prvim sastancima dokazuje da mu je stalo, na koji nacin onda, po tebi, djevojka dokazuje da je njoj "stalo"?
A postavljacu teme: prije nego sjednete, reci koliko imas para. Ako je normalna uklopice se u to ili ce i ona dodati svoje...ako nije normalna, i ne treba ti takva...
Imas 17 godina i ne zaradjujes, ne mozes uvijek imati dovoljno para za svaki izlazak, to bi svakom normalnom insanu trebalo biti jasno. A tebe ni u kom slucaju ne treba biti stid toga...
-
elmo_ba
#43 Re: [Djevojka] Plaćanje
kralju sahu idoluLoveHurts wrote:Sa 17 niti sam pio kafu a kamoli trebu imao xD
Salu na stranu... Ako imas para plati, sta fali..Ako si u manjku sa novcem nemas dovoljno, bez marke si...reci, dušo moja ja sam kokuz a jede mi se baklavaAko je neka normalna neces imati problema pa makar pet dana kafe ne popili vec skakutali ispred BBI centra..
Zadnja djevojka sa kojom sam izlazio na pocetku bila dama, pa je placala sebi ( ne treba njoj sponzor, haj dobro, mala nisam ni mislio da te sponzorisem al eto..kultura) u zadnja 2 mjeseca veze ni novcanik joj nije trebao, nije ga ni nosila sa sobom..nisam joj nista spominjao, kontam skontat ce, pa jebo te mozes nekad izvaditi 2-3 marke i reci evo ja cu platiti kafu..Tako mi jednog dana odemo u BBI na klopu, napucam se ja svega i svacega...Izvadim iz novcanika svoj dio, stavim na racun a ona zabeknuta osta. pa reko sto me nisi pitala jel imam dovoljno para a vec tri frizidera ispraznila..Poce da mi se dernja kako sam gad,pakas,sirotinja, kako sam nekulturan,sebican -.-ustanem sa stola i govorim naglas da svi cuju "Uh sto ne mogu ovih sponzorusa" i izadjemKako je racun regulisala fakat pojma nemam,nismo se vise nikad culi xD
imao sam ih bruku na isti fazon ali nikad nisam ovakvo reagovao svaka ti dala mislim para
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#44 Re: [Djevojka] Plaćanje
A taj se bonton bas moze onako primijeniti na ekonomsku i finansijsku situaciju kod nas.Don Zivconi wrote:
Mozes da se ne slažes koliko hoces al ako radis i imas da platis red jeodnosno kako u bontonu stoji "placanje je po pravilu duznost muskarca"
još ako su prvi izlasci u pitanju...
Kratko i jasno, ako se doticna nikada ne pocese da plati, ta je dzon obraz zesci i nema ni mrve odgoja.
A nazalost danasnje djevojke se odgajaju tako da im matere govore da gaze i preko mrtvih da bi dosle do cilja i da je jedini cilj osigurati muza s lovom.
Koliko sam puta cula takvu pricu moze za sada stati na prste obje ruke.
I zasto bi se onda neka ufatila novcanika i u shali kad slusa mater sta joj govori.
-
miki.ba
#45 Re: [Djevojka] Plaćanje
Ja razumijem o cemu pricas al su se vremena promjenila. Ne znam kad je bonton pisan, al znam da trenutno žene raspolažu i sa vecom kolicinom novca nego muškarci, pa se pitam što se to ne bi promijenilo.Don Zivconi wrote:Mozes da se ne slažes koliko hoces al ako radis i imas da platis red jemiki.ba wrote:Ja se oko ove recenice ne mogu složiti, sve žene teže ka tome da budu ravnopravne al kad je ceh u pitanju onda ne moraju. Ja nikad nisam razmišljao o tome, pa ako ce se sa 17 god. baciti u kalkulacije onda jebajiga. Mene su djevojke cascavale kolko i ja njih, možda nekad i više ali nikada nisam gledao sastanke i veze sa finansiskog stajališta. Ako si ti djevojci simpa i ako joj se sviđaš trebalo ib da je svedno imas li za kafu.Don Zivconi wrote:Pa odvedi je u setnju do Skakavcasta je vodis na kafu kad nemas para u tom momentu
p.s idite šetati manite se kafana jos ste mladiodnosno kako u bontonu stoji "placanje je po pravilu duznost muskarca"
Ako mrzim nesto to je kad me neko zovne na kafu i onda se pocne raskusuravati te gleda u peni ko je sta popio poje itd. Šta me zoves na kafu kad nemas za istu zovni me kuci pa samelji jednu
- westica
#46 Re: [Djevojka] Plaćanje
pa ako muskarac pozove djevojku na sastanak trebalo bi da zeli da je nekako osvoji, zadivi i tako to... Logicno je da ce djevojka ponuditi da plati ali vala ako ju je pozvao mogao je skupiti novca i da plati pice.. A vala nece me sigurno zadiviti ako me pozove vani i onda kaze eto ja sam te pozvao ali nemam para, de ti plati
, kad su vec ljudi u vezi placa onaj ko ima u tom trenutku, ma tad se to i ne gleda...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#47 Re: [Djevojka] Plaćanje
U svijetu takvih damica da.miki.ba wrote:
Fakat ne razumijem pa zar se novcem dokazuje kolko nam je stalo.
