Emotivno mrtav...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Great Cornholio

#26 Re: Emotivno mrtav...

Post by Great Cornholio »

duplanula wrote:
Citajuci dosta tema i postova, sve se vise i vise fasciniram kako ljudi olako koriste neke rijeci? Volio i mislio ostariti sa djevojkom, a ostavio je iste sekunde kada se vratila stara ljubav... Sto ne mogu ovih teenagera i drama oko nicega...
Ljubav se ne sastoji samo iz osjećaja zaljubljenosti, zaljubiti se može svako , ali voljeti ne može, to mogu samo zrele osobe. Ljubav je umijeće, nije samo osjećaj kome se prepuštamo, pa kad ga nestane mi ga potražimo na drugom mjestu.
Ko nije sposoban da razumije drugu osobu, da "vidi" kako se druga osoba osjeća, šta joj pričinjava zadovoljstvo, šta joj prouzrokuje nezadovoljstvo, i na osnovu toga "osmisli" postupke koji će voljenu osobu dovesti do zadovoljsta i spriječiti nezadovoljstvo, taj nije sposoban da voli.

Tinejdžerske ljubavi predstavljaju 'egoizam u dvoje, a to nije ljubav, jer kad nekog iskreno i zrelo voliš, ti kroz tu osobu voliš cijeli svijet, radost koju donosi istinska ljubav je suviše velika da bi se usmjerila samo na jednu osobu.

U zabludi su svi oni koji misle da je dovoljno samo naći objekt ljubavi, nekog ko će u nama probuditi osjećaj zaljubljenosti, pa će onda sve ići lako. Bezbroj "nesrećnih" ljubavi je pokazao da to nije tako.
Ray

#27 Re: Emotivno mrtav...

Post by Ray »

Great Cornholio wrote:
duplanula wrote:
Citajuci dosta tema i postova, sve se vise i vise fasciniram kako ljudi olako koriste neke rijeci? Volio i mislio ostariti sa djevojkom, a ostavio je iste sekunde kada se vratila stara ljubav... Sto ne mogu ovih teenagera i drama oko nicega...
Ljubav se ne sastoji samo iz osjećaja zaljubljenosti, zaljubiti se može svako , ali voljeti ne može, to mogu samo zrele osobe. Ljubav je umijeće, nije samo osjećaj kome se prepuštamo, pa kad ga nestane mi ga potražimo na drugom mjestu.
Ko nije sposoban da razumije drugu osobu, da "vidi" kako se druga osoba osjeća, šta joj pričinjava zadovoljstvo, šta joj prouzrokuje nezadovoljstvo, i na osnovu toga "osmisli" postupke koji će voljenu osobu dovesti do zadovoljsta i spriječiti nezadovoljstvo, taj nije sposoban da voli.

Tinejdžerske ljubavi predstavljaju 'egoizam u dvoje, a to nije ljubav, jer kad nekog iskreno i zrelo voliš, ti kroz tu osobu voliš cijeli svijet, radost koju donosi istinska ljubav je suviše velika da bi se usmjerila samo na jednu osobu.

U zabludi su svi oni koji misle da je dovoljno samo naći objekt ljubavi, nekog ko će u nama probuditi osjećaj zaljubljenosti, pa će onda sve ići lako. Bezbroj "nesrećnih" ljubavi je pokazao da to nije tako.

mah..potpisujem od a - ž :D
Great Cornholio

#28 Re: Emotivno mrtav...

Ray wrote:

Nemoj ba, prvo razmisli, možda ja nisam u pravu, ništa ne treba brzo i nekritički prihvatati. Sumnja je, kažu ,"majka mudrosti" :)
sumirprimus

#29 Re: Emotivno mrtav...

Post by sumirprimus »

pravac kupleraj...
Ray

#30 Re: Emotivno mrtav...

Post by Ray »

Great Cornholio wrote:
Ray wrote:

Nemoj ba, prvo razmisli, možda ja nisam u pravu, ništa ne treba brzo i nekritički prihvatati. Sumnja je, kažu ,"majka mudrosti" :)
Ma upravu si,jer danas lako ljudima ide preko usana i "volim te",i ostale stvari,za koje treba dosta vremena,a danas cujes nakon mjesec dana da neko nekog voli hahahaa zalosno majke mi,tako da...slazem se ipak sa svime sto si napisao :)
Ray

#31 Re: Emotivno mrtav...

Post by Ray »

sumirprimus wrote:pravac kupleraj...
hahaha nema druge :D
sumirprimus

#32 Re: Emotivno mrtav...

Post by sumirprimus »

Ray wrote:
pa ja ako belegija skoči,daleeeeeko si ti od mrtvog :D
Ray

#33 Re: Emotivno mrtav...