Hebote vakat kad djevojka ocekuje da je lik zadivi placanjem, nekidan je jedna napisala isto da svaka djevojka voli skupe poklone, dijamante i auta...
- Korisnicko ime
#48 Re: [Djevojka] Plaćanje
Cime se pokazati robijasu?????crkvice wrote:Niko ne govori o prvim sastancima. Prve sastanke muski su "rezervirali" na sebe, jer valja se "pokazati" pred djevojkomwestica wrote:Ne znam zasto ovim muskarcima toliko tesko pada da placaju na tim prvim sastancima, cak i da se djevojka ponudi da plati svoj dio ili sve ne bi trebali pristati... Kasnije kako se upoznate bice djevojci jasno da li imate ili nemate novca i onda ako je normalna i vidi vi nemate placace ona svaki put ako treba, ali ti prvi sastanci ne znam... tu biste se vi trebali nekako potruditi oko djevojke.. da vidi da vam je stalo
Vjerovatno je momku problem ovaj kasniji period, kad postane kao "normalno" da musko placa ceh kafani. Za nepovjerovati je, ali ima i takvih djevojaka....
Sta ako, recimo, ni jedno ne zaradjuje, oboje su na dzeparcu, studiraju, njemu jedan roditelj nezaposlen a drugi na minimalcu ali on fantastican na elektrotehnici,a njoj roditelji guzonje, tri buregdzinice drze, ona klasicna lezilebovicka...je li i tu treba on da placa svaki put...?????
Je li on (pored svega) i dalje gori od nje jer jojne placa pice svaki put? Ma daj...
PS. Ovo nije direktno upuceno tebi, nego uvrijezenom (poremecenom) nacinu razmisljanja kod danasnje omladine...
- Don Zivconi
#49 Re: [Djevojka] Plaćanje
pazi jednu stvar ja sam naveo kad on pocne raditi a dok su na dzeparcu neka se dogovore oko placanja. Zasto se bonton ne bi moga primjeniti na ekonomsku i finansijsku situaciju kod nas? sad bi kao trebali imati vise bontona jedan za ove sa slabijim finansijama i ovaj drugi za ove sa boljimladyblue18 wrote:A taj se bonton bas moze onako primijeniti na ekonomsku i finansijsku situaciju kod nas.Don Zivconi wrote:
Mozes da se ne slažes koliko hoces al ako radis i imas da platis red jeodnosno kako u bontonu stoji "placanje je po pravilu duznost muskarca"
![]()
Kratko i jasno, ako se doticna nikada ne pocese da plati, ta je dzon obraz zesci i nema ni mrve odgoja.
A nazalost danasnje djevojke se odgajaju tako da im matere govore da gaze i preko mrtvih da bi dosle do cilja i da je jedini cilj osigurati muza s lovom.
Koliko sam puta cula takvu pricu moze za sada stati na prste obje ruke.
I zasto bi se onda neka ufatila novcanika i u shali kad slusa mater sta joj govori.
nadalje stoji da se i ceh moze podjeliti al da je duznos muskarca da plati a kasnije da se raskusuraju
ovo je jedna olaksavajuca okolnost za finansije onih sa slabim djepom
- westica
#50 Re: [Djevojka] Plaćanje
ja ne znam je li ovo upuceno meni, ali da jesam "damica" i da logicno mi je da muskarac na prvim sastancima placa... ja sam u dugoj vezi u kojoj on nije imao para i znam da sam prvu godinu skoro uvijek ja placala i nikad mi to nije smetalo, zapravo bilo mi je sasvim normalno ali poenta je kad mi je nakon tako nekoliko mjeseci zabavljanja rekao da je prodao svoj ruter da bi mogao izaci sa mnom naravno da sam bila zadivljenaladyblue18 wrote:U svijetu takvih damica da.miki.ba wrote:
Fakat ne razumijem pa zar se novcem dokazuje kolko nam je stalo.Tj one dokazuju sta traze.
Hebote vakat kad djevojka ocekuje da je lik zadivi placanjem, nekidan je jedna napisala isto da svaka djevojka voli skupe poklone, dijamante i auta...