Post by Ray »

sumirprimus wrote:
Ray wrote:
pa ja ako belegija skoči,daleeeeeko si ti od mrtvog :D
hahahaha pa jbg,nisam rekao da sam impotentan,vec samo emotivno narusen ahahaha mada nije sve u belegiji i skakanju :D
iz dna duše

#34 Re: Emotivno mrtav...

Post by iz dna duše »

Nesretnih veza i nepreboljenih ljubavi ima na sve strane...nisi jedini i ne brini, vrijeme liječi sve...ostaće sjećanje sa sjetom, ali neće boljeti kao sada što te boli...I, mlad si ti da bi bio emotivno mrtav, život je tek pred tobom i tek kada budeš u nekim zrelijim godinama, znat ćeš je li ova bila najveća ljubav, ko zna, možda se desi još neka, veća, kada budeš stariji ili čak i dobro zreo (vjeruj da je i to moguće)...A desit će se sigurno...Ma svi smo prošli kroz ovo, samo neki priznaju. neki ne...Život je pred tobom!
Great Cornholio

#35 Re: Emotivno mrtav...

Ray wrote: Jbg,dosta vremena prodje svima nama nakon neke veze,pa poslozis kockice i skontas sta ne treba raditi vise,ne samo o bivsim,nego za ubuduce...na bolu se školuješ :)
Može se nešto i od tinjedžera naučiti,ne treba nikad "odrasti" u potpunosti. Mora čovjek tokom čitavog života da se bori protiv ravnodušnosti, mora imati hrabrosti da rizikuje i preduzima nešto "ludo" da bi se "izvukao" iz stanja ravnodušnosti, prouzrokovanog vjerovatno strahom od ponovnih neuspijeha.

Ništa u životu nije sigurno, ko god pri planiranju svojih postupaka insistira prvenstveno na sigurnosti, ko nema hrabrosti da ponekad reskira, da prihvati kao soluciju i bol i razočarenje kao moguću posljedicu njegovih postupaka, taj nije sposoban da voli.
Ray

#36 Re: Emotivno mrtav...

Post by Ray »

Great Cornholio wrote:
Ray wrote: Jbg,dosta vremena prodje svima nama nakon neke veze,pa poslozis kockice i skontas sta ne treba raditi vise,ne samo o bivsim,nego za ubuduce...na bolu se školuješ :)
Može se nešto i od tinjedžera naučiti,ne treba nikad "odrasti" u potpunosti. Mora čovjek tokom čitavog života da se bori protiv ravnodušnosti, mora imati hrabrosti da rizikuje i preduzima nešto "ludo" da bi se "izvukao" iz stanja ravnodušnosti, prouzrokovanog vjerovatno strahom od ponovnih neuspijeha.

Ništa u životu nije sigurno, ko god pri planiranju svojih postupaka insistira prvenstveno na sigurnosti, ko nema hrabrosti da ponekad reskira, da prihvati kao soluciju i bol i razočarenje kao moguću posljedicu njegovih postupaka, taj nije sposoban da voli.
Najgore je stanje ravnodusnosti,bolja je cak i depresija da si skrsen danonocno i nemas rjesenja,nego kada ostanes hladan i za sve sto se desava nemas pretjeranih emocija,mozda nemas nikakvih emocija...To obicno nastane,kada ima nesto prije,ne samo ljubav,nego vise stvari kada se nakupi,pa ono...odes na rehabilitaciju...

Najgore je,kada se izgubi ta zelja za riskiranjem,kao sto kazes...
Ray

#37 Re: Emotivno mrtav...

Post by Ray »

iz dna duše wrote:Nesretnih veza i nepreboljenih ljubavi ima na sve strane...nisi jedini i ne brini, vrijeme liječi sve...ostaće sjećanje sa sjetom, ali neće boljeti kao sada što te boli...I, mlad si ti da bi bio emotivno mrtav, život je tek pred tobom i tek kada budeš u nekim zrelijim godinama, znat ćeš je li ova bila najveća ljubav, ko zna, možda se desi još neka, veća, kada budeš stariji ili čak i dobro zreo (vjeruj da je i to moguće)...A desit će se sigurno...Ma svi smo prošli kroz ovo, samo neki priznaju. neki ne...Život je pred tobom!
A ne,nisam ja nesto toliko u fazonu da patim za njom,ili da zelim nazad sve...Bilo bi totalno drugacija vrsta teme da mi je to bio cilj...Istina,daleko od toga da mi je svejedno kada je vidim s njim,ali vec odavno ne mogu krenuti naprijed...prazan,nit' imam volje nit' bilo sta slicno,jednostavno vidim kako ce biti s bilo kojom djevojkom koja se pojavi...Previse sam poceo izgleda razmisljati i detaljisati...to sam i prije radio,ali sam bio opusteniji dosta...
coek

#38 Re: Emotivno mrtav...

Post by coek »

...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:27, edited 3 times in total.
Ray

#39 Re: Emotivno mrtav...

Post by Ray »

coek wrote:Meščini da si se ti zaljubio u svoju ideju te djevojke, a to je inače čest slučaj: idealiziranje druge osobe. Jbg, čovjek ima potrebu da voli (i bude voljen) i treba mu neko na koga će tu ljubav "projicira". Nemaš ti tu šta čekati, da je njoj ikako stalo, davno bi se nešto desilo. Ovako, ostaje ti samo da kreneš dalje ...
Nije idealiziranje,bilo je tu dosta gresaka sa obje strane; ni ona ni ja nismo savrseni,nit' zelim nesto uljepsati njenu stranu price,a ja svakako moram krenuti dalje,samo vec odavno tupkam u mjestu,bez ikakvih emocija i zelje za naprijed,cak mi u zadnje vrijeme pocinje ovako i odgovarati...e to tek nije dobr...
Great Cornholio

#40 Re: Emotivno mrtav...

Ray wrote:
Najgore je stanje ravnodusnosti,bolja je cak i depresija da si skrsen danonocno i nemas rjesenja,nego kada ostanes hladan i za sve sto se desava nemas pretjeranih emocija,mozda nemas nikakvih emocija...To obicno nastane,kada ima nesto prije,ne samo ljubav,nego vise stvari kada se nakupi,pa ono...odes na rehabilitaciju...

Najgore je,kada se izgubi ta zelja za riskiranjem,kao sto kazes...
Ono kako se mi osjećamo zavisi od toga kako razmišljamo, šta činimo, i šta se dešava u okolini ( koja se dešavanja zbivaju i šta druge osobe čine nama).

Osnovu našeg psihičkog funkcionisanja predstavlja "zatvoreni krug " misao-emocija-ponašanje. Ako promijeniš nešto od to troje promijeniće se i ostalo dvoje, ne odmah ali sigurno hoće.

Bitno je da čovjek usvoji stav da od njega nešto zavisi, da vjeruje u mogućnost promjene uzrokovane vlastitom aktivnošću, jer teško da će se okolina nama prilagođavati, mi trebamo pokušati mijenjati okolinu, imati hrabrosti da to pokušamo.
Možemo ponekad stanje promijeniti i nagore, ali ko što reče Del Boj :D Ko ne riskira , taj ne profitira.
Ray

#41 Re: Emotivno mrtav...

Post by Ray »

Great Cornholio wrote:Ono kako se mi osjećamo zavisi od toga kako razmišljamo, šta činimo, i šta se dešava u okolini ( koja se dešavanja zbivaju i šta druge osobe čine nama).

Osnovu našeg psihičkog funkcionisanja predstavlja "zatvoreni krug " misao-emocija-ponašanje. Ako promijeniš nešto od to troje promijeniće se i ostalo dvoje, ne odmah ali sigurno hoće.

Bitno je da čovjek usvoji stav da od njega nešto zavisi, da vjeruje u mogućnost promjene uzrokovane vlastitom aktivnošću, jer teško da će se okolina nama prilagođavati, mi trebamo pokušati mijenjati okolinu, imati hrabrosti da to pokušamo.
Možemo ponekad stanje promijeniti i nagore, ali ko što reče Del Boj :D Ko ne riskira , taj ne profitira.

Taj cuveni zakon privlacnosti,a? Nikad ne znas sta nosi novi dan,ali eto kada uletis u rutinu,svaki dan je skoro isti,dok se ne desi neki boom u promjeni licnosti doticne,ili neka druga osoba da utice na to...
Great Cornholio

#42 Re: Emotivno mrtav...

coek wrote:Meščini da si se ti zaljubio u svoju ideju te djevojke, a to je inače čest slučaj: idealiziranje druge osobe. Jbg, čovjek ima potrebu da voli (i bude voljen) i treba mu neko na koga će tu ljubav "projicira". Nisam neki emotivac, ali se i meni nesto slicno desilo - djevojka je svojim djelima pokazala da joj ja i nisam tako bitan kao što je pričala. Ali život ide dalje. Nemaš ti tu šta čekati, da je njoj ikako stalo, davno bi se nešto desilo.
Upravo tako, mi proiciranjem svojih sposobnosti na drugog, kojeg smatramo idealnim za zadovoljenje svojih želja( a svi imamo želju da volimo i prepustimo se tom divnom osjećaju), te sposobnosti gubimo.
Druga osoba postaje "kip" ( idol) kome se klanjamo da nam vrati naše moći, koje smo proiciranjem u tu osobu izgubili.
sumirprimus

#43 Re: Emotivno mrtav...

Post by sumirprimus »

momci,pravac kupleraj dok jos nije kasno...
nece ovo na dobro izac...tita mi mrtvog...
praktis mejks prfekt...mante se teoretisanja...
iz dna duše

#44 Re: Emotivno mrtav...

Post by iz dna duše »

coek wrote:Meščini da si se ti zaljubio u svoju ideju te djevojke, a to je inače čest slučaj: idealiziranje druge osobe. Jbg, čovjek ima potrebu da voli (i bude voljen) i treba mu neko na koga će tu ljubav "projicira". Nisam neki emotivac, ali se i meni nesto slicno desilo - djevojka je svojim djelima pokazala da joj ja i nisam tako bitan kao što je pričala. Ali život ide dalje. Nemaš ti tu šta čekati, da je njoj ikako stalo, davno bi se nešto desilo.

Fino si to rekao....
Ray

#45 Re: Emotivno mrtav...

Post by Ray »

Great Cornholio wrote:
Upravo tako, mi proiciranjem svojih sposobnosti na drugog, kojeg smatramo idealnim za zadovoljenje svojih želja( a svi imamo želju da volimo i prepustimo se tom divnom osjećaju), te sposobnosti gubimo.
Druga osoba postaje "kip" ( idol) kome se klanjamo da nam vrati naše moći, koje smo proiciranjem u tu osobu izgubili.
Ma da,i na kraju kada izvuces deblji kraj iz neke veze,nije kriva toliko ta osoba,koliko si sam ti kriv sto si to dopustio...Kako posijes,tako ti se vrati.
Ray

#46 Re: Emotivno mrtav...

Post by Ray »

sumirprimus wrote:momci,pravac kupleraj dok jos nije kasno...
nece ovo na dobro izac...tita mi mrtvog...
praktis mejks prfekt...mante se teoretisanja...
hahaahhah mozes ti imat' savrsen praktis,ali dzaba ti kada si u dusi robot,jebes to... :D
Great Cornholio

#47 Re: Emotivno mrtav...

Ray wrote:
Taj cuveni zakon privlacnosti,a? Nikad ne znas sta nosi novi dan,ali eto kada uletis u rutinu,svaki dan je skoro isti,dok se ne desi neki boom u promjeni licnosti doticne,ili neka druga osoba da utice na to...
Nie bitno šta donosi novi dan, bitno je da ti u svakom danu vidiš priliku da proizvedeš neku promjenu, ako si nezadovoljan dnevnom rutinom, ako se zbog svakodnevnog ponavljanja istih aktivnosti osjećaš onako kako ne želiš, jer ništa se neće promijeniti samo od sebe.
Vrijeme samo ništa ne mijenja, promjene koje se dešavaju vremenom u okolini su te koje izazivaju promjene i u nama, i obrnuto.
sumirprimus

#48 Re: Emotivno mrtav...

Post by sumirprimus »

Ray wrote:
hahaahhah mozes ti imat' savrsen praktis,ali dzaba ti kada si u dusi robot,jebes to... :D
ma kakav bolan robot bio bolan nebio..
pa covjek ti je najveca zivotinja,i od svih zivotinja njegov zivotinjski nagon je najgori...
o belegiji ti govorim,koji je sve osim robot,a naravno da nije sve u njemu,ima nesto i u njegovoj kontrapartnerici njenom visocanstvu važin... onaj cvijet o kom svi pricaju,misle, sanjaju,lazu da ne misle,onaj brezuljak nekad zaćićavio, nekad podbrijan il totalno zapusten,a nekad ko macij guza,kakav god,on izaziva one najdublje osjecaje,ono nesto zivotinjsko u covjeku,koji bi ga odma za sebe htio,bez obzira kome je taj cvjetuljak,brezuljak vec obecan...to ti je onaj emotivni dio kad u sebi kazes uh bi je s apetitom...
eh o tim ti emocijama pricam,a ne o nekoj fizickoj radnji ekvivalenta stemanja zidova,robotikama,i slicnom...
al djabe ja to vama,samo vi,nedajte se ometat :thumbup:
Great Cornholio

#49 Re: Emotivno mrtav...

Ray wrote:
Ma da,i na kraju kada izvuces deblji kraj iz neke veze,nije kriva toliko ta osoba,koliko si sam ti kriv sto si to dopustio...Kako posijes,tako ti se vrati.
Ne treba nikoga kriviti, osjećaj zaljubljenosti nas obuzme, ne možemo mu se oduprijeti.
E sad neko ima sreće da se zaljubi u osobu koja mu odgovara, pa se veza nastavi i kad osjećaj zaljubljenosti "popusti", a neko se zaljubi u "pogrešnu" osobu, pa veza pukne kad se mozak "uključi".
Great Cornholio

#50 Re: Emotivno mrtav...

@sumiprimus, osjećaj zaljubljenosti i osjećaj seksualnog uzbuđenja su dva različita osjećaja, mogu egzistirati odvojeno, a najbolje je kad imaš sreću pa neka osoba može da u tebi izazove oba osjećaja.
Post Reply